HandsomeGirl

Thursday, 7 February 2013

BAHANA "Setia Hujung Nyawa"


Nampak tak tajuk kat atas tu???
Mesti korang tertanya-tanya apa yang bahana tentang 
"Setia Hujung Nyawa"
Na yakin ramai orang yang seronok layan cerita tu
dan tak terkecuali orang itu adalah Na *peace yaw
punca terpengaruh : gdsbnga & fifie

Apa yang bahana pasal cerita nie:
1)Na langsung tak boleh nak boleh nak buat benda lain
selain mengadap tonton 24jam 

2) Na tak update blog langsung *worst!

3) Kalau tak update blog bermakna Na tak BW *sorry guys ;c

4) Even nak reply comment pun Na rasa takda masa *melampau

5) Pastu yang tak boleh blah "Na syok sendiri layan cerita tu"
sengih sesorang ataw menagis teresak-esak **cannot go kau Na

6) over excited  (refer below conversation )
(maaf conversation agak kasar dan tidak sopan langsung )
 Actually Na memang seorang yang sopan dan santun *tibe2 HAHAH
tapi kalau dengan Dayana memang tak boleh nak bersopan santun
maybe dah terbiasa bergurau kasaqq dengan dye
Dan mungkin juga ada yang tak taw siapa Dayana
yelaa bukan femes pun minah ni HAHAH *MAAF NYET 
i was joking lebiyu!
 Apa pun nyet TQSM sebab engkau lah zain dengan El dapat teruskan
hubungan yang direstui oleh Mak zain Ameen.....
Kalau tak setiap hari aku nagis sebab kesian tengok El merana T_T
Akhirnya cerita ni dah berakhir dengan "happy ending"
cuma tak puas hati HADI tu lepas macam tu jeww
harap Ym.Bundle boleh carik Hadi and ajar dye
makna penyesesalan dalam hidup *pukul dye Bundle plz!
nampak tak bahana cerita nie kat diri Na -_-" 






Motif picture ni???
SALAM JUMAAT GUYS!
muaxxx :*





jommm start BW yeyyyyy \0/

106 comments:

  1. uit Naa..sy xsmpat lyn 1episod pun..mama kt gedik je crita ni..trus tukar channel..wahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shu crita ni superb taw HAHAHAH ;)
      LAYAN CEPATT ....

      Delete
    2. a'ah. saya x pernah miss tgk. mmg best! hehehe...

      Delete
  2. Kita bukan geng nampaknya. Haha.

    ReplyDelete
  3. haahaha.. eh! Na, Dayana ada berlakon ker dlm Setia Hujung Nyawa tu?? tak perasan lah..hehe.. Kak pun suka tgk cerita tu.tak pernah tinggal..tp smlm kul 7:30pm br dpt tgk..huhuhu..
    Na kawan dgn Dayana ye??... bestnya kwn dgn pelakon..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade kak atie..masa kat resort smlm kan?? dye pakai baju kuning..kira dayana ni ex gf zain..kak atie kena watch tonton semula ni.. hihihi

      kak atie..mesti RINDU kat Na kn???
      *berangan!

      Delete
    2. oh ada tertinggal sikit episod tu..hehe..
      mesti lah rindu kat Na.. Na sibuk ye skrg?? dah jarang dtg blog akak...Pa'e rinduuu tau..ahahah:P

      Delete
    3. Na cibok kan crita [tu kak..pasni Na dah tak cibok..setiap hari Na kan dtg bloh akak taw =))

      ps.RINDUUUUUUUUUUUUUUUUU pae jugaksss

      Delete
  4. ooo...kawan Na retiss yer...kelassss tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk
      xde retis nye hahah
      kenal b4 dye jd retis tuuuu =)

      Delete
  5. huhuhuhu.

    kem salam kat diana eh...

    teringat die susun kerusi semalam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dayana awk hihi
      a'ah poyoo jeww minah tuu =)

      Delete
  6. tak tgk last citer tu.. membe na ke..? wah..

    ReplyDelete
  7. yess, dayana.. nmpk inesen je.. akak teringat citer dia berlakon yg dia gagap.. pastu ada yg kena addict giler dgn slipar jepun.. dia comel.. ehh, monyet pun comel..

    tula, bengang btl hadi lepas mcm tu je.. elok kena langgar trelar je tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Tina pun x [uas hati dgn Hadi tu kan kan kan? mmg Na sgt menyirap dgn muka dye yg mmg nampak jahat HAHAHAH (TAK BAIKKAN PADAHAL TU LAKONAN JEW)

      #kita 2 ni emo laa kak Tina HAHA

      Delete
  8. JR pun ada buat entri dlm blog JR tentang "Setia Hujung Nyawa" semalam, sebab kembang bulu tengkuk bila ada seorang minah yang nak serah daranya kerana nak ikut watak El dlm cerita tu....Melampau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. PERGHHHHHitu sgt melampau laaa aduhaiii xkn sampai mcm tu skali kekekkeke =D

      Delete
  9. sy baca dua kali conversationnn tu, xfaham.. hahaha.. tgk gambar orgnya baru faham.. lawa lah dayana tu, muka dia cm scha.. btw, setia hujung nyawa tu okey la.. sy layan part dorang bahagia je.. haha.. part sedih2 malas nak layan.. hehe.. Kak na, baju nk bg bila? sy nk balik dh ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. part sedihh tu syok emma baru feeling2 hindustan hahahaha

      Tulaa org lain da serOnok pakai baju tu..
      Emma x dpt lagi HAHHA

      Bila nak??
      kjna okey je bebila pongggg syg ;)
      rumah kjna ke rumah emaa 5minit jew

      Delete
    2. sy x suka sedih2 nih.. nanti sy benci ngn amar asyraf tu.. hahaha.. apapun, sy x suka la cara dia pndg EL, cm gatal semacam je. hahahaha...

      Malam ni la, xpun malam esok.. ahad pagi sy dh gerak.. ^^

      Delete
    3. eh bak kecik ni dah pandai dye taw pandangan gatai ke idak...
      SOALAN : pandangan gatal tu mamcne???
      ngeh ngeh ngeh

      Email kjna No phone awk..
      SEKARANG!!!

      =D

      Delete
    4. pndgn gatal tu tanya kat bro bundle la kak na.. dia lagi arif.. hahahaha...

      Delete
    5. Bundle mmg segalanya gatal..tu malas nk tanye HAHAHAHAHAHA

      Delete
  10. hahhahhha, dah tahap kritikal dah nih..akak pon suka tgk, walaupon part tgh2 tuh, tak brapa nak tgk..hehhe. ceta dia ok lah, ada gelak2..macam comey jek kan..

    ReplyDelete
  11. krik..krik..krik..(bunyi cengkerik)

    ReplyDelete
  12. hahahhaa..aku pon layan gak na..nasib magrib dah lambat..tp episod last smlm aku tak tengok la plak..

    #ko nampak hadi kat mane2, roger terus aku na..memang aku rembat dia..10 episod aku tengok, tebakor je aku dengan perangai dia.(emo gak)..wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaaaa
      cepat tgk kat tonton ulangan dye..
      woot woot~!!

      #YES!!! conkfirm Bundle Na akn haloooBundle klau nampak dye..xkan bg muka kat dye CIS!! tak guna punya Hadi kuang kuang kuang =D

      Delete
  13. tu diaaaaaaa,
    akhirnya terjawab juga kenapa Na ni dok menyepi

    ^_^
    Selamat bercuti Na!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha xde cui dah..
      Now start nk bayar balik smua org nye commnt cewahhhh =D

      Delete
  14. ini mmg betul2 menghayati cerita ni

    ReplyDelete
  15. conversation yg buat NAZ khusyuk baca ye..hahah btw cerita tu best and skrg misi utk beli novel tu.. i want to the whole story..hahah :D

    anyway dayana sgt comel.. Na pun comel juga..hehhe
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu conversation yg merepek la Naz hihi

      Yes u should..
      klau xnk baca novel pun bole layari www.tonton.com hehehehe

      Delete
  16. kite tengok 1st episod dengan last episod jeeeeeee!hahaha.i tak jatuh hati kat zain tu yang tak follow cite tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah yelaa Na kan bz dgn player football Malaysia hahaha

      Delete
    2. hahaha Na tau takpe. kalau zain pandai main bola baru i pertimbangkan nak minat dy ke tak. muahaha..

      Delete
    3. nie mmg btul kemaruk bola ni isk isk isk

      =D

      Delete
  17. masa last episode tu saya tak tengok. tak tahu kenapa. saya layan channel 617

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhhh Dani kena tgk ulangan dye okey hihi

      Delete
  18. hahaha..kenal dayana ek..wah best tengok na chat2 wif her

    ReplyDelete
  19. err..Nur tgh bayangkan naa nangis teresak2...hihihih...

    sabo je lah naa ni.. :)

    eh..dayana tu sebelum ni ade masuk racangan realiti tu kan..

    nur lupalah rancangan apa..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naaa nagis kiuttttt HAHAHA

      Yups.rancangan anak wayang xsilap Na..Na pun xberapa ingat hehe

      Delete
    2. alololo..kiut eh..
      nanti amik pic nangis tau...
      letak sini, nur nak tgk..
      Heeeee.... :)

      Haa..betullah tu, ank wayang.. :)

      Delete
    3. Mana bole taruk pix nagis..
      Jatuh saham Na Nur hahahha


      Btul eh anak wayang hhehe
      Hebat gila Na meneka..
      Hehe

      Delete
  20. Hahahaa kenapa fie yang dipersalahkan dalam hal ini. tidak tidak. huwaaaaaaaaaaaaa. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb fie pernah buat entry pasal crita ni.. Na terpengaruh laaa huhuhu :D

      Delete
  21. Serius xfaham satu hapak pun apa yang 2 orang gadis ni sembangkan..XO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa xde ape pun..hahha
      Just suruh dayana bgtw ape motif dye berlakon dlm crita "setia hujung nyawa" itu jewww :p

      Delete
  22. ena tak follow langsung cerita ni.. huhuhu entahlah, cerita melayu bersiri ni memang tak boleh masuk dengan jiwa ena.. huuuu kalau muvi, lyn la juga sikit2.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha crita melayu mmg kebnykkan ngarut Ena..utk Na pulak..2-2 bole layan..mcm crita melayu depands laa x smua Na layan..hahaha

      Delete
  23. Hye....I still sangkut kat episod 1, tapi merata cerita ending nya, macam dah tak perlu nak tengok jer dah.
    Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ending dye mmg x bape best sbb dah bole agakkk pun..tp kecomelan pelakon tu..yg mcm syok jeW tgkk haha

      Delete
  24. ahhhhhhhhhhhhhhh kite pun tk tgk cite ni sejak balik u T.T semalam tgk ep last je dkt tonton . takde feelinggg lagi nak tengok semua ep yg terbengkalai . hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk laa balik mana yg ayuz tertinggal..ayuz taw kalai siap tgk dari episod 1st.
      Hahahah
      Xbole blah kan????

      Delete
  25. memang feeling habis la ni. sampai boleh nangis. hehehe..

    ReplyDelete
  26. xberapa suka sgt entahla..haha tp kim slm dgn dayana...soh dia tobat atas ketelanjuran dia dgn zen ahakk ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAAH
      tu laaa tu ..dye dah tobat dari dlm crita tu lagi la xila kuang kunag kuang =p

      Delete
  27. Wah sana sini cite ni eh...
    Okje tak tengok sangat ...tp yg episode last hari tu tengok jugaklah tapi tak faham, sebab tak tengok dari awal ha..ha... sian kau OKje hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okjeeeeeeeeeeeeeeeee tgk laa dari mula..
      tgk kat tontin ye ;)

      *arahan taw*

      Delete
  28. Patut pun dah lama tak muncul...huhu

    ReplyDelete
  29. kalo dah memey jeliter kentut pon rasa cokelat.., ahhHaa slmt bercuti na

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiiiiiiiiiiiiii =D

      Hpy holidays toooooooooooooooo Wak!

      Delete
  30. padanla jna tak datang mlawat pun! sobs sobs..

    ReplyDelete
  31. Na, serius Mieya tengah dengar lagu setia hujung nyawa masa nak komen blog Na nie. hihi, kebetulan pulak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaaaaa bestt nyee..
      mmg kebetulan sgtt =D

      Delete
  32. erkkkk...dasyat jugak bahana setia hujung nyawa nih. hehe

    ReplyDelete
  33. hahahaha... sy xlyan sgt tapi bila kwn2 layan sy pn layan jgk tgok...heheh

    ReplyDelete
  34. tu dia ..kemahen ramai blogger citer pasal setia hujung nyawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa taw xpe..
      sbb mmg beshhh hhiihihi

      Delete
  35. dayana ni mmg cantik..drpd dulu kot H suka tengok dia berlakon..tapi xde la tahap minat sgt2..

    aaa..kalau dapat no fon, baru la boleh minat sgt2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. elelelelelelelelelelelelelle
      skrng motif dye nak no phone kan kan kan kan?


      =D

      Delete
    2. hahaha..dia retis Na..mana la nak kawan dgn H ni..:p

      p/s: lupa nak komen pasal hadi..hadi tu kalau kena tumbuk sekali kat perut, baru dia tau erti penyesalan..grrrr

      Delete
  36. Akak pun layan drama nie...sampai malas nak update blog hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayyyy ade gengggg!!

      high5 cepat!!!!

      =)

      Delete
  37. agak2 ble kta nk ada masa bmanja gini ek...

    heee... rindu oii lama tak bjln sni.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn
      awak laa syik bz bila
      mase utk bermanja dgn saya pun dah xdokkkk hihi

      Delete
  38. lama xsinggah sini...saya pun melayan episod akhir tu..wuuu sanggup terpacak depan TV,kalau x sebelum ni sanggup lagi tgk kat tonton je...sib bek hepy ending...huhuu sengih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa lama xdtg singgah blog sni klau sbb "setia hujung nyawa dimaafkan taw hihihihi

      yeeeeeyy hpy ending (tp mana2 crita MELAYU mmg hpy ending laa gamak nye hihi)

      Delete
  39. okay Na Setia hujung nyawa dah tamat sila BW semula haha best kan cite ni..ramai betul yang layn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn Now kena start aktif semula hahahah

      Delete
  40. mula-mula tak layan, tp tgk housemate tepat pukul 7 je semua melangut dpn tv dah, terus join sekaki. hehehehe mmg best! tamat sudah setia hujung nyawa. h

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpengaruh jugak kan?
      hihihihi =)
      dah tamat senang hati..xde 24jam terfikir apa akn jd next episode hehe

      Delete
  41. mentang2 dah tamat mulalah update balik ei na.. tape2.. paham je.. =P

    ReplyDelete
  42. ala xminat cite kawin2 paksa ni :\

    ReplyDelete
  43. layan kadang2 jea citer ni.last episod sempat tgk abis..hehe

    wah..kwan ngan retis. pernah tgk Dayana ni berlakon.

    ReplyDelete
  44. dya sanggup blik awl kalau kua semata2 nk tgk citer tu..hahah

    ReplyDelete
  45. sampai mcm tu sekali penangannyer ye Na hehehe

    ReplyDelete
  46. Tak perasan plak dayana dlm citer setia hujung nyawa. Akk memang addict ngan citer nih. Tapi ending tak berapa best lah. Geram betul ngan hadi tu.

    ReplyDelete
  47. kita geng na addicted citer SHN kihkihkihkih :p

    ReplyDelete
  48. kite suka la ngan dayana ni..
    sejak dari dia masuk anak wayang lagi...

    mak kite pun suka dia.. hehehehehehe

    ReplyDelete
  49. abis dh cite ye bru smpi ke tempat Na..hihihihi....klu dh ad geng sme tgk mmg problem jdkan bahan.. :D

    ReplyDelete
  50. best giler kowt na , kalau dapat kawan macam u ,mmg best kowt , na i nak kawan dgn u na , boleh ? hehhehehe

    ReplyDelete