HandsomeGirl

Sunday, 16 December 2012

Pengalaman Mati

Hari tu Ayuz ada buat segment tentang "pengalaman"
katanya pengalaman apa pun tak kisah
iskkk Na pun semangat nak join laa
Disebabkan ada beberapa masalah yang tak boleh dielakkan
Ayut terpaksa batalkan segment tu untuk sementara waktu.
Tapi disebabkan Na dah semangat gila nak bersegment
Na tetap teruskan  cerita pengalaman yang memang Na takkan lupa
**kira Na buat in advance la  HAHAH ;D

 Kisah ni terjadi pada tahun 2010 
kitaorang berempat pergi bercuti dekat Peneng
Na,kazen Na AJU,BFF YTY and GEGIRL
Time ni kira poyo nak vacation without lelaki/BF
yang teman sebab kan kitaorang dah besar KONONNYA
so dah taw jaga diri masing-masing dan kami semua hebat
tak yah laa nak ada body guard bagai huhuhu

kalau dah sampai peneng,bagi pengemar Laksa yang tegar
mestilah WAJIB cuba LAKSA PENENG
memangggggg sedappppp laa weyh laksa kat sana 
rasa tak nak balik bila dapat makan laksa kat sana
kitaorang siap tapau laksa ni untuk makan kat bilik hotel
#kira bekalan untuk berada dipeneng laa *gila jakun kan?

okay kisah bermula kitaorang berempat
nak pergi batu Ferringhi as semua orang pun taw kat sana 
ada bermacam-macam aktiviti yang memang sangat menarik,
boleh mandi  laut ada banana boat ada ATV all-terrain vehicle
dan kepada yang rasa nak terbang tinggi WAHHH GITU
boleh cuba parachute ~ i can fly without wings~ lalala


 Disebabkan Na pun nak cuba flying with out wings nie
Na try laa main parachute,tapi seriously masa sesampai kat sini
cuaca kat sana agak tak baik,macam nak hujan,angin pun kuat gila
 so Na macam 50/50 nak naik tapi simonyet (yty) 
dan owner parachute nie saja paksa-paksa Na
suruh naik cepat sebab takut kalau hujan,langsung tak dapat rasa naik 
parachute ni,tapi memang time tu hati ku berdebar-debar 
yelaaaaa 1st time kot !! grrrr
 
weeeeeeeeeeeeeeeeeeee ~
 ~ tinggi..tinggi … tinggilah lagiiii…~
Pohon beringin tegaknya tinggi
kalau rendah menyapu bumi
penghibur aku menolong aku
bertiuplah oh angin bayu
laju laju naik laaa tinggi lagi 

 Nasib malang suratan takdir (sambungan lagu diatas)
Apa terjadi,disebabkan angin yang terlalu kuat
payung kitaorang senget ditolak angin,
p/s kalau sesiapa yang main parachute ni
orang dibelakang yang kena control untuk turun kebawah
so bila nak turun orang dibawah akan bagi syarat tangan 
kalau tangan nya diangkat begini \0/
= means harus lepaskan tali pengangan untuk turun
kalau tangan nya diangkat 1 keatas  begini <0/
maknanya orang dibelakang harus menarik sekuat hati
untuk turun kebawah.
Tapi bila angin lagi kuat tolak payung terjun tu
means tarik laa kuat macam mana pun
memang takkan lah berjaya!!
hasilnya duduk diam2 atas pokok tu -_-"

 FYI - pix ni dah habes zoom kot untuk ambek picture Na & Aju
maknanya memang kitaorang tersangkut diatas pokok yang sangat tinggi
lebih kurang 5-7 tingkat,apa yang lebih ngeri kitaorang tersangkut
betul-betul kan hujung-hujung pokok,dan hanya sebatang ranting yang
besarnya..memang tak besarla kalau dah nama pun rantingkan?
  yang menampung Na dan kazen time tu.
KITA MATI NA~ KITA MATI NA~ KITA MATI~
itu jelaa ungkapan yang keluar dari mulut Aju
 YAALLAH time tu dah terbayang muka MAK ANGAH ALONG DAN KEKAWAN
lagi kuat Aju menagis lagi laa Na cuak!
memang kalau jatuh kebawah Na mati dulu kot
sebab Aju ada kat atas badan Na.

Jna
Aju kau boleh diam tak??
Aju
 Nak diam apa Na?kita akan mati Na
Jna
kau mengucap bole tak?
jangan menagis relaxxxxxx
Yty mesti tolong kita.
Aju
Na macammana dyeorg nak tolong kita kat atas ni?
kau tau tak jap lagi mesti kita jatuh kebawah

Tetiba dengar suara yty
NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kau okay tak???
kalau kau okay kau goyang kaki kau Naaaa~!!
(oh ye memang orang kat bawah hanya nampak kaki Na je time tu)
Apa yang Na nampak orang kat bawah 
dah sangat ramai mengelilingi pokok tu #_#
Naaaa kauuu relaxxxx jangan bergerak aku dah call bomba -kata yty 

Dah dekat 40minit dah Na atas pokok tu,badan pun dah sakit gila
sebab nak kena tampung berat si Aju yang katik 
haishh berat jugak kau ni Ju walaupun kau pendek -_-"
time kat atas pokok tu memang kitaorang 2 tak bergerak langsung,
takut tersalah pengang or pijak memang kebawah laa kita orang jawabnya
apa yang sedih bila Na tinjau kat bawah 
orang ramai just susun banana boat je kat bawah pokok tu.
dalam hati "kalau la banana boat jadi penahan patah jugak tulang belakang aku T_T
Dan time-time tu laa semut ke serangga nak lalu kat mata laa hidung laa
perghh memang dugaan..kalau semut tu jalan kat muka
takda rasa geli langsung tak hape laa jugak!! 
Bila dah tak tahan sangat gatal memang terpaksa Na bergerak
untuk halau semut-semut tu. AAARGHHHHHHHHHHHHHHHHH
semua orang kat bawah menjerit bila dengar Aju menjerit
sebab ranting yang tahan kaki kitaorang dah patah.
Hmm makin kuat Aju menagis.
Na time tu dah redha je apa Nak jadi-jadi lahh
sebab tu orang tua-tua selalu pesan
#kalau tak sedap hati untuk melakukan sesuatu jangan buat
ini laaa habuan nyaa!

Tetiba ada sorang mamat india panjat pokok tu
tapi no use jugak sebab kitaorang punya position bebetul kat hujung pokok
hanya bomba je yang dapat tolong kitaorang
Na pun pelik time tu nape bomba tak berlumba-lumba datang nak selamatkan
kitaorang kenapa??? kenapa??? kenapa??
Tiba-tiba mamat india tu jerit kat kitaorang
katanya dye akan baling 1 tali,dye suruh kitaorang sahut tali tu
So Na suruh Aju yang try untuk capai tali tu,
sebab Na memang tak boleh bergerak dah.
1 2 3 dye baling tali. Alhamdulillah Aju dapat capai
clap clap clap clap 
dengar orang kat bawah semua tepuk tengan bila Aju dapat capai tali tu..
SERIOUSLY KORANG??????
ohh maybe dyeorg nak bagi semangat kot..tapi dalam keadaan 
macam tu apa yang Na harapkan pertolongan je
tak nak dah semangat tu semua sebab awal-awal lagi
dah hilang semangat Na kat atas pokok tu.

 Pendekkan jelah crita.
sebab dah panjang sanggat entry ni kesian korang nak baca ;)
Lepas dah dapat tali tu, dyeorang suruh Aju kancingkan besi yang ada kat tali
yang dyeorang bagi tu dengan tali payung terjun kitaorang,
Dan apa yang dyeorg buat
SUMPAH SEDIHH OKAY!!! dyeorang beramai-ramai dibawah tu tarik tali
yang dah kitaorang cantum kan tu untuk turunkan kitaorang kebawah
sakittttttttttttttttttt nyaaaaaaaaaaaaaaaa!!
macam jolok buah rambutan okay!!
Time tu memang Yty marah gila sebab dyeorg buat macam tu
tapi untuk Na dari tunggu lagi berjam-jam kat atas pokok tu,
lebih baik turun je walaupun dengan cara yang memang sakit nak mampos!
and finally kami selamat Alhamdulillah.
Turun-turun je dah macam artis pulak
ada yang nak bergambar ada beberapa wartawan nak ambek report
ada makcik yang sangat caring siap nak bawa gi hospital
"baik-baik orang Malaysia ni" bangga Na jadi rakyat Malaysia! 

 Benda nak jadi,jadi jugak kan?
nak menyesal??MESTILAH memang itu laa
kali pertama & terakhir Na akan naik prachute tu
NO MORE means NO MORE 
walaupun dah serik nak naik prachute
still kitaorang enjoykan diri naik ATV & JET SKI
#hidup kena berani mencuba
HAHAHAHAHA

LOVE SMILE HUG KISS





 korang nak taw kenapa bomba tak datang?
sebab tempat yang Na pergi main prachute tu
TAK ADA LESEN

209 comments:

  1. Gila lah weh pengalaman kau na. Memang rasa tak nak cuba lansung benda alah tu. Menakutkan, nasib baik usia kau panjang. Haisyyy, berdebar jantung mak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha
      Kan panjang umur...Amin..
      Tapi fie klau kena tempat berlesen mcm2 service dyeorg buat sebelum operate smua game2 mcmni.

      Delete
    2. Na... hahahaha. Walaupun ni entry serius, tapi cara Na cerita tu akak rasa citer ni mcm kelakar. Lagipun mungkin sebab akak tau Na selamat. So boleh la akak gelak kan? Dah la tersangkut ujung pokok, pastu bila part semut dtg tu akak rasa paling kelakar. Dah la nak turun tu mcm kena kait buah rambutan. hahahaha... Tapi Na, kalo kak Lyd, mmg takkan naik punya benda tu. Akak lagi la penakut.

      Delete
    3. hahahahahha cara akak reply pun bole tahan lawak nye hihihi :D
      btul laa tu kak time2 macam tu laa semut nak lalu lalang mcm ade gula pulak kat muka Na kan? -_-"

      hahaha mcam Na kak Lyd suka mencuba..tp utk pracute kak lyd mmg itu laa kali pertama dan terakhir laaaaa hahah

      Delete
    4. Fuh..berdebar akak. Mcm boleh bygkn.
      Akak pun jenis suka benda mencabar gini, tapi bila Na cite gini..takot la pulak.

      Moralnya..kena pastikan owner berlesen la ya..

      Delete
    5. yups kak ujie..atlest anythg hhpd ada laa orang yg profesional dtg tolong..
      wahh kak ujie pun berani ehhh
      ;)

      Delete
  2. Hahahaha, mahal tu pengalaman camtu! Bukan semua boleh lalui saat saat genting camtu! Ahh, nak jugak! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakkk jugakk????
      Haishh jgn buat pasal laa ninja.
      Tak yah kot ada pengalaman ngeri ni.bahaya!

      Delete
  3. kalau aku dah gelabah, kalah si aju tu.
    maklumlah, badan aku lebih 100Kg, hujung dahan tu mungkin tak sanggup nak tampung berat... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah klau lebih 100kg alamat nye dah memang kebawah laaa nizam :)

      Delete
  4. Gila cuak jugak pengalaman Na ni. Tak sangka Na ada pengalaman segenting camni. Tapi penyampaian cerita tu, dalam cuak2 ada jugak lawaknya. Hahaha! Tapi, dapat rasa Na ni kental orangnya :D

    Cuma, tak paham sebenanye camne dorang turunkan korang dari atas pokok tu. Arghhh! Dah baca2 balek, tak paham la Naaaaa =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu la..tarik ke bawah? kalau tarik ke bawah mesti la Na dgn Aju jatuh ye x?

      Delete
    2. Alamak lupa nk terangkan..taw x dlu mase kat sekolah mcmne nak naik kat bendera ataw turun kan bendara??? So sama nye teori yg dyeorg buat kat na..serious na pun xphm ape dyeorg buat..sbb na mmg x nampak...sedar dyeorg tarik kita org da mula ditarik kebawah sikit2!
      Sorryyyy cerita tak complete!
      Hehehehe

      Delete
    3. Kiranya Na kena pegang kuat2 kat tali tu ke? Kalau konsep tarik bendera tu, Na sebagai bendera la ey? Hahaha! Benda dah lepas kan Na? So gelakkan skang takpe kannnn? :P

      Delete
    4. Hahahhaha
      Lebihhh kurenggg laaa
      Lyaa ku muhon pada mu supaya gelak dalam hati je
      Nty na terkecik hati pulak
      Kakakkakakkakakakak

      Gelakkkk laaa Lyaaa!!
      Hehehhehe

      Delete
    5. ohoo..means dia sangkut kat dahan, then lepaskan tali slow2..so camtu Na dgn Aju turun ke bawah? betul? hehehe

      Delete
    6. Na pum rasa mcm tu H..
      Sbb bila org ramai tarik Na
      Mmg Na makin lama makin kebawah laaa tp tarik yg slow la..
      Even slow pun kan banyak daham n ranting..so tergaris n guris laa kulit muka tangan n kaki -_-"

      Delete
    7. Na...komen kat sini jelah ek.. baru nak tanya macam mana dorang tarik, so dah dapat jawapan...betul2 genting la pengalaman Na dengan Aju. apa yg kita faham Aju je yg nangis2 kan? sangat tabah la Na...sebaik takde pape, tak jatuh terus....belum tiba masanya lagikan Na. :D


      Delete
    8. hahahah sorry sbb crita tuk turun tu terskip lak aien..yelaaa sbb Na rasa dahh pjg sgt entry n i ;D

      yups Aien Aju je nagi..Na kan handsome mana bole nagis hahaha *nak blagak lagi tu..

      xde la Aien Na fikir gak klau 2-2 nagis lagi mcm jd kelam kabut kan?
      padahal dalam hati Na mcm meronta2 jugak T_T

      Delete
    9. kalau tengah genting macam tu...orang yang bertabah sekalipun tetap akan goyang gak...cuma beza dia mampu kawal emosi dia...so memang Na handsome! tabik sama Na!! :D

      kem salam kat Aju...kenapa ntah rasa Aju tu comel...haha

      Delete
    10. Na mmg ensem kan kan kan..
      Eh xde laa Na dgn Aju Na lagi comel
      HAHAHAHAHAH *JELES

      Delete
  5. wahhh..gila extreme pengalaman ni..H dulu pegi jugak batu feringghi tu..naik banana boat, naik jetski, naik parachute..tapi nasib baik la xde apa2..

    btw, betul ayat yg kat bawah tu..hidup memang kena berani mencuba..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaaa H nasib H baik..
      Mcmna ni nasib tak baik H :)
      Padan muka kan??? Hehehe

      Ye H hidup kena berani mencuba.
      Tp biarlah benda yg btul klau agak2 mencuba yg x patut tu abaikan ye H! Kang na babap H :)

      Delete
  6. hahahaha..serius lawak citer ko sangkut atas pokok tu na..nak krem perut aku gelak..sori2..haha..nasib ade pengalaman panjat pokok cermai kan..hahahaha...

    apapon syukur la dapat turun..alhamdulillah..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha sebenarnye na da expect yg bundle akn gelak kan Na taw!!!!
      Dahhhhh tawwwww dahhhhhhhh!!!!
      Gggrrrrrr

      Tp mmg lawak punggg! Budget cun habes bila da dpt turun dari pokok tu kekekekke

      Delete
  7. pengalaman tersangkut atas pokok tu memang sgt berharga...anyway, ATV mmg bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada harga! Tu laa pengalaman yg xberharga sbb hampir hilang nyawa hahahah

      Yups yup ATV its was superb experience

      Delete
  8. Na,
    saya yang baca pun da rasa scary semacam ni..OMG!! such an "amazing" experienced..fear factor sangat... ^_^

    pssstt: na, apa dia nama ubat yang untuk lose weight tu? *wink*wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups fear factor sgttttt!
      Sampai memainkan hati dan perasaan kuuuuuuuuh :)

      Ohh name ubat tu adipax

      Delete
    2. Allah masih menyayangi anda berdua...lepas ni mesti da xmo naik benda alah tu lagi kan?

      disebabkan cerita kamu, tunggu saya kurus dulu, baru berani naik game2 camtu..ngeeeee :D

      Delete
    3. Hahaha tu confirm Iva mmg xnk dah Na naik benda tuuuuu
      Menakotkan! :)

      Awk try laa ubat tu eh..
      Kalau bole awk kna prinsip kan diri makan sehari sekali..
      N try for 3month..
      Bonus part if u going to gym..
      Okay awk :)

      Delete
  9. Alhamdulillah sebab Allah belum memasukkan nama Na dan rakan dlm statistik mangsa kemalangan jatuh parachute di Penang. Kerana Dia masih menyayangi hambaNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa JR.
      Syukur Amin..

      JR da check tak nape Na xbole tgk new update JR punya blog???

      Delete
  10. ni yg aku takut ni...landing atas pokok huhuhuhuu

    ReplyDelete
  11. bahayanya na.. mujurlah xd apa2 kan.. org kata..ajal tu pasti.. bila je xtau..

    seram sejuk baca entri na.. jadikan pengaran untuk saya sndiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupsss Domu..
      Benda nak jadi..buat pengajaran dlm life Na
      ;D

      Delete
  12. kena ada lesen ke nk naik ? lulz -,-

    ehh jap . bolat tak paham yg cra diorg trunkan smpai sakit makit tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. org yg bukak game tu laa kena ada lesen..
      kalau xde lesen dyeorg bole kena saman..
      sbb ni babit kan nyawa pengunjung kan?
      kita ni xyh ada lesen pun xpee bolat hihi

      ohh yang part turun kan dyeorg buat mcm konsep turnkan bendara dari tiang..
      slow n steady hakhakhak

      Delete
  13. ya allah kak jna, bahaya benor mainan kamu nih, tapi wa tabik sama lu, berani , xnangis ,. haha. kalau aku lah na siap buat pose lagi suru dorang gambor, haha, *okay nampak kesomnbongan disitu hahahah. kalau oanjang lagi entri na, memang wa baca sampai habes ohh. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      mana ada berani sesiapa yg jd mcm tu..
      mmg confirm jd takut cuma..klau da Aju menagis klau Na pun nagis macam lagi huru hara je kan..
      so bia laa Aju je nagis ;D

      Delete
    2. tapi dah jadik pengajaran lah ni kan na. kang boipreng marah baca entri nih. hihi

      Delete
  14. serius lawak. kikiki.. nasib baik na jenis berani sikit dr aju tu. kalau dua2 takut mesti korang dah gabra & benda ni jd lebih complicated.

    kalau tempat takde lesen bomba tak layan eh? kesian la camtu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually Na pun rasa nak nagis..tp Na fikir balik kalau Na pun takut means lagi meroyan laa Aju kan? HAHAHA

      Bomba layan Chic Na tp owner tu terok laa kena saman kemakamah n bole ke penjara..
      sbb babit kan nyawa pengujung kan???
      sebab tu dyeorg mati2 xnk call bomba.

      benda ni bukan salah dyeorg n bukan salah sesiapa pun sbb Na yg nakk naik kan?
      EH tapi ade salah dyeorg sikit sbb dyeorg paksa Na naik kekekeke ;D
      benda dah nak jadi Chic Na ..hadapkan jee ;)

      Delete
  15. jeles aku na.....jeles. dari dulu sampai skrg aku tak berjaya lagi naik payung terjun tu. harap pi penang berkali2 aje aku ni....tapi tak pernah pun sampai kat beach ni.

    siot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jeles kenapa klau da tragik gila keadaan kat sana awk...
      HAHAHA

      Delete
    2. jeles pasal tak dapat lagi naik payung terjun tu....

      Delete
  16. Kalau tak cuba tak tau. kalau tak cuba jugak takde lah dapat pengalaman yang berharga macam ni kan..hihi. mesti comels mase tesangkut atas pkok tu kaki gayut2. hihi. Alhamdulillah selamat semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAH
      comel laa sgt... hihih
      mmg perasaan time tu daahh bercampur oaur dah Na hihihi yupsss Al-hamdulillah selamat.

      Delete
  17. takde lesennnn???? nasib baik tak patah riuk tau! ish naaaa...!

    ReplyDelete
  18. waaa berani nye Jna.. Syabas2.. Dan nasib baik takde pape kan.. syukur2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina mana ada beranii..
      poyo2 berani je ;)

      Delete
  19. salam jna
    Leh tahan gak jna ni ye..

    ReplyDelete
  20. ni dah jadik tragedi ni Na...klo kita kat tmpt awk..keras da kat atas tew..huhu ngerinya..tp puji la Na sbb baninya nek parachute tew..klo upah kita 10k pun kita taknakkkkkkk takutttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAAH
      Na mmg suka mencuba Leeya..
      tp tu laa dah 1st time cuba jd mcm ni pulakk..
      ;D

      Delete
  21. Tragik juga Na...
    nasib baik takde apa2 tau..
    klu akak.. fikir 200X kot baru naik menda tu..hahaha..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah xde apa kak..
      hihihi kalau akak x berani jgn cuba taw..
      nty lemah semnagt lagi teruk hihi ;)

      Delete
  22. OH MY... klu akak tu, siyes dh menggigil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Na kat atas tu dah mcm perasaan yg timbul kak hihi ;D

      Delete
  23. waaaa! ngerinya Naa..Shu dok penang pun xpenah try lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shu duk peneng ke???
      syokk nyee dapat makn laksa ;)

      Delete
  24. Seramnya NAaaa....Kalau cam tu gayanya...sampai sudah mmg OKje takkan try Naa.... oi... takut mak nak!!!he..he... ingat senang 2 ke nak cuba parachute tu.... bukan kena kursus ke Na.... ni sesuka hati je dia naik!

    Allah masih sayangkan kita lagi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Okjee Alhamdulillah xde apa..cuma calar balar jeee sikit ;)
      padan muka Na kan??

      Delete
  25. UWAAAAAAAAAAAAAAA
    naaaa takut nya baca
    kalau jenis yg gayat
    tak tau la mcamane. boleh terkencing woooo
    ape pun
    memang pengalaman yg akan ingt sampai mati kan
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe..actually na gayat jugak..tp dlm keadaan mcm tu kan Lyaa Na rasa smua org akn ada kekuatan yg tak dijangka..

      Delete
  26. gle ngeri naaaaaaaaaa! fuh takleh imejin lah kalo indah yg tersangkut tuh..mau da meraung da tuh. kre na ni tenang jugak lah orgnye..nasib tak jadi pape yg serius..fuh. lepas ni serik lagi tak kalo nk naek mnde tu? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      mmg serik laa Indah..
      mmg Na dah takkan naik lagiiii even dibayar pun xnk laa dah..
      dah rasa kenikmatan di bawa terbang n berada dipokok tu ;D

      Delete
  27. uisshhhh..takde lesen..perghhhh..sabar jela..ayut?ayuz?or sapekah?hahaha..slmt la selamat.korg ni..bgus ye la..hati2x dlm mencube yer... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah laa nk dekat sama lak name ayuz dan ayut hihihi ;D

      Alhamdulillah x jd apa kat adik akak ni kan?
      ;)

      Delete
  28. Xde lesen pulak dah..sebab tu skill macam jolok buah rambutan.

    kesian2.. tak calar balar ke kulit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHAHAH
      tu laa Len trima laa akibat nyeeee ;))

      mesti laa calar balar Len..
      tapi xpe len parut boleh hilang dari nyawa melayang ;)

      Delete
  29. seram Na kalau ima tak tahu dah nak kata apa. mesti panic gilerrr lepas sangkut mesti terus terjun jer pasrah giler.. mesti akan buat keputusan terburu2...hehe

    Alhamdullilah umO NA MASIH panjang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur Amin... ;)

      perghh Imaa lagi berani siap nk terjun terus.. hihii

      Delete
  30. Wah! Berani gila.
    Tapi Gill pun mcm nak cuba lah.
    Hehehe.
    Naik parachute tu sorang ke berdua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang pun bole..
      berdua pun bole sayang ;)

      Delete
  31. Ya Allah Jna bahayanya sbb tmpt tue takde lesen. klu jadi pape mesti ssh insurans nak cover kan. cm mana la depa nie pertaruh nyawa org. hurmm

    *ye Jna doa dlm hati pun kira satu cara kita berinteraksi dengan Allah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa mmg bahaya tempat yg xberlesen sbb tu dyeorg tak nak minta bantuan bomba...
      lepas ni kena lebih berhati2 kan?

      ;D

      Delete
  32. ni pengalaman ngeri ni. nasib baik Na cool jea.kalau dapat dua2 yg nangis susah gak tu.

    sis rasa seram pulak nak cuba tu. teringin gak nak cuma. nampak mcm menarik jea.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye sis klau xde apa berlaku Na boleh katakan mmg BESTTT GILAA!!!!!
      tapi bila da tersangkut atas pokok ni mmg Na rasa mcm sikit cuak laa sis hihi

      Delete
  33. lama KA x dtg baca.. Singgah ari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi KA
      wahh da habes bercuti la ni kan =)

      Delete
  34. gila lah..kalau dya dah menangis2 kt atas tu.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA
      nak nagissss mcmne klau dah Aju tu nagis 1st..
      so Na mengalah jelaa HAHAHA

      Delete
  35. nasib baik tak jadi apape , bahaya bahaya ~

    ReplyDelete
  36. kalau akak sure ngucap tak sudah sudah... hahaha.. ngeri!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;)
      Na pun dok mengucap je kak dlm hati...
      Ngeri sgt..

      Delete
  37. bahaya tu..kalau saya la haishhh mengucap xberhenti rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;)
      Tu laa takmoh da main parachute tu lagikkk

      Delete
  38. Lega sebab tak ada kemalangan jiwa berlakukan..
    ini betul2 pengalaman yg tak boleh di lupakan...

    naa betul2 bertuah..!
    dan selamatlah berdua..kalau sangkut sorang2 lagi takutkan...

    patutlah bomba tak datang...xde lesen..
    siorg ade byr ganti rugi dekat naa x..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...
      takde apa..
      cuma calar balar sikit jeee ;)

      yupss Nur kalau pggil Bomba nty dye bole kena saman..

      xde ganti rugi pun..

      Delete
  39. perghh.. pernah gak naik benda tue masa ke BF. Tak tau plak depa takde lesen. Masuk sotkabo tak Jna?..


    walopon takde lesen, Bomba tetap kena datang jugak kalau dah di panggil... ke.. diorang tak panggil bomba?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bomba mmg akan dtg kalau dyeorg pggil..tp dyeorg tak bg paggil..sbb takut kena saman..
      jahat kan??

      Delete
  40. wahh beraninya!! kite gayat la naik benda2 cm2 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually shalee klau kita tak tersangkut kita da budget nak naik sorang2 taw! hahaha
      tapi sbb dah tersangkut tu yggg terus jd fobia

      Delete
  41. Replies
    1. Glup!
      tapi klau tak tersangkut its was AWESOME~~~ Dani

      Delete
  42. pengalaman yg sgt2 beshhh... hahahaha... nak jugak terbang di udara.. tapi... xnak la tsngkut.. keh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...sbb tersangkut je rasa mcm da spoil kan Emma?

      Delete
  43. hehe..pengalaman ko sgt2 menarik Na...ape macam, sekrang berani x nk duk tmpt tinggi2?

    ReplyDelete
  44. mmg sampai bila2 igt pengalaman ni kan..huhu seriau tapak kaki ;)

    ReplyDelete
  45. patutlah bomba tak datang...tempat tue tak ada lesen rupanya...kesian na dan kawan2...seriau akak baca pengalaman tersebut...

    ReplyDelete
  46. nasib baik tak tertikam ke apa dengan pokok2 tu.. 0.0 tak pernah main, sure kalau first time main, mesti terhuyung hayang.. teringin nk cuba tapi, huaaaaaaaaaaaaa... tngok pengalaman Jna ni, takut la pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAH
      alaahh kalau Ena nk cuba pun bole..
      tp pasti kan tempat yg berlesen eh?

      Delete
  47. perghh..bleh tahan gak pengalaman tu..hehe.. tapi nota kaki tu memang menarik...baru tau kenapa kalau kejadian macam nie berlaku bomba tak datang..rupanya takde lesen ek..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp Lan..
      sbb klau xde lesen if anythg Bomba akn dtg klau ade yg buat report the thing is pihak tu akn disaman laaa...

      Delete
  48. hahahaha..terus glamer lepas tu kan? siap ada orang tangkap gambar lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  49. fuyoooo....pengalaman memang maut tu...

    ita gayat nak naik benda2 macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. FUYOOOO hahahah ;D

      Na mmg suka naik2 benda camtu..tapi mmg itu laa kali pertama dan terakhir laa ita

      Delete
  50. wah syoknya. tak penah naik tu. mesti risau kan masa sangkut tu, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 perasaan ada mase kat atas pokok tu awk..
      ;)))

      Delete
  51. mujur tak tunggu bomba..kalau tak kering kat ats pokok je..kan??

    ReplyDelete
  52. hoih...ngeri kot...ai dh la seram dgn tempat tinggi...huhuhu...btl2 nyawa di hujung ranting nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA
      btul btul..
      "nyawa dihujung ranting"

      ;p

      Delete
  53. yeahh..ngeri dan adventure :D
    baru ni berpeluang berblogging ..haduih..
    jarang g blog mana2 daa...maaf akak Na

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh RINDU kat adik..
      Akak pun bz gilaa dik lately...
      ;|

      Delete
  54. wak pon X penah naek parachute jugakkk.. seram kecot telo wehhh.. harharrr2

    ReplyDelete
  55. wakakaka...

    nk gelak boleh tak..? hahaha... serius..

    tapi aritu gi PD, teringin gak nk naik benda ni.. mcm best gilaaa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekek

      tak baik laa gelak kan org!
      HAHAHAHA

      MMG BESTT LAA AWK KLAU X TERSANGKUTTT ;D

      Delete
  56. Sya tak pernanh naik jetski tu sebab kadang2 vcation tak sempat nak naik bbenda tu . One day i'll :) best nye kalu g dengan bodyguard hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na klau pg tempat2 mcm ni confirm aku try semua nyaaaaaa HAHAHA

      Delete
  57. wow!



    serius...suka dgn gal yang brutal!



    you mmg hebat!


    ReplyDelete
  58. wow!

    gila lah Jna nie.
    releks je, wak cool je.
    hehhe.

    wan nak try benda ni.
    semua nak try!

    Jna kerja Firelyz ke?

    Wan nak tanya :

    1.Apa yang HR buat dengan resume pilot yang dorang dapat?

    2. Jna boleh tolong hantar resume wan tak?..hehehe.

    3. Wan ingat,nak try apply jugak ground and HR position..nak apply macam mana ye?.

    hehe.
    Sorry banyak tanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool kan kan kan??
      Tp hakikat dye Tuhan je taw perasaan Na time tu wan..!

      wan bila bole anta resume..
      mmg fireflyz tgh carik pilot..as wht manager Na bgtaw laa..so pass cepat!!

      Delete
  59. Oooooohhh Naaaaaa!!!!!

    U mmg beraniiii........hehehehe....pengalaman tu,mmg mengujakan..,eih....betul ke ayat Alai ni.....ngeri tau!....

    Tp,mmg respect lah ngn Na..mmg srg yg cool.....ooohhhh Jnaa..Jnaaa...hehehe.....next time jgn naik semasa cuaca x elok tau!...

    Jna best orgnye....love it!...take care : D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      mmg ngeri Alaiiiii ;D
      tp kalau x tersangkutt memang BEST!!!!

      u take care toooooooooooooo
      LOVE YOU!

      Delete
  60. ohhh NA....mana sdh kamu?? sihat juga kah?? hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sihat kak atiee..
      hihih Rindu Na lettew kan?

      Delete
  61. hehe.. sweet sgt ur story.. xpe, once in a lifetime

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh
      kan awk kan???
      once a while hihi

      Delete
  62. boleh pulak beraksi tanpa lesen..ish law jadi pape kat pelangan macam mana..teroklah..


    anyway selamat na xde pape..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kinara Alhamdulilah Na xde ape.. ;)

      Delete
  63. Replies
    1. dapat rasa kan apa yg Na rasa tak?
      hihi

      Delete
  64. hahahaha.nasib baik gua tak lastik.ingatkan monkey buas masuk kampung.hais.dah pesan dah.jangan main..jangan main.degey sangat.nak jugak main.

    ketegaq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      baik abnag lepas ni adik xnak dahh benda tuu..
      HEY YOU!!
      apa monkey monkey grrrr

      ;D

      Delete
  65. jnaaa update lah entri baruuu rinduu hehe

    ReplyDelete
  66. kalo saya nak sekaki terus fengsan!!!

    ReplyDelete
  67. mmg berani mati namanya neyh .. haha...

    ReplyDelete
  68. menakutkan jugalah pengalaman macam tu

    ReplyDelete
  69. ish bahaynye..brani mati ni..hehehe

    ReplyDelete
  70. salam jna....
    melawat jna yang sentiasa sibuk ......jna..jangan lupa makan tau in time....jaga kesihatan tu....
    salam rindu dari TiranaAduka....

    ReplyDelete
  71. Anything that related to loncat2 or terbang2, count me out! Hahaha..gayat!

    ReplyDelete
  72. sangat berdekah k gua baca entry ni. lelagi part macam jolok buah rambutan. tapi macam best jek naik menatanh tu. kira ok sangkut kat pokok, kalau tiangletrik? ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha if tiang letrik mean hangossss laa saya! ;D

      Delete
  73. uiks....nie mmg sakan nie...aik, klu xde lesen pown...nyawa org sangat penting okay...kena jugak callbomba....lesen blakang kira....huhuhu...nasib Na selamat....klu trun penang....roger roger lah rietta....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh reita org peneng????
      sure lepas ni Na call ..
      bole bawa Nak makan Laksa kan??

      Delete
  74. kalau sy dah terkencing n terberak kot.. hohoho.. seram nya.. kalau takda lesen bomba tak datang ei..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dye bakan datang..tp pengajur tu confirm kena saman..

      Delete
  75. Replies
    1. kannn hihihi
      xpe laa benda da lepas usah dikenang ;)

      Delete
  76. Na, dah okey belum? rindu sama Na laa...

    ReplyDelete
  77. Gi mana Dik... lama tak dengo cite... sebok ngan Dinner night tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mana ada kak cbok berlajar tateh pelan2 ni hihihi jRINDU KITTEW LETTEW

      Delete
  78. waah.. hana nak main jugak.. tapi yang terbang2 tu xberani la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;))
      kalau tak berani jgn mencuba taw ;)

      Delete
  79. YA ALLAH KJNA .. TKUTNYE BILE BACE CITE AKAK .. PERGHHH .. XDPT NK BAYANG KALO CAMTU LA CARE DIE TURUNKAN KJNA .. ALHAMDULILLAH XDE PAPE YG JADI .. KJNA .. BILE2 BERINGAT OK :)

    ReplyDelete
  80. pengalaman manis or ngeri 2...hehehe
    ehhh.. bahaya kot dahla xde lesen...huhuhu

    ReplyDelete