HandsomeGirl

Thursday, 23 October 2014

#PenyampaiTopMalaysia @erafm

Hi saya Norjana Binti Rosli remaja yang berumur 28 tahun petah dan suka sangat bercakap jadi undilah saya untuk menjadi penyampai top malaysia era muzik hit terbaik .(itu lah kata-kata Na yang ada dalam Video untuk penyampai top malaysia) check it out kat instagram Na : jnamarcello (video yang dihantar selepas tarikh tutup *kenyit mata )

Okay nak dijadikan cerita Na ni memang peminat No1 era fm lelagi program Johara pagi era dengar lawak Johan yang suka bahan orang ( i loiikee) Ray yang dua puloh empat jam minta FB orang (ppuan jew laki dye x minx *nakal Yo) dan Abang Hanif yang sentiasa cool n suwit (Eh! tetiba ABANG ~ ) huhuhuhuhuhu 

So dengar punya dengar tetibe dyeorang ada buat announcement tentang pencarian penyampai Top malaysia untuk mengantikan tempat Airil. Airil membuat keputusan untuk berundur diri dari Era family sebab dye nak meneruskan career beliau sebagai penyanyi . Lets  doa kejayaan Airil and thank you kepada Era fm kerana memberi  peluang kepada pendengar pendengar Era untuk mencuba bakat kami sebagai penyampai radio no1 di Malaysia Era Fm yeay yea \o/



Yes Na pun ada mencuba untuk menjadi penyampai Top Malaysia 
mudah gila weyh just send resume kat www.era.fm dan hantar 
video duration 15saat kat instargram korang.Tapi disebabkan Na 
terlalu busy bekoje Na tak sempat nak hantar video tu pastu tetiba
 dengar announcement dari johara penyertaan untuk pengambilan 
Top Malaysia telah pun ditutup terlebih awal. Sedih bak ang bila 
dengar pengumuman tu hukhukhuk .TAPI <--- nampak tak caption tapi
 tu kemain besau lagi nak dijadikan cerita yang harapan Na masih cerah menyerlah walaupun tak sempat hantar video Na dapat call dari era bagitahu yang nama Na dah di shortlist kan untuk menjadi peserta penyampai Top Malaysia HOOREYYYY!  



maaf email diatas agak blur sedikit *peace  


Pendaftaran hari pertama (spot me)

Walaupun mereka kata mereka dah shortlist kan peserta bagi penyampai Top Malaysia masih ramai jugak laa yang ada masa hari tu untuk Na 2 orang pun RAMAI taw!! sebab dyeorang nak cri sorang je pun so kalau 50 orang tak ke ramai tu -_-" berpeluh jugak la hari tu mengenangkan nasib sama ada tuahnya ke idok sebab yang hadir memang cecanggih kesemuanya dup dap dup dap dup dap jantung Na time tu lari laju gilo macam takutttnyaaaaaaaaaaaaaa *cuak 


Alhamdulillah untuk stage atau task pertama Na boleh buat denagn jayanya alaaaaa kacang gila just introduce your own self jadi bercerita jela apa yang korang nak cerita the best part from this task Era ada bagitaw awal-awal to get this done you just have to be yourself so korang tak yah laa susah payah nak kempiskan perut bagi yang perut boroi  or pakai bedak semangkuk bagi yang gelap macam Na woot woot BE YOURSELF ! BE YOURSELF !
Dan akhirnya dari 50 peserta yang hadir hanya 29 peserta yang telah dishortlistkan untuk keperingkat seterusnya! Congrass kepada yang berjaya dan untuk diri saya ;)
Hari kedua sesampai je kami semua dapat task baru untuk dishortlistkan ke 8 peserta omaigad this is not cool this is not good and  i is scared now alamak alamak apa ni kenapa terlalu drastic korang punya rules salah ke dari 29 korang shortlistkan jadi 28 ke 27 ke kan hahaha memang itu takkan terjadi lah .Task ke2 yang diberikan kami mestilah membuat 1 cerita selama 2minit tentang kegemaran kami story haruslah dimulakan dengan "PENYAMPAI TOP MALAYSIA BERSAMA SAYA ...........
dan diakhiri dengan " DENGARKAN LAGU HIT ...............DI ERA MUZIK HIT TERBAIK"
yelaa yelaa nampak macam mudahkan korang? cuba laa try buat secara spontan depan 4 juri kepada yang da biasa maybe takde laa gugup gagapnya tapi Na seriously tak biasa tapi disebabkan Na agak hebat hiks takde pun laa gugup gagap nya pun HAHA cuma ada kesilapan otak berfikir cis !Na bercerita hanya 17saat sahaja  ;c Na lupa yang kita kena bercerita selama 2minit dan disebabkan itu Na tak terpilih untuk keperingkat seterusnya sob sob sob ini laa yang dikatakan nervous yang terlalu  over -_-" Na taw Na mampu buat kalau otak bebetul fokus untuk bercerita selama 2minit. Bukan susah sangat nak bercerita lagi-lagi benda yang Na suka Eh! gedixxx nya kalau tak bole nak bercerita 2minit uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Takpelah ini pun dikatakan takde rezeki Na kat sini mungkin ado kat tempat lain yedak?


Itulah muka muka kekawan kitew yang berjaya taniah korang keep it up. 
Kepada korang korang diluar sana tolong laa vote mereka yang korang minati and korang rasa mereka yang layak untuk menjadi penyampai Top Malaysia undian korang amat mereka perlukan keep support Era Fm ye korang *Arahan nie*




Abe Abe Johara Pagi Era 
gambo abe hanif kena lobih sikit sebab dye suwit =D


kak engku pong ado kek sano weeeee



The kanak kanak riang zooey


Crazy team #penyampaiTopMalaysia


25 shortlisted for #penyampaiTopMalaysia


zooey lagi ~




okay bai.

16 comments:

  1. tahniah n good luck...sekarang baca blog jna, tak mustahil lepas ni dengar suara jna kat radio plak..sebab saya memang selalu dengar johara tu tiap kali drive pergi keje.

    ReplyDelete
  2. kira dah hebat jugalah Na dari 50, Na terpilih untuk peringkat kedua..mungkin bukan rezeki Na hari tu mungkin lepas ni diberi peluang Na akan berjaya pula kan.. at least Na dah ada experience kan.. apa apapun tahniah sebab Na berani mencuba! ^_^

    ReplyDelete
  3. Tahniah naa, wlau xberjaya ke final list...tetao berjaya msuk saringan kedua...all the best...mna thu rezeki naa lebih baek dr nie...

    ReplyDelete
  4. bagus mencuba tu Na.. nanti boleh cuba lagi. hehe

    ReplyDelete
  5. its ok Na, at least Na dh cuba yg terbaik..suara Na kan unik, mn tau pasni ada rezeki lain kannn.. akak memula tgk kt IG era tu, mcm kenal..tgk nama rupenya adik sorang ni..hehehe.. btw, zooey tu comel giler..

    ReplyDelete
  6. wahh....masuk pencarian penyampai radio..x tau..apa2 pun tahniah walaupun tak terpilih sebab berani cuba... :)

    ReplyDelete
  7. laaa Na dah keluar ke.. baru nak vote.. hehe..

    xpela cikna vote utk Na masuk balik k.. :p

    ReplyDelete
  8. Waaa...Aku terlepas berita niii....

    ReplyDelete
  9. ooooo.. na pun dpt ye.. kwn ein, name die eika pun dpt gak..

    ReplyDelete
  10. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete