HandsomeGirl

Friday, 2 November 2012

Apa Da Jadi???

♫♫ When I'm crying, You laughing,
 You think that it has all been decided, ♫♫
♫♫ But it's all coming back to you, 
 You never realize, ♫♫
You think it's alright. ~♫♫ ♫♫
(bittersweet -Capital E)
Ringtone phone berbunyi dan bergegar-gegar
minta di tekan button hijau. (ANSWER BUTTON) 
Tengok screen NO NAME
hanya number je tetera kan screen 
"siapa ni?" dalam hati saya

TEKAN buttun answer!
saya diam....
Dye pun diam...
 errrkkkk saya lupa ayat apa yang harus dimulakan
***sebenarnya saya diam sebab nak dengar dari pemanggil tu 
apa 1st word yang kita selalu cakap bila orang call
memang time tu saya blur!!!! 

Saya dah abes fikir memang tataw nak cakap apa
saya mulakan dengan 1 2 3 

Pemanggil  :
" uhh?? 
Jna :
 1 2 3 
Pemanggil :
 Apa???
Jna : 
1 2 3 (dengan nada yang lebih kuat )
Pemanggil :
1 2 3 ??? (suara hairan)
Jna :
Sapa nie???
(apa dah jadi dengan aku ni
kenapa aku jadi pelupa sanggat )
Pemanggil :
HELLO na ni aku laa.. 
Apa yang 1 2 3  weh?


**yes ayat HELLO tu laa aku nak cakap tadi
tapi aku lupa!!!!

Jna:
Takde ape laa weh! nanti aku call kau balik
(cover malu jap)

Apahal dengan kau  ni na??? T_T
macam da crack sangat je SIMPLE word pun lupa??
 ^^padahal saya tak pernah makan semut goreng kunyit ke 
semut masak sambal ke semut masak 3 rasa ke???








176 comments:

  1. Replies
    1. Sori potong barisan..

      nak bagi teka taki bleh na?

      #dalam banyak2 nombor, nombor fone ko ape?

      Delete
    2. puteri - jgn hapy sgt taw

      bundle - na nak kena jwb soalan teka teki ni kat cni ke? dihadapan khalayak ramai? kekeke

      Delete
    3. eh, jgn na..takpe..aku anggap dah terjawab la tu..hahaha..

      Delete
    4. hahaha so btul laa jawapan teka teki na jwb tu kan? hihihi

      Delete
    5. lawak betul la, Jna. hehehehe.... :D

      Delete
    6. pehal ni jna.. mesti teringat kat sape2 tu sampai terlupa.. kat abg H kat.hahaha

      Delete
    7. aik??? zilla? nape lak na nk egt abang H.. hahah xde laaa huhuhu

      Delete
  2. hahahahahah sampai macam tu sekali? harap sekali je la eh. jangan berkali-kali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh tu mmg skali jee dan mmg TAK AKAN na ulangi ;)

      Delete
  3. haha lawak lah na !
    banyaknyeeee beaar .
    nak satu ! :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bear tu smua da buang da bunga~!
      bunga lambar.. (sbb na mmg x suka bear)

      Delete
  4. Hehehe.....byk piki ke Jna......take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde jugak..na rasa na x fikir ape2 sbb tu jd crack sikit ;D

      Delete
  5. Replies
    1. klakar? na da abes bertungkus lumus fikir ayat HELLO tu his ;)

      Delete
  6. Hallllloooooooooo.....
    Sebut begitu musti igt selalu nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha btul btul btul (dalam cita p.ramlee kan)

      Delete
  7. HAKHAK .. APELAH KJNA NIH . KJNA .. COMELNYE BEAR .. LEH TGGELAM AKAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha taw xpe bear tu lagi besar dari na ;)

      Delete
  8. aduhaiiiii... pelupa. 1 2 3. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg time tu 123 je yg na egt *terokj da tahap pekermbangan otak na ni -_-"

      Delete
  9. Na, saya baru perasan Na ada dalam gambar. hahah. penuh sangat baju dan bear tu.

    ReplyDelete
  10. tu lagu feveret kita tuuuuu.

    nasib baik tak cakap percubaan 1,2,3 hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. fevret kita bersama ;D

      kalau ckp percubaan tu rasa2 da wajib pukul na ramai2 heheheh

      Delete
    2. sepp sikit kakak :p

      mohon kalau orang call nnt,buat macamni tau, ehem, testing 1,2,3 percubaan 1,2,3 tau tau. Dah lama tak belasah org ni, haha

      Delete
    3. hahahahahh sep sep sep tom tom!

      da practice blom lagu creep?

      kalau nak belash org
      na da ade kawan baru PAZIL.
      dye org kuat..kuat gila..
      dye mkn orang SERAM! ajak dye join!

      Delete
    4. Haha. Odw ni. Intro je dpt. Huhu. Dia tu bkl kakak ipar. Tgh belajar masak katanya. Jd dia kuat memasak sekarang. Haha

      Delete
  11. hahahaha, biasalah kalau kita dah macam takat blur giler. semut tiga rasa ? macam sedap kan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan izzah kan selamat izzah sgt memahami na ;)

      Delete
  12. Replies
    1. isk tu laaa terok terok terok ;p

      Delete
    2. Padahal takut la tu tah sapa2 yang call... Terus senyap je tu...

      Delete
  13. pasni sila hafal perkataan hello sebyk 100x..
    ok! haha

    ReplyDelete
  14. lenkali bagi salam...klu dia tak jawab, berdosa... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tu ..tapi tym tu mmg otak na blank tatw nk ckp ape..

      Delete
  15. laa ...boleh pula jna lupa haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe..padahal simple word tu haishhh ;|

      Delete
  16. Capital E - one of the best song. ever..

    harap2 bittersweet cipta lagu baru - Capital H

    sekian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anythg for you - from na yang sweet ;)

      Delete
  17. suke lagu capital E.....dulu lagu feveret nih..huhu


    jna jna..dimulakan dengan salam laa...x pun moshi moshi, sarangheee---eh!

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu fevret dlu kini dan selama nya ;)

      taw nana dimulakan dgn salam..tp tym tu ape pun na xbole fikir heeeee ;)

      Delete
  18. semut masak kicap agaknye jna! hahaha..

    ReplyDelete
  19. hahaha... termakan semut masak lemak cili api kot Jna..hehe..tak pun sate semut..kihkih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh sate semut tu mcm beshht jerk.. *mesti atie pernah cuba kan?? xnk share pongg~ hehehe

      Delete
  20. banyaknya teddy beaaarr :) tomei! tomei!
    testing 1,2,3..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 2 3 jangan perli-perli..hihihi ;D
      #kenapa na xpernah minat bear..

      Delete
  21. Replies
    1. ninaaa smua tu saya da buang awk jgn sedih okay hehehe

      Delete
  22. jna last kena karate hidong bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk smlm kan saya balik dari gym..ade sekumpulan org datang serang saya,pastu dyeorg karate hidung saya..
      mesti org upaham awk kan???

      #maknenya last kena karate hidung smlm.

      Delete
    2. ha.fitnah fitnah.haip.
      gua upah suruh karate esoklah.

      #maknanya last kena karate hidung esok :p

      Delete
    3. Abes smlm sape nye kerja??

      Esk tak bole saya bz..awk lupe ka saya ade kelas cangkak berpasangan.?

      Delete
    4. perhhgg typing error gila!! (sbb xcited nak meniap)

      ##Esok tak bole..saya bz,awk lupa ker saya ade kelas congkak berpasangan dgn aziz esk.

      Delete
    5. semalam?
      geng makcik-makcik kot.tu la.rambo sangat.

      ruginya jna.
      gua upah IMRAN karate hidung awak kot.

      imran..masuk imran..esok cancel imran cancel..jna congkak..ya ya...roger and out (walkie talkie dengan imran) :p

      Delete
    6. Asal lakk nak suruh IMRAN???? xyah kot..
      sbb IMRAN sayang gila kat saya huhuhu
      jelesss lettew!

      Delete
    7. ha.tau.semalam ada dia bagitahu.sayang dekat adik jna dia.sayang sangat.tapi hari-hari kena rembat masa main takraw siapa yang tahan.

      gua nak kasi upah pun dia taknak.dia nak buat kerja karate tu ikhlas katanya.

      ok na.setel sendiri-sendiri na.gua malas masuk campur.gua gi makan nasik dulu.

      Delete
  23. errr, 1 2 3.. helo kak?? ad org x??? hahaha...

    mntak bear 1!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak baik peli na... hukhukhuk..

      emma bear tu smua da buang da...

      Delete
    2. na xsuka hihihi lagipun bnyk sgt..
      kalau ade
      1 rasa suka
      10 rasa gembira
      38 rasa bnyak nya
      69 rasa lemas
      88 rasa semak
      100 terus buang hehehe

      Delete
  24. hmm.. ade masalah pd medulaoblongburger agaknye you ni... tak pe.. tak pe... org cun selalu blur2 sikit :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg na faham masalah yg awk bgtw tu (burger) jeee
      na suka bege daging special ;D

      Delete
  25. hahahahhaha sengal la ko ni jna :P

    ReplyDelete
  26. Hello pun kau lupa Jna. Ya Allah punya lah pelupa budak nie. Nanti dah berlaki jangan lupa laki kau pulak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishh fie laki confirm xkn lupa Insyaallah fie ;)

      Delete
  27. stress sgt buat awk jdi terlupa .

    mungkin . :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul jugak tu..tp na x stress pun tym tu..na ok je mase tu hikhikhik ;D myb ntah laa tatw nakk kate ape..kenapa jd mcm tu.

      Delete
  28. Jnaaaaa, plisssssss lahhh..Helloooo je punnn. hahaha. ape ni ape ni nak cakap hello pun lupa. haha. lepas ni practise cakap hello, hello, hello sampai ttdo okeng ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jnaaaaa jgn on9 lg. pegi practise ckp hello sampai tetido sane. haha

      TARIKH : 3/11/2012
      MASA : 2:47am

      haha ;p

      Delete
    2. TAKKKK BAIK!!!!!!!!!
      hahaha orang da bagun dye tdo lagi..tu laa tdo lewat2 lagi ;D

      Delete
  29. apakah???? kenapa 1,2,3??? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah sebab tu je kot yg na bole egt hihihi

      Delete
  30. jna, adekah sbb suara dlm phone sgt bergaya dgn kacak mcm imran? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha KALAU IMRAN yg call na xkn malu kan diri na awk kekekekeke :D

      Delete
  31. haha apakan .. hahaha ilang macho tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. macho hilang xpe jue..jgn handsome hilang hihi >.<

      Delete
  32. 1,2,3 tu mcm nk test mic je. ape kena la jna. huhu..

    tetiba terfikir, knp eh semua org asal jawab phone je mesti cakap hello? knp? knp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sbb time tu mmg na xbole nak fikir ape2 kecuali 1 2 3
      kawan na pun xguna gak..orang diam dye pun diam gak eeeee!

      #a'ah kan kenapa HELLO?

      Delete
  33. Takpe.
    bukan ko yang kol.
    dia yang kol.
    kadang-kadang aku pun blur macam tu... dan aku tunggu orang tu cakap dulu.
    ye la, kadang2 kita in the midst of something, fikiran fokus kat something else tetiba ada orang kol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker awk pun sama??? means na ade geng laa ni?
      haishh da xmalu na dgn diri sndri high5 cepat!

      Delete
    2. *angkat tangan tinggi2*

      hi-5!!!

      Delete
  34. amboi akak ..meragam ke apa ni ..haha

    ReplyDelete
  35. Hahaha Naaaaa..awak makan semut byk sgt niy...(^____^)..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde laa ain na yakin na xpernah mkn semut hihihi

      Delete
  36. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  37. Ha...ha.... memang ada jugk berlaku tu sampai masa tu memang blur tahap apa pun tak tau...he..he...

    Tapi pernah jugaklah makan semut masak tom yam...he...he... sebab tak perasan kan ...tulah pasal agaknya! he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan okjeee time tu mmg mcm xbole nk fikir ape2 pun kan?? *YES ade back up! ;D

      #wahh menu baru semut masak tomyam..cer buat entry baru menu utk lunch hari ni hihihi

      Delete
  38. time tuh tgh blur lah tuhhhhhh...hehe

    jna ngn bear dah dekat sama besarrr dah hehe jgn mrh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups iiima na time tu mcm errkkk apa nk buat ape nk ckp camtu hihihi

      bear tu smua da xde dah.da buang.. ;D

      Delete
  39. adoi la jna ui..hello pn leh lupa..leh lak sebut 123,,hahahah..klaka la jna ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. indahh time tu jnaa mmg bole fikir 1 2 3 je...lain2 tatw hihihi

      Delete
  40. kalau dah terlupa memang la..benda senang macam HELLO pun boleh lupakan Jna...kelakar la Jna. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn jd amat laa bahaya..lepas ni kena bnyk mkn kismis ;D

      Delete
    2. makan kismis sehari sekotak Jna...hehe.

      Delete
    3. AHAHAH tu laa da beli berkotak2 ni ;D

      Delete
  41. mcm tuh pulak.. kena tulis kat fon ni.. heee~~

    ReplyDelete
  42. ko minat sgt kt matematik ni..asik 123 je...

    ReplyDelete
  43. aik? muda2 lagi dah lupa...? kena bykkn mkn kismis nih elok utk kuat daya ingatan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa start semalam da tekat nk makan kismis sekotak sehari ;)

      Delete
  44. gambar tu jwpn nape nana bleh lupa simple word "hello" tu. otak serabut mcm wardrobe nana tu. gile bersepah. aiyaaaa ini olang haa.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. myra pun taw nana mmg 24jan serabut hiks RAHSIA ok!

      Delete
  45. hahaha..apasal lah ko ari ni na..word 'helo' tu pun x leh nak sebut..apa kes:0

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tu ieja...rasa cam nak PANG muka kuat2! hehe

      Delete
  46. i tahu apa ubat yang u perlukan utk hilang masalah u ni...


    jom!



    rapat lagi dgn i...:)

    ReplyDelete
  47. testing2 1 2 3... kdg2 mmg leh lupa dear terrrrlupa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa KA! tp rasa cam ape ntah ayat yg senang na bole lupe :|

      Delete
  48. hahaha menarik jugak klu no yang call no yang tak biasa di jawaab harus aku jawab..123 123 hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik? hehe

      so anda bole mencuba kekeke

      Delete
  49. Mmg akan ada saat2 pelupa tu tp kena diam....tarik nafas & relax k ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak sha!
      Tapi rasa cam ape nath hihihi

      Delete
  50. Love the song till then, since there.
    Been there done that, na. ;)

    ReplyDelete
  51. hahahahahaha! 1 2 3 .. Haha! Kelakor lah awk neh XD

    ReplyDelete
  52. pyka nak buat mcm tuh jugak la kalo org tpon , 1,2,3 . haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh perli ni heheh..

      Tapi klau nk cuba..okay gak! haha

      Delete
  53. na..sowie ler.. alam xsinggah blog na.. tak sihat sbnarnya..

    saya baca bnyk entri kat bwah.. tapi satu entri yg boleh buat sy tersenyum..adalah msa na bbm dengn bos.. ase sweet mcm gula..

    sebb tu kot na skrg takley ckp hello..bnyk semut dtg kat na..hehehe..peace yoo.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa xpe laa.nape nak sorry pulak..
      na memahami org2 bz ni hihihi

      boss na mmg suka melayan kerenah na..so ape pun na ckp dye layan..hihihi

      Delete
  54. Gile kentang baju2 bergantungan..Fening atoi...Tumpang iklan..Kalo still mencari2 produk kesihatan untuk kecantikan jom singgah http://enotots.blogspot.com/2012/11/beutskin-essence-rm199-murah.html

    Thanks darl

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila malas sbb tu x berlipat baju tu ;))

      sure! tq singgah ke blog na ;)

      Delete
  55. Dezee bila tgk gambar bilik tu rasa macam nak kemaskan jer..tapi bila fikir balik barang orang..perempuan lak tu..jadi Dezee diam sambiol sorok tangan di belakang.HELLO!! Dezee respect barang orang k..heihei..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha bia btul rasa nak tolong mehh dialu-alukan dezee :D

      nape ayat HELLO tu di CAPITAL kan ek? PERLIKAN???

      Delete
  56. gelak gulin2...kelakar lah na ni...
    byk nye koleksi baju..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik gelak kan org..taw!
      haha tp mmg lawak pong~!

      haha

      Delete
  57. ekekek kenapa ngan ko dik ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktaw laa kak..nak kate bnyk fikir xde jugak ;|

      Delete
  58. ade gak boleh lupa yea nak cakap apa .
    byknya baju n bear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu laa tu.. sampai macm tu skali na je pelupa ;)

      Delete
  59. kahkahkah apa la Na. adehhhh seyes sakit perot gelak.. hihihihihihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik gelak kan naa nty kiera kena mcmna jgn ckp A B C lak okay hihihi

      Delete
  60. hihi blur sebentar...verangan kot...;p

    ReplyDelete
  61. bhaya dh ni lupe 1st word klu call...adehhh..yg bola tu tau gak.hihihi..suke la tue chelsea menang ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alehh suke laaa chelsea menang hahaha ;D

      Delete
  62. hamboii, asal tidak cakap, watsupp bro, hey, yaww.
    takkan tu pun lupa kot. haha, komfom malam malam semut tengah jaln jalan carik pintu masuk mulut jna hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha taw xpe!! lepas ni tdo jna zip mulut hehehe

      Delete
  63. 1 2 3 anybody on the phone?? ;P


    Hihi siapa² pun tak boleh elak kalau nak tiba blur ni. Tapi kalau lupa perkataan "hello" Usop baru jumpa sorang je. Jna namanya.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha kesian jna..n harap ade laa nty geng baru jna woot woot ;)

      Delete
  64. Bukan lupa...tp kadang tu trkeka...

    Lipas goreng kunyit penah tengok la, tp seram nj rasa,uwekK

    ReplyDelete
  65. Replies
    1. tu laa lepas ni kita kna focus kak ;)

      Delete