HandsomeGirl

Friday, 22 February 2013

Alhamdulillah Thank You Allah


RINDUUUUUUUUUU
RRRRRRIIINNNDUUUUUUUU
RRRIIIINNNNNNDDDDUUUUUUUU


Seriously memang Na rindu sesangat nak update blog nak terjah blog korang yang selalu singgah blog Na,rindu nak berbalas comment dengan korang,dan nak berdebat dengan Ym.Bundle.
Ternyata memang Bundle pun rindu nak berdebat dengan Na.
taw sudahh~

Dah dekat seminggu kot sunyi sepi je blog Na ni.TQSM kepada yang mendoakan kesihatan Na,Chipsmore awak siap buat entry ye dik untuk kak Na im so touched with u dik *hugs ,as what Encik H punya concern
 "kenapa Na tak text dye masa Na sakit hihi gedix taw H ni actually Na text Emma sebabnya Na dah janji Nak post baju kat dye tapi tiba-tiba Na sakit terok memang sampai tak boleh bagun kesian kat Na ;) dan kesian kat Emma dye je yang tak dapat pakai baju Firefly hihi orang lain dah berapa kali pakai dah Liyaa Mf silap-silap dah buat kain lap kaki kot baju tu,tak pelah dik next week awak dapat dah pakai baju tu ;)

Actually punca sakit haritu pasal keracunan makanan,tiba-tiba the next day penyakit Na berubah jadi gastric,tapi macam pentipu je sakit gastric ni,orang kata penyakit ni datang kalau kita tak makan,the thing is Na 24jam melantak YES memang laa tak ikut time tapi makan jugakkan mengada sangat perut ni.Kepada yang ada penyakit gastric ni Na nasihatkan makan laa on time jangan nak diet sangat (kata dulang paku serpih) pengalaman sakit yang Na hadap last week bebetul buat Na dalam kesengsaraan bermula dari gastric yang teruk sampai Na tak boleh buang air besar,bayangkan selama 4hari OKAY Na tak buang air besaq even DR bagi ubat untuk buang air besar pun still macam takde apa-apa perubahan dah la kena makan setiap 3jam T_T perghh memang terbaik rasa yang Na adap perut FULL OF MAKAN pastu tak boleh membuang apa-apa.kenapa bah kenapa bah kenapa buat aku begini bah.Atlast DR buat keputusan kalau dalam masa 3hari still Na tak buang air besar DR akan buat operation masukkan skop "camera"dari mulut  kedalam perut Na OHH TIDAK perut ku bukan Taman Negara DR nak masuk camera bagai -_-" time tu hanya Tuhan je taw perasaan Na berdoa berdoa dan terus berdoa masa tidur mimpi pun berdoa supaya Na cepat sembuh dalam masa 3hari tu ;c


Ni salah sorang yang sangat caring, yang lain pun sangat caring jugakkan =)
 
Tiba-tiba Na teringat pasal entry yang pernah Miss Volvo buat pasal kebaikkan  sunsweet prune juice yang boleh menghilangkan sembelit (motif Na tiru cara dye bukan sembelit,tapi sebab dye kata kalau minum juice tu keesokkan harinya terus dye membuang dengan selamat <--- ni statement dye lah hihi ) So Na pun try carik juice ni hasilnya tak berjaya,yang ada cuma buah kering prune sahaja so Na try jugak laa
kot-kot sama je kebaikkan dye WHO KNOWS kan?? and hasilnya YES berjaya 
memang happy gila time tue terus jumpa DR dengan megahnya bagitaw yang Na dah sihat sepenuhnya bai ubat-ubatan bai DR and bai penyakit.

Tenkiyu sayang for ur visiting anty Na
 macam tak caya JJ datang lawat anty Na taw ;p
#Dalam mimpi

Thank You again to Chipsmore Ym.Bundle Encik H Mrs Velentine Liyaa Mf 4feet8 iima❥ Rapunzeel Cikilolo   Nastyna MaMa Rey Chic Na hainom OKje Ku Syida aTieYusof Family inche hlovate Carlos Santiago the malay male <--- cop nama ni semua nak ambek dari penggoment entry yang emma buat untuk Na ye.

Tak lupa langsung kat orang yang menjaga Na offcoz family Mak dan Angah,si sayang kuh BFF Shakiena Zaki boss kak dayang dan ramai lagi ~
 

 Dan kepada SEMUA yang selalu mendoakan Na
MANY THANKS!


KORANG NA DAH SIHAT YEYYYY \0/


actually Na nak print screen entry emma tapi macamne ek nak zoom bagi kecik??

85 comments:

  1. Replies
    1. Na sakit lagi ke? Alaa.. akak tak tau.. Tapi dah lega lepas makan prune, kira okay la kan? Syukur Alhamdulillah.

      Delete
    2. Na da ok kak Lyn =)
      Alhamdulillah Ameen..

      Delete
  2. bagus ler kalau dah sihat..hehehe :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. na dh sihat..
    xmo saket2 lagi ok..

    ReplyDelete
  4. Sekarang Na dah okay ke? Alhamdulilah, kita pun rindu dengan Na, sobs sekarang tak sempat sangat nak main blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fieeeeeeeeeeeeeeeeee
      Na pun RINDU gilaaa kat Fie!
      eh berkurun dah tak singgah blog Fie taw....


      RINDU RINDU RINDU ;)

      Delete
  5. haaa tu dia Anty Jna kembali dengan semangat berkobar2 perut dah ok. Good to see u back, we miss u tooooooooooo.

    Prune, plum is good for "big business", JJ pun makan ni bila ada masalah. Heishh gerun kot depa nak buat ptohoshooting dalam perut tu, lucky boleh elak. ALhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiiiiiiiiiii Jelita..
      anty Na rindu jelita so much
      dah lama tak singgah blog mumy jelita sob sob sob

      yes Alhamdulillah..anty sihat dah..xyh nak masuk caera dlm perut anty Na yg confirm bukan taman negara utk photoshoot kan hihih ;p

      Ameen...

      Delete
  6. Alhamdulillah.dah sihat yea. ramai tol yg ambil berat ni. bertuah Na :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..dah sihat..
    kena makan on time Na..jgn lupa makan walau pun sibuk keje..hehe..perut jgn bagi kosong nti masuk angin..(membebel bagai mak nenek)..haha..
    Take care dear! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok mak nenek (kak atie yg ckp kak atie mak nenek ye) hihihi

      Maceh kak atie..pas ni confirm Na xkn skip makan nye! ;)

      Delete
  8. teruk jugak apabila ada sakit gastrik.. Apapun Allhamdulilah sebab sudah semakin sihat sekarang. ^_^

    ReplyDelete
  9. yeah yeah yeah aunty Na dah sihat :D.. eh buah prune tu memang elok la untuk perut. Sya suka prune ni. Kesan dia setiap pagi akan buang sisa2 makanan yang tak diperlukan :)

    *Lepas JJ lawat Na dia datang jumpa kakak comel plak tapi dalam mimpi juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups..Tenkiyuuuuuuu si kecik =)for ur concern.

      Delete
  10. dah sihat lama pesal baru nak update.?.bile nak blogwalking?..tak nampak pon ko masuk blog aku?..rindu nak gado ngan ko + nak tagteam ngan ko kutuk liya.. hahahaha..

    alhamdulillah la dah sihat kan..aku ni je batuk tak baik2 lagi..wooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau sebenanye rindu kat Na ke rindu kat aku, Pakcik? Baek kau rasa betul2. Hahaha!

      Delete
    2. pak cik bundle rindu kat liya n na. hahaha :p

      Delete
    3. Bundle - sihat dah lama tp bnyk kerja na kena siap kan..Now Na da boleh laa berdebat dgn Bundle..jgn terlalu rindu Na bole x??? hahaha

      Lyaa- dye rindu Na je kot..Lyaa xyah laa buat Bundle rasa bersalah hihi

      Dira- Bundle confirm rindu Na sorang je tu ;)

      Delete
  11. alhamdulillah..xtahu pun Na xsihat..kalau tak boleh tolog jagakan..kekeke.. :P

    Tolong la Na, jgn diet..kesihatan tu penting, Nur punnpernah kena mcm Na kena, mmg perit sampai mak panggil mayat hidup..huhuhu..sadis..!

    jaga kesihatan Naaaaa.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na mmg mengharap Nur jaga Na hihihihi

      anywy tenkiyuuuu Nur ;)

      Delete
  12. Alhamdulillah.. welcome back dear. glad u're feeling well..

    ingat tau dah sihat pun kena jaga kesihatan selalu. makan on time! hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik ChicNa...
      tenkiyuuuuuuuuuuuu so much!

      Delete
  13. Sebenanye malas nak komen entry Emma pasal Na saket tu, malas nak layan. Tapi Emma paksa komen, dea cakap nanti Na lagi stress lak tak dpt kata2 semangat drpd salah sorg yg paling penting. Hehehe.

    Just kidding Naaaa. Jangan saket2 lagi taw. Jaga kesehatan. Seumur hidup penah sekali je kena gastrik tp rasanya serik taknak kena lagi. Alhamdulillah perut ni kuat walaupun memang jenis malas makan :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa Na taw sbnrnye Lya mmg xbole Na xde ..Lyaa pun mcm Bundle selalu rindu kat Na kan kan kan??? Na taw dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ;)

      Delete
  14. akhirnya muncul juga ini kakak cantik!!

    jom karok lagu windu sewindu winduuuunyaaaaaaa.
    Na, take care!! xmau sakit-sakit lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. CAK!
      hihi baik IVA..

      Iva ade try tak anta resume to Malindo Airlines?

      Delete
  15. lama sungguh naa xmuncul2.. rindunyaa kat naa tau... apapun, semoga cepat sembuh ye naa.. ena pun ade penyakit gastrik... tu sebab ena takleh nk diet.. hurmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;) Tq Ena..Alhamdulillah Na da sihatttttttt yeyyy ;) tak sabar nak terjah blog ena wiwieettt

      Delete
  16. lorrrr sakit ke dikkk..patut pon diam jekkk..makan panadol tau, get well soon...nti leh berjimba kat blog akak, akak tguuuu, bentang karpet merah lagik, kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeyyy!
      hehe Na dah sihat kak..Alhamdulillah =D

      Delete
  17. Alhamdulillah... semoga sihat2 selalu hendaknya... dah sakit barulah kita akan dapat rasai dan hargai nikmat sihat kurniaan ILAHI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehhhhh ;)
      Alhamdulillah Ameen.
      Na doa utk awk juga.

      Delete
  18. Kena amalkan minum air banyak2 lepas ni. Jika tidak terpaksalah makan teropong lepas ni...

    ReplyDelete
  19. na.... rindu u....

    ehhhh,.... hahahaha

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah. Lepas nie boleh lah kembali berblogging sperti biasaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss tu yg xsabar hihihi ;)
      lama dah Na tak singgah blog Mieya

      Delete
  21. assalam..
    syukur lah Na dah chat kembali..akk pun sebulan lbh x bkk blog ni..x berapa chat cum kepenatan..x de mood nak pegang lappy..
    seemoga kita sentiasa dlm perlindungan Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekr??akak jaga kesihatan sama ok!
      klau bz xberblog xpe..tapi kena sihat ye ;)

      Tenkiyuuu kak ;)

      Delete
  22. sori baru tahu Na sakit. dan sampai dah sembuh pun. Alhamdulillah Na dah sihat.


    sakit berkenaan dalam perut ni memang la...menduga. Na lepas ni jaga makan, boleh la amalkan makan prune tu selalu. elok untuk usus. sayangi perut anda setiap hari. eh! dah macam iklan vitagen lak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh Aien..tu laa Na dah serik sakit cam hari tuu..xmoh sakit dahhh so mmg Na xnk sjip makan dah hihi =)

      Delete
  23. yo Naaa! alhmdulillah dh sihat..jgn dr lain kali..kalo sakit lg siapla!

    ReplyDelete
  24. Na...jaga diri kay.. have a good day, dear.. :)

    ReplyDelete
  25. BAgus2 dah sihat..lepas ni jaga diri baik2 tau..:)

    ReplyDelete
  26. oh, na!!! sori sesangat.. xtaw pun na sakit.. kiter pun dah lama tak on9.. bw dah jrg sgt.. so, tak sempat nak bagi kata2 semangat.. tape.. ramai yg syg na doakan na kan.. =)

    ReplyDelete
  27. fuh..xtaw pn Na skt! kebetulan indah pn bz minggu lepas, blog sndr pn tak terbelek..huhu..hrp Na da btol2 sembuh..jg diri bebaek taw lepas ni! :)

    ReplyDelete
  28. Yeayy alhamdulillah dah sihat. jom jalan-jalan jom kak.Naaaaaa!

    #yeayyy dapat panggil 'kakak' Naaaaa!hehe :)

    ReplyDelete
  29. Jna..perempuan gastrik dia kena mmg takder tarikh atau hari dia akan kena..sebab kena tu pun memang xkan logik..tapi kalau laki ada..bulan puasa..sebab dia..mls puasa.Ha! Jom tgk siapa terasa..

    ReplyDelete
  30. alhamdulillah dah sembuh/....

    lepas ni jangan nak ngada2 abaikan masa makan tu ye..
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kena aku ngajak dia makan kot....baru la masa makan nya tak terabai ^_^

      Delete
  31. Oooo Naa xshat yea...hmm...take care taw....igtkan nk fly oversea....gastric klu dh kna...mmg kn jga mkn....

    ReplyDelete
  32. dh sihat dh ye.....alhamdulillah.....

    ReplyDelete
  33. rindu Na updateeeeeeeee blogggggggggggggg!!!!! :D

    ReplyDelete
  34. semoga bertambah sihat dab bahagia lepas ni Na.

    ReplyDelete
  35. kannnnnnnnnn?? memang selamat hehehe :P sibuk kerja ke? jarang update blog.

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah, na dah sihat...i miss you too

    ReplyDelete
  37. jna jaga kesihatan k...lama xsinggah sini.

    ReplyDelete
  38. apa yg penting jaga diri ye dear !

    ReplyDelete
  39. Naaaaaaaaaaa......mak teringat2 Na nakkkk...betul.... mak tak tipu tapi mak tak sempat nak datang sini jenguk kao...bizi..hehe...sejak dah semakin fofular ni hehe...
    Lupakan kata2 mengarut kata atas tu... tulah OKje ada baca kat mana tah...yg Na kirim salam sbb Na tgh sakit...tu yg tau tu...tapi tak sempat nak visit Na...sorry ye Na... Awak tu dah slim...apa yg nak diet lagi? Kalau OKje makan aje apa yg nak....nyum nyum..sedapnya...

    ReplyDelete
  40. glad to hear that u r getting better :)

    na pn dah lama menyepi dr izma.. :(

    ReplyDelete
  41. hehehe..alhamdulilah dah sihat na..so.. nanti jgn lupa jaga ksihtn tu..jgn lupa makn.. :)

    ReplyDelete
  42. na..omg..so sorry..
    Take care dear

    ReplyDelete
  43. Alahai Na...mengapakah jd begitu skali...jg dri k.sygi dri anda sblm sygi org len.eh?hahahha..just take care n lbh berhati2x lpas ni tau^^

    ReplyDelete
  44. take care Na. lama tak update... nanti dah steady, update banyak2 ok. :)

    ReplyDelete
  45. akak pun lame xupdate n menjengah blog kengkawan..lately ni a lil bit bz dgn event yang bakal berlangsung..dah berlangsung, bz kuase 2 la jawabnyew..blk umah Anggun dah cop awal2 dah fon ni...huhuhu...anyway, thank God jna dah recover...

    ReplyDelete
  46. haaaa..mana no fon? cepat la..nak text ni..:D

    ReplyDelete
  47. Na, akak syukur dengar Na dah sihat...boring betul buka blog orangnya tak ada. Take care, jgnlah kerja sampai lupa nak rest.

    ReplyDelete
  48. na, dah sebulan tak update..!!

    ReplyDelete