HandsomeGirl

Thursday, 31 January 2013

IN MEMORY *nagis






Al-Fatihah untuk Ayumi .....

140 comments:

  1. Sabar ea..Dezee punya first cat dulu ayah tergilis lak.Sendiri tanam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari gaya persekitaran nampak terjaga jer..mungkin dari pemakanan atau air yg dia minum. Dezee kucing kg pun Dezee bagi wiskas and air masak sentiasa..xper..dah ajal dia.jangan sedih2 k.

      Delete
    2. yup Dezee btul tu..Anywy TQSM..

      Delete
    3. Siannya yumi. Dah la comel.

      Delete
  2. Awww, minta bertabah! Jangan risau, syurga tempat Ayumi :)

    ReplyDelete
  3. girl.. i'coming. cop tempat jap..

    ReplyDelete
  4. ala..la...sedihnya...:(
    sabar ye Na... cian Yumi.. dah rehat dgn aman nya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Atie...Na sedihhh fikir kan yumi ;c

      Delete
  5. Ciaan yumi. Dah lah comel. Banyakkan sabar ye na.

    ReplyDelete
  6. HU..hu... tumpang sedih ni.... 'nagis' jugak... bukan nangis ye... huhu...hua..hua...

    Ni kucing yg ex Na belakan....Macam kecik je lagi.... cepat betul dah matang..he..he.... agaknya kecik lagi dah ngandung kut Na...tu yg tak menjadi.... sebabkan Na dulu OKje ada 'kucin' masih kecik dah ngandung pas tu dia beranak tak cukup bulan.... anak dia lahir2 tak de bulu....lawak pun ada jugak, pas tu baby dia mati .....
    Pas tu dia ngandung lagi... terus OKje buang le malas nak bela kucing!
    MMg kejam sungguh OKje ni ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okjeeeeeeeeeeeeeeeee Na rindu gila kt okje..
      bnyk perkara sedih yg Na alami minggu ni..
      Na share kat okje tataw mcmne ;c

      mmg kejam laa okje nape buang!!!!!!!
      ade meow lagi x nk bg kat Na???

      Delete
  7. ala...gebunyaa...kesiann..

    ngeri membayangkan belah perut kucen.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa yg Na fikir kan..
      mcm menakutkan jeee belah perut tu ;c

      Delete
  8. sedihnyer...tak dapat byangkan klau Laura (my cat) matii...die lah penghibur dikala duka...hukhukhuk

    ReplyDelete
  9. bekas kekasih? Tapi panggil B??

    oh sweett!! hihihi :D

    ReplyDelete
  10. haritu kucing kite mati kena langgar , baru ni ada lagi yang baru mati . baby yang tengah nak membesaeee bolehhh takkk . dahlahhh omeyyyy :(

    ReplyDelete
  11. alahai kesian nyer yumi.. sbr ye sis.. don't be too sad .. :'(

    ReplyDelete
  12. La... kakak ingatkan manusia tadi . Bila baca last part baru dapat tangkap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meow kak Zakie Na bela dari dye kecik.. :c

      Delete
  13. ala ciannyer dia. comel sgt..
    sabar yea

    ReplyDelete
  14. Faham sedih na tu... Penah hilang kucing kesayangan, terus tak bela2 dah. Trauma kot. Na sabar oke dear...

    ReplyDelete
  15. kucing aku pun rasa2nya dah mati sebab tetiba aku dan pemilik asal (di putrajaya) teringat2 dan seolah-olah pulang ke rumah... siap tertanya-tanya.

    Akhirnya orang yang jaga itu mengaku, kucing aku tu dah hilang... aku anggap selepas dia mati, 'dia' ziarah aku dan pemilik asalnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihh nyee..ayumi pun pernah hilang..tapi selamat dapat semulaa...tapi skrng dye dah pergi dan mmg xkan kembali ;c

      Delete
  16. oh so sad..hrp kmu bersabar ye..:(

    ReplyDelete
  17. akak yg ri tu dpt ta email ? :3

    ishh cemana la belah perut dia (;_;)

    ReplyDelete
  18. dulu kucing mati sebab sakit apa entah.sedih gila sebab dia dah la buta,tapi comel sangat.

    ReplyDelete
  19. huhuhuhuh..sdihnya naa..!
    nur kalau kucing mati, mmg nangis berhari2...
    sbb kita syg...huhuhu

    sabo ye naa...

    ReplyDelete
  20. Kucing parsi tu. Kalau jual boleh untung ribu2 woo. Sayang dia Mati...

    ReplyDelete
  21. tumpang bersedih.... tapi jgn risau, kucing tu masuk syurga

    ReplyDelete
  22. sedihnyaaa.. ena dpt rse perasaan na masa ni.. tambah2 kucing na tu comel lak tu.. sabar ye na..

    ReplyDelete
  23. alaa ciannya. dahla kucing comel. sabar k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chic Na dpt x msg kat inbox FB Na bg?

      Delete
  24. Ya Allah na, tak sampai hati nak tengok. Sedihhhnya fie paham apa na rasa sebab fie pun pernah hilang kucing meninggal jugak. Sobs

    ReplyDelete
  25. sayangnya anak dah mati. skrang mesti jna rindukan yumi

    ReplyDelete
  26. Kesiannya. Mati dengan anak2nya sekali. Tapi, err tak terbayang belah perut kuceng. Gulp! Tak terbayang. Macam ngeri je. Naseb baek tak jadik doktor haiwan -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Lyaa..
      tu laa ex Na ckp nty dye tunjuk Video tu..


      Lyaa dapat x baju???

      Delete
  27. bersabar dan moga tabah ye.

    btw: thx mak kita cakap,baju dh sampai rumah, thx sekali lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thxs Madi..

      yda dpt ke???
      baju yg Na post smua tu..
      Baju design baru taw..
      mase Na gi ambek baru sampai..
      so mmg ade kelaianan sikit
      Na sednri belum ada baju yg Na post tu...
      *sakit hati sikit!

      Delete
    2. mak kita yg cakap. oh ye ke? ni tak sabar nak balik rumah ni, hihi, jgn jelly :p

      Delete
  28. sedihnyaaa kucing mati, my cat pun recently dah 2 ekor mati ToT, soo, I understand your feelings :'(

    ReplyDelete
  29. dah sampai waktunya yumi pergi. mohon bertabah Na. Aien tumpang bersedih sekali walaupun tak pernah kematian kucing. kematian hamster dan ikan laga je pernah....sedih kan. sabar banyak2 k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pun yg kita bela..klau mati mesti down ;c

      Delete
    2. setiap yg bernyawa pasti akan mati. bila kita sayang sangat memang down Na. takpe...masa akan mengubati kesedihan.


      kenangan masih ada kan..senyum Na.

      Delete
  30. Semua yg bernyawa akan merasai mati.. Kita juga

    ReplyDelete
  31. alahai, sedihnya. baru semalam tgk ada kucing bulu kuning mati tepi jalan..tapi serius, nampak kucing tu btol2 macam tak mati, cam tidur jek ngn selesa..sb tader kesan luka langsung, dan kulit dia sgt cantikkk..mata pon tak pejam, cam celik jekk..

    banyak kali gak nak percaya, tp lps en abg letak daun kat kucing tuh, n suluh ngn lampu, maka benarlah apa yg en abg pk, kucing tu dah mati...sedihh..

    ps: sedih juga utk ayumi..

    ReplyDelete
  32. Pernah ke klinik haiwan bawa kucing sakit kenser. Mengikut doktor hayatnya cuma tinggal beberapa hari saja lagi. Bagi mengelakkan penderitaan kucing itu, doktor nasihatkan kucing itu diberi suntikan maut kerana dalam keadaannya yg sakit itu boleh memudaratkan kami yg memeliharanya..

    Itu part yg paling sedih, melihat kucing itu pergi berehat dlm damai (rest in peace) di depan mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihh nya T_T
      kucing pun ade sakit cancer ?? (serious Na baru taw) klau kucing sakit kan JR..bulu dyeorg gugur ke?? or apa lagi perubahan kat kucing tu???

      Delete
  33. comel...x panjang umurnya rupanya....

    ReplyDelete
  34. Sesungguhnya Ayumi tengah bahagia dgn anak dy kat atas sana. Takziah k.Na..

    ReplyDelete
  35. dulu time kecik2 lan ade seekor kucing nama fredo..tapi lepas mati kena gilis ngan jiran langsung tekad tak nak bela yang lain dah..tapi cara kucing na ni mati lagi tragik..siap ada baby lagi kat dalam..takziah naa..uwaaaa

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fredo nice name Lan..mcm handsome je meow Lan tu...

      anywy tenkiyu Lan..

      Delete
  36. kalau cat izzah mati macam mane lah yer. takut lah kehilangan die :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi mana yang hidup mmg akan mati..
      izzah kena kuat ye...

      Delete
  37. Alaaa dian yumi comei.....Naa xmo sedey sedey yea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na dah ok dah..
      Now dah ade yumi junior ;)

      Delete
  38. Pehhhh...comei nya kucing dia....tapi apa kan daya......tinggal kenangan.....

    ReplyDelete
  39. kesiannya yumi.. comel sgt.. rest in peace yumi

    ReplyDelete
  40. ala sedihnye........tapi cete thrill giler..sabor ye...


    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. comel nye..sayang je..
    dah la hamil...

    ReplyDelete
  42. sedihnye comel plk kucing tuh.....................

    lama tak comment jna :)

    ReplyDelete
  43. teringat kat ikan lagi yg dah lama pergi menjemput Ilahi....sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan???
      Na pun skrng tgh bela ikan taw ;)

      Delete
  44. TERINGAT KAT ROMEO MEOW KITE :'(

    ReplyDelete
  45. adoi jna.ciannya.tak pe beli yg lain erk..

    ReplyDelete
  46. aku kurg sikit dgn kucing..tp kesian kpd binatg ttp ade la.brsabar erk..

    tp yg aku pelik tu,ko save dgn name bekas kekasih..hehe, cam unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana pulak unik..btul laa bekas kekasih =)

      Delete
  47. Alfatihah.. cntik kucing katik ni :)

    ReplyDelete
  48. comelnye.. sedih plak sbb dah takde :(

    ReplyDelete
  49. kesiannya..tringt Rio and thinker kt kg

    ReplyDelete
  50. comel sangat kucing tu. tapi sayang baby die pun tak dapat diselamatkan. adoi sedihnya. atleast kalau ada anak dia tu takde la ralat sangat. T_T.

    confuse ni, bekas kekasih tapi masih panggil b n syg. masih ada baki cinta ke Na? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha
      xde laa mmg da biasa pggil B..
      so tataw nk panggil dye ape lepas dah putus =)

      Delete
  51. Replies
    1. sian nape gelak kan??
      hihi Na pun da ok skrng ;)

      Delete
  52. tapiiiii....serious ke dia bedah kucing tu sendiri ??? OMG. :O takutnyaaaa.

    ReplyDelete
  53. la sianyyer...tp part belah sendiri perut tu cam ngeri la na

    ReplyDelete
  54. ayumi dlm kenangan....ad video sampai..adehhh..ngeri Na..

    ReplyDelete