HandsomeGirl

Wednesday, 9 January 2013

Lelaki Kuat COVER!

Tataw kenapa semalam Na teringat kat ex'bf Na
Rindu kot kan? salah tak kalau nak rindu ex kita?
Bila ingat kenangan dengan dye,semuanya kelakar!
Tapi jodoh pertemuan semua kat tangan Tuhan
Dia yang menentukan segalanya,
lama mana pun bercinta kalau dah bukan jodoh kita
putus jugak akhirnya *Sedih

~ INDAHNYA SAAT DILAMUN CINTA
SEDIHNYA BILA PUTUS CINTA ~

Mohd Farris Osman Saiful Bin Nawi
tapi nama panggilan dye Kohok ataw Gban 
**Na tak berapa nak faham sebab apa family dye bagi nama panjang
panjang tapi nama paggilan dye 1 pun takde kaitan dengan nama dye -_-"
Farris 1stLove Na,dye yang buat Na taw apa itu rindu apa itu sayang,setia,
dan dye jugak yang mengubah Na dari ala-ala lelaki ensem
jadi perempuan Melayu tak terakhir sangat ahaks!
Berasal dari Sarawak (nang sebab ya kamek tauk klakar sarawak)
dan dye sangat handsome cool dan kelakar *telan balik muntah korang =D

Masa memula kenal umur Farris 19tahun Na pulak 16tahun
nampak tak kecik-kecik Na dah gatai kat situ
hahaha jodoh pertemuan orang kata kan?

So bila dah bercinta,Farris kekonon nak ada nama panggilan mesra laa
so dye decide suruh panggil dye papa n of coz laa Na mama :D
harap Liyaa Mf tak jeles dengan panggilan kami hukhukhuk
 Tapi jauh sudut hati ku meronta-ronta untuk panggilan itu
Na lebih suka panggilan "KAU/AKU/ORANG"
So lantak pi laa papa ke mama ke bolo-bolo
tetap ada kau/aku/orang setiap kali start perbualan antara kami.

Farris memang seorang yang peramah,dye easy going dan simple
bawak je dye kenal dengan siapa pun dye okay jeww
takde perasaan malu langsung dan disebabkan peragai dye yang macam Mental dye senang didampingi oleh semua keluarga dan semua kekawan Na
 kalau Na takde dengan dye,dye pandai-pandai bawa diri
pergi rumah kekawan Na lepak kat sana,ataw pergi rumah pakcik Na
ataw just lepak dengan Mak kat rumah and masak.
**jujur kalau dye masak dye sorang je cakap sedap masakan dye tu 
siapa lagi nak puji masakan sendri kan pa kan??
dan takda siapa nak makan apa yang dye masak hahaha
sebabnya memang masakan dye pelik sokmo,
pernah dye rebus BIJI DURIAN dan  makan.
Tak pernah dibuat orang makan BIJI DURIAN KAN??? *angkat kening
mak Na sampai confused betul ke tak betul.
(sebab selalu orang rebus biji buah cempedak mana pulak durian)  
Maaf pa terbocor rahsia papa!

Hubungan Na dengan Farris memang takde banyak masalah
kalau bergaduh pun standard dugaan laa tu kan
hubungan apa jenis pun memang akan ada issue pergaduhan sentap,kecik hati sempit hati, marah,jeles,itu tak kena ini tak kena so dari pergaduhan manja-manja camgini laa kita lebih kenal pasangan kita
Ooooo dye kuat cemburu..
Ooo dye memang takde perasaan
Oooo dye memang sayang aku

Genap 5tahun bercinta kitaorang kerap sangat bergaduh
bende simple je pun gaduh pasal remote TV pasal baju 
tapi memang paling kerap sebab main Saidina.
Bila dye kalah dye tak puas hati,sama jugak kalau Na kalah
of coz Na tak akan puas hati hihi so bila dah kerap sangat gaduh
Fariss buat keputusan pindah bekerja kat Singapore.

Bila dah bercinta jarak jauh nie hubungan kami jadi rengang
call pun seminggu 3kali je mahal kot call dari singpore ke KL
nak berjumpa toksah cakap lah memang takde laa kan.
So bila dah macam terbiasa hidup sesorang,Na mula rasa macam Na takde BF
sebab Na ni jenis orang yang need more attention
tapi tak pernah laa pulak Na curang dengan dye.
Ingin tegaskan disini
"NA SEORANG YANG SETIA DALAM PERHUBUNGAN"

Lama dah kitaorang tak contact tiba-tiba
dye call bagitaw dye nak balik KL,so nak jumpa Na
malam tu kitaorang pergi lepak kat KL,pastu makan kat bangsar
masa tengah makan Na ambek phone dye "spot-check"
check message ada message Na tapi dye just save nama Na "jna"
bawah message Na ade message nama "sayang"
"hati ku berdebar-debar tangan dah menggigil time tu"

   Jna :  Pa..asal save nama orang Jna je??? and sape "sayang" ni??   
    Faris : Ohh..ni HP tomben ma..papa pinjam phone dye sebab bateri 
 phone papa dah habes."Sayang" tu gf tomben la ma..

Fuhh legaaaaa *senyum 32 batang gigi nampak

spot check lagi message "sayang" tu
PELIKLAH nape "sayang" tu bagi message cerita pasal
MAK,AYAh dan ADIK Farris..
(sumthg wrong dalam hati Na)
 Apa Na buat,Na sengaja missed call No "sayang" tu
within 1 second "sayang" tu call semula
Na terus answer call tu jauh-jauh dari Farris
(dye tak perasan time tu sebab leka berborak dengan kawan Na)

"Hellooo sayang " 
makk aiii lembut nyee suara ppuan nieeeeeee
nakkk jugakk suara cam gituuu T__T

Jna
Hello!!siapa ni??? (Suara tak puas hati)

"sayang"
ermm ni siapa?faris mana?

Jna
ni GF Farris (dengan bangganya)
kau siapa??

"sayang"
 Saya tunang Farris
( alamakkkkkk macam mane pangkat dye dye lagi besar dari aku *Malu )

Jna
APA?????TUNANG??? BILA PULAK DYE BERTUNANG
KITAORANG TAK PERNAH PUTUS PUN!SAYA DENGAN FARRIS DAH NAK DEKAT 6TAHUN BERCINTA..! (kata-kata dari orang yang tak puas hati)

"sayang"
Ni Jna ke??Farris selalu cerita pasal awak
tapi Farris kata awak dah tinggalkan dye
(ppuan ni masih steady gaya dye cakap memang sangat cool)

Jna
apa bukti korang dah tunang? (masih tak puas hati)

"sayang"
apa no awak?saya akan hantar MMS kat awak
pix kami bertunang.

#yes betul gambar yang disend tu cukup membuktikan
dyeorang betul dah bertunang,2-2 pakai baju putih
siap dengan hantaran masing-masing
dan semua Family Farris ade dalam pix tu  *Menagis
SIAPLAAHH KAU FARRIS!!!!
------------------------------------------------------------------

Jna
papa kau tak yah dah menipu lagi okay!
kau bagitaw aku sekarang sape "sayang" ni??
Farris
Apa mama ni,tu GF tomben Ma
papa pinjam HP Tomben
(Farris masih cool)
Jna
JANGAN MENIPUUUUUUU!!!!
orang dah call perempuan tu la pa
dye menagku dye TUNANG KAU!!!
Farris
APA??TUNANG ORANG??
haha Ma ni lawak la..bila pulak Pa bertunag
nape Ma percaya cakap orang lain ni
takde laa iskk merepek
(Farris tetap cool)
Jna
Kalau dye menipu orang..
sekarang Ma nak Pa call dye 
and loudspeaker!!!
Farris
Eh Ma ni..buat apa orang nak call GF Tomben
Ma ni pelik laa..tak yah..
Ma percaya je laa kat papa bole?
(Farris still cool)
Jna
Tak bole!! dalam hal ni memang
orang tak boleh percaya! sebab kau tu penipu!!
Ni picture kau dengan perempuan tu mase tunang kan?
Apa lagi pa nak menipu???siap 1 family pa ade dalam
pix ni..Apa alasan papa lagi???

Dengan reaction yang Sangat COOL Farris jawab
"ohhh..ma ni PIX HARI RAYA la Ma
perempuan ni jiran papa..so dye nak bergambar dengan Family papa
sebab tu laa Ma..apa laa mama ni "

Jna
(aku sumpah dah stress dengan mamat ni)
Kepala bapakk kauuu HARI RAYA!!!!!!!!
apahal semua orang berbaju puteh???
hantaran tu pulak apa???? kuih raya ke uhh????
BOoo@#$%^&* MAKI HAMUN !@#$%^


End up dye..kitaorang sama-sama tergelak!!
Mase dapat taw dye dah tunang tu memang sedih yang amat sangat
tapi bila fikir balik,Na bukan yang terbaik untuk dye
lagi pun perempuan tu lagi berhak dapat kan Farris sebab  dyeorang 
dah bertunang pun..takkan Na nak suruh putus pulak.


Na dengan Farris tetap berkawan sampai sekarang
tapi si senget ni dah putus tunang pulak
HAHAHAH tak faham apa yang dye nak sebanarnya
#apa pun pa..orang tetap doa kebahagian papa dengan siapa pun
yang akan menjadi permaisuri hati papa =D



 hainom OKje.... SORRY pix malam retro Na belum boleh update lagi
sebab kena collect semua pix dari member-member Na hihii

241 comments:

  1. Replies
    1. Baru Na nak copp tempat CIS!
      hahaha

      Delete
    2. hehe..td dah nak balik. cop tempat dulu.. hihi..
      mohon tabah.. semoga na dan pa masing2 menemui cintahati yg ditakdirkan nanti.. amin..
      eh? ke dah jumpa?.. ;p

      na, ada fly ke langkawi ke 17 ni? leh jumpa.. hehe..sy naik airasia.flight ptg.

      Delete
    3. Ameen...semoga Doa Ha termakbul..
      Ha doa Na cepat kawen plz (request)
      HAHAHA

      mana ada kerja Na mana fly-fly Ha..
      kerja Na duk diam kat office.. ;D

      bestt nyee gi terangganu..
      nak cekelat!

      Delete
    4. na.. apa pulak g terengganu nih. langkawila. kat kedahlah syg..
      mm..mcmana nak cepat kawin nih..kena buat iklan kat bigsale.com.my dulu kot..hehe..

      pasal malware tu, haritu buka blog syida ngan liyaa..terus keluar page malware dan page bagitau link yg bawa malware tu. jadi, tanya kat kopi paste, kopi ckp, kena remove link yg bawa malware tu baru blog kembali ok..mcm tu rsnya..

      Delete
    5. dem..Na td tgh issue ticket 1 of pax ni ke terangganu sambil layan reply cmmnt Ha..
      kekekkeke SUMPAH MALU #_#
      langkawi laa yg seronok..sbb tu Na kata nk cekelat..klau terangganu Na nk kopok lekorrrrrrrrrr kekekek

      aduhh mcm tak faham je pasal malware tu..tapi mcmne dye wujud dlm blog kita ek?

      Delete
    6. ada lagi ke..? tgk kat iklan 10ribu seat je kan? eh, ke berapa ntahla..
      oh lupa, na kakitgnnya..hehe

      insyaAllah..nanti sy beli.
      malware tu, sy pun xtaulah cemana boleh jadi. kena rujuk yg pakar..

      Delete
    7. Ape ni cakap pasal flight korang dua jer. T.T!! Len punya gambar sampai skrg belum dapat. Presiden geek sgt lembab.

      Delete
    8. pasal pix Len tu Na dah cukop sentap menggu lama sgt hehehehe ;D

      Delete
    9. hahahhaa... alamak. ayat sentap.
      Dan dan Na complen, br dapat td. x byk pun. :'(
      nampak sgt Len ni tak glamer.
      Hahah

      Delete
    10. HAHAHAH
      ok cepat publishhhhhhhhhh ;)

      Delete
    11. Na.. Assalamualaikum. Memula kak lyd ingat citer ni citer memain je. Tetiba serius rupanya. Pastu dia bleh cover line cenggitu je. Deng! Tunang tu sekampung dgn dia la kan? Aii... geram je aku baca. So, skrg dia dah putus tunang, dah takde harapan ke nak sambung balik? Kekeke.

      Delete
  2. Replies
    1. Emma..mcm Kna je yg 2nd woot woot

      Delete
    2. hehehe.. pnjg giler crita ni.. kak Na, biasenye yg nama Faris, mmg hensem laaa.. muahahaha,.

      Delete
    3. ek??? taw xpe,,tu Na stuju heheh ;D

      Delete
    4. nak tgk gamba faris.. hahaha..

      Delete
    5. fuhh permintaan Emma..In sha Allah Na publish nanty okay! HAHAHA

      Ni mcm suka sgt dgn nama FARRIS nape??
      mesti BF dye name Farris jugak kan kan kan?

      Delete
    6. xde laaaa... ahahahaa... suka ngn nma j, faris.. haris.. hahaha..

      sy mnunggu gamba faris kak na.. keh3...

      Delete
    7. yelaaa tu name "H" suka tak hihhi
      jgn malu-malu ;p

      Emma dok KJ kan???
      JOM JUMPAAA~!!
      kak Na duk dekat ctu je kot..!

      Delete
    8. hahahhaa... no komen abbout 'H' kui3...

      sy adik yg baek, ikt cakap kakak sy.. nt sy tgk camana.. hahaha..

      Delete
    9. alolololo No cmmnt tu mcm ehem ehem jerrrkkk

      =D

      Delete
    10. syhhhh,,,,,, tlg jgn gtau sesapa... muahahaha

      Delete
    11. yeyyyyyyyyyyyyyyyy
      Kjna doa kan utk Emma okay!
      ;D

      Delete
  3. HAhaHahahahaa...best la citer ko ni nA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape yg best???sbb Bundle pun nak jd mcm Farris kan???KUAT COVER
      JANGANNNNN TIRUU DYE!! perbuatan terkutuk tu taw x hahahaha

      Delete
    2. misti bandel tak baca habis lagi tu..

      Delete
    3. Tu laa tu Na pun rasa mcm tu sebaris je cmmnt dye..ataw pun dye terasa entry ni untk dye..
      dye pun boleh tahan gak Ha..
      cover line cemerlang... ;D

      Delete
    4. aku baca perabih la..tegelak2 aku ngan citer ni..tah apa2 je.sori la na..aku nak simpati pon tak bleh sebab lawak..hahahaha..faris win..

      kalau aku dapat anak laki nanti ade gak dalam pilihan nak buh name faris..

      tapi serius citer ko kali ni aku terhibur..kisah peribadi cmni kalau sharekan takpe, sebab lawak..hahaha

      Delete
    5. Bundle waktu bila yg pernah simpati dgn Na kan??semua crita Na Bundle gelakkan..
      Abg yg tak back up adik langsung laa bundle ni

      tp mmg Na sndri tergelak bila fikir balik cara COOL si Farris tuuu KAKAKAKAKAKAKA ;d

      Delete
  4. Na pun cool jgk haha kalau ima dah tumbuk2 "papa" tuh pastu lari sambil air mata berjurai2 pastu kesat dengan lengan baju hehe... sedih jerr.


    ker Na sorok ending cite yg sebenar ni? cm tak caya jer Na boleh terima.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa ending dye mmg mcm tu..sape yg boleh tahan kalau dye menipu pix tu pix hari raya kan???
      mmg xde raasa nk nagis pun time tu HAHAHA

      myb Na takde rasa meroyan sgt sbb kan Na ade ngtw hubungan ktorg dah renggang mase dye kat Singapore..so sbb tu kot Na mcm xde perasaan sgt =D

      Delete
    2. kan? hidup2 tanak mengaku.. grrr..

      Delete
    3. Haaa sejak bila jd admin ni??nape x isi borang dlu..
      hihihi ;D

      Delete
  5. erm.. kelakar campur sedih..

    apa2pun Jna memang hebat sebab boleh maafkan dia dan masih boleh berkawan lagi dengan si dia siap doakan kebahgian dia lagi..

    Untuk Jna, semoga awak temui kebahagiaan awak juga (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyeeeeeeeeeee KAKNITA!!! RINDUUUU

      Na bukan hebat pun..tipu laa kalau Na tak sedih..Na sedih jugak..tp bila fikir balik takkan nk suruh dye putus pulak..and sebab Na rasa selese dgn dyelaa Na terus berkawan dgn dye.

      Tenkiyu kak Nita atas doa tu.AMEEN~!!
      =D

      Delete
    2. to nita..sobs.. *lap airmata terharu..

      Delete
  6. sempoikan masih boleh berkawan..
    tapikan naa..mmg lelaki ni kuat coverlahkan..
    mmg susah nak berterus terang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnnnnnnnnnnnn~!!
      x suka taw!! dah la cover benda tak masuk akal !@@#$%^&*

      Delete
  7. ni episod satu kan??
    tak sabar2 nak tunggu episod 2..
    hehheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde episod lain dah kak Diana..
      ni je crita yang Na ade hehe

      Delete
    2. eh? nak skroll atas balikla..rasa mcm takde tulis to be continue..

      Delete
    3. menunggu untuk kisah cinta yg seterusnya.. :D haha

      Delete
  8. oH NOOO!!! :O

    sampai camtu sekali dia cover... ku tak leh trima la Na .. T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na pun x boleh trima..tapi part dye menipu hari raya tu Na mmg x boleh nak marah dah sebab klakar gilaaa
      dye pun tergelak dgn statmnt bangang dye tu kekeke ;D

      Delete
    2. hihihii.. tu la.. agaknye part ari raya tu dah tak reti cover dah.. hihihi :P

      mcm2 hal lah lelaki ni..

      Delete
    3. kannnn Rina kan..
      mcm2 peragai dyeorg ni HAHAHA

      Delete
  9. boleh buat drama.keh3... biasa la tu. nama pun kehidupan. adalah kenangan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann baru laa bnyak kenangan yg ada dgn kita ;D

      Delete
  10. pergh cool gilew si faris ni menipu...hahaha , kalau laki laen confirm dh gabra kalau dh kantoi... ayoyo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa lelaki kan tetap akn try to be cool..
      HAHAHA

      Delete
  11. well..quite interesting la citer ni..cool gila Farris ni..dah kantoi pun tetap jugak nak cover line..macam tu la baru dinamakan lelaki..yeahhh!!

    kawan H kan, nama ayah dia Faris..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. H mcm back up jee ape yg Farris buat ni..
      hhmmm...

      HAHAH tapi Farris Na belum kawen lagi..
      tataw laa kot dye dah ade sebelum kawen kan
      kakkaka ;D *gurau

      Delete
  12. part farris cakap tu gambar hari raya, memang rasa nak luku kepala dia. bahahahahahahha!

    macam2 kisah orang bercinta ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na time tu tgh marah+menagis taw
      tp bila dye ckp je tu pix hari raya..
      mmg terus na tergelak besarrrr
      serious rasa nk bagi lutut kat mulut dye HAHA

      Delete
    2. cuba bagi je lutut. nak tengok dia tetap cool ke tak.hahahahhaha

      Delete
    3. Simpan lutut utk next boyfie hehe

      Delete
  13. bagus la Na. still lagi berkawan walaupun dia tipu Na.
    yang tak tahan boleh lagi cool tu bila dah dapat tahu menipu. mmg pandai cover la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu kita fikir salah dan silap org kak Ros..sampai bebila pun rasa benci kat org tu..tapi kalau kita fikir positive kita mudah memaafkan org..

      Na pun tataw kenapa dye bole seCOOL itu..sbb dye tak pernah menipu selama kitaorg bercinta..mungkin da tataw nk buat ape kan..so terpakse laa dye react macm tu hihi

      Delete
  14. gila ah. namee baca dari awal sampai akhir. boleh faris cool je cover penipuan dia. aiyoo. kalau orang lain, mungkin taktau nak cover dah kot kalau dah ada bukti gambar. :O ey, macam mana dia boleh cool gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn time tu rasa nk bagi penumbok tujuh pertalian langgit dan bumi hehehe ;D

      Delete
    2. tu la.. boleh pulak korang gelak pastu? (X heran boleh gelak2 kalau dgn Jna.

      Ada chance nak baik semula x?

      Delete
    3. Doa2 kan okay Len..

      *chehh mcm nak jee kan kan kan?
      hahaha

      Delete
    4. Ha ha ha.. mmg bunyi mcm nak.

      Delete
  15. Replies
    1. Diamm awak~!
      HAHAHAHA

      asal cbok bace blog orang ni???
      ggrr

      Delete
    2. klu xnk org cbok. private kn la ngok. hahahha

      Delete
    3. awak je dilarang bace..orang lain BOLE~!
      huhuhu

      Delete
  16. KJNA ? ARE U OKEY ?

    XPELA .. INSYA ALLAH .. ORG KATE KALAU JODOH XKEMANE KAN KAN .. SABAR ERK KJNA .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kjna selalu je ok dedeq hehehe ;D
      yups takde jodoh kan..nak buat camano..

      Deq bila nk kawen??
      Na nk dtg taw even dedeq tak jemput pongg~
      hehe

      Delete
    2. EH .. EVEN PE KJNA ? T KALO DEQ NIKAH T .. WAJIB JEMPUT SUME .. NAK NAK KJNA .. MANE LEH XJEMPUT ..

      KJNA MEMANG TERRER LA .. SIAP LEH GELAK2 AG .. KALO DEQ .. XLEH DA NK JADIK KAWAN .. T JATUH CINTA BALIK .. HAHA

      Delete
    3. YEYYYYYYYYYYYYY
      kjna keep this word ok!! WAJIB JEMPUT
      hehehehe tak sabar nk tggu deqqq kawennn yeyyy

      HAHAHA bukan terror deq perempuan mcmne pun mesti sedih..pernah nk cuba utk teruskan hubungan tp Kna punya perasaan Cinta dah takde utk dye..yang ade perasaan sayang je...

      tapi tataw laa kan klau jodoh kjna mmg dgn dye..kalau kjna kawen nty deq dtg ok! ;D

      Delete
  17. Jna,

    Nasib baik Jna bijak mengatur strategy, kantoi akhirnya dengan bukti2 yg kukuh..heheeee

    pengalaman tu yang paling mahal Na. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA pengalaman mmg mahal Iva
      tp pengalaman ni mcm benci jewwww hehehe

      Delete
    2. Jna,
      at least da boleh berjaga2 kalau jumpa lelaki yg ada simptom yg sama.. ngeee

      sedih laahh, harapan nak masuk MAS macam kelam semacam ja...rasa2 ada peluang tak nak masuk kelip-kelip ? tadi da siapkan resume segala tuk kelip-kelip, kalau ada rezeki, ada laaa.. *positive*positive*

      Delete
    3. Yekerrr????? All the besttt to youuu!!! Na doa Iva berjaya okay!!! Nty boleh kita lunch sesama hehehe

      Delete
    4. InsyaAllah,

      ni da tahap bosan kat umah...tapi lagi bosan sebab xdak fulus...YES langsung tidak bermakna pada tahun lepass...sedih kan? LOL~

      Delete
    5. nape pulak sedihhh...sabarr In Sha Allah ade rezeki muuuuu *lets pray 2getda..

      Delete
    6. sedih lah sebab fulus tak da...hanya memandang sepintas lalu je diskaun70% tahun lepas...hahah maaf, skrg memang suka buat drama swasta..keh keh

      Delete
  18. Menganga OKje dengar penglipurlara ni bercerita....syok woo...dari bercinta sampai sudah.... Eiii... rasa nak picit2 je si Papa Kohok tu...berani dia menipu hidup2...eii...mmg sangat geram!!! Geram..geramm ( apasal Okje pulak yg geram ni!..hu..hu..)tapi mesti sedihkan Na...

    Tak mo..gitu gitu balik ke Na...manalah tau...jodoh korang...( ops lupa pulak tang Capital tu...he..he..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAHAHA
      kenapa Okje geram tapi nampak kiutt ni..
      hahahhaha mmg laa sedih okje..
      tapi kalau nak sedih lelama pun mcm takde guna..benda dah jadi pun kan..so Na buat2 hapy jelaaaa ;D

      Ameen..yelaa tu kalau dah jodoh Na semula dgn dye kan?? opss Capital tu sape? hahahahah

      Delete
    2. yaallah tu mana ade paper okje..
      hihihi tu gurau2 jewww

      Delete
  19. ai rindu lak ke Na? hehe. mmg gle pjg lah nm ex Na..huhu. susah eh nk lupa cite lm? indah paling tkot lah jadi cmtuh..huhu. nnt tringat2, ape pn tak jadi..huhu. tp mmg slumber gle lah ex Na, sempoi je bjwb ngn Na even da kantoi. kool abes! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na kalau rasa nk tergelak..dlm keadaan sakit hati..egt kan si senget tu mesti tergelak..sbb dye mmg slalu menyakitkan hati dgn ayat2 dye ;D

      yups Indah benda dahh jadi..Alhamdulillah Na boleh accept smua tu..

      Dye mmg camtu Indah..bukan dgn Na jee dye try react cool..depan Mak Na pun klau dah dye salah dye be cool jeeee hahah

      Mak Na pun slalu gelakkan dye.

      Delete
  20. hah.."NA SEORANG YANG SERIUS DALAM PERHUBUNGAN"..

    huh..ye ker ni? apsal haritu masa dekat pizza huts baru je 'orang' belah 3 minit gi masuk toilet picit jerawat..Na dah mula berbual mesra dengan pengambil order bermuka k-pop tu. mengada-ngada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahaha
      laa mase awk pg toilet tu..mamat kpop tu yg tbe2 ajak Na berborak Na layan sbb na peramah laa takkan itu pun jeles...
      nak x minat mamat kpop laa awk..
      jgn risau..

      ingat tak mlm ni anniversary kita?

      Delete
  21. HAHAHAHHAHAHHAHAHHA!!!! aku rasa kelakar la wei.. biar pn kau bercerita dgn nada sedih tp nta kenapa aku rasa kelakar HAHAHHAHA!!! cara kau bercerita tu kot macam lawak je HAHAHHAHAHA!! tenkiu syg share kisah cinta monyet kau ni. serius aku gelak sorg2 HAHAHAHHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAHAHA Na tergelak bace cmmnt Sha lee..
      Cis kaw2 dye gelak kan orgggg grrrrrrrrr ;|

      Delete
  22. Aku letak diri aku dalam kasut Faris, tentu aku terkebil-kebil tak tau nak cakap apa... Faris memang cool... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA
      dye sebanarnye biadap sikit hihihi bukan cool je
      huhuhu

      Delete
  23. gila ah na..

    cool gilaaaaa...aaa..cemana ko bole cool cmni sekali..?

    faris tu kuasa dua gila.. rahsia dah pecah pn, rilek je..

    yg tak paham..cemana dari nangis2 sedih2, boleh gelak.. -__-"

    kalau lah aku pn boleh cmtu.. err..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg time tu tgh nagis teresak2 org kate..
      tapi Na tak boleh tahan cara dye jawab dgn muka slamber dye "tu pix hari raya Ma"
      mmg tak boleh blah alasan dye tuuuuu
      apa lagi gelakk jelaaa hehehehe

      Delete
    2. Len paham. Tergelak dgn betapa bunguxnye alasan dia.

      tapi gelak yang tak funny la kan?
      Ke funny sgt2 jugak?
      Aih..

      Delete
    3. memang klakar laa Len isk isk isk

      HAHAHAH

      Delete
  24. Xpayah nangis la na..dari fikir pasal dia baik fikir pasal pelan digi ke..celcom ke..memang berbaloi. <--Dezee baca sampai habis..walaupun post panjang gilerrrrr..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plan maxis Na pilih hahahha
      Maceh Dezee bace entry yg pjgggggggggg ni perabes! Hehe

      Delete
  25. mesti bengang kan kalau kena tipu macam ni..
    dah terang2 pun masih tak nak mengaku..

    akak kan paling tak suka orang menipu...
    sekali diorang menipu sampai bile2 akan menipu..

    mungkin ada jodoh yg lebih baik untuk jna..
    in shaa allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) btul tu kak mmg xde org yg suka bila ditipu..untk kes faris ni Na tak ambek sebagai dye menipu Na.since dye myb cuba nak jaga hati Na..Na trima je sebagai mmg bukan jodoh Na dgn dye.. :)

      Tenkiyu kak doa utk Na..Ameen.

      Delete
  26. kehkehkeh.

    boleh tahan cool dia.
    tak gelabah lansung.

    kalo dia nak kat Na balik camne?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh soalan bonus btul Wan bagi kat Na kan??
      Nth laa Wan..Na mmg masih ade perasaan sayang kat Farris..
      Tp mcm xde perasaan cinta je kat dye..tp klau dye mmg jodoh Na..
      Na trima jewwww hehe

      Delete
  27. eh, bila masa wan delete komen na kat blog wan ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah..tp Na mmg ade cmmnt..tp tatw laa Wan..hehehe

      Delete
  28. aaaa . sys buat kecut !
    org pun FARIS jugok T___T
    .papa jugokk
    huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa yeker?? Hahah
      Jgn risau sayang Farris kita berbeda :D

      Delete
  29. amboiii..terlebih cool dah faris ni..hihii..boleh lg cover dgn mcm2 alasan..haha..lawak pun ada..
    apa pun Na sabar ye..insyaAllah akan ada yg lebih baik utk Na...amin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh kak atie..
      again kak atie kena doa tok Na ye!
      ;D

      Delete
  30. sakit hati bila baca kisah naa ni.. hurmmmm lelaki2, nak menipu no satu... apapun, sabarlah ye.. ena pun sekarang rasa tak sedap hati dengan si dia buah hati ena... takut jd mcm naa.. perit sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii marah nye Ena...
      Na rasa laki ke perempuan ke sama je..
      masing2 ade peragai pelik masing2 hehehe

      Ena tak baik buruk sangka kat pasangan..
      In Sha Allah tak ade ape tuu ok!
      =)

      Delete
  31. hati anda dah dimiliki ke..?? br nk ngorat... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrng belum lagi laa.so boleh ambek borang dah..
      heheeheh ;D

      Delete
  32. comel je cite na ne.. n sgt sweet sb msih lg kawan ngan ex.. kalau sy da lama da lempau enset tu kat muka dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      xpe laa dlu dye org yang pernah syg..so taknak laa membenci pulak...

      Na dah ketuk kepala dye mlm tu kekke
      padan muka dye.

      Delete
  33. amboi.. dah tipu pun still cool lagi? perrggghhhh.. rasa nak bagi silat gayung satu kali je kat kohok tu.

    na, memang ade la orang rebus biji durian. hehe. sebab oshinz selalu je buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker??mak Na pun mcm pelik masa dye rebus biji durian tu..so makna nya btul laa yg Faris bgtw biji durian boleh makan hehehe

      Delete
  34. Gila na, kisah kau hampir sama dengan aku. Fie pun macam tu lah dulu, meh nak share story. haha. Terjumpa fb exbf dengan awek dia nie, fie tanya lah dengan nada tak puas hati nie kenapa ambil gambar macam nie. Terus dia bagi alasan oh nie kan awek abang dia so kami macam rapat. Harammmm aku nak percaya. haha.

    Na fie makan biji durian rebus, sedap wa cakap sama lu. Tapi lepas tu kentut banyak banyak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHA
      sama tapi x serupa
      kekekekee gilaaa awek abng dipersalahkan hihih

      okay! serious Na pun baru taw lepas Fie bgtw ni..sbb mak Na pun ckp biji durian org tak makn..heheh

      Delete
  35. bahaya juga cinta jarak jauh ni kan.... hmmm :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yang boni kacak goyang neh..
      Tu la.. lelaki selalu camtu. Dapat minah setia, terhegeh2 nak minah lain.

      Grr~

      Delete
    2. nape macam takut semcam ni Boni..
      awek awk dok mana?? jawab cepat..hehehe

      Delete
  36. untung la boley kwn lg dgn ex bf..akak mmg xboleh.. fullstop!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      kebanykkan perempuan mmg mcm tu kan kak..?
      kalu Na kawan je laa sbb Na susah nak bermusuh dgn org yg Na pernah syg dan syangggggggggg hehehe

      Delete
  37. Haha.. aku kau tu. Betol2.. macam geli la nak papa mama. Kau belom beranak. NAnti2 jer la panggil aku mama.

    Nak berkawan dgn ex? Hmmmm.... Len for now still tak boleh kot. Kawan gaduh berhentam boleh la. Grudge banyak sangat lagi.
    6 bulan pun x sampai kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann rasa mcm sumthg kan nak pggil papa mama hahaha tapi Len bila dah biasa rasa swetttttttttt nyeeeeeeeeee hahhaha

      Na so far dgn ex2 Na wah bnyk nye "ex" hihi Na mmg berkwn je..xde ape masalah..as long dye still boleh hormat kita sebagai perempuan..dah ok bg Na.

      Delete
  38. uiks...siyes lelaki mmg pndai coverline....tapi rietta mmg xleh kwn semula dengan ex...bg rietta....klu dia ada yang kedua...beerti dia xsetia...dan dia xbenar benar sayangkan rietta....

    PSS...maaf rietta tag Na....http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/2013/01/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk Na..xde manusia yg sempurna..even Na sndri ade buat silap..kalau Na bg peluang ke2 Na rasa boleh kot..sbb x semesti nye dye takkan berubah kan?? tu pendapat Na la hihihi..

      yey!!! naty Na joinb eh rieta..thx tag Na taw!!
      love u love you love u

      Delete
  39. wat the story...
    so kamek hadiahkan kitak award hati terluka.

    kamek tok sedih juga sebab xbf kamek kan orang srwk juga..huhuhu sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiee bena ka?? nang biak srwk suka molah hal oo mek rasa hehehehe *i was joking!

      Delete
  40. sesuai lah nama panggilan dia Gban. bunyik macam gaban. dia mampu bertukar sekelip mata. jadi jangan harap sangat dia akan stay dengan dirinya. nampak tak yang lelaki memang bijak kontrol emosi dia. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gaban cite fevret Na taw ;D
      HAHAHAHA

      mmg lelaki bijak segalanyaaaaaaaaaaaa!
      =D

      Delete
  41. hehehe..Na,kes kite lbh krang samew...but after 9 years c sengal tu dah pn jd daddy Anggun...wahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhhhh hingga ke akhirnya!
      tu yg syok tuuuu JELES~!!!!

      Delete
  42. Jelesnyaaaa jeles jeles! Tittew nak Papa jugakkkk -_-

    Na, Na ni mmg happy go lucky je kan? Even kena camtu leh lak last2 Na gelak. Memang la bila pikir macam klaka sbb dah kantoi pun dea still nak menipu & nak mengkaber line. Tp bagus la Na ni positif betul. Tak pikir negatip pun & stil boleh kawan sampai skang. Bagus bagus. Perangai Na yg ni leh ditiru :D

    Huuuuu nak torai2 tipu Na la camni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah taw dahh mesti Lya jelesssss HAHAHAHA

      hpy go lucky tu takde laa sgt..cuma time tu Na dah tak boleh nak marah sebab muka dye mcm tenanggg je jwb..

      jgn laa tipuu Na ..kan menipu tu tak baik..tipu kan dosa..mati nty masuk neraka.. <-- lagu budak2 tadika hihi

      Delete
  43. dah tader jodoh dik walaupon mamat tu cam hampeh, tak patut wat Na gitu. kasi tau je lah hal yg sebenar. takkan dia tak paham, Na pon lekkk je what.

    yg penting, Na ttp cooll...terbaekk. suka gadis yg kuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnnn..mungkin dye tak nak Na terlalu sedih kot..

      Na poyo kuat je kak..tapi balik rumah Na nagis tertongeng jugak ;D

      Delete
  44. hahaha.. cool gila.. siap boleh kata hari raya lagi.. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnn menyirap dgn jawapn HARI RAYA dye tu grrrr ;p

      Delete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. huhu..sdihnya..laki ni mmg tamak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAH
      biasa laa kak nama pun LAKI boleh kawen 4 kan
      hihi

      Delete
  47. lelalki memang tamak , suka buat hidup kita menderita .

    ReplyDelete
  48. 1st of all congratulation to both of u sebab dapat bercinta smpai 5 tahun..normally after 3 years relationship memang senang crack kalau xde sumthing yg give spark balik..hehehe...

    so, lepas nie jangan tunggu lama2 dah..after 3 years tu take laa the next step macam tunang ker..it will help to give spark terhadap relationship tu..tapi kalau nak tunang at age of 19 mcm muda laa plak..hehe

    at the end nak putus cinta lagi senang dari putus tunang..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Na sokong tu... mmg klau dah masuk tahun 3-4 kebanykkan nye mmg senang nk crack..
      tapi tu laa klau 2-3 tahun bercinta dgn Farris tapi nak kawen bape pulak umur Na time tu hihihi

      mmg dah bukan jodoh Na dgn dye kot kan?

      Delete
    2. yerp..mungkin bukan jodoh kot..OR, who know maybe fews later uolss decided utk teruskan apa yg terputus tu..who knows??kita pun tatau apa bleh jadi in the future...

      anyway all the best untuk Na.. :D

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  49. Perrrgghhh, cool gila mamat nih...sempoi dan perasaan kutu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cool izzit??
      tapi menyakitkan hati uhh! ==)

      Delete
  50. memang indah..lg merana bila putus cinta..uwaa.cheery follow sini ek..

    ReplyDelete
  51. kamek sik pandey klaka sarawak. Kitak lagi pandey dari kamek...

    hehe...pengalaman mnjadikn kite lebh dewasa..kire skrg ko bercinta mst lebih matang dah bole faham psl lelaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. weyh lg 1..panjang gile ko taip..sakit mata aku baca...hahahaha

      Delete
    2. aiee ktk pandey juak bah...ada geng mek oo klakar swk after this hehehehe
      Faiq mun ktk pulang ctok (KL) tapau mek laksa ya!!! nang fevret kmk laksa yaaa T__T
      (bekas mak mentua Mek hahah bekas agik tuu oo selalu molah mek laksa yaaa RINDU !!!

      #pjg pun Faiq bace so apaDAHAL HIHIHI ;p

      Delete
  52. mase part yang dy duk kalis2 takmo mengaku, dlm hati Nana, eh kau takpayah nak Papa-papa sangat. haha haku pulak yg geram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnnnn HAHAHAH
      relax Na jgn tension2 hehehe

      Delete
  53. aina boleh kwn dengan ex.. tp klu berpisah secara baik. hehehe setakat ni alhamdulillah masih kwn lg dgn ex-bf masa sekolah. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..klau berpisah cara baik..mmg kita boleh accpt... kan aina ;)

      Delete
  54. mana gambor mms masa bertunang tuuu.., ekkKKee

    ReplyDelete
  55. hehe... tersenyum sorang-sorang ain baca citer ni. Benda paling best, main-mainkan perasaan orang... Tapi bila tak best bila kantoi. :P

    Sekarang kita main-mainkan perasaan orang, satu hari nanti kita pulak yang dapat balasan. <---pengalaman :D

    Bagi ain, antara kehilangan sebab dipermainkan dengan kehilangan sebab si dia meninggal... <--- dua-dua penah rasa ;)

    kehilangan atas sebab ajal takdelah sesakit dipermainkan. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups tapi kehilangan sbb ajal maut..yang paling menyedihkan..Ain tabah..dan kuat boleh menghadapi nya..Na ade jugak bace entry pasal ni kat blog Ain...

      Delete
  56. sobs..sobs...

    sedih la baca.. marah pun ada gak..


    *jengguk balas :) ada masa nanti wa geledah blog NA k..

    sy pun NA jua NA for NONG ANDY

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHA
      Na paling juak bila "ANONYMOUS"
      cmmnt blog Na..
      selamat ni Anon yang baik heheheh

      NONG ANDYYYYY rupaaaa nye ggrrrr ;D

      Delete
  57. serius aku baca, at the end memang sedih...aku faham perasaan kau but aku rasa kau sudah tenang dan bahagia sekarang ni kan??? Huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups Reen Na dah okay dah..hihihi ;D
      no more sedihhhh sedih hihi

      Delete
  58. ish3.. hmm.. tak baik dia buat mcm tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa pha ..manusia mmg slalu buat kesilapan..kita just maafkan jelaa..takde org yg sempurnakan?

      Delete
  59. Hehehe
    Jodoh macam ni lah Na.
    Allah sediakan yang terbaik untuk kita sebenarnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sgt Na bukan terbaik utk Farris T_T
      hehehe yup Gill btul tu..
      mmg bukan jodoh Na dgn dye...

      Delete
  60. suspen pula bila baca entry na ni... lelaki tetap tak nak mengaku.... mujur na bertindak bijak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =)
      Cover line tu pentinggg untk laki kak Ema hihi

      Delete
  61. haha otai la Na..takpe Na..ade jodoh tak kemne kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu si comel... hihi
      Doa jodoh Na ok =)

      Delete
  62. taip banyak2 sekali jem habihhh =_="


    ulang taip >> hahaha. takpe gelak kan Na? benda dah lepas dan agak kelakar bila papa Na kaber line gila2 dengan lagak cool lagi walaupun dah kantoi. tapi hati tetap rasa sakit walau tergelak bagai nak krem pipi =_="

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa btul..Aien mmg sagt memahami Na *kiss pipi sikit! ;)

      Delete
  63. Jauhnya nma lari...smp ke kohok.ahhahaha runang orang ka...bahaya woooo

    ReplyDelete
  64. kalau didiey,xmau kwn dah ngn lelaki cmtu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe laa diey kita ampun kan je dye..haha
      nty mesti dye kena balik>>padan muka dye HAHAH

      Delete
  65. rasa jauhkn dri ckit kot Na....jgn bersedih lg..u deserve to be happy....laki mcm pendirian ye goyah je tu..payah nnt Na...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macehh ayut..doa kan jodoh yg terbaik utk Na okay..hehehe ;D

      Delete
  66. na!!! sy datang.. rindu na juga.. sori eih, lama tak singgah dan bermanja kat sini.. =P

    dahtu nak dgn dia tak dah kan.. na pun ada yng baru.. kan..kan..kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan kan RINDU kan kan kan ;D

      skrng Na more hpyyyyy and happier hehe

      Delete
  67. saya penah lalui macam ni..walaupun x sama, tp hampir seropa...XXX kawen dgn kwn sndiri...mmg kami break off...tp.............arghhh, jodoh bukan urusan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Maa pun dah lalui yg sama...
      maknenye kita sama tabah cewahh~!!
      hihi

      Delete
  68. Tabah gile naaaaaa.
    kalau lya
    mau nya meroyan kejap

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde tabah mana pun Lyaa..
      balik rumah frust menonggeng jugak heheh ;D

      Delete
  69. assalamualaikum jna....mesti kuatkan hati tu jna...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupss In Sha Allah..Na akan kuatkan hati =)

      Delete
  70. rindu lettewwww .. kalau dah jodoh dgn dy dipertemukan jugak naa :)

    ReplyDelete
  71. Tak mau komen pasal cinta (sebab sometime love is rubbish..), nak komen pasal biji durian rebus..di Utara memang kami makan biji durian rebus. Baru2 ni dengar seorang Prof kata biji durian rebus bagus utk meredakan org yg sakit lutut.

    ReplyDelete
  72. oh..Ma ni PIX HARI RAYA la Ma..
    kepala bapak kau PIX HARI RAYA!!!!!!
    hahahaahaa...s0und tepat tu beb..terbaek..!!

    ReplyDelete