HandsomeGirl

Thursday, 28 July 2016

Tips Kurus Dalam Masa 3 Hari

So this really can make everyone get excited sebab nak kurus. 
I mean for a GIRL
Laki macam tak beberapa kisah sangat dengan badan naik kot sebab Anwar tak pernah sekali pun complaint badan dia gemok ke, badan dia dah jadi segi empat sama ke NEVER
Kekadang pelik jugak bila dia macam takde perasaan takut or nervous macam Na bila setiap kali jumpa our old friends or relative then dia orang  tegur " eh dah gemok/ eh da berisi/ eh da bulat and whatever eh la yang berkaitan dengan badan.

Kalau Na confirm terus berubah muka pastu tengok badan pastu tanya Anwar like million times. Betul ke Na da gemok pastu tak puas hati pastu fikir sampai tak bole tidur pastu stress pastu mula memberontak pastu mula macam- macam niat/ azam/ tekad kat dalam dalam diri pastu expect apa yang Na nak tu kena tunai on the next day ! #stress

A way difference with Anwar reaction/action. Dia akan gelak macam happy gila pastu sikit langsung takde mata dia macam beralih arah untuk tengok badan dia pastu takde langsung dia tanya Na betul ke dia gemok NOT EVEN ONCE pastu takde langsung dia macam termenung fikir badan dia pastu takde langsung dia memberontak pastu takde langsung Na dengar dia berazam nak kurus !!!! 

APENIE?

Haish malas la nak fikir pasal Anwar. Dia okay je kan badan macam tu so buat apa nak susah hati fikir pasal dia. So nak ambek langkah seterusnya untuk fikir tentang diri Na. 
nampak macam selfish tapi mana ada

Na start buat jadual untuk Na jogging and workout EVERYDAY
kalau Na nak jogging mesti la Anwar kena ikut . 
Yelaa kan bahaya Na jogging sorang-sorang 
nampak tak? langsung tak selfish. senyum

Kalau Na nak workout, pun Anwar kena teman. 
Yelaa sape nak kira sampai 20 bila Na tengah buat push up . 
Langsung tak selfish kan? senyum lagi

So nak akan make sure Na akan active bersukan during weekdays . 
NO EXCUSES
liar. kekadang ponteng jugak 
Dating - Sabtu je
Family time - Ahad 

Nampak tak bertapa sibuknya kehidupan seharian Na?

Orang kata kalau kita ingin kan sesuatu buat dengan bersungguh-sungguhkan?
Na cari lagi alternative untuk cepat kurus.
Na teringat dulu nenek pernah cakap 
" jangan suka cakap orang bodoh nanti kesian dia bebetul jadi bodoh, kita pun akan jadi bodoh. Kena selalu cakap yang baik- baik untuk kita dan orang lain jadi yang tebaik"

Idea. Idea. Idea. 

..cakap yang baik baik so orang lain jadi baik kita pun jadi baik..
..cakap Anwar yang baik-baik so Na pun akan jadi baik..
..cakap Na kurus nanti Anwar pun bole jadi kurus..

PERFECT!

So start hari rabu haritu Na suruh Anwar panggil Na "Baby Kurus
instead baby sayang.
Guess what? He did it. And he did it well haha



 Wednesday 


Thursday

Friday

haha tak boleh blah. Obviously la macam kelakar at the same time cute jugak dengan panggilan tu kan. Den tak kisah pong.
Tahu tak pagi tadi pi timbang berat badan da kurang 2KG.
Nampak tak semua usaha berjaya.
Jangan malu untuk berubah kepada perkara yang kita idamkan.
Note: Jangan lupa minum detox tea jugak ! Ia sebahagian yang penting kalau nak mengurangkan berat badan.



THANK YOU SO MUCH MR ANWAR KHAN
*wink






  



7 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. konfius sat sapa yg kuruih ni. hehehe

    ReplyDelete
  3. mr anwar khan kurus je nmpk hehe pmpn akan over stress kalau kene tgur hehe amek serius bab2 badan ni hehe

    ReplyDelete
  4. jap2.. dya rasa.. bdn na mcm maintain kurus je.. hehe

    ReplyDelete
  5. tak delah gemuk mana pun, tapi niat nak kurus tuh k lily sokong tau...

    ReplyDelete
  6. mood blog hari tu dtg sekejap je ke ?? hehehe mana cerita baru haha

    ReplyDelete
  7. lamanya tak ke sini.... pekabar Jna... dah lupa kot..hihi harap2 sihat ja... salam dr abang Pae-Sabah...

    ReplyDelete