HandsomeGirl

Sunday, 27 January 2013

Dua Puluh Empat Jam !

Semalam merupakan hari cuti Na.Sebagai pekerja contoh ehem
 cuti adalah hari yang paling bermakna untuk Na.
So awal-awal lagi Na and Angah plan nak main masak-masak (BBQ)
kat rumah ayah.Bolehlah bawa mak pergi sana sekali.
Angah Awal-awal dah beli kambing yang sudah diperap
dengan bahan-bahan dan perencah-perencah yang lazat KATANYA!
hanya tunggu nak bakar dan makan saja.
Takde lah Na jeles sangat dengan statement "KAMBING YANG LAZAT" tu.
Sebabnya Na tak makan kambing bekkkk bekk bekk.
Jadi kena laa Na gigih pergi carik makan yang Na makan
 dan  boleh dimasak/bakar juga!

Yolaa dulu masa kekecik main masak-masak guna tanah liat,getah sayur kan?
now dah besar main masak-masak harus menggunakan bahan-bahan yang betul dan tulus hekhekhek. 

Welcome to Tesco Paradigm Mall Kelana Jaya
Kenapa Na memilih Tesco??
Sebab barang-barang kat sana Murah & Murah
 Nampak tak Na macam makcik-makcik??
Actually this is my 1st time beli barang masak memasak ni
**discount duit hantaran kata Mak *sengeh!
Sebelum ni kalau pergi Tesco Na jenis penting diri sendiri 
beli barang keperluan sendiri like Shampoo berus gigi keropok cekelat dll
So kalau nak beli sayur mayur ikan ayam lembu itik burung semut ke
semuanya Mak yang selalu pergi beli dan Na tak pernah nak ikut.
Padan muka kau Na lain kali jangan pemalas sangat, Makk i need you!
So pengalaman pertama ni agak sangat mencabar sebab Mak tak nak ikut
dan suruh Na carik sendiri apa yang patut dibeli 
MAKKKKKKKKKKKKKK KEJAMMMMMM!

GONG XI FA CAI
Murah & Murah 
Belilah.

See selipar yang sangat cantik dengan pelbagai design & warna 
Hanya RM16 sahaja.
Murah & Murah
 memang confirm Belilah ~!

 Operasi pertama kena la carik ayam yang dah diperap jugak.
So boleh terus masak/bakar HAHAHA
kau ingat kau sorang je boleh dapat KAMBING YANG LAZAT Angah??

Pencarian hot dog & nuget pulakss
Baru la banyak makanan yang boleh dimasak/bakar
kan kan kan kan
 

Yang ni pula bahan-bahan membuat salad.
Memandangkan Na tak makan salad,so Na serahkan kerja ni kat chey-chey.
Dye lagi arif dalam hal nie KATANYA!

Dah settle APA?????
mudah dan senang dan cepat nya.
*Suka 
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lets have our lunch @Kenny rogers  Angah =D

Bukan senang nak paw Angah.
Jadi gunakan peluang nie tanpa was-was!!
Makan laa apa yang korang nak
makan makan makan makan makan
Alhamdulillah 
kenyang TENKIYU Angah
Adik doa kan semoga bertambah rezeki kau angah Ameen *kenyit mata

Done!
Babai Tesco Kelana Jaya *Lambai tangan
ada umur panjang jumpa lagi In Sha Allah

-----------------------------------------------------------------------------------

 Welcome to Ayah house
Sesampai je rumah ayah nampak boot ni kat luar apa lagi *Sarung!
CANTIKNYEWW kasut Along ni budget pakai depan dye
mengharapkan dye akan merasa simpati dan sedekah kasut tu kat Adik dye.
*talk to the hand Na T_T

Aleh-aleh ayah yang dapat present kasut dari Along (tapi bukan boot laa)
Lihat pix sebelum ayah dapat kasut dan selepas dapat kasut
kemain lagi ayah bakar ayam pun nak bergayo.

Kambing berempah Angah

Ayam berempah Jna

Hot dog berempah KAMI

In the making

 Anak sapaaaaaaa lahh yang rajin sangat tuuuu huhuhu

Salad Mak macam cantik menarik tertarik 
Mak memang da bomb ;)

 Mereka yang banyak tolong menolong
Bantu membantu hiks

TADA~~!!
Walaupun nampak buruk dan hodoh
tapi sumpah sedap weyh HAHAHA

Seriously ini adalah hari cuti yang paling terindah untuk Na n Family 
weeeeee~

--------------------------------------------------------------------------------------

End up
 *pengsan






**Weekend anda macam mana???

103 comments:

  1. Na, ayam berempah Jna tu ada lagi tak? mintak sikit *lekat perangai H yang suka barang pree >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguss laa kalau dah lekat peragai..org kata jodoh akan lebih kuat klau dah sehati sejiwa
      HAHAHA

      Delete
    2. Sosej pun berempah? Dasat Na.

      Guna pemanggang ajaib ke Na? TUmpang hepi bila Na hepi di hari cuti. Memang bahagia la dpt spend time dgn family kan Na?

      Delete
    3. haahahah saje test jee tapi mcm takd ape effect pun hotdig berempah tu kak Lyd.. =D

      H - wht hhpd??

      Fara - kenapa ni hahah

      Delete
  2. yeayy, jauh sungguh perjalanan mengscroll. Seronoknya buat BBQ... Aum..aum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jauh sbb entry pjg kan kan kan :D

      Delete
  3. ko membuatkan aku pun rasa nak membakar-bakar jugalah satu malam nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan jgn lupa share kan pengalaman 1 mlm tu nanti nizam hehe :)

      Delete
  4. seronoknya Na..Ayam berempah Jna tu menarik jea.mesti sedap. nik dah la suka ayam.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahha suka ayam jugak???
      High5!

      Delete
    2. feveret la ayam tu. makan tiap2 hari pun tak muak..hehe

      Delete
  5. bestnye kamben...tekak aku dah 2 hari pahit je ni makan apa pon..demam lak cuti2 ni...spoil betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bekk bekk bekk
      X sedap! Ayam yg sedap huhuhu

      Laaa demam ke???
      Gi makan ubat ye abg kuh!
      Get well soon.

      Delete
  6. AMBOI KJNA .. SONOKNYE .. WEE~ .. HEHE .. DEQ PUN TINGIN CAMTU .. TP PAMILY DEQ BUSY YG TERAMAT SGT LA KAK .. SOBSOB ..

    AMBOI .. WING WING .. NAK MINTAK .. HOKHOK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa nty plan 1 family..carik masa yg sesuai then boleh berbbq weeeeeee :))

      Delete
  7. spend time dgn family lh yg paling seronok kan..lepas ni na kena join mak na pergi beli brg dapur..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups! Lepas ni mmg Na kena ikut mak even ke pasar pun hehe :)

      Delete
  8. Nak kamben sikit... Cuti ni kena siapkan drawing. Hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dah habes laa klau min hari ahad..bbq hari sabtu HAHAHA =)

      Delete
  9. Anak siapa lah yg rajin sangat tu. Dah boleh buat menantu. Ekehkeh :p

    ReplyDelete
  10. waaaa..nie memang entry satu hari Na buat. tapi pape pun BBQ with family memang best and lagi best kalau ayam or kambing BBQ tue sedap pulak. ihiiiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. #family #ayam only #no kambing #hahaha
      #ohhsem!!!!

      =D

      Delete
  11. Bestnya berkumpul ramai ramai satu family kan Na. hehe Maaf tanya ayah Na dengan mak Na baik ke? Bukan Na kata dah divorce. Maaf ye na kalau terasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Fie..mmg mak ayah da divorce tp still baik laa hihi takpe Na xde terasa laa Fie..
      ingat lagi Fie kisah Na *ni terharu ni hug cepat!

      Delete
  12. tu diaaaa...hebatnya....masak2..rindu nk jumpa family jugakk..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa nape rindu??
      Maaf Na tanya ye?Family Lyeen ada kat mana?

      Delete
  13. weekend saya duk tidoooo jek kat umah... huhu

    ReplyDelete
  14. misz domu prnah p skali paradigm..saje nak tengok2.. then..tak suka..terus xpergi..heheh..apa pun best nya hari na.. beli2 barang..makan free.. balik berbeku..dan tidur..sungguh indah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha npe tak suka???Na rasa best jee sbb besar mall tu cuma parking dye merepek sikit..hehehe

      untuk hari cuti ni mmg besttt tapi mcm x sanggup nak buat selalu bole patah pingang hihi

      Delete
  15. adehh..malam2 tgk BBQ naa....
    terus jadi lapo...
    apapun, naa dah berjaya beli barang tu kan..
    tahniah naa..!

    :)

    ReplyDelete
  16. Tahniah, Jna. Awak dah pandai berdikari skrg. Eh. ;p

    Syoknya BBQ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Fel?
      hahaha now Na dah pandai berdikari kuang3x

      Delete
  17. Na, sy pon ber BBQ smlm.. lepas tu semua pengsan.. kekeke.. menu samalah kita. ayam + kambing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEKERR??
      mesttii syok syok syok!

      Apa ole2 utk Na from langkawi?

      Delete
    2. alaa..nape na tak join contest tu..? hehe.. tunggu juga na teka jawapannya..

      Delete
    3. alaa kan Na dah tanye mcmne nk jawab sbb xde cmmnt box pun..

      Delete
  18. Replies
    1. nakkk!!!!!
      hihihi

      nty kita BBQ sama2 ye =)

      Delete
  19. BBQ, wah seronok nya jna! =) habis kenny rogers tu jna makan.~kuatnya jna makan. huhuhu =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa hebat kan Na boleh makan sampai habes??
      HAHAHAHAH

      Delete
  20. bestnye BBQ..hehe...done follow cini..nk mng dress x??jom join segmen ni..http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/01/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah Na join..
      thxs invite ;)

      Delete
  21. ya Allah, asal sedap sgt tu!!!! meleleh air liur trussss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah =)
      lap air liur cepat!

      Delete
    2. kak na! just nk gtau sy dh pndah blog ke sini.. http://cakerawalasenja.blogspot.com/ ad mslh skit.. hohoho..
      btw, xnk lap air liur.. biarkan je.. hahaha

      Delete
  22. seronok sesekali BBQ ni. nak2 dengan family kan Na. bulan lepas baru je family kitorang BBQ ni..sama menu macam Na kecuali takde kambing rempah bekkk bek bekkk tu. HAHAHAHA.

    tapi Na nasib Aien tahu beli2 ni, tidak mesti susah hati macam Na. HAHAHA. sori Na...gurau je. hehehe. pasni Na da boleh la berdikari beli ayam, ikan, sayur semua ek...bagus Na. perubahan yg baek :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau family Na ..Na sorang je tak makn kambing bek bek bek hahaha yg lain smua makan..
      sbb tu kambing WAJIB ado =)

      Lepas ni Na lagi hebat dari Aien tgguuuu kakakakka

      Delete
    2. hahaha. untung la yang lain pasal kurang sorang nak habiskan kambing bek bek bek.

      #ayah Na comel la...boleh terus sarung kasut baru pastu sambung bakar2..hehehe

      Delete
  23. Wah, nampak menyelerakan je. Mengancam wooo !

    ReplyDelete
  24. ehem.. beli barang yang penting je ye..hehe

    ReplyDelete
  25. wahh..sedap nya BBQ tu...pandai Na masak..hikhik..
    amboii..kena belajar beli brg dapur dik oi..haha..
    kang dah nikah nak bawak mak skali ker??hihihik:)

    ReplyDelete
  26. PERGHHHHH..best btol aktiviti jna ble bercuti! indah lak yg jeles ha, dok kt umah tak wat pe punnn..nk wat aktiviti baking pn oven takde..huhu..tumpang hepi utk Na! ^^ nanti ble bbq lg, pos kt indah ayam perap Na tu sket taww ;p

    ReplyDelete
  27. Bestnye coti naa.....mmg syok kmpul reramai cam gtu....salad tu kalerful la naa...look yummy to me....rietta blk kg yea....suka dok kampung walau xbuat apa apa.....tpi ini mlm kena grak blk smula....xmooooo.....masih rindu makkkkk......huhuhu......

    ReplyDelete
  28. bestnye dapat luangkan masa dengan fmly . amboih sis na dan lagi posing time nak beli barang . hehe . suke tgk sis , sis comel sgt :)

    ReplyDelete
  29. wau na semua food nampak sedap lah..bestnyer berkumpul dgn family then mkn2.. conferm happy kan.. tgk muka na pun naz tahu yg u had so much enjoy dear sis.. :)

    ReplyDelete
  30. hahaha.. bukan main lagi.. bakar ayam pun pakai kasut bergaya.. hehehe

    ReplyDelete
  31. Memang sedap le dema bila makan bersama family .....apa lagik jika xtvt tu dibuat bersama...mmg terasa best wehhh.....ahakz

    ReplyDelete
  32. Amboiii Naa banyak nye borong selipar. pinjam 1 ! haha..bagus nye buat makan2 macamni, berkumpul ramai2 mak n ayah Na still baik lagi. Lain kali boleh buat selalu camni.

    ReplyDelete
  33. amboi..bukan main jna berborong sakan....

    sedap ayam bakar tu..mintak satu

    ReplyDelete
  34. cantiknya selipar *acah-acah taknampak ayam/daging semua tu, lapar :(

    ReplyDelete
  35. weekend ritu lepak kat City Square smpai pengsan . haha ~

    dappnye tak pos pon ;p

    eh email hari tu dapat ke kak ?

    ReplyDelete
  36. wahhh.... boleh buat makan dira seminggu tuh... huhuhu

    ReplyDelete
  37. kenapa tak ajak lelaki pemenang lucky draw ini. kenapa kenapa kenapa?

    nak gua ulang soalan?

    kenapa tak ajak lelaki pemenang lucky draw ini. kenapa kenapa kenapa?

    ReplyDelete
  38. wahh mesti penat gila dan menyeronokkan. yedak? hehehe

    ReplyDelete
  39. Naaa.. miss u!

    seronoknya bermasak2 bersama2 keluarga. hihi.. mana yang na masak? nak tengok.. :D

    ReplyDelete
  40. Salam kenal dear... memang bagus u tak makan kambing, boleh kasi I banyak2. takder la nak berebut nnt ;)

    ReplyDelete
  41. hari cuti yg penuh dgn aktiviti.. yeahhhh!!! :D

    ReplyDelete
  42. bestnya makan² satu family...

    ReplyDelete
  43. Na.... sedapnya Na... teringin pulak nak buat BBQ panggil Na...opsss silap...he..he.. tapi tak do tompek nak membakonya... camno tu? huhu...

    ReplyDelete
  44. kau buat aku teringin nak ada kasut tapak tebal tuh lak, leh gak aku redah belantara nanti.

    ReplyDelete
  45. mak aihhh...seronoknya BBQ ngan family...dah lama dah tak buat event camtu..hehe..but along tu nmpak cam stylo jer..timberland eh??Na nak kena menuntut ilmu pau mengepau barang abg ngan kakak nih..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  46. wah seronok baca kisah 24 jam sehari dlm hidup Na.. email KA kesumaangsana5@gmail.com

    ReplyDelete
  47. sonok kan dpt lepak2 satu family. nt la kira pun nak buat jugak bbq cm nie hihihi

    ReplyDelete
  48. owhhh..kit apergi Paradigm mall hari yang sama lah yer.. apesal tak jumpa? koh koh koh

    ReplyDelete
  49. kenapa gelap sangat ayam yang dah dibakar tu.. ?

    tapi lama tak ber BBQ.. bestnya makan reramai kan..

    ReplyDelete
  50. lama tak mai sini...windu sama akakkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  51. hehe..bagus la family ko siap gathering bbq lg..best2...btw, bnyk gile ko beli selipar..kes br msuk gaji la ni..hehe

    ReplyDelete
  52. sempat jugak beli selipar..heh

    ReplyDelete
  53. wahhh mmg happening ! ;)


    weekend bella pun best jugak. sbb kuar dating. hikhik! :P

    ReplyDelete
  54. Bestnya dpt buat BBQ dgn family...meriah. Seronok dapat berkumpul ramai².

    ReplyDelete
  55. Na dh semakin dewasa dh ni...dh blh plih2x ayam semua...itik tu ad ea kat tesco Na??hihihi...bt lawak je tau :D

    ReplyDelete
  56. Na, karaoke jom..kat Giant KJ!!

    ReplyDelete
  57. Kalau datang umah Na & Na ngah wat makan2 camni, leh la nak share kambing ngan Angah Na. Hahaha! Erghhhh! Tekak terus terasa lamb chop -_-

    Ayah Na kemaen bakar2 guna kasut baru. Kilat okeyyy! Na, nak kenny rodgers pelisss :D

    ReplyDelete
  58. wah meleleh air liur..nak kepak ayam ;)

    ReplyDelete
  59. waaaaaa....sedapnyaaa
    x jemput kita puuunnn.. huhuhuu

    ReplyDelete
  60. Aaaaa, dah lama tak makan BBQ! Fun betul kalau buat BBQ dengan familyyy :)

    ReplyDelete
  61. huhu msk bbq pun nk cantik2.. :)

    ReplyDelete
  62. family time. seronok nya. namee rindu gak nak buat makan2 mcm ni dgn family. tapu wait semua ada masaaa. sobs

    ReplyDelete