HandsomeGirl

Friday, 27 July 2012

Tentang Jna

Macam bloger-bloger lain..bila ade blog...sure nak memperkenalkan dirikan..
same laa dengan saya...saya pun nak dikenali hihihiihhi..hye hyee elooo heloo everybody
full name norjana bte rosli yang jna marcello..jna'lo tu nama gelemer kate nyerr (actually klau nak bercerita mana datang jna marcello tu panjang kisah nya ..nanti 1day akan saya bocorkan rahsia nye ok! JANJI ) saye dilahirkan di lok kawi camp SABAH lahir pada 17 mar 1986 ..Saya dilahirkan je ok kat sabah,disebab kan ayah seorang askar,tu yang hidup berpindah randah..so saya memang tataw how to talk in loghat sabah..~kenapa bah kenapa bah kenapa kau berubah... Jadi saya dibesarkan di petaling jaya selangor dengan mak dan 2 orang hero melaya..Along dan Angah ecehh! EH? kenapa mak je kan???
Actually mak dengan ayah dah divorce masa saya masih kecil kecil cili api...so mak yang membesarkan kami bertiga..HEBAT tak mak saya?? sangat hebat! (WE LOVE YOU MAK) sebab ape mak hebat..sebab untuk bagi kite bertiga bersekolah pandai berpelajaran beragama dan bermacam-macam lagi..mak sanggup pergi kerja hari-hari ulang laik naik bas untuk dapatkan gaji sebulan  rm400 dengan wang sebanyak tu laa mak membersar kan kami sampai hari ini... 
Yaallah aku bersyukur kehadrat mu yaallah dengan memberi aku 1 keluarga yang sangat bahagia..
Nak dijadikan cerita..disebabkan saya mempunyai 2 orang abang...'Abang' means LELAKI taw... jadi saye pun berubahlah sikit mengukuti jejak lagkah dan berperwatakkan seperti abang-abang kuhh..ehh ehh tp bukan pengkid okeyhh!...TOMBOY YANG HANDSOME jee pewwittt -,- kalau kanak-kanak perempuan permainan mase kecik-kecik barbie doll confirm main masak-masak, main cikgu-cikgu main batu seremban congkak jet jet semut sape sakit naik atas..sep sep sep tom tom bok main getah panjang.. haishh bestt jerkkkan permainan kanak-kanak perempuan...tapi saya yang juga seorang kanak kanak perempuan terpakse ikot permainan yang diminati  kanak-kanak lelaki..ape lagi kalau bukan gasing ..bola beracun..baling tin..layang-layang..guli..laga pemadam..baling kad..baling selipar..lastik burung (tapi tak penah kena DAMN ) panjat pokok..police entry one two jaga..polis mati pencurik jaga. *lasak tak??? SANGAT...!Walaupun bergaya seperti lelaki..ataw dalam bahasa yang sesuai *bergaya macho haccuummmm ;p kalau dah perempuan tetap mempunya hati yang lembut macam gula-gula kapas kan sikit-sikit nagis..sikit-sikit takot...sikit-sikit juak -apapuntakboleh

LASTIK BURUNG
Macam saya terangkan tadi..permain saya semua nye permainan yang diminati kanak-kanak lelaki..
kalau dah diminati kanak-kanak laki bermakne lelaki jelaa main kan kan kan..?
pada suatu petang saya dan geng-geng saya cewahh "geng" ;))  mulakan operasi melastik burung..
tengah syok melastik..datang lagi sorang geng saya OTOT (nama samaran *dalam hati korang mesti cakap "takde nama lain ke kan? sama laa dalam hati saya pun tertanye-tanye ape laa buruk nooo name ekau jang hahahah ) Dye datang nak join kite orang semua..tapi dye takde lastik..so ape saye buat ..saya advice dye pegi minx mak dye duit dan pergi beli kat kedai jamu lorong bawah rumah saya!saya yakin kat situ PASTI ade jual lastik.Dengan semangat berkobar-kobar otot datang semula and ajak saya temankan dye pergi beli..yelaa kan saya siyakin.. kedai jamu akak tu ade jual kan..so saye laa kena teman.. " okeyhh jom otot...cepattttt!!!!" Sesamapi je kat kedai jamu tu.....

OTOT : kakkkkk bagi lasssstikk  1!
(dengan pronounce yang peyyylat NORMAL laa budak lagi kan? )

AKAK : LASTIK dik???

OTOT :  yee kak..kite nakk 1 je
( happy gila )

AKAK : mauu nyaa kaler ape ya dikk??

OTOT : ^muka confused^  hhmmmmm ape-ape jelahh kak.. tak kisah 
( xcited kann )

AKAK : adik pilih laa dulu kok mau kaler yang mana..pink ada merah pekat ada merah cair ada.
(selambak akak tu bagi kat otot suruh pilih )

OTOT : AKAKK!!! SAYA NAKK LASSSSTIKK LASSSTIKK BUKAN "LAPSTIK" !!!!!!!!!! *actually lipstick
 (sangat marah dan terus blah)

AKAK : (TERKEDU ) iya..iya laa dik ini laa lastik nya..kok ada yang lain???

JNA : kakak..dye nak lastik yang letak kat bibir burung bukan lastik  letak kat bibir akak ... ;D

*hahahahahahahaahha kenangan sangat mase kecik-kecik dulu... ^_* RINDU


Cak!yess skrng dah taw kan macam  mane saya membesar..lasak ganas nakal sangat kan..Dan disebabkan kenakalan saya yang tidak boleh dibendung lagi ni lah..macam-macam yang terjadi sewaktu umur semakin meningkat remaja....aduhh kalau nak cerita pun rasa sedih..kecewa..MENYESAL?? xyah nak kate la....ITS TOO LATE bak kate timbaland..
So kepada yang masih muda jangan laa buat keputusan yang salah..
pelajaran paling penting...ade pelajaran cerah lah mase depan..takde pelajaran xdelahh gelap sangat mase depan..tapi samar-samar jerkkk nampak.!
Hari demi hari berlalu...aikk saya dah besar mak kate kalau da kawen da ade cucu..gelojoh taw mak ni..nak cucu cecepat..sabarr laa ;))so bila da besar dah remja da matang *konon2* saye da berubah..amin..Takde dahh tomboy..now 100% gegel okehhh =)














10 comments:

  1. mana gambar yg pakai lastik? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha mna ade tu kisah lama daa xde lagi camera kat hp ;))

      Delete
    2. nanti 1day akan saya bocorkan rahsia nye ok! JANJI

      janji tau!!! hahaha

      Delete
    3. eeeeeeeeeeeeee kenapa peragai tak baik ni

      Delete
  2. hahaha! nnt dah tau la birthday u nk bg apa. bagi lastik pun dah okay kan? :p

    http://kaio.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahah kejam..xnk laa bg benda lain bole x? *request ;)

      Delete
  3. Eh, perempuan pun main je semua yang na main tu.

    --->>> kata macam tu sbb dira pun main jugak. hehehe :P

    ReplyDelete