HandsomeGirl

Wednesday, 2 January 2013

Merajuk dengan Rambut

yey! \0/ Magazine RAPI untuk "Gaya Rambut Tahun Baru" 
sudah berada dipasaran pewitt pewittt *kelip-kelip mata
Jadi apa tunggu lagi "DAPAT KAN SEKARANG!!!"
**Bundle tak yah nak kutuk orang eh??pukul kang :D 

Okay alang-alang dah bercerita pasal GAYA RAMBUT
hari nie Na nak share "cara Na menjaga rambut"
cewahhh statement kau poyoo sangat Na kahkahkah
Tak Tak Tak ini tak poyo sangat actually ni atas permintaan nurdani
Dani ada Email Na 26Nov12 dan menanyakan soalan yang kiut gila,
"kak Na macam mana kak Na jaga rambut ye?"
dan kak Na yang tak guna nie reply Email Dani 05Dec12
 WHAT??????LAMANYA!! MENYIRAPNYA!!!!
Sorry Dani Kak Na tak perasan langsung Email Dani tu
sebab Kak Na ni PEMALAS check Email,dan apa yang lagi menyirap kuasa dua
Na janji akan buat Entry khas untuk Dani pasal penjagaan rambut
dari tahun lepas,tapi tahun nie baru Na kotakan AMPUN ADIKKUH ;D

Sila perhatikan rambut sahaja
Kalau dilihat didalam gambar memey nampak comeyyy
Tapi hakikatnya TIDAK!!!
Seriously rambut Na pun bermasalah jugak
1) Tebal
2) Kusut
3) kering
       4) Bercabang 
                                     5) Berkelemumur <-- tapi kekadang UNIKKAN?
Tapi kesemua masalah diatas boleh kita atasi dan ubati (btul ke ayat ubati?)
Seperti Rambut yang tebal kita kena laa rajin pergi trim,
**seriously Na tak suka rambut tebal sebab terlalu berat bila nak ikat
Masalah rambut kusut dan kering pula
 Na akan mengguna Mask selepas berShampoo 
jadi rambut akan lebih licin dan mudah diurus 
hanya menggunakan jari jeww
Untuk masalah bercabang,Na selalu gunting dibahagian hujung rambut yang bercabang dalam setengah atau seinci sehelai rambut
 (KENA RAJIN DALAM HAL NI YE) 
Ini pilihan Shampoo Na untuk Bulan Lepas.
Errrkkk kenapa bulan lepas????
sejujurnya Na tak pernah stick to the 1
 dengan apa jua jenis shampoo yang Na pakai
(actually tak elok langsung bila kerap bertukar-tukar shampoo)
Tapi macam Na sekarang ni masih tercari-cari apa shampoo yang terbaik
untuk rambut Na.Korang nak taw???Lepas Na kaler rambut Na jadi hitam,
rambut Na macam merajuk gila dengan Na
**Heyyyy rambut!!! kaler hitam itu lebih anggun taw!!!
So sekarang ni rambut Na jadi sangat kusut dan banyak gila gugur T_T
maybe sebab Na guna kan "Black Hena" kot masa Na tukar kaler rambut haritu.Product tu tak sesuai dengan kulit kepala Na ;|
**sumpah dah serik untuk mewarna warnikan rambut dan yes TAK AKAN Na 
ulangi lagiiii TAK MAHU TAK MAHU TAMAW!!
 Rambut yang berat nak diikat
korang dapat rasa kan tak keberatan rambut Na??

Rambut yang belum rosak
 FUYOO NA~ 
Rambut yang dah rosak 
sob..sob..sob ;'(

HAIR TONIC
okay yang ni memang sangat penting untuk kita semua
laki ke perempuan ke HARUS menggunakan hair tonic.
Ini kerana rambut kita akan gugur sekurang-kurangnya 100helai sehari
banyakkkkknye!! melampau taw nak gugur bebanyak cam gini -_-"
So hair tonic ni akan mempercepatkan penumbuhan rambut-rambut
yang gugur sampai 100helai tu dengan cepat.
Jadi takde lah esok lusa tiba-tiba dah botak pale kittew-kittew semua 
untuk maklumat lanjut mengenai hair tonic ni sila laa rujuk En/Pn Google =D
Rambut yang kekonon bersinar-sinar
(dalam gambar je uolss)

 Si Sakai
\0/
Jadi untuk Dani,apa yang Na boleh share lagi
tentang penjagaan rambut ni, Cara pemakanan kita juga amat penting
kena banyak makan buah-buahan dan sayur-sayuran 
Kepada orang yang tak makan sayur macam Na
Silala makan VitC eh <-- WAJIB!





 




Semalam Na dah beli Smooth Intense Shampoo
bestttt gilaaaa bau dye dan TAKDE rambut gugur pong~!
**baru sekali pakai dah kecuh! 

195 comments:

  1. orang lelaki bole pakai cara ni tak :D...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantinye rambut naaaa..wink..wink...hahahahahhahaa..

      rambut ko cantik na..tapi satu je nak tanye..

      bila ko nak potong rambut pendek?hahahah..

      Delete
    2. *berdancing dancing
      Bundle puji Na yeyyyyy \0/
      HAHAHAH

      2014 laa potong rambut pendek..
      Na baru je nak merasa rambut pjg ;D

      Delete
    3. jujurla na..aku suka rambut ko..nampak berat dan tak kembang..tapi tak tau la kalau ko bangun tido jadi rupa apa..hahah..

      Delete
    4. Hahahahha
      Bundle kelebihan org ensem mcm Na (nampak angkuh gila x statmnt) rambut Na bila bagun pg lagi nampak menarik...tak pernah kembang2 ni...sampai kan kekadang Na rasa bagun tdo jee terus kuar pg kerja..sbb klau da mandi...rambut kena air dye automatic jadi lain sikit...xsama mcm rambut bagun tdo yg beralun2 ni *eeee cantikkk nye NAAA hahahhahahha :))

      Delete
    5. ensem2 gak..harap bebudak opis ko tak muntah bila dekat ngan ko na..pegi keje tak mandi..tak senonoh betul..kahkahkah...

      Delete
    6. Na pakai perfume yg tahan 1000tahun laa bundleeeeeeeeeeeeeeeeeee HAHAHAHA

      Delete
    7. Betol3!Bangun tido rambut lg cantik. Alunan dia lagi natural dan tak nampak kaku. Makin dilayan nak cantik, makin hodoh jadinya. Len suka beli sikat rambut tapi seminggu sekali jer kot sikat rambut.

      Delete
    8. Satu lagi: rambut lagi cantik bila berhari tak cuci lagi cantek!

      Delete
    9. hahahaha yg berhari2 x cuci tu Len klau Na confirm da boleh masak ikan kat kepala sbb BERMINYAK!!! hihihih ;D

      Delete
  2. waaaa.. Rina pakai syampooo kaler biru..
    Rina pon ada masalah gugur,kering.. Uwaaaa T.T

    Jna guna minyak pape tak kasi rmbut kering?

    Meaceh share :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina pun pakai Shampoo ni?
      best kan??
      Shampoo ni Na tak suka sbb dye takde bau..
      yang lain2 tip top hehehe

      Na tak suka pakai minyak rambut laa Rina
      Na biar kan jeee...

      Delete
    2. aah Rina pakai jugak kaler biru.. hihi..
      Laa yke.. Rina nk pakai minyak la Jna.. Rambut kering Y.Y

      Delete
    3. Rina try laa carik minyak yg x berminyak faham x??aduhh mcm susah nk terangkan harap Rina faham maksud Na.

      Delete
    4. eh eh.. kite pon pakai warna biru jugak lah..

      Delete
  3. heeeeeeeeee ..tak payah merajuk dengan rambuta lagi na sebab Na dah glamour g2..auw ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena laa merajuk dgn rambut sbb rambut syik merajuk dgn Na je ;p

      Delete
    2. rambut fisya okay je..tak pernah pulak rosak bercabang ke ape smua tak pernah pulan even bleach sekalipun na..sampai sekarang ok..

      Delete
    3. macam mane nk buat ade button replies ni..Sya tak de pun button nie..tunjuk ajr sikit Na.

      Delete
    4. bestttttttttt nye rambut Fisyaaaaaa JELES!!!!

      alaaa pasal blog ni Na tatw laa Fisya..ni yang ada ni dari start Na create blog ni..apa yg diberi je Na gunakan xde edit apa2..n tataw nk edit mcmne..Fisya cuba tanye bundle dye hebat.

      Delete
    5. nak tahu rahsia terhebat tak > hehe
      Sya ganti 'treatment' sebagai 'conditioner' ;)

      Sya pun x de edit pape jugak setting2 nie x reti..okay Na,,

      Delete
    6. HEHEHEH
      yelaatu treatment dgn conditioner sama jee rasa nye ek? tp skrng yg best pakai mask rambut..SUKAAAAAAAAAAAAA!

      Delete
  4. heee~ farah tak pernah lekat dengan rmbut panjang. hari tu konon2 try la simpan rambut panjang, kalau ikat suka ikat style ekor kuda. tapi tak tahan lama, farah rasa panass, lepas tu kalau pakai tudung,kena ikat then simpul2 then rambut jadi rosak T_T . last2, potong ala2 yana shamsuddin. zappp! hilang terus rambut panjangku. eh. apa farah melalut kat sini ni? T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sum ppl are like dat farah..
      Na dlu tomboy taw..
      lagi laa rambut x pernah pjg..mmg pendek mcm lelaki macho belah tengah lagi hihihi
      so Na faham masalah kerimasan yg melanda farah bila rambut pjg hehehe ;D

      Delete
  5. Thanks for the tips! len kaler rambut hari tuh, rambut terus jadi kering macam ikan kering.

    Dah ler rambut halus2 cam rambut baby, kena pulak camtu.. adeh..

    okeh2!! Nak beli hair tonic pasni.
    XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHA
      rambut kering macam ikan kering tu mmg tak boleh blah!!LAWAK laa Len niiiiiii ;D ;D ;D

      Delete
    2. Yer la.. ikan kering kan kalau kering jadi gulung2. hahah...

      Pasni nak gi beli hair tonic la ni.
      CUak jer tgk rambutbyk giler gugur.
      Kalau rmabut panjang cm skrg, 5 helai rambut gugur pun nampak macam segumpal. Cuak3..

      Delete
    3. kakakakakka
      KAN!!!mcm Na dlu x heran langsunggg rambut gugur..siap berdoa sbb rambut tebal sgt..but nowdays Na dah agak cuak jugak sbb dye nye masalah keguguran tu mcm tahap terokj sesgt!! jd cepat laa kITA hindari ek Len hihihi =D

      Delete
  6. wahhh....majalah RAPI tu dah keluar ke?? nak carikkk kt kedai..hehehe...
    Rambut Na sangat cantik... jeless akak!..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak atie nape nak jelessss rambut Na da jahanam dahhh xyah jeles ok.. ;)

      Delete
    2. ehhh...still cantik lagi lah rambut Na tu..masih boleh diselamatkan..cuba cari petua2 org lama mcm mana nak cantik kan rambut semula..:)

      Delete
    3. Tu laa tu..skrng masalah kusut jeee..
      tenkiyu kak atie

      Delete
  7. rambut awesome..hihhii rambut jue xpandai panjang..muskil

    ReplyDelete
  8. eh Jna. ritu kan kira ada baca yg kita xblh state dgn satu jenis syampoo untuk jangka masa yg lama. kena tukar2 dlm 3 bulan sekali mcm tue. dorg kata xelok klu pkai yg sama bertahun2 huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker??? maknenya apa yg Na buat ni bagus la?
      yeyyyyy \0/ sbb ade yg pesan tak elok tukar2 shampoo rambut tak boleh nak kekal laa itu laa ini laa mcm2 petua...tapi Na bantai je ;D

      Delete
  9. lawaaa rambut Na,suka yg time ikat ekor kuda tu.comel je tau!

    dah kuar ke majalah rapi tu?okay,akan dibeli malam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maceh Rin...
      yup da kuar dah majalah tu heeee ;D

      Delete
  10. erks..memang takde harapan la nak komen 1st kat sini..-_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut Na keguguran ke? kesian dia..takpe la, takde rezeki kot nak menimang cahayamata :'(

      Delete
    2. tu laa so H kita kena usaha lebih supaya tak gugur lagi ye KITA taw!

      HAHAHAA

      Delete
    3. KITA ek? Selamat pengantin baru untuk korang berdua =_=

      Delete
    4. Lyaa da boleh tempah baju utk jd pengapit kami ye hahahahahah

      Delete
  11. nampak berat Na. sampai senget2 kepala tu. haha. masing2 ada cara tersendiri bab penjagaan rambut kan...bagi perempuan rambut ni mahkota. kena la jaga betul2.


    kita ni mudah rimas..kecik2 je merasa rambut panjang lepas dari bahu. sekarang paling panjang pun takat bahu jelah. lebih?? tak larat haihhh...rimas nak nak bila kena ikat simpul bagai bila sarung tudung macam rasa over je sanggul tinggi2..kan tak elok kan. so pendek jelah yg terbaik. nampak muda remaja selalu..hakhak.


    tak kisah lerr panjang ke pendek kan Na...nak rambut sihat bersinar kenalah jaga. hehe. panjang pula komen kali ni. takpe kan Na. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ingatkan Liyaa tadi..zzzz

      Delete
    2. hahahahah H kurang hajaqqqqqqqqqqqqq
      Na sbnrnye nak ccmnt camtu gak..
      yelaa kemana tumpah nye nasi kalau tak ke kuah...(pribahasa Na mcm terbalikkan H??

      Aiennnnnnnnnnnnn jgn marah nty kena jual hihihi
      Aien Na pun suka rambut pendek..tp tu laa al kisah nye dlu dah puas rambut pendek bertahun2 so bila da pdt rambut pjg Na jd batak sikit taw ;D

      kenapa Na cuba reply pjg2 tp mcm tak berjaya??macam kena banyk study dgn Lyaa ni haishhhhh -_-"

      Delete
    3. Na, lepas ni amek tuisyen blaja komen panjang2 ngan akak Liyaa key! Tak mahal. Course tu rm1000 je sekali ajar. Tp untuk Na kasi diskaun la rm300 je :D

      Delete
    4. H, kau memang betul2 anggap aku ni idola ke? Sampai confuse ek? Kahkahkah!

      Delete
    5. Na tak nak discount laa Lyaa..
      tak suka belajar ade discount..
      bole tak Lyaa up kan lagi yuran pembelajaran tu... plzzzzz
      HAHAHAHAHA

      Delete
    6. Kahkah. Men kasau ya H. Aku eksaited terlebih bila Na bukak cerita pasal rambut. Hehehehe. Semangat aku komen.


      Na..xmrh pun la. Nanti kena jual. Xmo xmo. Haha. Kira panjang gak Na reply komen...sepanjang rambut tu. So rasanya blh mtk diskaun lebih sket dekat Cekgu Liyaa...sbb Na kena belajar sikit je lg. Hahahaha

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. kakakakakakakakkakkakakakkak
      tu laa btul laa ape pribahasa Na
      tgk cmmnt aien dgn Lyaa..
      tp mmg setakat ni xde sapa laa boleh lawan Lyaa..Na rasa Lyaa ni ada bela hantu raya taw..
      bukan dye yg menaip.sebalik nye hantu dye..kan??? kakakakka

      Delete
    9. Hamboi Na! Tau la ngah majuk. Tapi sampai kuwa statement hantu raya bagai. Hahahah! Apa2 lah Na. Hantu raya pun takpe. Janji Na jangan sentap2 taw! Janji, sampai 12hb je :P

      Delete
    10. eeeee mcmne boleh kantoi ni..macamne Lyaa boleh bace cmmnt Na ni..ni mesti kes Hantu dye report taw.. hahahhaa

      Lyaaaa dahh laa berair mata Na tiap kali bace cmmnt dari Lyaa.
      Lyaa ni lawak laaaa !!!! ;D

      Delete
  12. Slm, rambut tu mahkota wanita jaga bebaik :)

    ReplyDelete
  13. KAKNA .. CANTIKKKKKKKKKK LAAAA .. FUHYOOO .. MASUK MAJALAH :) NAK CRI LA NANTI .. HOHO

    ReplyDelete
    Replies
    1. FUYOOOOOO hihihi ;D
      kiutt laa dedeq ni

      Delete
  14. cantiknya rambut nya..bez tgk org rambut pnjang n lebat..ramut ayu hlus,n tak byk..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu Na rasa rambut lebat ataw tak ni pun ikut family jugak kot...kan?? sbb mmg ade jenis org yg rambut dye tak lebat..tp rambut lebat rimas laa ayu..

      Delete
  15. Na rambut tebal ek. susah kan nak jaga rambut tebal2 ni.huhu nak potong sayang.hehe

    ReplyDelete
  16. mmg cantik rambut na...tak perlu nak kaler2 bagai... akak dah potong pendek skrg ni..terus ringan jer..

    ReplyDelete
  17. orang dah cantik,rambut kusut masai pun tetap cantik na....:)

    ReplyDelete
  18. rambut rosak sebab mungkin terlalu banyak bahan kimia di gunakan, dan mungkin kerap didedahkan pada cahaya matahari. Dan mungkin kerap mengunakan iron rambut or penggulung rambut atau pengering rambut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu kak Nana..
      Naa kerap guna pengering rambut.

      Delete
  19. cantik rambut naa, lebat!.. rambut ena sikit.. memang keturunan... huu perghh mesti mahalkan syampoo2 tu.. ena pkai sets sunsilk je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena shampoo ape2 pun xpe klau sesuai dgn Ena..tp hair tonic tu kena ada okay sayang..

      Delete
  20. Naseb baek Na majuk ngan rambut je tak majuk ngan akak Liyaa kan? Kahkahkah!

    Na, rambut Na memang nampak tebal gila & memang nampak berat. Mau lenguh tangan bila nak ikat tu. Hahahah! Part masalah rambut gugur tu memang interested. Hair tonic ek? Dah lama tau psl ni tp biasa la memula beli je eksaited pakai pastu malas dah. Em em then sampai skang rambut still byk gugur. & memang mencarik hair fall control shampoo yg betul2 best! If Na tau, suggestkan eyh? :D

    Smooth Intense Shampoo tu yg mana ek? Botol kaler apa? If betul2 hair fall control, nanti update taw Na! :D

    Jangan sentap2 key Na! Janji sampai 12hb je busy. Pastu nanti komen kat entry Na panjang2. Na nak mintak buat karangan kat sini pun boleh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually mmg majuk dgn Lyaa.
      tp malas nak publish nty terover pulak sentap Na hahahahahahaha ;D

      pasal hair tonic tu Lyaa..Na jd mcm gian taw rasa k setiap hari shapoo rambut sbb lepas shampoo boleh pakai hair tonic tu..sbb bila pakai kepala jadi sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk gila!
      so klau Na rasa suka pakai hair tonic tu..Na yakin dan pasti Lyaa pun akpn suka pakai...!
      tryyyyy laaaaaaaaaaaaaaa !

      Shampoo loreal tu Na ambek yg kaler oren...
      mmg untuk rambut kusut...Lyaa klau nk try ambek Mask dye skali taw!! WAJIB!!! nty bgtw hasilnye okay Lyaaaaa hihihi

      hahahahah karanagn tu mcm tok sah nty Na penat nk semak ayat2 yg salah mcm Na selalu buat kakakakaka ;D

      Delete
    2. lenguh tangan nak lulur hair conditioner.. haha.. nak cuci lagi nanges.

      Delete
  21. Setuju dgn DIANA..org cantik..kalau kusut masai pun cantik...errr...sila buat kusut masai sekarang....ahakz

    ReplyDelete
  22. huhu..stuju semua petua 2..:)
    kina pom masih mencari syampoo.yang sesuai..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shampoo tu kalau rasa yg sesuai terus kan pemakain nye taw kiraaaa..
      tp jgn lupa air tonic ye *promote ni hihi

      Delete
  23. wink2.. lawa r rmbut kak Na yg cun! :D

    tapi kan...

    gamba yang kepala kat bwh tu seram laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah mcm hantu Na sendri takut tgk pix Na tu hihihi

      Delete
  24. x puas tgk...besarkan sikit pic boleh?


    berani x you...hehe!

    ReplyDelete
  25. kakakaka
    seksi nyewwwwwwww yu bebi
    haha


    haa sama. takde nak stick dgn tu je
    mesti tuka-tuka.

    dan xtahu apa terbaik. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebiiiii u lagi sexy aw aw aww ;D

      sama ker???? yeyyyy ade geng!!
      up tap cepat!

      Delete
  26. jeles la rambut na lebat giler kot. rahsia plisss.. rambut cikna asal panjang sikit je banyak gugur. kalau pendek ok lak. hukkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaatu Chic Na rambut yg panjang penjagaan dye agak rumit sikit hihihi ;D

      Delete
  27. Petua nak rambut berkilat, cuba tanya nenek2 zaman dulu, kata mereka pakai santan kelapa, sure berkilat2 punya mcm kasut ditaruh kiwi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahh mak pun ada ckp camtu..tp Na ni pemalas selalu berazam nk buat tp x pernah menjd kenyataan pongg hihii

      Delete
  28. wewitttt..canteknye rmbut org tuuuu..siap masuk mgzne lg kannn..hehe..rmbut indah salu gugur..tak taw lg nk wat cmne..huhu..nk petua jgak! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah bukan rambut Indah selalu gugur..
      mmg smua org rambut akn gugur sehari 100helai..
      Na punya terok mungkin sehari 200helai -_-"

      Delete
  29. Weh... kita rambut jarang dan halus lak tu...
    Dari kecik camtu... huhuhuh.. sib baik aku jantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      ok laa tu rambut halus dari xdok rambut =)

      Delete
  30. naa kita sama la! jenis rambut tebal. tp rmbut izma ikal, lg berat rasa. huhu. dahla dr kecik bkn netural colour black.. mcm perang sket. slalu kna ejek..huuu T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttttttttttttnyee klau natural perang!!
      nak merajuk dgn Eva lak laa sbb ade rambut perang natural =)

      Delete
  31. wah..nak carilah majalah rapi tu.. ;)
    rambut pjg2 ni, nak pengsan membasuhnya.. penat nak syampoo.. lenguh tgn kot..kekeke.. cuba na buat siput, confirm tak berat..
    yg lecehnya rambut pjg ni, bila sudah disiputkan, kemudian, nak start berlari, terburai habis sipot-sipotnya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe... awk..
      Na setiap hari mandi cuci kepala..
      klau dlu rambut pendek 3hari sekali baru cuci rambut heheheheh

      Delete
    2. susah basah hari-hari na, sy pakai tudung, boleh berkepam kalau basah selalu.. hehe.. pakai hair dryer mcm tak berguna pon sbb penat nk mengeringkannya.. hehe

      Delete
    3. btul jugakk Tapi kalau pakai tudung rambut susah berminyak kan awk???
      mcm Na fre hair rambut cepat minyak..
      tu yg kena cuci setiap hari..

      Delete
  32. sama lah Nana pun tak stick kat 1 syampu. tiap abes sebotol mesti tukar2. hihi. tapi tapi yang tak sama nye rambut Nana tak secantikkkkkkkkkkk rambut K.Naa. uhuk uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAMA??
      yeyyyyyy high5 cepat!!
      alaaaa kan Na da bgtw now rambut Na da rosak..
      so dah tak cantik da =|

      Delete
  33. hee . untunglah orang masuk magazine . akak farina masuk cover E-Ring -.- yela orang lawa kan . huhu . tapi rambut sis memang cantek pun . ta nampak rosak pun (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker?? Farinna pun lawa..nty Farinna lak cover mana2 majalah ye =)

      Tenkiyuuu tapi rambut Na dah jahanam dah Farinna..so xde lawa dah =)

      Delete
    2. alamak , Farina pemaluu la kak :3

      Delete
    3. alolololo #_#
      cubaaaaaaa jewww =D

      Delete
  34. Rambut na mmg chantek...tebal....xpe tebal bleh trim...klu nipis, xleh nk tolong dh.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlu rambut Na pun nipis jugak..then mase kecikk2 Na rajin pakai lidah buaya nya air lendir tu =)

      Delete
  35. weiiii rmbt tebal la cantikk!! kite nye rmbt nipis :( kite xde masalah rmbt :P kite pakai tresemme' hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la Na pun memula nk try tresemme tapi dah beli loreal egt lepas loreal ni nk beli tresemme pastu nk try redken hahaha

      Delete
    2. tresemme best gila!!! guna skli dgn conditioner k!!! hmm ai da tag yu so yu kena join GA tu!!! klu xjoin ai xnk geng yu lg!!!

      Delete
    3. okeyhh lepas habes loreal kita cuba!!
      GA tu ..satu arahan ke?
      hehehhe

      baik boss NA JOIN!

      Delete
  36. cantiklah rambut Na.. jeles nyer.. panjang, mengurai gituww. rambut tebal lagi cantiklah Na oiitt ! Izzah ade jer hair tonic tapi tak pernah pakai. kah3 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nape tak pakai??
      Na mcm da addicted dgn hair tonic rasa nkkk letak setiap maseeee sbb sejuk!

      Delete
  37. Cantik.boleh jadi model syampoo.hehe.

    Eh, 100 helai sehari.
    tak perasan pun.

    apesal la sensitif sangat rambut perempuan ni ye.
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye wan mmg kita takkan perasan..
      tapi itulahh hakikat nya..
      bnyk kan 100helai sehari T__T

      Delete
  38. pic yg na kata rambut rosak tu, nur tgk ok je rambut tu..
    tapi ye lah na..rambut na lawa..rambut nur byk guigur kot..sedihh...sob..sob..sob..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaa tu laa dalam gambar nampak lawa..
      pentipu jee rambut Na tuu...

      Delete
  39. saya suka rambut macam Na, berat dan kemas. rambut den asyik gugur je, tak berapa nak berat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangannn suka sbb dye sgt tebal Dani..
      Na pun x suka rambut Na ..
      lagi2 bila dye da merajuk dgn Na lagi Na benci T__T

      Delete
    2. kalau ikat rambut, nipis kemain. tak best. nak rambut macam Na. bagi pinjam boleh?wakakaka

      Delete
  40. hehehe..tapi seyes rambut na memang nmpak stylo...tapi orang kata produk Schwarzkopf memang berkualiti ek..lan lagi laa tatau pasal rambut2 nie..hehe..tau berdasarkan apa yang diceritakan jer...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa Na pun x begitu ariff dalam hal rambut ni..bg Na smua shampoo elok..cuma mcmne cara kita menjaga rambut tu yg penting..klau beli shampoo memahal pong tp malas nk shampoo rambut pun susah gak Lan hihih

      Delete
  41. iye..mun nak cubala..rmbut mun pun slalu gugur..

    ReplyDelete
  42. huyooo rambut Na tebal n cantik okeh. nampak sihat.. hehehe. jeles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayy tak yah jeles lagi dah okay..sebb dah jahanam dah rambut ni
      hihi

      Delete
  43. aku x fokus kt entry ko ni sgt pasal rambut..sbb aku laki...tp yg aku fokus, kenapa ko bc komik under 18?

    hahaha...style weyh, aku dulu mase skola mnengah bc dlm gempk je..baru2 ni aku br start blik bc buku by buku...beli kt 7E

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha komik tu terbaik kot Faiq..mmg Na sukaa gila =)

      Delete
  44. wow...model rupenye.patut cun..hahaha.

    ReplyDelete
  45. terima kasih sebab berkongsi cara penjagaan ni.. saya malas nak menjaga sebab tu botak..hehehe

    rambut tebal bagi seorang wanita adalah sesuatu yang menawan.. dan jika ditambah dengan kelemumur, ia sememangnya UNIK! LOL! hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakakakaka
      mmg unikkkkkkkkkkkkkkk dush!

      Kalau Na lelaki Na rasa Na pun akn botak..
      baru ensemmm =)

      Delete
  46. last pic tu nice shoe...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selesa pakai kasut tu kak!
      kasut fevret tuu hihi

      Delete
  47. Na cayang..mana nk cari hair tonic tu?? akak cri xjumpa je.. skang akak lebih selesa berambut pendek sbb bf akak kata, akak nmpk muda..miahahaa

    btw, rmbut Na mmg cntik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp mmg pun kak..rambut pendek kita akn nampak leih mudaaaaa ;)

      Hair tonic tu kat mana2 pun ada.bnyk jenama kak..kat farmasi pun ade jual =)

      Delete
  48. rosak2 pon nampak cam tak rosak Na, stil gojesss merelip, hahhahha...

    akak ni pon sama Na, rambut cam hampehh da skrg. tak tau dah camne nak jaga. tp kalau nak tau time bila rambut akak akan paling subur, lebat , cantik, panjang dan gojes..yehaaa, itulah time akak pregnant..hormon sgt sayangkan akak time tuh, sukaaaaaaa tau, jerawat pon tader..hehhehhe.

    ps: sb tu tak sabau2 nak preggy lagik, sb nakkan seri2 itu kembali, ahakzzz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhhhhhh~!! Na doa utk akk ye..
      tapi kak btul ke kawan Na ckp selepas bersalin mase menyusukan anak..rambut akn gugur..
      kawan Na rambut samoai dah mcm botak. yeker??

      Delete
  49. Macam tak rosak pon na. Cantik jer tgk rambut tu. Jeles tau sebab rambut saya nipis. Ni pon dalam fasa keguguran rambutl...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn jelessss sbb dah jahanam dah rambut Na
      hihihi

      Fiza try guna Hair tonic..
      rambut mmg akn gugur Fiza setiap hari AKAN gugur..hihi klau guna hair tonic tu yg bole mempercepatkan tumbuhan rambut tu.

      Delete
  50. serius..rmbut na mmg lawa.. na!!rambut tebal lah lawa drpd rambut nipis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelaa Dya..
      klau tebal sgt pun rimasssss =)

      Delete
  51. HAIR tonic tuh Na pakai brand apa? brp RM? ima nak pakai gk. sama cm Na mane tahu boleh dpt rmbut setebal NA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang Na pakai ni IDS..
      Na beli kat saloon..tp imaa boleh carik kat farmasi jugak..

      Delete
  52. gambar pertama tu dah mcm artis korea..comel pe..hee..

    #404 mY mine..follow here :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolololo malu dah kittew hhihi
      Tenkiyuuu Sya =D

      Delete
  53. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  54. dulu saya rajin buat tredment tapi skrg malas.. time malas nilah rambut saya banyak gugur...huhuhuhu rambut saya cam na jgk tebal n klu x pakai perapi time shampoo mesti rambut mengerbang...hahaha sib baik saya pkai tudung..kihkhi :P

    nak carik jgklh tonik 2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahlam klau rambut gugur tu mmg semua org akn hadapi nye itu normal syg..cuma takut yg gugur tu x nak tumbuh jeee JADI ape kena buat pakai laa hairrr tonic yey \0/ *promote! heheh

      Delete
  55. cantik rambut na okeh!!!

    kite pun rajin buat treatment rambut, sendiri la tapi. cuma concern pasal rambut gugur. risauuuu. tengah tengok hasil yang baik lepas makan vitC nih. dan jugak colagen. huhu~

    btw, syampoo susah nak eja tu kite suka sebab bau dia best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB ambek colagen ape ek??
      VitcC pun Na ambek gak..
      badan rasa sihat sentiasa klau x dlu Na kerap demam..

      Delete
  56. rambut ayut kulit kepala gatal..tp mslh ye kelimumur takde...nk ckp kenpa ni Naaaa???sgt tensen dgn benda ni..nk kata kulit kepala kering maybe kot..pasni nk tukar shampoo la...mmmm...sgt tensen klu gatal tp kelimumur takde -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh seronoknyeeeeeeeeeeee xde kelimumur hihi
      Na Alhamdulillah sejak dah tukar Shampoo ni xde gak kelimumur..pasal kulit gatal tu kan kak,cuba akak guna hair tonic tu..sbb benda tu dye akan meresap dlm kulit kepala taw,pastu jd sejukkkkkkkkkkkkkkk jee BEST!

      Delete
  57. wahhhh na kacak sungguh rambut ko.. ahhhhAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh kacak ke??
      cewahhhhh~..memalu pulak!
      hehehehe

      TENKIYU WAK!

      Delete
  58. hehe..akk baru je potong rambut sependek2nya 2 ari yg lps..sebab malaaassss sgt nak jg..tp mmg ye la rambut na mmg cantik..rambut ank2 akk yg pompuan pun dua2 tebal..bila potong terpaksa suh dorang kikis bg nipis skl..sekolah payah nak jaga kan..**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh kak..
      tp pasal rambut ank akak tu kan jgn kerap sgt kikis kak ..nty merajuk rambut tu..
      kawan Na 24jam nk kikis rambut anak dye yg tebal dan cantik..skrng da susah nk tebal..mcm rambut tu mcm dah merajuk pulak hihi

      Delete
  59. Na okje pun suka tengok rambut Na...cantik.. Apa Kira realitinya yg penting kat gambar cantik he..he... Teringin nk rambut cam na...tapi bersyukur ajelah apa yg ada...kalau botak lagilah naya he.he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      klau botak more sexy laaa okje =D
      yelaaa tp Na nak realiti pun cantikkkk T_T

      Delete
  60. cantek rambut Na...suka tgk pmpuan rambut panjang neh..sbb tu simpan rambut panjang gak hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA
      tenkiyuu tenkiyuu
      so start skrng Leeya bela bg pjg2 taw =)

      Delete
  61. i cut my hair short to avoid more hair loss.. jeles gile kat org rambut tebal dan lebat, my hair is thin and thinning, sedih woo.. now i'm using audace hair reactive shampoo and i massage my scalp everyday for 5 minutes nak kasi O2 secukupnya utk rerambutku yg nipis nih.. sedih siot :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh Na rasa u more expert pasal penjagaan rambut..mcm Na mmg tataw ape tu O2 bagai..
      bole tak ajar Na or give any tips to avoid rambut yg kusut masai =|

      Delete
    2. haha x lah, i x expert rambut langsung.. kalau i expert, rambut i tak nipis mcm skrg ni huhuu. O2 tu oksigen, malas nak taip pepanjang haha.. rambut memerlukan O2 yg secukupnya utk tumbuh dgn baik so kena selalu urut kulit kepala agar pengaliran darah lancar untuk membekalkan O2 yg secukupnya. dulu masa zaman skolah bolehlah taruh rambut panjang, rambut tak banyak gugur masa tu.. bila dah makin dewasa banyak pikir pasal keje n stress, tidur tak menentu pastu makan pun x seimbang so banyak la rambut gugur (jgn botak sudah).. so nak reduce hair fall, mmg potong rambut pendek pastu urut kepala dalam urutan membulat hari2, n pakai syampoo hair reactive sambil kurangkan stress dan makan makanan berkhasiat.. huhuu sedih woo rambut nipis..

      Delete
    3. ohh oksigen.........
      heheheh btul tu..smua yg awk bgtw tu btul..
      tq for sharing =)

      Delete
  62. cantiknya kak Na..suka sgt..hihi..
    hmm..btw kak Na jgn lupa tau undi blog sy dalam Malaysia Social Media Week 2013 ..ajak ramai2 undi..hihi.. cara undi ada dekat blog sy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay dik!!
      sure akak support hihihi =)

      Delete
  63. canteklahhh . rambutt bolat yang perang dah potonggg . rambut baru skrg lembuttt wooo . jomm lawan . haha

    ReplyDelete
  64. saya..suka sume foto di atas..hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh post,,pic brtudung plak x,,hihiii

      Delete
    2. #_#

      ntyyy ye Faizul In sha Allah 1day =)
      doa utk Naaaaaa..

      Delete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. lelaki boleh jgk ek..nak try la,,,rmbut dah makin berkurangan skg..jenis wooh..tgk rambut org len awesome2..T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehh laa Luqman...awk try guna hair tonic ok!

      Delete
  67. nice hair... cma gambar hitam putih tu, skali pndang, nmpak seram la plak.. hehehe.. gurau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..Na pun takut tgk pix tu hehehe

      Delete
  68. ade yg cakap, tak bagus guna syampoo yg sama jea. at least kena la tukar sebab ada yg cakap kalau dah terbiasa dengan satu jenama syampoo, dia dah tak bagi kesan dah kat rambut kita.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na pun da dpt Info dari blogger lain ..mmg digalakkan untk kita bertukar shampoo huhu so apa yg Na buat tak salah laa kot hehe

      Delete
  69. sampai sekarang ni masih lg mencari2 shampoo yg sesuai...rambut na cantik la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh..Na pun sama jugak..tgh mencari shampoo yg bagus hihi

      Delete
  70. sy pun stress dgn rambut sendri ni.. aishhh

    ReplyDelete
  71. Rambut terpacak ada tak Na? Haha

    ReplyDelete