HandsomeGirl

Friday, 25 July 2014

KANTOI-BERHATI-HATI DENGAN PEGAWAI BANK YANG MENIPU DAN PENIPU!!!!


Selamat hari raya in advance semua orang !!!
12.35pm hari nie Na dapat call dari no +60321888899 (operator from Ambank) katanya nak buat pengesahan pembayaran melalui credit card Na sebanyak RM3800 di KLIA.AIK??? terkejut aku sejak bila pulak Na jadi orang kaya nie? pakai credit card bagai.so memang agak cuak laa bila dengar macam tu kan?atas disebabkan rasa tak puas hati (selepas 2x kali press5 for repeat) Na press 9 to speak to the operator.YELA MESTI LA NAK MENEGAKKAN BENANG YANG BASAH YANG NA TAK ADA CREDIT CARD HUH!seorang pengawai acah-acah dari Ambank greet na in a good way and pelat in malay ,he is SOooo APEK "allo ya incik nodana"Na pun yang tengah cuak menceritakan semuanya dengan 1 nafas jew "hi cik saya nak bagitaw yang saya tak penah ada credit card,and just now i received a call from Ambank operator saying that they need to do a clarification on the amount charged RM3800 at KLIA using MY credit card.The problem is saya memang TAK ADA credit card. Pengawai acah-acah yang dari Ambank tu tadi acah-acah terkejut denagn statement Na,and bagitahu pulak yang atas nama Na siap ada outstanding payment RM6232.40.Katanya lagi card credit atas nama Na baru dibuat 02MAY2014 and sign up kat plaza OSK Jalan Ampang dan No card creditnya 4455 1932 8653 0768.Katanya lagi alamat surat menyurat dekat puchong bandar kinrara.Aiii makin tegak laa semua rambut Na dengan tingginya da tak yah guna telor bagai dah nak bagi dye keatas!Yela mana taknya orang dah la orang susah,takde pulak terfikir nak pakai credit card,pastu banyak hutang, sekali tiba-tiba ada pulak penambahan hutang yang orang sendiri tak pernah guna even sesen pun! luluh hati kita TAW T_T

So again la Na MENEGAKKAN KAN BENANG YANG BASAH!Encik i ni tak pernah ada credit card laa macam mana ada outstanding pulak and alamat yang Encik bagi tadi bukan alamat rumah saya!!So En.acah-acah pengawai yang pelat melayu terok tu tadi advise Na buat report dengan BANK NEGARA kerana mungkin ini penipuan penyalah gunaan atas nama Na. Katanya lagi dia akan sambungkan line terus ke BANK NEGARA .*baiknya si cina pelat terok nie dalam hati Na =)

Drama episode kedua nie diteruskan lagi bila selepas 2minit Na received a call dari no +999 dan kali nite perbualan diantara pegawai BANK NEGARA pulak and still pegawai cina apek yang melayu nya pelat nauzubillah and this time he introduced him self as En.Patrick.So again Na explain la semua nya dari A-Z benda yang sama,Na takde itu dan takde ini dan begitu dan begini dan sebagainya.En.Patrick pulak memainkan peranan dia untuk memancing Na sikit demi sedikit dengan meminta Nama , Ic number , alamat untuk menghantar salinan report katanya. puiii time ni Na masih ada perasaan sangsi lagi so Na tak bagi,Na just cakap tak ingat alamat rumah, then dia minta no office and no orang terdekat jika ada apa-apa panggilan kecemasan (macam nak bersalin pulak erkk) pun Na tak nak bagi, Na just cakap Na takda no office and takda No orang terdekat.Soalan seterusnya apakah perkerjaan awak? Na jawab customer service.ALAMAK Na kantoi pulak customer service mesti la ada no tel kan? HAHAHA time for En.Patrick pulak rasa sangsi kat Na huhu so satu sama *LIAR .Perbualan kita orang da hampir 1 jam ,yelah sebab acah-acah tengah buat report kan? memang lama laa siap En.Patrick warning Na kalau didapati Na menipu tentang report yang dibuat Na bole dijatuhkan hukuman penjara 4-7tahun WTF??and dia explain lagi sementara pihak polis membuat siasatan ini,dia minta Na memberi kerja sama, supaya bersetuju dengan semua urusan bank seperti check baki atau pengeluaran duit akan dibekukan selama 3hari,dia tanya apa account bank yang Na gunakan siap tanya berapa ada dalam bank eh? ITU YANG TAK BOLE BLAH! Na pulak bila da dengar 3hari tak boleh berurusan dengan bank siap tak bole withdraw memang tak bersetujulah kan lagi-lagi HARI NIE NA GAJI YOU OLLS tak keluarkan sesen pun lagi!!!macamna nak shopping kat pavillion ;) so Na tanya dia saya nak raya la mana boleh tak withdraw ??? then En.patrick tu cakap sebabnya sekarang pihak polis dan BANK NEGARA tengah buat sisatan melalui online so kat mana-mana kalau ada urusan bank atas nama Na dijalankan polis akan straight pergi tempat tu untuk tangkap orang yang membuat segala apa urusan bank atas nama/account bank Na tu HAHAHAHAH Na terpedaya okay!!! boooo you NA~Na terSedih sikit la bila 3hari tak boleh withdraw kan nak shopping bagai,and last dia bagitahu sebentar nanti pihak pengawai siasatan akan call Na untuk bagi 1 no pin untuk Na reset no pin bagi membekukan semua urusan berkaitan bank.So Na iye kan je.Then En.Patrirk bagi second warning kat Na supaya tidak memberitahu kepada pihak ketiga ,atau kepada sesiapa pun,supaya memudahkan lagi siasatan (okay time ni dah kurang % Na untuk percaya En.pelat ni taw) and Na bagitahu dia yang satu office Na da taw pasal ni *maaf En.Patrick huhuhu and lagi sekali soalan En.pelat ni buat Na rasa lebih curious adalah "phone awak masih ada bateri tak?ada charger tak?please cas phone sekarang" !@#$%^&* oh yelaa dah dekat 1jam lebih kita bergayut tahu pulak En.Patrik bateri Na da low ohsem nya awak En.patrick!!Still Na iye kan,last dia tanya Na "atas semua keterangan yang saya beri,awak ada apa-apa soalan"?
YES!! Na jawab "Bukan ke masa pihak bank nak approve kan credit card ni,pihak bank kena call their customer to make clarification ??Kenapa Na tak dapat call on that time? and how can the bank approve the credit card without my knowledge??lagi-lagi the card is on my name?? and bila da ada outstanding baru nak call? saya tak tak faham and tolong fahamkan saya.Maka bertukar lah En.patrick yang pelat melayu  menjadi En.Patrirk yang gagap .Laju betul En.Patrick dapat penyakit berbeza dalam masa 1jam ;p En.Patrick terus cut off soalan Na and bagitahu yang pegawai sisatan akan call selepas 10minit.So dalam 10minit itula Na dapat taw dari nicolas kawan sekerja Na yang semua ini PALSU!!Na call CIMB Na call BANK NEGARA and dapat taw segala penipuan sindiket card credit dari Ambank dan Bank NEGARA dah banyak memperdayakan orang ramai!Syukur Na selamat dari menjadi mangsa diaorang!!!!!!

Lepas 10minit Na received call lagi dari no +999 konon-konon pegawai siasatan la pulak call kan nak bagi no pin untukdiresetkan kan kan.Tapi na tak sempat nak answer *sedih sebab Na dah plan nak game dia pulak!!! haishh frustrated @_@

Korang nak tahu tak?Kesimpulannya,selepas pegawai siasatan acah-acah dari BANK NEGARA tu call kita dia akan suruh kita reset no pin semua account bank kita and tukar ke no pin yang diaorang bagi,dengan automatic nya semua duit kita yang ada dalam account kita telah pun ditransfer ke account En.patrick and the geng  BIJAK KAN DIAORANG? jadi kita semua pun kena la bijak jugak untuk berfikir dan menolong semua keluarga kawan jiran tertangga korang dengan share cerita Na ni eh.Tak nak ada orang yang terpedaya dan jadi mangsa si cina pelat melayu ni!!

Persoalannya MANA DIAORANG DAPAT NO NA ?
Jawapannya = Dari Abang Na.

Kenapa abang Na bagi No Na pada diaorang?
Jawapannya = Sebab abang Na pun  terkena benda yang sama. korang ingat tak En.Patrick ada minta No orang terdekat? YES! betul dari situ la dia akan cuba mempeluaskan lagi mangsa-magsa yang diaorang nak tipu.


REMEMBER THIS GUYS Kita bekerja keras nak save duit bertahun-tahun,diaorang dengan sejam je nak dapatkan semua duit kita!JAHAT GILA!!!!

PLEASE GUYS SPREAD THIS STORY PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE !


*persoalan terakhir sejak bila bank negara penuh dengan staff cina !@#$%^&*

13 comments:

  1. fuhh..pedih mata aku baca karangan ko malam2 ni na..hahaha..mujur la ko tak terpedaya kan..kalau tak habis duit raya nak bagi aku tahun ni ye dak..tu pon gigih gak ko melayan dia lama2kan..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha tu pun slamat bateri nak abes klau x sampai skrng xsuda nie taw ;)

      hahahahahahah

      Delete
    2. rasanya modus operandi diorang hanya pada orang2 yang dipercayai banyak $$$ dalam akaun bank je na..tu membuktikan ko layak secara automatik..hahaha..

      dan kajian mendapati, orang yang banyak $$$$ ni memang seorang yang santek dan pemurah macam na..

      jangan lupa sampul raya...hahahahaha...

      Delete
  2. Naseb baek Naa xterkena, rietta pown ada dpt call tpi operwtor mesin yg jwap, trus rietta hangup...sebab mmg rietta xde kredit card...nmpak sangat penipuan...

    ReplyDelete
  3. Gila ar.. Nasib tak terkena. selalu kalau dapat call benda yang kita tak buat ni letak je terus,. Tak pun pedajal diorang balik.

    ReplyDelete
  4. akak pun penah kena. tapi oleh sebab kecerdikan akak, chey wah... maka mereka jugak dpt penyakit gagap macam si patrick pelat teruk nauzubillah tu.

    ReplyDelete
  5. blh lak mcm tu ye.. kurang ajar sgt..

    ReplyDelete
  6. panjang ceritanya....tapi bagus baca ambil iktibar. nijam banyak kes gini, tapi yang mudah terpedaya memang kesian la...banyak maklumat didedahkan kan. kita Na...kalau dapat call pesen cenggini kadang-kadang saje je mainkan dorang balik, bagi dia terang panjang lebar dulu sampai penat...huhuhu

    ReplyDelete
  7. Thanks fos sharing..akan di spreadkan story ni utk kebaikan semua..
    www.villavitaminibu.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Emang keterlaluan -_-
    Anizan Alternatif Google Adsense
    http://mas-aldi.org/2014/09/08/anizan-alternatif-google-adsense/

    ReplyDelete
  9. ramai dah kes macam ni. tak sangka awak pun kena. lama gila tak jenguk blog ni. ingatkan awak dah tutup blog awak ni huahua

    ReplyDelete
  10. Giler arr... eh, len td hr dapat call pasal CIMB Cash plus loan.
    Wujud x? cam sangsi pulak.

    ReplyDelete