HandsomeGirl

Thursday, 14 February 2013

***Bunuh Diri*** sobab cinto


Pada tahun 2010 tarikh Na tak ingat -_-" jam 10.00malam
Na dengan BFF Yna ada dinner dirumah Kat Mentor di Tropicana.
  Seperti janji melayu kalau set time pukul 10.00pm confirm terlajak berjam-jam lewat bermakna Na dengan Yna sampai di Apartment Kat pukul 11.45pm.Enter je guard-post Apartment tu,Na dah dengar bunyi bising 
(orang bergaduh)

FAKKKK U ASS H*** !!!!!!!!!!!! - GF
b enaf b - BF
U ARE LIAR~!!!! - GF
b enaf b plzzz - BF
LEAVE ME FAKERRRR !!!!!
plz b plz dont do this - BF
 (repeat banyak kali)
 Memang itu je yang Na dengar dari bawah.
Pergaduhan antara BF Indian GF Chinese 
dari ditingkat 11 Apartment rumah Kat.

Tiba-tiba Yna pulak jerit
HOiiii apa tue bising-bising???? dah malam laaaa!

Jna 
ehh kau kenape Na?
Yna
Yelaa Na kita kena halang dyeorang bergaduh.
Jna
Na kau nampak x perempuan tu dah dekat luar dari balkoni 
dye mcm nak terjun je Na...
Yna
Mana Na??aku tak nampak laa kan aku rabun malam
Jna
Ye Na dye dah nak terjun weyhhhhhhh
kau tengok bf dye tak sedaya upaya tarik tangan dye Na
TAKUtttttttttttttttttt!!!!
Yna
Na call bomba Na..cepattt!!
Jna
Buat apa call bomba pulak???? takde kena mengena kot.!

TIBA-TIBA
BF terlepas tangan GF
ARRRRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Na dengan Yna yang menjerit

BBBOOMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!
GF jatuh bebetul kat depan mata Na 

urwahrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
**kenapa kena jatuh depan mata aku** T_T

Yna dah lari dari awal-awal sambil call polis
Na memang terkaku terpaku and termacam-macam lagi
bulu roma dari kaki sampai keleher menegak tak turun-turun
Na jadi blur kat situ tataw nak buat apa
macam tak percaya apa yang Na nampak tadi adalah kenyataan
rasa macam mimpi *makkkkkkk tolong adik*
Bf lari dari atas turun kebawah 
dapat kan GF yang dah tak bergerak dengan kepala terkulai ditepi batu.
Sampai kat bawah terus Bf peluk erat Gf and menagis teresak-esak
Na pun dapat rasakan kesedihan yang Bf alami.
Suasa malam tu jadi riuh rendah bila semua penghuni Apartment turun untuk tengok apa yang terjadi. 

Na dengan Yna saksi pertama yang harus beri keterangan selepas polis sampai ditempat kejadian ,yang Na tak faham bukan polis jeww tanya macam-macam soalan penduduk kat sana pun sibuk minta diberi keterangan jugak,lepas sorang-sorang tanya, naik penat nak menjawab soalan bonus dyeorang "kenapa dye terjun ye?" 
Eh! macamlah sebelum dye terjun dye ada sms bagitaw sebab apa dye nak terjun pulak -_-"

Lepas kes malam tu Na dengan Yna tak boleh tidur,setiap kali lelap mata mesti nampak perempuan cina tu datang mintak tolong,mimpi yang bukan-bukan pasal perempuan tu kita orang sampai mandi bunga mandi macam-macam untuk hilangkan badi dan lupakan kisah tu.Start kes tu jugak kitaorang langsung tak pernah jejak kaki ke rumah Kat sampai sekarang.MAAF KAT KAU PUN DAH PINDAH KAN HAHAHAHA
Rasa macam baru semalam je kes tu terjadi kat kitaorang.
Cakap pasal semalam,kawan Na bagitaw kat Time Square ada seorang
 perempuan cina terjun dari tingkat 6 sebab bergaduh dengan BF dye.
 (cerita ni tak sure betul ataw tak sebab macam-macam cerita lagi yang Na dengar.Tapi yang pasti dan betulnya memang confirm dye terjun dari tingkat6 kat Berjaya Time Square semalam petang)
 End up mati

 Persoalannya kenapa ek dyeorang ni berani sesangat??
Apa yang dapat mati bunuh diri tu? rasa macam sakit jeww mati macam tu.
 
 
 


 

#Tapikan dulu masa Na dengan 1stLove Na (umur 18 tak matang lagi okay)
pernah jugak buat cubaan bunuh diri tapi cubaan tu sebenar nya 
Na tak berani pun Na just  nak cuba acah-acah jew HIHIHI
 

122 comments:

  1. Pergh... Depan mata tengok orang terjun memang hebak la Na..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebakkk sesgat kannnn .
      hehe menakutkan ;c

      Delete
    2. Untungnya Na ada experience mcm tu. Dah la jadi saksi pertama. Tapi rasa ngeri tu Na mesti trauma sampai skrg ye tak.

      Yang kat Timne Square smlm ada akak baca kata yang bunuh diri tu indon. Boyfren dia nepal. Hahaha. Tak tau la mana satu yg betul.

      Akak pun tak faham, kalo nak bunuh diri kenapa perlu bunuh diri kat tempat awam? Kan dah membanyakkan kerja org.

      Delete
    3. untung laa????
      kak Lyd kalau xde pengalaman mcm tu pun xpe laa kak hihihi ;DD

      Aik?? Indon pulak? kan mcm2 crita ade..hihi Na pun collect crita ni dari FB je kak hihihi
      myb kt berita laa yg btul kak..

      Tp tu laa kejadah nye bunuh diri kat tempat awam..menyusah kan smua org..kena yg sakit jantung ade kat bawah tu..silap2 org tu pun pergi jugak..

      Delete
    4. tu bkn untung, tapi menakutkan..silap tak kuat, kena badi.

      Delete
  2. tak berbaloi pun Na kalau kita bunuh diri. neraka selamanya. namee dulu ada juga masalah depresi and selalu dengar bisikan suruh bunuh diri tapi nasib baik namee kuat iman lagi. takde maknanya nak bunuh diri. mehee.time ada masalah jangan ikut perasaan sgt sebab syaitan pun join sekaki konon nak selesaikan masalah kita lah. hasutan entah apa2. choi you syaiton. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan btul tu Namee..seronok syaiton tu bila kita dgr ckp dye hihiihi tap Na mmg xde laa berani..
      acah acah berani la ;))

      Delete
  3. jari terhiris pisau pn menjerit.. T_T

    berani kan depa terjun2 ni..
    nekad gila..
    mungkin kite gayat tmpt2 tinggi ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn btul x??
      mcmne ntah dyeorg dpt kekuatan ATAW SUPER POWER UTK TERJUN...

      Delete
  4. trauma....
    kalau aku, setahun setengah tak hilang lagi mimpi..

    ReplyDelete
  5. Ish...scarynya. Depan mata plak tu. Memanglah tak bley tido kan. Jatuh dari tinggat berapa tu na?

    Kerana cinta, sanggup bunuh diri kan. Klo org islam bunuh diri kerana cinta, memang neraka lah tempatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak Fiza..org yg tak cukop imam..
      mcmne ek dyeorg bole bertindak mcmtu
      **minx jauh kan kita dari perbuatan keji tu kan kak? ***

      Delete
  6. selalaunya bangsa asing la berani buat mcm ni..mcm kita ni Islam ingat ajaran,mati sesat..bumi x terima la..di laknat allah la kan...dorang peduli apa..janji settle..tp tu la..macam tu jer mati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak..pada yg islam yg bunuh diir tu Na rasa mmg dah tak fikir dosa dan keburukkan nye kot kak..

      Delete
  7. Kalau dah bergaduh jangan bunuh diri, tapi bunuh perasaan dan ego itu. Kalau lah si mati boleh cakap, dia akan kata dia menyesal sangat-sangat yang teramat. Nikmat tuhan beri disia-siakan..... ewah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. merok!!! Na sokong pendapat awk..n btul laa tu kann mesti menyseal bila dah mati...
      slalu org yg berani buat keputusan nekad ni..sbb dye buat keputusan tu tanpa fikir pjg..

      Delete
  8. Jna...

    serius orang bunuh diri depan ko...

    hantu tu kaco ko mcm mane weyyh???

    **suspen

    ReplyDelete
    Replies
    1. serious weyhhh
      Hantu x kacau tapi dye dg dlm mimpi laa..
      tunjuk tulang dye patah laa..
      mg sgt scaryyyyy

      arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

      Delete
    2. weyh...

      takut...

      ko buat ape je mase tu?

      Delete
  9. Na, kalau akak serous panik anyway suka sgt baca blog Na

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalalalal Na dapat pujian..
      bape bintang utk blog Na hihi *i was joking kak

      thxs sbb suka baca blog Na ;)*terharuuu

      Delete
  10. erk! klu akak org tu jatuh depan mata mau mengigil satu badan Na..huhu.. tak sanggup nak tgk..
    yg kt Time Square tu mmg betul, ada masuk berita..
    pastu kan Na.. ada 1 lg story smlm kt Penang BF bunuh GF dia kt bilik mandi then after that dia bunuh diri jgk..isk.. smalm ada 2kes bunuh diri.. sia2 mati mcm tu.. terus ke pintu neraka..
    moga dijauh kan dari fikiran nak mati mcm tu!
    Nauzubillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. WHAT???? BF bunuh GF??
      tu lagi kejam..??
      apa kes tu kak atie..??
      Na taw jugak...

      Delete
  11. Jna,

    vavavvaa~~ dasyatnya pengalaman awak tu. mesti terkaku terkelu seribu bahasa kan..tau-tau ja, girl tu da kat bawah. really not worth la bunuh diri ni. even in Islam pun, haram tuk kita buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups btul tu eva..
      mcm mati dlm keadaan sakit sangat..
      kan... *minx kita dijauhkan drpd buat perbuatan keji ni kan eva kan.

      Delete
  12. bia btol na tgk sndiri adengan mati-matian ni??? kalo saya tumpang fengsan kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na masa mlm tu mcm dalam keadaan x sedar cikgu..serious kaku tataw apa yg patut Na buat..

      Delete
  13. Hahahaha...acah-acah bunuh diri pulak Na. Hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa acah-acah jee..xde nye nk berani buat btul2 HAHAHA

      Delete
    2. Bek bunuh pakwe dari bunuh diri sendiri kalau keciwa sgt. camner? setuju x? hahaha..

      Na.. jemputla lepak sama 30/3/2013 kat IKEA meatball. Sha n Nanie skali.

      :P

      (dah ajak nih...)

      Delete
    3. kan..tp bunuh BF nty kita pulak kedlm..lagi kesian kt kita HAHAHAH

      alaa lama lagiii korang sampai hati xajak Na ;c

      Delete
  14. siyes?? klu akak dh pengsan dh.. pitam kt situ gak.. terkejut.. wuwuwu


    senang kata, diorg ni dh xfikir apa.. pendek akal n dia fikir mati adalah jalan penyelesaian mudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na mlm tu xde rasa nk pengsan tapi mcm longgar lutut nk berjln sbb tu terkaku kat ctu..

      Btul laa tu kak Tina bg dyeorg mati akn selesai smua masalah ;)

      Delete
  15. Kenapa kenapa sebab cintaaaa semata mata?!! Haish, macamlah kalau putus cinta tak bole cari pengganti. Kalau muflis ke, sedih sebb ahli keluarga mati ke, faham jugak lahh. Eh? Bunuh diri dosa besar tahuuu =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups btul tu nin...bukan dpt apa pun..
      sakit hati sakit badan kan?

      Delete
  16. klu rin, trauma sribu tahun. hihi. over tau. but seriously, mmg trauma la tgk kejadian cmtu. huu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg btul..even sampai hari ni klau ade kes bunuh diri kuar paper sure Na akn teringat kisah mlm tu..

      Delete
  17. masuk berita la pasl budak terjun kat TS ni malam tdi.. eh Na dekat umh sya pun ade org terjun sebb gaduh. tapi yg terjun tu lelaki. Cina. Mati. Dia terjun tingkt 5

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerrr ?? See tingkat 5 pun bole mati bayangkan tingkat 11...remuk tulang2..

      Delete
  18. Kesian kan.. rugi jer rasa, sebab boleh berbincang kan..tapi nak buat macamana kalau dah sakit sangat hati... mungkin hanya sekadar nak ambil perhatian tapi...
    So Jna next time jgn nak acah2 lagi taw..bahaya!!
    Pernah jugak dengar kat kawasan Apartment tapi blok lainlah, ada budak perempuan cina bunuh diri tapi tak pergi tengok Takut!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa bole bawak bincang tapi nak acah2 bunuh diri kan..tu yg TERbunuh diri..
      tapi Na mmg xkn acah2 dah sebab takuttt hihi

      ggrr kak nita klau ade org bunuh diir tolonglaahh jgn pergi ok..jgn pergi taw.

      Delete
  19. depan mata kau?lol takut gilaaa....

    ReplyDelete
  20. seram sejuk...dengan orang bunh diri nie...amit2...na jangan buat camtu tau...hihihi(akak gurau jer)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde..Na acah2 jeww bg BF nak takut hahah

      Delete
  21. salam..
    gosh..
    you have a VERY..
    BAD experience..
    kalau saya..
    setahun trauma..
    wuhuu..
    such a tabah girl..^^

    p/s: bunuh diri selesaikan masalah yang sebenarnya xkan selesai..(pergh ayat..clap sikit..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupss untill now klau ade org mati bunuh diri Na akan teringat kisah mlm tu..
      seriously dat is rely BAD EXPERIENCE.

      wahh gituu clap clap clap
      mmg btul pun ape awak bgtw tu ;)

      Delete
  22. kerana cinta nyawa melayang begitu sahaja. pengalaman Na nampak orang terjun mati depan mata memang seremmm sejuk la. sambil baca sambil bayangkan...hmmmm. dah itu pilihan dorang kan. kita nak tahan pun tak terdaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups..mmg seram sejuk takut semua ada Aien..mmg kenangan pahit yg xkn Na lupakan selamanya Aien..

      Delete
  23. fuhh kalau terjadi kat saya confirm tak boleh lupa sampai bila2 trauma..bunuh diri bukan jalan penyelesaiannya tak psal2 mati dengan cara tue :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa..dah laa masa mmg tgh sakit hati (klau tgh gduh dgn BF laa) pastuu terjun dari tingkat tinggi mcm SAKIT NYA BADAN!!!!!!!!

      End up??

      Delete
  24. Fuh.. memang trauma teruk lah kalau Mieya yang berada di tempat Na. Sedangkan Mieya yang pernah terlibat dengan kemalangan jalan raya sewaktu kecik dulu sampai sekarang tak hilang lagi rasa takut tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. trauma forever Mieya..mmg Na xkn lupa laa MIeya kejadian ni Mieya...

      Delete
  25. pergh.. sadis betol.. kesian jna...

    ReplyDelete
  26. Ya Allah mau tak badi tengok orang terjun bunuh diri camtu. Tapi area Damansara sekitar tu macam panas kan, my condo dulu pun selalu orang gaduh2 jerit nak bunuh diri, dah la satu alam boleh dengar sebab pantulan suara ke bukit jadik speaker. eh melalut dah aku ni.

    ReplyDelete
  27. Depan mata?.. Perghh.. konfem pucat lesi masa tue kan Jna.. boleh bayangkan... ai ai ai

    ReplyDelete
  28. seriously takot lah dgn org bunuh diri ni..
    mereka patut fikir lebih panjang dan ubah mind set utk lebih positif..
    kalau tak nanti byk shopping mall yg org takot nak pergi sbb kes-kes mcm ni..haiiissshhh

    ReplyDelete
  29. mesti na trauma kan.. cemana la tak trauma benda berlaku dpn mata. takotttt..

    ReplyDelete
  30. dia igtkan bercouple adalah segala galanya, sebab tu bila putus cinta terus nak bunuh diri, padahal ada byk lagi reason untuk hidup gembira di dunia ni

    ReplyDelete
  31. pergh. dl ms sekolah ada budak nak bunuh diri sebab kena buli. tapi berjaya kawal perasaan dia

    ReplyDelete
  32. takutnyer bila terjadi depan mata. tak sangka Na pernah tengok bende2 macam nie depan mata kepala sendiri. bunuh2 diri biasanya tak cukup iman di dada. minta2 kita takdelah macam tue kan :)

    ReplyDelete
  33. seserious ini kahh? :|
    mphpn kuat iman bg islam.
    pilih jalan lain bagi semua

    ReplyDelete
  34. selalunya orang bunuh diri ni sbb tidak dapat kawal perasaan atau tekanan perasaan. bila dah terlalu cinta, then bila dpt tahu bf/gf curang tu yg tidak boleh terima kenyataan. kita tidak boleh 'judge' orang yg bunuh ni bodoh ke apa ke sbb kita tak rasa apa mereka rasa. apa yg penting kita berdoa pada ALLAH agar diri kita tidak tergolong seperti mereka yg bunuh diri tu. mohon pada ALLAH supaya iman kita kuat. In Sha ALLAH. Amin. :)

    ReplyDelete
  35. pergh takut gila kalau jadi depan mata macam tu. minta dijauhkan la daripada nampak. huhu

    bunuh diri ni selalunya dibuat seseorang yang dah hilang pertimbangan. dah tak tahu nak buat apa. so bunuh diri macam jalan terbaik padahal tak terbaik pun

    ReplyDelete
  36. Seram Nur baca kisah Na ni, cepan mata tuu..!
    kompomlah teringat2kan...

    ReplyDelete
  37. Seram kot kalo benda tu jatuh kat depan mata. boleh trauma oo..

    orang-orang yg bunuh diri ni, xtau lah nak cakap ape.. kalo gila xpe, otak dh x waras kan.. tapi, ad je org yg stress sgt smpai bunuh diri.. kewarasan otak dh hilang.. mudah2an kita dijauhkan la dr bnda2 cmni.. kalo ad mslh, mengadulah pd Tuhan, pencipta kita..

    ReplyDelete
  38. Na kes tu jadi bila? Yang happened in front of your bare eyes. Haaa amek kau, fie speaking kot. Hahaha. Tapi serius lah kalau jadi macam tu depan fie, memang tak tidur lah wey. Tapi best ah jadi na, macam macam terjadi depan mata. Boeh jadi pengalaman.

    ReplyDelete
  39. takutnya na..nauzubillah..kalau misz domu la..memang traumatized for a months or more.. i don't know how people can commit suicide.. benda nie dah mcm common la. yang times square pun..misz domu dgr sama dengan cerita Na..

    ReplyDelete
  40. Kurang didikan agama..semua agama menggalakkan kebaikan..bunuh diri tetap perkara xbaik bagi semua agama..ingat mati tu senang ke?

    ReplyDelete
  41. tengok orang meninggal dengan keadaan tersiksa depan mata pernah dah, tapi tengok orang mati bunuh diri depan mata, tak pernah lagi lah.... Kalau dapat tengok, tak tahu lah apa jadi... huhuhuhu

    ReplyDelete
  42. kalau payeh la kan.. sebelum orang tu nak bunuh diri.. payeh dulu yang akan pegi tolak dia.. eii geram la dengan orang yang nak terjun2 segala ni.. macam la dia tu kucing. ada 9 nyawa...(betul ke?)

    nak terjun, pegi terjun bebas sana.. guna payung terjun.. kan? lepas tu end up tersangkut atas pokok.. macam sape eh? hahahahahaha *joking

    ReplyDelete
  43. tak pikir panjang.
    bila cinta tu terlalu di agung kan
    amik kptsn bnh diri

    ReplyDelete
  44. ee Na kalau ima tak tahu la trauma cm ne kalau jadi depan mata cm tuh...


    Na yang psl time square tuh betul ada kuar paper smlm tp dia hanya sebut shoping complex dekat sekitar imbi. tak sebut times square..

    nasib baik yang terjun bukan org islam...hum kalau islam buat cm tuh berdosa besar...tak tahu laa nak kata apa kan

    ReplyDelete
  45. Penah nampak kejadian depan mata gak. Tp bukan bunuh diri la. Org tu terjatuh. Eish! Memang ngeri.

    Na kena rasa bersalah sbb Na tak cuba nak selamatkan org tu :P Sbb tu la sampai mimpi2. Hahaha!

    Rasanya, org yg sampai sanggup bunuh diri tu, dea cam dah hilang pertimbangan, takleh berfikir secara waras masa tu. Sbb tu cam dah takde rasa takut tyme tu. Kut. Yg dea tau, dea kecewa, dea stress, etc etc. Tp utk org Islam, memang takde iman la kut if sanggup bunuh diri. Kut -_-

    ReplyDelete
  46. hadoiyaiiii....lama dh simpan cerita ni. msti seram bila ingat2 balik kannnn....

    jgn laaa buat mcm tu. jasad tak diterima bumi klau mati bunuh diri

    ReplyDelete
  47. kite pernah nampak org yg dah jatuh kepala berdarah-darah org kerumun tapi tak buat apa pun tunggu polis datang. masa tu pun rasa menggigil nampak darah banyak apatah lagi kalau nampak org terjun dan-dan je jatuh depan mata. errr boleh pengsan camtu -_-'

    ReplyDelete
  48. Org Palestin meletupkan diri sendiri demi mempertahan bangsa dan agama, tapi ada org pula rela mati utk bahgiakan kekasih...SANGAT CERDIK!!!

    ReplyDelete
  49. jangan bunuh diri itu dosa besar..mati pun sia2 kan..

    jna , mugkin depa nih dah xtahan dgn hidup, xde pedoman agama, dan ntah...aku pun taktau..

    huh, sian pada yang mati sia2.bf dorg leh dapat gf baru lagi kan...hmmm

    ReplyDelete
  50. tak berbaloi kan mati sebab lelaki...

    sia2 je hidup..

    ReplyDelete
  51. eiiii apalah . you only live once so why wasting your life untuk lelaki je =.= mengarut betullah perempuan tu . mesti dh stress gila dh malas nak carik jalan keluar , dia bunuh je diri .

    ReplyDelete
  52. Ngeri woo... Ain penah tengok mayat kawan rapat sendiri kena bunuh. Dah 18 hari mayat tu. huhu... ngeri woo... Tapi pengalaman na ni lagi scary kot...

    Kenapa bunuh diri? Sebab bila dah sedih ni manusia tan nampak ruang untuk diorang lagi kat dunia ni.

    :)

    ReplyDelete
  53. Hello Dear :) .
    Great blog. Interesting post.
    Have a nice weekend.
    Welcome to my blog.
    http://photographyismyexistence.blogspot.com/

    Like me on Facebook. I will be extremely grateful.
    https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856

    ReplyDelete
  54. huh..teramatla ngeri Na..cleh imagine lah kalo ditmpt kjdian..huhu

    ReplyDelete
  55. Naaaaaaaaaa...muah muah...cium dulu..hehe
    Hish takutnya tragedi buah apple dpn mata......so far tak pernah mengalaminya lagi...harap jangan!...
    Geli ngan statement yg bawah tu...konon trust menonggeng le tu

    ReplyDelete
  56. weyh apesal pengalaman ko semua horror je ni..tu la..skrg org dah x berfikir sgt...nk selesai mslh dgn bunuh diri...klo islam bunuh diri..konfem x msuk syurga weyh..ish

    ReplyDelete
  57. iman tak kuat... kita ada akal dan fikiran yang allah berikan.. jadi gunakanlah ia sebaik mungkin..

    ReplyDelete
  58. maaf lambat singgah na..mood mls lani..hahaha..

    scary la citer bunuh2 diri ni..dah la nampak depan mata..ko tak seriau ke tgk na..pasni ko jgn nak acah2 sgt lagi bunuh diri..arwah betul2 kang baru tau..haha..





    ReplyDelete
  59. sorry lmbat comment..weekend nie busy je memanjang..hehehe..

    btw na, sebenar bukan semua yang bunuh diri nie sebab gaduh masalah cinta jer..sometimes malah tu just a spark for them to make a bad decision..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  60. Ya ampun...
    Pengalaman mengerikan seumur hidup ni kan Na......
    Aduh.. Tak dapat AJ bayangkan........
    Tapi cetek sangat pemikiran diorang ni...
    Putus cinta je terjun lah, apa lah....

    ReplyDelete
  61. Kalau kejadian dpn mata i pun, i mandi bunga kot -_-" Dia ingat dgn bunuh diri, dia boleh kawen ke dgn bf dia kot. Alahaii.. Halahaii nak cakap dia bodo pun dah mati.

    ReplyDelete
  62. entlah apa dh jadi zaman sekarang... bf kc tinggal nak bunuh diri.. apa ke bodoh..

    ReplyDelete
  63. nk syg org lain..kene syg diri sendiri dulu..kalaux jadiler mcm kt atas tuh..hmm...bt lme x singgah sini..hehe

    ReplyDelete
  64. aduhai kenapa la nak bunuh diri..sedih la pula

    ReplyDelete
  65. subahanaallah....na kau rupanya saksi kes bunuh diri ni..

    ReplyDelete
  66. Ayut pon pernah try gak...ooppss..kantoi. ==! tp fikir balik itu semua dugaan kan.pengalaman yg berharga utk dipelajari... :) bile terikut sgt perasaan...moga kite ni dijauhkan ye Na... ;)

    ReplyDelete
  67. sungguh tragis skali pengalaman...takutnyee...

    ReplyDelete
  68. slm, lama x melawat na the handsome girl ;p.. pengalaman dan pengajaran.. takutkan mati...

    ReplyDelete
  69. orang islam mati sebab bunuh diri tak masuk syurga. Na jangan nak ngade2 lagi nak buat cubaan testing testing 1,2,3.. testing testing 1,2,3..

    ReplyDelete
  70. nauzubillah ..jangan sampai jadi macam tu..pelagi kita orang islam..jangan cinta kpd manusia mengatasi cinta kpd DIA...beginilah jadinyer..

    ReplyDelete
  71. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  72. sebab diorang takde iman. sekian~~~~~~~ :D

    ReplyDelete
  73. Semoga cepat sembuh Na :) ni mesti kerja kuat sangat sampai lupa nak makan ni..

    ReplyDelete
  74. errrgghhhh...betul2 depan mata...pergghhhh...seriau looooo..mesti tgk darah berderau keluar...xleh imagine aku..tgk org excident dgn kete pn dh....

    #BANkami

    ReplyDelete
  75. diorg dah xnak idup lagi sbb trlampau frust. setiap org ade prob msing2 kan..so kite kne kuat je face dugaan.

    jd pengajaran tuk tingkatkan iman dan amal supaya kita xbuat bnde sme. bunuh diri xmsuk syurga wooo

    ReplyDelete
  76. hana yang baca entry ni pun takut. depan mata kan.huhu jadi saksi plak tu..kalau turun naik mahkamah lagi gerun. padahal saksi ja pun

    ReplyDelete
  77. itu hari..malam larut..ada cicak buat cubaan bunuh diri. sedang gua lena boleh dia dari atas siling mendarat jatuh atas perut gua. fuh..tak agak-agak nak pilih port bunuh diri pun.

    at the end gua bunuh dia. kurang-kurang takdelah dia masuk neraka sebab bunuh diri kan. kan Jna kan?

    awak artis drama malam-malam kat tv3 tu eh?*ihik.

    ReplyDelete
  78. ya Allah, igt lah tuhan sblom buat benda2 terkutuk tu, kalau islam lah, tapi kalau dah bukan islam tuh..ntahlahhhh...

    ReplyDelete
  79. tgk sendiri org bunuh diri.tu mmg seram la. kalau nik mmg akan termimpi2 jugak la

    sepupu nik ada kat times square masa cina ni bunuh diri. tapi tgk2 tu dah jatuh kebawah dah la.

    ReplyDelete
  80. perghhh... na tgk dpn2... seram nya... mintak dijauhkan tgk mende2 ni...

    ReplyDelete
  81. berlaku depan mata...tak dpt bayangakn bunyi jatuh si mangsa...

    ReplyDelete
  82. naa rindu kau kowt , *hugs* sampai hati tak bagi burung kite makan :( . hahahhaab , ehhh serius ke kau nmpak depan mata ? ehh gila nie semua sbb cinta jew nak terjun mati macam too , ohh lagi satu ,

    nak ajar aku buat coment macam kau nie , ehhh ehh , anjer anjer dgn kau boleh kan na , hehehhe

    ReplyDelete
  83. perghh..so camne perasaannya dapat tengok org buduh diri depan mata? ohsem x? hehehe

    kalau H, mau terus muntah kat situ kot..

    ReplyDelete