HandsomeGirl

Monday, 14 January 2013

100PLUS pembawa Gastric

Tadi Na BW kat blog HaniAsyira,then Na bace permulaan entry Hani
mengenai "100Plus air pengubat demam"

Pengalaman demam yang sangat teruk tahun lepas
terus buat Na berubah diri.Dari seorang yang tak suka makan ubat
 sekarang dah boleh makan ubat tapi ubat yang kecik-kecik jew.
Dari seorang yang tak makan sayur,sampai sekarang pun memang tak akan Na makan sayur (dah cuba but i can't) hihi
 dari seorang yang suka gila gila gila air 100Plus ,and now memang TAK SUKA LANGSUNG air 100Plus.Nampak tak perubahan yang mendadak kat diri Na =D

Kisahnya 1 hari nie..masa kat office tengah kerja
tiba-tiba Na rasa sangat sejuk sampai menggigil 1 badan.
Na lemah gila time tu.Team Leader even Boss pun dah suruh Na balik
and suruh Na pergi klinik sebab dyeorang syak Na demam.
Badan Na terlalu panas time tu.
Disebabkan Na best staff sangat (konon-konon)so Na tak nak balik. 
dalam hati (takkk nakk pergi klinikkkkkk!!!!! *nangis )
So apa jadi lepas habis kerja dalam pukul 10malam
BF Na selamber bawa jugak Na pergi klinik kat subang jaya
sebab dye rasa badan Na panas yang sangat melampau *CARING!
Sesampai je kat sana Doctor buat check up kat Na
tetiba dye suruh Na siap-siap untuk ditahan dalam wad.
"HOI PEPANDAI JE TETAP KAN ORANG KENA TAHAN WAD"
takk payah dan tak perlu nak tahan ye! saya okay jeeewwww
dalam hati Na memberontak.
Dengan muka seposen Na try merayu kat Doctor
Jna 
Doctor..saya sakit apa??saya tak nak kena tahan wad
bagi saya ubat je saya janji saya makan bagi laa 
saya peluang untuk makan ubat dulu Doctor :'(
 Doctor
Awak disuspek demam denggi,lebih baik awak duduk hospital,
disana pihak hospital boleh buat penjagaan rapi 
terhadap awak and masukkan air dalam badan awk

APA???MASUK AIR????
Dr ni masuk air apa kepala dye!! aku dah laa takut nak kena tahan wad
pastu nak suruh masuk air pulak????? TAK HENDAKKK!!
Go Na gooo goo go pujuk lagi.
Jna 
Doctor..plz la Dr saya tak nak kena tahan wad tak masuk air dalam badan
semua saya tak nak,saya nak makan ubat jee plz doctor
 *sambil menagis bersungguh2
Doctor
Okay lah macam ni,saya bagi awak ubat awak kena makan,
beli air 100 plus minum sebanyak mana yang boleh,
esok 8pagi awak kena datang semula untuk buat 
check up,kalau tak okay jugak awak harus ditahan.
Terpedaya jugak akhirnya Dr ni wkwkwkw
Jna
BAIK DOCTOR!! *GEMBIRAAAAAAA 

Tadi masa kat klinik DR dah menakutkan Na
masa on the way balik dari klinik,BF Na pulak
membebel itu la ini laa kenapa tak nak duduk wad laa
u ni tak sayang diri laa apa lah tak fikir orang la
DIAMMMM~!!!!!
"sayang jom kita beli air 100Plus i janji i minum bebanyak
pastu i makan ubat okay i janji okay~!"
GUEST WHAT?? BF Na beli sampai 3botol besar 100Plus
dengan perasaan marah agak nya dye bagi air tu sambil berkata
"youu minum air ni sampai habis kalau tak nak kena tahan wad!!!" 
ggrrrr gawangg nye BF kuhh hiks =)

Na pun bersungguh-sungguh minum setiap 5minit Na teguk air tu
sebab fikir nak kena habis kan 3botol air tu and fikir tak nak kena tahan wad
minum minum minum TANPA MAKAN minum minum minum 

Keesokkan hari Na rasa makin teruk,senak hati sakit kepala 
badan panas,angin 1 badan rasa nak muntah,air liur cairrr
"yaallah apa penyakit aku sebenar nya ni"
Doctor terus buat check up.

 TAHNIAH Na kau dapat penyakit gastric pulak
sebab minum air bergas yang terlalu banyak tanpa sebarang makanan didalam perut
T__T   
Nie semua salah Doctor suruh Na minum 100Plus
(tapi  Dr tak suruh pun Na jangan makan kan)
OHhh salah BF Na ! confirm salah dye sebab beli sampai 3botol besar
pastu marah orang pulak tu,suruh habiskan air tu !!
(tapi BF pun dah suruh Na duduk hospital TAPI Na degil)
ATAU air 100Plus tu tak bagus untuk kita minum waktu deman
SO SALAH SIAPA???
hahahah

Tanpa fikir panjang terus Doctor ni tulis 1 surat ke Sunway Medical Centre 
untuk buat pemeriksaan selanjutnya *menagis tanpa henti 
padan muka kau Na.

Apa yang seronok kat Sunway medical Center Na dapat
pesakit luar je..so takyah laa duduk dalam wad HAHAHA
 tapi setiap hari Na kena pergi sana untuk ambek darah
SAKITTTT NYERRR AMBEK DARAHH WEYH!!
Suspek denggi hilang demam panas hilang gastric tu pulak
akan datang kalau setiap kali Na tak makan
means NO MORE DIET for me.
 Syukur Alhamdulillah




Kesimpulannya actually Air 100 Plus tu memang bergas, tapi Air 100 Plus tu juga ada kebaikkannya tersendiri,Air 100 Plus merupakan air isotonik yang mana ia mengandungi natrium,kalium,kalsium,magnesium,klorida,fosfat. 
100 Plus asalnya juga dikhaskan untuk mereka yang aktif dari segi fizikal terutamanya dalam arena sukan,ia juga boleh diaplikasikan kerana badan kita yang aktif akan mengeluarkan peluh dan perlu di neutralkan semula supaya badan kita terhindar daripada dihidrasi iaitu kekeringan air dari badan.Jadi memang eloklah untuk orang yang kurang air dan untuk demam TAPI
bukan laa minum sampai 3botol besar tanpa mengambil apa apa makanan  -_-"

194 comments:

  1. ADOI KJNA .. HILANG PENYAKIT NI . DTG PNYAKIT LAIN LAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA .. KITE GENK LA KJNA .. XPE . GASTRIK LEH WAT MULUT KITE SNTIASE DE MKANAN . HAHA

      Delete
    2. tapi mcm takut je nak makan 24jam hehehe ;D

      Delete
    3. HEHEHE .. ALAH .. XPE KAK .. NAK TKUT PE ? TKUT GEMOK ? OLOLOLO .. AKAK XGEMUK LA NNTI :)

      Delete
    4. HAHAHAH pandai adik Kjna heeeeee ;)

      Delete
    5. 3 botol 100 plus tu Jna minum sampai habis ke? Hebatnya capacity perut ko Jna. heheh. Pastu sape suh tak makan mende lain. Kan dah gastrik. Tapi akak ckp ko, gastrik mmg tak best. Skrg, akak nak makan pedas pun dah takleh.

      Tapi ngape gastrik kena amik darah plak tiap2 hari? Akak takde pun kena amik darah. Acane tu?

      Delete
    6. Sebenarnye perut Na mcm xbole trima kak..tp Na da set dlm mind..kena habes kan sbb xnk kena tahan wad..Na kena ambek darah tu kak sebab denggi..yg gastrik tu doctor just bg ubat kaler hitam je kak.

      Delete
    7. kehkehkehkeh..kesianya ko na..ni semua salah doctor dan bf ko la..hahahaha...lawak lak bila aku skoll bawah siap ade wish semoga cepat sembuh..hahahahaha..citer dah berkurun..kehkehkeh..

      tapi kan na..tajuk entri ko ni mengundang kontroversi siot..siap la ko kalau syarikat 100plus tu saman ko..hahahahaha....

      Delete
    8. Kann bundle kann bukan salah Na kan??? Hahahha pasal wish semoga cepat sembuh tu Na no cmmnt Bundle heheh :))

      Eh klau syarikat 100plus tgk tajuk mmg dye rasa nak saman..tapi bila dye bace kesimpulan Na confirm dye bagi Na saguhati 100k ke kan..confirm...! Hahah

      Delete
    9. entri org tak baca na..org tngok tajuk je..siap la ko..sediakan la 100k tu bayar denda atau 3 bulan penjara..hahahahahah

      Delete
    10. Hha xde maknenyeeeee Na akan panggil lawyer Na (Lyaa) lawan kes ni kakakakka :p

      Mulut Lyyaa xde sape boleh kalah kan taw! :)

      Delete
    11. Na, out of topic jap. Mana kak cheryna pires na pegi?

      Delete
    12. Na rindu dyee..dye too BZ kak Lyd..mesti kak RINDU dye jugakk kan??? hahah

      Delete
  2. laaaa Na, kenapa tak makan apa2. plus minum 100 plus memang boleh cure tapi kena lah perut berisi ! NAAA, ey nak cekik Na ! hehe. jngan lupa makan dulu sebelum ambil ubat n minum something yg bergasss. tau !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb concern Na time tu hanya minum air bebnyak sebb tak nak kena tahan wad..

      PADAN MUKA NA KAN?

      Delete
    2. hahaha... orang bukak dulu air tu dlm dua jam untuk nak hilangkan gas baru minum.

      Delete
    3. dushh ape laa Na ni kan HAHAHAHA

      Delete
  3. sekali 3 botol daaaa..!
    kesimpulannya,salah naa jugak kot, sebab naa tak mkn apa2 kan..hihihih...

    salah bf nak jgak..sbb tak suruh makan...
    dan beli sampai 3 botol...
    lawak pun ada baca kisah naa ni..kikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg salah Na..hihi
      saje je taknak ngaku salah..
      mengade kan???
      ;D

      Delete
    2. bukan ngade2 lah naa...
      tapi manjaaa..hehehehehe

      Delete
  4. ala..tak sempat cop first.. kkekeke..
    dgr citer, kalau demam panas, elok makan sup ketam.. yumyumyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha padan muka ;D

      a'ah sup ketam..tapi Na x suka sup ketam..Na suka salted egg crab perhh terbaikkkkkkkkkk ;D

      Delete
    2. sedap tu na.. salted egg crab.. pergh.. terus terliur nak cari kedai seafood..

      Delete
    3. JOM haaaa..
      eh Ha duk PJ je kan??
      JOM laaa 1day kitaa datingggggggggggg JOM!~!

      Delete
    4. duduk kepong. keje kat PJ. Boleh saja Na..

      Delete
    5. jumaat time lunch hour pjg, boleh ke..? hihi.. weekend utk bulan ni dah penuh jadual..

      Delete
    6. nak ambil hati Na, "Selamat Hari Lahir na.." kehkehkeh.. nanti mac,wish lagi sekali.. hihi

      Delete
    7. Alaaa Na jumaaat lunch hour pjg untuk staff laki jeww -_-"
      Mcmne pun mmg kena weekend jeee Na mengalah je laa tggu sampai hha free anywy tenkiyuu wish burfday Na hahaha

      Delete
  5. hahaha , hilang deman , gastrik pula dtg... 3 botol minum , mmg superb la :D

    ReplyDelete
  6. Jna,

    3botol besar tuk satu malam? Dasyattt tu... :)
    nasib baik xda apa2 yg serius...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dasyatt kan??? so effect dye skrng Na mmg xboleh dah minum 100plus ;c
      rasa mcm semacammmmmmmmm jeee

      Delete
  7. semoga kembali cergas seperti biasa :-!

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. sudahhh heheh ni cerita tahun lepas ni..hehehe ;D

      Delete
  9. erm....doktor pun suruh minum 100plus klu demam kan Na..tapi dr apa yg akak baca takde bukti kukuh lagi tau yg menyatakan 100plus boleh menyembuhkan demam.. uiks..byk nya minum smpi 3botol..klu akak mau pening..ahaha:D

    psssttt: Pa'e kirim salam... hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tuuu Na pun just dapat info pasal air 100plus tu bole menambahkan air dlm badan kita..
      yang pelik nye nape teh o ais tak boleh ke ?? sirap ais ke? heheheh

      paeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sweet!!!!!

      Delete
    2. ahahahha... Na..Na..haha.. klu minum teh o ais sllu nti berangin plak.. org ckp Jus tembikai pun sama.. berangin..hihi

      Pa'e ckp Wassalam kak Jna tantekkk...:)

      Delete
    3. Hahaha tp Na taw pasal tembikai tak elok utk perempuan..tp yg tak elok tu yg mcm sedapp sgt kan kak atie hehee

      Alalalala tomeyyyy taw pae ni...

      Delete
  10. ish ish sampai macam tu. next time kasi makan dulu lepas itu minum itu air 100plus satu botol saja aaahh machaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konon nk baik cepat tak nak kena tahan tu yg minum 3botol...kekekke

      Delete
  11. hehehe..ayoyo, sampai 3 botol besar ke??itu 4.5 liter air gas tu..so oral of the story lain kali makan ek..even nak makan ubat pun kan dia ade mark (Selepas Makan)..so Na kena laa makan jugak something before makan ubat..hehehe.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tu laa..Na terlalu cuak memikirkan kena tahan wad tu sampai lupa segalanyaaaaaaaa haha

      Pasni tak moh lupa perkara2 wajib!
      Serik dahh...

      Delete
  12. ha..sama la juga dengan air bateri kan?ada kebaikkannya tersendiri..kan kan?

    air bateri elok untuk gastrik..lalala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha yelaa air bateri elok utk gastrik mcm dah x sayang Na je nak suruh minum air beteri -_-"

      Delete
    2. hais.sebab sayang lah yang jadi caring lebih ni.

      isk.jangan di minum. cukup sekadar time breakfast ambil sekeping roti yang disapu garlic dan cicah mushrom sup..

      air bateri tu kegunaan dia untuk hidupkan enjin kereta. senang nak hantar Jna pi spital.ha..kan ada kebaikkan tersendiri tu..

      ha..nampak tak kebaikkan air bateri dan kebaikkan sekeping roti di sapu garlic?

      Delete
    3. Hahahhahahah
      Caringgg sgttt ni :))

      #pandaiii putaq belit ni taw!
      Hehehehe

      Delete
  13. erkkkk... apalah na.. mmg lah jadi mcm tuh.. kalau sy, minum tapi still makan jugak..

    mak cakap, nak minum tu biarkan penutup botol terbuka lama2 bagi gas dia tak terkurung banyak sangat dalam botol. barulah jadi ubat..

    itu kata mak, yang saintifik tak tahulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh yeker kena bukak penutop..hehhe baru Na taw..!
      Tapi btul laa kata mak Hani tu..
      Kalau gas xde baru laa xde gas kan????

      Delete
  14. Tak penah merasa duduk dlm wad . Hihi apa salahnya duduk dlm wad sehari dua :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeuwww xmoh laaa duduk wad macam menakutkan je..hehe

      Delete
  15. kalau nak makan apa2 ubat pun kenalah makan dulu apa2 je untuk alas perut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa kesilapan besar Na kak Eita :c

      Delete
  16. Haaaaaa tu la Na sape suh degil? Taknak denga cakap doctor, cakap bf, cakap sume orang. Degil sangat kan? Kan? Kan? :P

    Sebenanye kan Na, kalau dah nak saket tu, saket jugak. Kita mana la tau nak jadik camtu kan? Kesian jugak kat Na. Caring tak? :D Tp kelakar gak camne la Na leh minum 3 botol besar? Taknak masuk wad punya pasal, sanggup tuuu. Lenkali minum 8 botol taw! Baru la tak kena gastrik :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naa la org yang paling tak degil dan dgr kata (good girl)
      Cuma keadaan Na time tu tak mengizinkan Na berfikir secara waras *myb sbb demam panas kot :)

      Amboiii 8botol terus!!!mcm x sayang Na je Lyaa...

      Delete
    2. Hahaha! Gurau je la Na. Sejak bila Na jadik sensitip ni. Tak best la camni dah takde kawan gaduh :(

      Delete
    3. Hahahha spe ntah yg sensitip kuasa dua skrng ni????? Lyaa ke Na mcm kompius je ni kekek

      Delete
  17. eh Nana suka gila pegi klinik tapi gila2 tak suka makan ubat. hahaha. kalau demam memang akan minum 100plus je. oh lepastu dy akan kebah sendiri. ecewahhh. tapi Nana pun ada gastrik tapi paling suka makan ubat gastrik sebab takut gila perut sakitttttttt. uhuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana ubat gastrik tu buruk kan?? Kaler hitam?? Dyeorg takde ke kaler lain nak buat ubat gastrik..mcm seram je tgk ubat tu kan?

      Delete
  18. Fie selalu kena gastrik sebab fie jenis kumpul sekali je makan. Bruchner ( breakfast, lunch, dinner). Haha. Tapi kat dalam handbag memang dah siap sedia ubat gastrik yang besar gila tuh rasa lemon sikit. So bila rasa pelik ibarat angin gastrik dah menyapa fie makan ubat tu and terus hilang. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups Fie mmg sama mcm Na..Na makn sehari sekali jee...waktu mlm..Na mmg jenis xde selera nk makan ni.. Even skrng da kena gastrik pun..kekadang makn sbb terpakse jee...Fie sharing sikit ubat rasa lemon tu..sbb Na slalu dpt ubat gastrc yg kaler hitam tu mcm x buruk sgt kaler ubat tu..x suka!

      Delete
  19. 3 botol tu champion habis weh, kihkih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rinduuuuuuu MADI !!!!!!!!!!!

      Delete
    2. kita pun. *peluk secara virtual arghhhh

      Delete
    3. *Lap pipi basah dah penuh dgn aliran air mata

      Delete
    4. *nah tisu, usaplah air matamu itu

      Delete
  20. So, this is the reason you're not here and there alllllllll these day...? I miss you like orang gilak tahu tak?? huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha I misssshhh u like crazy taw!!!!

      Mana dira mana dira????
      :D

      Delete
    2. na, dira ada je kat sini.. most everyday datang rumah na, tapi tak de orag. pastu dira pun balik la.. huhuhuhu sedey..

      Delete
    3. Yelaa sbb Na dah pindah..sbb tu laa Dira pg rumah Na,Na takde..!
      Hahahahhaha
      Xyh sedih sedih..meh dtg rumah baru Na.

      Delete
  21. tetiba rasa nak minum 100plus plak.. nyum2..
    dlu sy penah duk dalam wad!
    tapi..
    temankan kwn je..
    kehkehkeh..
    best la kak na..
    enjoy laa..
    bukan semua org dapat duk dlm wad tau! hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmaaa!!! Mmg Na sgt tggu emma nya cmmnt.. Emma nape Kjna tak bole cmmnt blog Emma as Na bukan invited?? Like seriously Emma..Kna sentappppp taw! :c

      Delete
    2. ehh? xleh ke? org len dtg komen ok je.. hahaha.. jap sy tgk.. jgn sentap2 dlu.. g minum 100plus ok.. muahahaha

      Delete
    3. Yups tak boleh..sbb Na bukan invited kata nya.. Mmg laa sedih...terperanjat tergugup termcm2 lagi.. :)

      Delete
    4. hahaahaa.. tu salah google ngn blog tu.. bukan slh sy yg invited2 ni.. kih3

      ce tgk, dh ok blm.. hehe..

      Delete
  22. mak oiii.. 3 botol minum camtu..memang la Na.. takut sangat kena tahan wad..mana tahu jumpa mamat ganteng ke dalam hospital..nyesal na nanti.. apa pun..jaga dri yer sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh klau dok hospital jarang jumpa mamat genteng Domu..slalu jumpa awek² garang jew hahaha sbb tu Na segan dok hospital :)

      Delete
  23. hehehe..giler sampai berbotol-botol ko telan..mmg konfem2 la makin sakit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa tu..Na nye concern minum banyak2 xnk masuk wad..so padan muka Na hahahah

      Delete
  24. slh sendiri, sape suh xmkn?? pastu g telan air bergas tu byk².. haishhhh Na ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa tu..mmg salah Na.. Hehe xnk dan xakan Na ulangi lagi ;)

      Delete
  25. Aku goncang dulu botol tu kasi buang segala gas...
    dah habis baru aku buat minum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa Na silappp patut Na buang gas tu kan???? Atlest if Na minum 8botol bak kata Lyaa xde laa Na kena gastric kan?

      Delete
  26. org demam sllu minum pun sebotol besar tuh sehari pun tk boleh hbs. dh la kene minum air tuh yang tak sejuk kan? lagi la x blh mnm...NI Na mnm pai 3 botol BESAR!!! haha mmg mengundang gastrikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha padan muka Na kan?? :)
      Na terlalu takut kena tahan wad..haritu klau BF Na beli kan 8botol pun Na minum taw :))

      Delete
  27. Rietta pown masa kna denggi doktor cdg yg sma...rietta xselera mkn...so mnum 100 plus jer la...tp xde la setiap lma mnit....sebotol besar tu jerr smpai dua tga hr n sembuh...skank pown klu demam n xselera mkn, itu la yg rietta mnum....tp rietta suka yg active apa ntah...lpa plak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha so far mmg air tu bagus..tp bukan dgn cara yg Na buat tu laa hahahah :p

      Delete
  28. ish ish..ni namanya keluar mulut buaya masuk mulut naga ni..hehehe..

    take care ya na..lain kali kena makan jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn hahahha btul laa tu kuar mulut buaya masuk mulut naga! Kakakaka

      Yups..lepas ni Na kena lebih pentingkan makan... :)

      Delete
  29. Laaaa...kenapa minum air gas tak makan dulu. Kan dah kena gastric. Masa anak saya kena oral ulcer dulu pon dr soh bagi minum air 100plus. Sbb dia tak boleh nak makan. So...air 100plus tu bagi tenaga. Tapi kena campur dgn air masak.

    Lagi satu na, jgn minum air coke terlalu kerap. Boleh sebabkan pereputan tulang tau. Anak saudara saya dah kena. Klo dia nak pregnant akan ada risiko lah sbb tulang belakang tak dpt nak menampung beban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na silappp ritu..heheh terlalu concern nak minum bnyk2 at last dpt penyakit lain.

      Ohh really coke boleh mereput kan tulang???? Takutt nyeeeee..
      Na da laa suka coke..
      Tenkiyu kak for this info.

      Delete
  30. hadoi na sampai berbotol-botol minum caner la xgastrik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naaa mmg poyooo hehe takut sgt kena tahan wad..heheh so now dah nyesalll dah :)

      Delete
  31. Seb baik dah ok ye Na, Mmg bagus 100 plus tuk denggi but x bolehlah lebih2kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahh tu laaa Na nye kesilapan.... Hehehe

      Delete
  32. hehe doktor ke cakap cam nie, "makan 3 kali sehari disudahi dengan segelas air 100+", baru Jna tak kena gastrik..

    ReplyDelete
  33. perrrggghhhh... 3 botol skali minum...kalau minum redbull, agak2 apa jadi..habis menanduk org keliling..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahahahah ni sumpahh lawak! Kakkakkaka btul jugakkk tu kan...klau minum redbull Na bole jd menanduk orggg (ړײ)

      Delete
  34. thn lps kot aku kena denggi. doc nak tahan tapi aku TAK NAKKKK!!! bukan takut kena masuk air tp aku takut nak masuk bilik air hospital seremmmmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serammmmm nieyyyy hahaha taw xpe!!!!! Kita boleh duduk sekotakkan hahhahaha

      Delete
    2. Bilek air hospital mmg seram kannn? Kdg nak terkucil sanggup tahan tunggu sampai balek umah. Nak naek lif hospital malam2 lagi la seremmmmmmm. Hukhuk!

      Delete
    3. Lyaa ade perasaan seram kee??? Mcm xcaya jeeeee hahahaha

      Delete
    4. Erkk! Na kejammmm =_=

      Pernah skali tu naek lif kat hospital. Malam. Lif sebelah pulak dea bawak mayat. Naseb baek tak satu lif. Pastu masa nak balek tu sanggup turun tangga, tak turun guna lif dah. Err perasaan serem tu ada la jugekkkk :P

      Delete
    5. Lya lif bawa mayat memanjang kan?? So far Na xpernah lagi tgk lif tu...for real laa..klau dlm TV pernah la heheh tp tgk dlm tv pun mcm dah seram..kalau rasa naik lif tu kira mcm naik coller coster laa agak nye ye :)

      Delete
  35. sy pun tkut bab2 kna tahan wad ni..tmbah2 kna cucuk2 ni..tidakkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidakkkkkkk jugakkkkkk
      Hahhaha mmg xnkkk dan x hendakk kan??? Hehhe

      Delete
  36. ena ni memang tak minat dengan air gas ni sngt... sebulan sekali je minum, pastu xnak dah.... kalau makan kfc ke mana2 ke, mesti minta air milo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh bagus laa ena..sbb air gad mmg tak elok..tp 100plus tu elok laa sbnrnye..cuma bukan minum mcm Na laa hahahah

      Delete
  37. Qalesya pun minum 100 plus masa kene warded kt kpj seblum nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100plus tu memang elok..Na je yg merepek sgt time tu hehe

      Delete
  38. ho..ho...OKje pun tak suka masuk hospital.... sebab takut..nanti check-check tau penyakit lain ke apa ke tu yg ngeri tu...... cukuplah duk sepital masa beranak dahlah....harap-harap sihatlah hendaknya,....

    Tapi okje jarang minum 100plus.... kurang suka.... tapi kalau ada org hadiahkan 3 botol...OK JERRRR he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann okje kalau pg hospital nty lagi bebnyk penyakit Dr tu ckp padahal xde ape pun..hahahhaha

      Wahhh perliiiiii Naaaa kejammmmmm :/

      Delete
  39. sape suh minum pastu xmakan grrrrrr

    100plus mmg ok. klu tekanan darah rendah pn dorg suh bykkn minum 100plus

    ReplyDelete
  40. aihhh... bukan pembawa Jna.. bukan.. itu punca.. kah kah kah.. (penggemar 100plus jugek)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA actually pembawa ataw punca nye ialah Jna yg bengap hehehe

      Delete
  41. haaaaaaa... kan dah ada gastrikk.. >__<

    take care ok!!

    ReplyDelete
  42. Tiga botol besar!! memangalah penyakit lain yg dtg. jadikan pengajaranlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kak zakie..pasni ni Na kena laa bijak sikit berfikir tentang kesihatan =)

      Delete
  43. ooo gitu ke....

    jom ke blog saya..
    tq

    ReplyDelete
  44. hahahahaha.. tu namanya pakej lengkap penyakit tu awak.hahahahaha.. kalau ye pun nak cepat baik, janganlah sampai tak makan langsung..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn awak..baik nye package sy dpt..klau awk nak package cam saya bgtw ye =)

      HAHAH

      Delete
  45. semalam akak kurang sihat..kurang gula dalam badan..ambik 100+ 3,4 jam lepas tu terus ok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)
      MMg air tu bagus kak diana..
      Na je yg minum mcm org batak hehehhe =D

      Alhamdulillah akak dah sihat.

      Delete
  46. lawak la na ni..adoi..kalo da telan smpai 3 botol, mmg lah jd mnde lain plak..hrp Na da bebas dr gastrik da skrg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. #_#

      kalau Na tak makan skrng Indah rasa mcm angin laa perut..kalu dlu 1 hari tak makn pun xpe =c

      Delete
  47. org minum sikit2 jela awak. hehe

    ReplyDelete
  48. Fullamak...3 botol besar? Kaki botol pun tak pernah teguk 3 botol besar cam tu...hebatnya ko Na....

    ReplyDelete
  49. perh...gila ah 3 botol besar.. tak kembong ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hilang rasa kembung tu smua..sbb tak nak kena tahan wad =D

      Delete
  50. Minum la kacip fatimah ker tongkat ali power root ker..XO

    ReplyDelete
  51. haha ada geng gastrik la kitee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak pun sama???
      ahh tak suka gastrik!

      Delete
  52. haha. adoiyai. lain kali sila makan on time taw na! :)

    ReplyDelete
  53. H tiap2 hari dapat 2 tin air 100plus..tiap2 hari kecuali ahad..means seminggu dapat 12tin..4minggu dah 48tin..semua simpan jer buat stok kat umah..minumnya tak jugak..kadang2 jer..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum laa H..
      air tu elok kot..tapi pastikan makan dlu sebelum air tu ye =)

      Delete
  54. tak suka gak makan ubat, kalau sakit sgt paksa gak diri makan. sayur pun tak suka makan ..dah try tapi tak boleh telan..hehe


    ReplyDelete
    Replies
    1. SAMA!!!
      kita boleh duk sekotakk yey \0/

      Delete
    2. mmg sama la tang tu kan.dah paksa pun susah gak nak telan.nak buat mcm mana.hehe

      Delete
  55. salam jna
    Erm pelik gak bunyinya.tapi setiap org ada daya ketahananan badan masing2..erm,nice info ttg 100plus tu
    Kena ambik makan kalau nak minum 100plus tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam TA..
      yup btul tu..apa pun mmg makan tu penting..
      Tenkiyuuu TA =)

      Delete
  56. memamng bagus minum 100 plus ni..lebih-lebih lagi masa demam melanda...tapi kesian..na minum habis dgn perut kosong..memang naya lah..

    ReplyDelete
  57. ubat ke 100plus ke...perut kena isi dengan makanan Na. sayangilah perut yg cantik slim tu Na. haha. sanggup tu tanak kena tahan wad...dibantainya 100plus 3 botol besaq..kan da sakit lain dapat. Na...Na... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BAIK BOS~!!!
      maafkan saya BOSS~!!
      heheheheh

      =D

      Delete
  58. haha sya tak pernah minum air 100plus walaupun demam sebb memang tak minum air gas.. haa memg slah Naa la haha

    ReplyDelete
  59. minum then xmkn mmg la Na...adehhh kamu ni...sbb tu kena bersederhana...ubat mkn byk2x pon blh jd bnda len kan? :) amek ikut keperluan mcm 100plus jgk :)

    ReplyDelete
  60. hahaha.. kesian...
    air tu kan masam2 sikit, berasid sikit.. so, seelok-eloknya memang kena isi perut dulu... nanti acidity dalam perut lagi tinggi.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa Pha..time yu Na tak fikir smua tu =c

      Delete
  61. huh... seyesly tak suka masuk hospital dah sekarang. memang seksa sangat duk kat hospital ni. ain faham sangat sebab dulu selalu ulang-alik ke hospital. :)

    Papepun, harapnya akak selalu sihat. hehe. rindu kat blog ni sebab dah lama tak datang. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa Ain dah lama tak dtg blog akak! RINDUU~!! =)

      Delete
  62. Kalau cik Na minum 3 botol kecil 100plus pun dah cukup, insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na ni ape ntah.itu pun xnk fikir =)

      Delete
  63. masa kat sekolah dulu, lepas lari jarak jauh, suka minum 100plus. hehe. dan sekarang, air bergas yang rasa plain2 macam 100plus je kita layan. tu pun kadang-kadang sangat. kihkih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually Air 100plus mmg elok..Na je yg merepek sikit =D

      Delete
  64. aiyoooo Na nie ! issshhh.len kali jangan lah minum air gas dengan perut kosong memanglah boleh gastrik.. nanti demam pun cepat2 makan ubat tauuuuuu !! heeee

    ReplyDelete
  65. na na.. nape minum tapi tak mkn pape? bahaya btul.. kang da dpt gastrik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa hadiah percuma minum air bergas tanpa limit =)

      Delete
  66. mmg kna gastric la sbb tu bergas ...lain kali buka tudung botol 100plus biar lelama, gas dia kuar abih bru minum klau utk org gastric yg kedemaman...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)

      Lepas ni Na akn egt smua pesanan anda..
      Macehhh..

      Delete
  67. kuat nangis rupanya sis jna nie . tkot nak kena tmbah air eh , pyka tak pnah lagi la kena amik drah so tak tahu skit mcm mna . btol tuh sis , air 100plus tuh memang baik untuk kshatan , bf pyka suka demam then bila mnum air tuh trus smbuh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambek darah sakit syg...
      ape pun yang berkaitan dgn jarum mmg sakit utk Na heheheh =D

      Delete
  68. hadoi na ni
    penakut ubat rupe nyaaa

    ReplyDelete
  69. Akakpun penakut kat doctor jadi no komen. harap na cepat sembuh...

    ReplyDelete
  70. waaa..3 botol..mau kencing setiap 10 min...hehe

    baru jerr pas minum 100+, baca entry na pasl ni..

    ReplyDelete
  71. Dikkk..... gi mana? lama menyorok? tunang ke? he,..he..

    ReplyDelete
  72. SYGG .. JOM KE BLOG DEDEQ .. TAHNIAH .. T SENDKAN NAMA N ALAMAT K

    ReplyDelete
  73. kaki SA pun dah lebih kurang sama ngan adik..huhu..clumpsy SA ni kan...

    ReplyDelete
  74. Sy pernah sekali msk wad kena tahan sbb kena tebuan

    ReplyDelete
  75. lesson buat ank akk..suka sgt minum 100plus..selalu dpt gastrik sbb dia mmg x suka mkn nasi..

    ReplyDelete
  76. okeh baru tau 100plus boleh sebabkan gastrik

    ReplyDelete
  77. sekali minum 3 botol 100plus tanpa makan apa2 mmg boleh sakit perut dan muntah. take care.

    ReplyDelete