HandsomeGirl

Thursday, 27 September 2012

Lapan Belas Tahun Kebawah


Semalam beriye-riye balik kerja terus straight pegi pyramid MOTIF?
nak carik komik under18 kat MPH!
Sesampai je kat pyramid dengan pantas turun kat ground floor
alangkah terkedu dan terperanjat tersedih sikit pun ade tengok MPH da tutup!!! TERBAIK
*aku mula hilang arah perjalan aku mula terhenti <---- kau memang poyo na
FRUSTTTTTTTT GILA OKAY!  T_T 
okay bye pyramid saya akan merajuk dan tak hingin datang lagi !
Tetibe masa nak jalan nak pegi kat parking ternampak POPULAR!((serbu~))
 "kak komik kat belah mana"   
akak dengan baik hati tunjuk arah yang harus aku pegi YEAY (^^)/ 
*memang laa kata akak tu baik hati sebab dye tolong tunjuk kalau taknak tolong nak merajuk dengan akak ni pulak!   
Pastu carik punya carik macam takde je komik under18 ni 
perasaan mulalah nak merajuk dengan popular ni pulakkan!
SAH memang takde kat popular *hetchu fofular !!!


EH!  adaaaaaaaa AILEBIYU POPULAR!  
 
zaszz sapu kesemuanya! eh nampak tak buku MASTERING ENGLISH tu
ade orang suruh saya BELAJAR (>.<!)
bukan komik 48jam je!!  BAIK LAH~
 
 
okay actually saya pernah ade komik ni 3back years ago
tapi SEMUA nye macam ada kaki jalan sendiri tataw pi mana ntah
sampai hari ni komik-komik saya tak pulang ke rumah ! pelik?
Biasalah peragai manusia yang da pandai pinjam
pastu terusss hilang ingatan dyeorg tok pulang kan balik
harta benda yang sah2 bukan milik dyeorg LUMRAH~ na oi!
 
Jenis saya pulak kalau dapat bace komik kalau setiap hari hadap komik 
ni pun Takpe Takdehal Takkisah Takkan menyesal macam tu.
sebab apa ?? mesti laa sebab suka kan?
kalau tak suka takkan bole hadap berjuta-juta lemon >.<
 
Saya tataw laa kenapa saya terlalu obsess dengan komik ni
mungkin sebab siv kot (watak hero NAKAL dalam komik ni)
bila baca je komik ni mula berangan yang kekonon nak bf macam siv.
memang ngamok la mak kan nak ada menantu macam siv
dan mak memang tak pernah bersetuju langsunglah dengan peragai siv
mak cakap "adik kemain banyak lagi watak komik lelaki romantik,
baik,penyayang,kenapa siv yang yang macam hantu kau suka? 
Mak mana taw sebab mak bukan orang muda macam adik!
(adik jawab dalam hati jee)
Tapi susah nak bagi mak faham sebanarnya so ape yang boleh
saya jawab kat mak hanya dengan ;)
 
kepada sesiapa yang pernah baca komik ni
sure taw kan peragai siv macam mana kan?
kalau bagi korang yang dye tu jahat Nauzubillah
tapi for me he is so CUTE yang macam geram nak duku-duku
pale dye bia dye berubah sikit jew hikhikhik
ayat dye yang menyakitkan hati tu for me its FUNNY!
dan perangai dye yang poyo mengelabah and ego tu for me it MACHO
#kau da kenapa na syok dengan siv yang da tentu x wujud?
 
Nampak tu bertapa macho nye boyperen kuh -muntah sekarang tolong ;)
mak pesan : supaya cepat berubah sebab mk cakap saya pun da mcm kartun 
*elehh jeles letew



kepada yang tataw pasal komik ni tolang pegi beli dan baca ye 
"INI ARAHAN"
 
 
 


 

77 comments:

  1. waaaaaaa.. fiza suka baca komik macam tu.. mak tak larat nak marah fiza.. sebab dah bertimbun rasanya.. heheh.. yang belum baca pun ada tau.. :D

    ReplyDelete
  2. okay! cepat bg alamt nk dtg rumah tlg laa buat rumah mcm library hehehe ;p

    ReplyDelete
  3. Aku memang suka Komik karya Zint ni ;D
    Under 18, Under Age,Hero, KO King dn mcm2 lgi
    (dh mcm iklan plak)
    Adik aku yg rajin beli komik dia, so aku ni tukang baca je la xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa KO KING pun lawak dye hahaharam gak :))
      Sewonok jd awk kan? Ade adik tlg beli bg bace! Klau sy lepas beli sorok kan *kejam kan?

      Delete
    2. kejam lah juga.. nasib baik adik aku tak mcm tu lol

      Delete
  4. umur saya dah lebih 18...so malas la beli..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha :) buat ² jelaa 12tahun..
      Mana ade org taw! Woot woot..

      Delete
  5. dulu duk layan gempak, pastu layan komik ben ngn zint.. under18 mmg best..!

    ReplyDelete
  6. Peminat komik rupanya budak nie. Huhu. Sokong lah even fie tak minat. titew berlagak matang tau. haha. Eh jna dah tau fie tag jna utk satu segment nie?

    ReplyDelete
  7. Hahaha :p fie xyh minat komik..sbb takot fie terminat siv plak nty jna jeles plak huhuhu "̮
    Ahh pasal segmen taw taw!
    Tu laa nk tanye tu segmen tu mcmne fie??

    ReplyDelete
  8. hahaha..naseb baik jumpe ye dak..
    dulu2 selalu beli komik camni..tp skrg dah pencen
    tp komik zint mmg terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa nasib mmg baik ;)
      alaaa zint pun da xde kuar komik baru kot..klau x silap laa hehe ;D

      Delete
    2. pakdin bole x check blog awk..sy tatw knape sy xpernah diberi peluang tok cmmnt entry2 awk.

      Delete
  9. Best ke komik? Saya belum lagi terbuka hati nak baca komik. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong buka kan hati anda start hari ni tolong =]

      Delete
  10. kalau akak suka baca komik doraemon je. hehe

    ReplyDelete
  11. alahaiii cute! doremon pun boley hehe

    ReplyDelete
  12. waww . cool . pembaca dia pon nampak macho jugak . Ehh . ehehee :D

    ReplyDelete
  13. serius KA dah bertahun xa baca komik2 ni tau hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh tp pernah layan la?? COOL KA yeayy! give me 5 cepat!

      Delete
  14. wahh.. byknye komik... husben sy pun suka sgt baca komik.. btw, singgah sini dari blog cik sweety..alang2 singgah follow sini skali..hihi.. slm kenal ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan hingga ke anak cucu *ecehh..
      hahaha ;D

      Delete
  15. JNAAAAAAAAAAAAAAA !
    SAJE NAK BAGI ORANG JELESSSSSSSSSSSSSSS :(((((

    EII . cubit bebanyak nanti :(

    hiks . teremosi .
    Mak Jna pun baca komik ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga siyes BEST gilaa okay tataw nk ckp mcne BEST dye... (tolong jeles lg tolong)
      hahaha mak nk bace komik??
      aduhh buang tebiat tu hehehe
      xde laa cuma dye rimas bila tgk anak dye hadap komik pastu berangan.... ;)

      Delete
    2. yang ni jilid 2 kan kan ?
      aaahhh ahhhh jelesssssssnyeee .
      takpe nanti kite beli balik nanti .
      hihi ^^
      Jna bacalah Maid Maiden , sekarang dah ada 6 jilid , tinggal lagi satu finale
      bad boy dia hensem !

      Delete
    3. ADUHHH ni yg xtenteram bila ckp bad boy dye ensem!maknunya harus kene pg beli kan..? WAJIB kan?

      Delete
  16. pyramid?

    X JUMPA PUN U KAT SITU...hehe!

    lama i tunggu u tahu...

    org kiut2 jer baca komik ni kannn!

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik sy Yang tggu awak lama kot!
      Sampai hari ni.... tengok da 3hari tggu awk xmuncul2 pongggg: )

      Delete
  17. i baca manga kat mangafox je. tak beli sbb mbazir :P :P

    ReplyDelete
  18. WAH .. SEMNGATNYE DIE .. HEHE .. BESTKAN KOMIK TU .. DLU TIME JADIK STUDENT .. SLALU JE ABESKAN DUIT BELI KOMIK NI .. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker mesti bnyk dahh komik awk kan kan kan
      bole pijam kan kan kan: p

      Delete
  19. hehe..zaman belaja dulu ade gak bace komil2 cmniy..best..! bace dr belakang kan..?? hehehe..komik jepun..lalala!~ yg pnting cintan2 best.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes the most important is best tahap tak mampu senyum sesorang bila bace komik hikhik

      Delete
  20. under 18!!!! rsnya komik yg zint buat mmg forever best..bc lah bny kali pn dok tgelak part sm jugak..hehe

    ReplyDelete
  21. Jna sorry lambat nak reply, laptop buat hal. Gini jna klik banner dekat entry segment fie tag jna tu kan. Lepas tu dia akan link terus ke blog Nabila Medan orang yang buat segment tu. lepas tu nabila ada bagi step by step nak join segment tu.,

    ReplyDelete
  22. org bce komik ni awet muda..awww..fact k? ehehe

    ReplyDelete
  23. Aku dah lama tak layan komik. Komik yang aku kumpul satu ketika dulu [pun tak tahu ke mana dia pergi. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti kes komik ade kaki gak kan?
      heheh

      Delete
  24. Great blog, loved it!
    Cheers from Argentina.
    HD

    ReplyDelete
  25. peh, masa zmn skolah dulu, aku rjin bce under 18 kt gempak

    ReplyDelete
  26. lawak kampus tu ! lawak ker...ngeh3..

    salam kenal !

    follo you that my number 130...have a nice day !

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak kampus tu xbace lg beb..
      tp kalau LAWAK KE DER mmg superb hahah
      salam kenal ;D

      Delete
  27. hehhee mcm best je.. nk pegi beli jgkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa ni yg suka ni!gi beli cepat taw :)

      Delete
  28. dulu ms belajar suka sgt komik ini..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com..

    ReplyDelete
  29. wah nak tumpang baca leh tak?

    ReplyDelete
  30. selalu jumpa komik nie kat MPH Alamanda, tapi tak pernah beli.. XD.. nanti nak try beli satu XD

    ReplyDelete
  31. under 18? mcm pernah baca...hehe...under age ngan under 18 x sama eh..? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. peture- beze tp sagak sama ;)) layan jugak? yeayy!!! *give me 5 cepat

      Delete
  32. ah dammnnn!!! i love that author.zint, right?ada dia keluar komik baru lagi ke recently?gempakstarz ni i suka baca komik zint jek pun.

    ReplyDelete
  33. minat jgk baca buku ni....kdg2 berangan nk jadi siv..haha....

    tp x pernah beli....selalu pnjm membe jek..dok serumah watpe beli byk2 kn..haha..lain la klu nk buat koleksi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh sampai berangn jd SIV. Hihi
      Oklaa tu hehe :D

      Delete
  34. i purchased one of those comic.
    lawak kampus..sure lawak habis..hehe
    i read another manga, one piece.
    it's amazing..that's keep me occupied.
    u probably should check this out :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawak kampus I da ade but haven't read yet.. Bout majalah manga tu sure will do hehe benda yg lawak harus diterjah hehe

      Delete
  35. Kusyuk betul jna baca komik tue....ingat waktu sis remaja dulu..minat jugak baca komik kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis kalau na dpt bace komik,
      Tak mkn pun xpe..
      Sbb bace komik tu rasa kenyang jee haha :p

      Delete