HandsomeGirl

Monday, 19 November 2012

Manusia Dan Wang


..Aku harap sangat manusia ni macam duit kertas..
...Jadi aku boleh letakkan mereka dekat cahaya ...
....untuk aku tengok yang mana betul dan yang mana palsu ~








**Sumpah Mood DOWN gila T_T



119 comments:

  1. Replies
    1. err..dah amik nombor tapi xtau nak komen pulak..zzzz

      Delete
    2. na down pasaipa..meh kat abang meh..

      Delete
    3. Hebat EN H. Kat semua kaunter dia dpt no pertama.

      Na, akak ni tulin tau. Bukan palsu. Tapi kalo Na rasa down, jgn le pegi kat YM Bundle tu. Buat bertambah down je nanti. Ngeh2.

      Delete
  2. jna...jna...jna...senyum cikit...huhhuhu jom naikkan semangat ^^

    ReplyDelete
  3. Biasa lah Jna, hidup sekejap kat atas, sekejap dekat bawah... biar la kita belajar dari kepahitan tu, mana taw, dari situ ada rahsia Allah yang tersembunyi...

    senyum!!

    ReplyDelete
  4. jangan ikutkan perasaan down tu sangat...
    nanti aku pun ikut down gak... huhuhu

    ReplyDelete
  5. sabaq cek.. agak banyak manusia 'plastik' ni. hehe

    ReplyDelete
  6. http://www.youtube.com/watch?v=zFRF_PHryVc&feature=related

    -the Hell- bagi ni kat Len.
    Enjoice! lol...cheer up bebeh!

    ReplyDelete
  7. sabar ye cik Jna..manusia ni mmg mcm2 ragam.
    Yang fake tu mmg susah nak trace. InsyaALLAH apa yg berlaku ada hikmah nya..

    chill dear~! =)

    ReplyDelete
  8. Guna duit syiling la kakak Jna.
    Jangan down down lagi eh lepas ni?
    :)

    ReplyDelete
  9. mk mcm br bgn tido je...sabar itu separuh dr iman..hehe

    ReplyDelete
  10. aik..npe ni jna? something happen ke? :(

    ReplyDelete
  11. Kalau manusia dah jadi duet kertas, rasanya dah tak interested utk tau samaada betul or palsu. Guna je sume untuk shopping! :P

    Chill Jna! Jom kita shopping sama2 nak? :D

    ReplyDelete
  12. KJNA .. CENYUM .. CENYUM .. ALA .. XMO LA CAMGINI KJNA .. KJNA KAN PERIANG ..

    ReplyDelete
  13. eh nak th wang palsu ke btul bole tgk kat cahaya ea..br th..hehehe.

    ReplyDelete
  14. sekiranya kita boleh buat mcm tu,
    senang nak ketepikan palsu dan betulkan...

    ReplyDelete
  15. Rilex... Jangan down sangat... Kih3...

    ReplyDelete
  16. Hidup tak selalunya indah, Jna. Moga tabah.

    ReplyDelete
  17. kalau lah boleh nampak kepalsuan itu..

    ReplyDelete
  18. Sarcastic kan..?? Eh ! Tabah yer yuuuunnnx..kita niy manusia kan..tiada yang perfect..bersabar..belajar dari penglaman, mematangkan kita..positive thinking ! =)

    ReplyDelete
  19. kau punye mood down smpai terbalik gmba tu..relak geng...senyum slalu

    ReplyDelete
  20. hu...hu....ni mmg betul betul down ni...... gambau pun bikin org pening mau tengok

    nape dik?

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. kepala nya sudah down ke bawah.. oh tidak jna!!

    ReplyDelete
  23. okay. im speechless. sangat tepat kata2 tu.
    how we wish, darling. :(

    ReplyDelete
  24. kenapa na. takmo takmo macam ni. get some chocolate & cheer up plsss. ^________^

    ReplyDelete
  25. Tak payah nak heran sangat na, dalam bff kita tu pun pasti ada yang plastik dengan kta. Sabar ye, nanti kita chill sama sama*cewaaaahh

    ReplyDelete
  26. nape ni kak jna? :'( nak sedih sme2 jgak r.. huhu.. be strong!

    ReplyDelete
  27. suka ayat kat atas :) na knp neh ? sape buat?

    ReplyDelete
  28. susah la nak recognize manusia ni...Lebih banyak yang fake daripada yang ori. Macam yang ain selalu cakap... "kat dunia ni tak ramai orang baik." Dan manusia lebih menakutkan berbanding hantu." :D

    ReplyDelete
  29. kenapa ni, susah nak kenal manusia dengan sifat tersendiri atau buat buat erk, senyum lah sikit, nanti pi tanya dekat pakcik google.

    ReplyDelete
  30. bykkn bersabar.. klu semua manusia ni "tulen", kita xtau la ada manusia "fake".. senang kata, dri situ la kite belajar utk hadapi setiap kerenah manusia, n dari situ kite jadi lebih matang n lebih dewasa.. :)

    ReplyDelete
  31. Ikut hukum karma, Roda itu bulat.


    p/s: kalau down je memag kena buat gambar terbalik eh? member2 kat facebook pun buat macam tu kat profile pic diorang. tensi betul. huhu

    ReplyDelete
  32. luv that quote hehehe, kalaulah jd kenyataan

    ReplyDelete
  33. uit. jangan moody2 tau. take a deep breath :)

    ReplyDelete
  34. kalau manusia jadi duit...duit jadi banyak! HAHA. opsss...ok tak lawak. sori.


    Na...xmo moody2 berkerut muka manis kamu tu. senyum k...manusia ni darah sama merah Na tapi hati tu kita tak mampu nak tembus...tu pasal la susah nak teka keaslian dan kepalsuan dorang.

    ReplyDelete
  35. bertabahla bila jumpa yg palsu..tapiii i tulen tauuu hehe

    ReplyDelete
  36. wah..mendalam sungguh kata2 tu.. harap Jna bersabar k :)

    ReplyDelete
  37. hehehe..kalau letak depan cahaya macam soal siasat mata mata gelap pulak..hahaha..

    ReplyDelete
  38. wak pon sukak pakai duit.. eHHhee

    ReplyDelete
  39. kalo manusia macam duit ,bernilai sikit ye dak

    ReplyDelete
  40. Zaman makin maju, susah gak nak beza duit betul atau palsu... Ehhh

    ReplyDelete
  41. Cepat ucap Astagfirullahalazim.. dan cukuplah hanya Allah untukku..

    ReplyDelete
  42. Na.. ! tolong bkk blog kite ! urgent ! pleaseee naaaaaaa

    ReplyDelete
  43. :) bila ada pkataan 'kalau' mmbt diri down again...apa pon wake up k...move forward!

    ReplyDelete
  44. jna.
    tu cabaran hdp.
    be strong eh.
    ada msa kite down,
    rencah hdp

    ReplyDelete
  45. Ni tengok brlambak komen..mesti jna dah hilang down kn?? ^__~

    ReplyDelete
  46. lek lah...kalau xde kene tipu nanti tak belajar dari kesilapan kan...

    ReplyDelete
  47. Apa pun Life must go on dear..
    dan percaya setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..:)
    Chaiyok-chaiyok Jna........

    ReplyDelete
  48. kenap ni jna??? hurmm ape yang sis tu ckp memang btl.. setuju! kalau ena boleh buat cam sis katekan tu, memang dah lama buat.. yg mana tipu, biar terbakar kena cahaya matahari tu..

    ReplyDelete
  49. saya yg ori xde cetak rompak...hehehehe
    banyakkn brsabar yer... dugaan hidup... :)

    ReplyDelete
  50. senyumlah, senyumlah...ahai cek mek molek...jgn moody2 ek yunk..hehe

    ReplyDelete
  51. haa sapo kaco mung...meh nak siku sket hehe

    ReplyDelete
  52. Hidup niy penuh liku sebenarnya.. ;) tabah !

    ReplyDelete
  53. teruskan kuat ya dear..apa jua yg kita alami in shaa Allah ada jalannya..

    ReplyDelete
  54. Moga bersabar... dugaan dunia masa kini

    ReplyDelete
  55. wow.. saya nak tukarkan diri saya jadi not seringgit la cenggini

    ReplyDelete
  56. susah nak kenal mana yg ikhlas ngn kita kan

    ReplyDelete
  57. sabar ye..manusia mmg pelbagai ragam.

    ReplyDelete
  58. yang bernilai pon boleh dipalsukan. :)

    hati2 dgn yang nama nya manusia, wakk. :)

    btw, awak ni lagi lahai cantik nya! :)
    tinggi lampai!

    ReplyDelete
  59. sabar yea. tak pe la. sekurang2 dah tahu tu palsu.so tak yah dah kwn or kenal

    ReplyDelete
  60. kalau manusia ibarat duit, ibarat manusia mata duitan. eh eh takde kaitan. ekeke. sabar jnaaaa. ujiannnnnnnn. adat idup dunia ni mesti jumpa yg palsu punya.

    ReplyDelete
  61. sabar... memang byk manusia plastik..

    ReplyDelete
  62. itu realiti dunia...banyak yg palsu sekarang ni dari yg betol...

    ReplyDelete
  63. akai la tu kan.habis duit gua dalam dompet..bawah bantal..celah peti ais dia duk ambik tenang-tenang bawah lampu semuanya dia kata tak ori.tapi beli beg LV pakai duit tak ori tu lepas lak.hais.akai!

    mahmud ajak lepak downtown ke Na?nak join*gigit-gigit bibir sendiri gaya mata galak.

    ReplyDelete
  64. emmm kadang2 duit palsu tu pun lepas juga na..biar pun ada scanner2.

    ReplyDelete
  65. tu la..kalo bleh scan manusia mcm duit...mesti ramai takut untuk curang dan tidak jujur...

    **awak menang Myvi..hehehe

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/11/pengomen-bertuah-dan-myvi-oren.html

    ReplyDelete
  66. Emmm... mmg confirm frust habis ni.... komen pun tak berbalas!!!.... Mana dak ni pegi agaknya!!!

    ReplyDelete
  67. alamak, terteleng nak tgk gambar atas...
    itulah lumrah kehidupan..

    ReplyDelete
  68. Napa ni sis. Sabar yer. Jangan sedih2.

    ReplyDelete
  69. npe ni na? jgn lah down..senyum lh sikit

    ReplyDelete
  70. NA.... manusia skrg kite xleh bace ape niat sebenarnye dorg nak berkawan ngan kite.. so stay strong okay...

    ReplyDelete
  71. hye jna..npe gmbr terbalik tue..ehehe

    ReplyDelete
  72. Tapi ramai manusia yg boleh dibeli dgn wang Jna.

    ReplyDelete
  73. knapa kau? kalau xtray skalipun kita takkan dapat tahu

    jadi terima je lumrah alam ni k

    ReplyDelete
  74. aihh... terbalik kejap dunia nak tgok gambar na... hahaha... jangan sedih2 Na... kena hepi macam Payeh ni haa,... baru aman bahagia.. kalau ada orang mcm tu, Na pegi lempang je..abis citer :)) tak pon, panggil je this superman of payeh... will protect you gituuu :D

    ReplyDelete
  75. hehe. tapi syg manusia memerlukan wang kertas jna.

    ReplyDelete
  76. Dear Jna.....jna yg alai kenal sorang yg happy go lucky kaaan....jgn sedih sedih tauuuu.......

    ReplyDelete
  77. Dlm apa keadaan pun nilai wang kertas tak pernah berubah, jika seringgit, seringgitlah ia, jika sepuluh ringgit, sepuluh ringgitlah ia, walau ia diterbalikkan 100 kali. Tapi hati manusia kdg2 berubah2: hari ini kata begitu, esok kata begini. Kerana hati manusia lebih teruk dari selembar wang kertas!!

    ReplyDelete
  78. kata2 yg ada makna tersendiri nih..awat dik, ada yg sakitkan hati adik lagi ker..ce bg tau sapa, bior akak babab...hehhe

    ReplyDelete
  79. memang susah nak cari manusia yg betul2 manusia skrg ni .

    ReplyDelete
  80. i love money.hihi. do add me nnti kt fb kalu nak tgk dear :D

    ReplyDelete
  81. hmm. bila awak cakap camtu, tibe2 sy pon terifkir camtu.

    barulah hati tak selalu sakit. kan?

    ReplyDelete
  82. jgn down jna.... jom... up up n away....kihkihkih..

    ReplyDelete
  83. Hapening betol blog jna nie,,,ramai kwn2 yg jdk pom-pom gurl+boy,,hehe,, nice to know u sweet lady,,=)) Jna,try mkn coklat tok reda kn perasaan sedy sb coklat bley hlg kn stress,,jgn lupe try taw!(>.<)

    ReplyDelete
  84. hai..datang membalas kunjungan...seronok bace blog kamu...nak letak dalam bloglist lah...

    ReplyDelete
  85. Salam Kenal..
    Nice sharing!

    JOM~
    Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere

    Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

    ReplyDelete
  86. assalamualaikum jna...menarik2...:)

    ReplyDelete
  87. Na.... masih tak baik lagi ke ni?

    ReplyDelete
  88. Na...ooo Na...kamu ok ke ni??

    ReplyDelete
  89. hehe...suka ayat ttu ..waaa..
    rilek kak Jna yaa kalau ada problem

    ReplyDelete
  90. berpusing2 kepala.. huhu mendalam mksud sng cite xnk org palsu :)

    ReplyDelete
  91. akak pun suka ayat tu..manusia ni mcm2 rasa nak sepak jer kekadang kan...sabar eh Jna

    ReplyDelete
  92. nape j'na?
    E-mail saya la,

    tiranaaduka@gmail.com

    Kalau sudi.,ta nak mintak alamat surat menyurat..

    ReplyDelete
  93. wang kalo kene renyuk pn, manusia akan kutip kalo jumpa tengah jalan kan..

    ReplyDelete
  94. na jangan sedih. kadang2 kawan2 ni tak semua yang jujur dan ikhlas. sabar ok na. :)

    ReplyDelete
  95. Hai Jna, now im be part of yours.. :) Join blog ni.


    ReplyDelete
  96. Sabar Jna.. jangan sedih2 tau. Tiap yg berlaku ada hikmahnya.. Besar ganjarannya untuk insan2 yang bersabar dengan ujian dan dugaan.

    ReplyDelete
  97. tumpang tnya. adakah hati anda dah dimiliki... hahahaha...

    dah mcm lari tajuk je ni..heee..

    be strong like u always be.. :)

    ReplyDelete
  98. kenapa ni? why why why ?? sabar k :)

    ReplyDelete
  99. kalau ade mesin tu jangan lupa pinjamkan kat saya yaa..sy ade 3 orang kawan baik dan kami dah berkawan lebih dari 10 tahun..at the end nk jaga friendship nie bukan satu tugas yang mudah..selain daripada menerima kekurangan yang ada pada mereka, mereka juga harus menerima kekurangan yang ada pada diri kita..bila dua-dua boleh menerima yang kurang(bukan lebih) insyallah persahabatan tu akan kekal lama...hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  100. manusia dengan wang memang sukar untuk dibezakan, bersabar dan thing positive ye dear

    ReplyDelete