HandsomeGirl

Sunday, 11 November 2012

TOO MUCH ! ! !


Selama nie aku diam je semua orang mengata kau,
Cakap pasal kau,mengutuk kau , hina kau ,maki kamun kau,
Sebab bagi aku kau yang TERBAIK untuk aku.
So aku malas nak ambek port dengan apa orang cakap 
Kepercayaan aku masih ada dengan kau.
Aku SABAR jeee dengan kau
Even sampai sekarang pun aku still SETIA dengan kau.
Tapi hari nie ,aku memang da tak boleh nak bersabarrrrrr
Memang apa yang dyeorang cakap pasal kau SEMUA nya betul!!!!
Tak ada sikit pun salahh~!!!!
Dah TERBUKTI!!!!!
kau memanggg tak guna  MAXIS!!
 Kejap ade Line kejap takde Line!!!!
apa masalah kau?? 
MENYUSAHKAN ORANG TAW~!!!






**siapa yang pakai maxis ada problem yang sama tak T_T


212 comments:

  1. hihikkk pakai lah digi..jue digi,,
    free call free msg untuk 3 org tersayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh~org yg tersayang :p
      Pewiitttttt bnykk tu jue nye tersayang haha gurau jeee!

      Delete
    2. haha..si dia, adik n still satu kosong ni

      Delete
    3. Wahhh ade borang 1Lg?
      Kekkeke lawak laa jue ni :D

      Delete
    4. Dira pakai DiGi topup sebulan sekali RM30. Tapi tak pernah habis pakai. Bila dah nak habis tempoh, topup lagi. Semakin lama semakin bertambah..

      Dekat kampung Dira pun ada 3G. So tak ada masalah kalau nak guna DiGi.

      Wahhh, bestnye! hehehhe

      Delete
    5. TQ for ur infi dira n welkem back my co-admin

      hehe

      Delete
    6. haha.. teruja sungguh nak comment lebih-lebih hari ni. tak tau pasal apa. kih kih kih :D

      Delete
    7. o hadira komen kat sini sebab xmau p komen kat bawah tu kan? haha punya jauh nak turun tu..

      Delete
    8. mana ade la dira mmg suka potong Q org hahaha ;D

      Delete
  2. mari lah guna celcom..hihi..tapi celcom pun kekadang problem jugak..huuu... =="

    ReplyDelete
  3. sbb tu guna celcom.. internet pun murah unlimited.. coverage jgn ckp la kan.. hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. internet kalau pakai celcom lembab ngalahkan siput sedut. siput sedut lagi laju. huhuhu

      Delete
    2. yang ada kita kongsi, yang tak da kita cari. :P

      Delete
  4. kita pun pengguna maxis juga,tapi takde pula masalah ni berlaku, eh jap ada bila kita subscribe internet dia telan duit kita, sobsob. Padahal maxis hantar meseh kat kita dah boleh guna internet tu,sobs. Tapi kita masih setia menggunakkannya

    Na guna celcom pulok,kalau bb better use celcom,org katalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa madi na xde problem telam duut tu..sbb maxis klau guna bb monthly dye RM20 je utk smua
      Bbm!wssp,internet,access Vulip (macam utube) so mmg xde dye telan credit..

      Lately ni je mcm line problem kat office!! Stress!!!!

      Celcom mahal laa madi for bb user.

      Delete
    2. Oh ye ke. Haa maybe line problem sebab nak Deepavali kot. Sabor-sabor

      U-mobile dorang kata okay juga*gila promote ni :p

      Delete
    3. A'ahh laa asl na tak terfikir pasaa Deepavali..
      tp deepavali esk..gila advance dyeorg nyee problem.hehe

      Tulaa U-mobile terbaikkan??
      (Tapi xsemua tempat lagi ade Line tu .PROBLEM jugak hihi )

      Delete
    4. yela, masing-masing tak sabar nak beraya, hehe.

      Tape nanti kalau semua tempat ada line u-mbile,jom tukar :p

      Delete
    5. U-mobile pun tak la bagus sangat. DiGi jugak best. Sebab dira pun pakai 3 line sekarang. DiGi, Celcom, dan U-mobile. Tapi, DiGi jugak yg best.
      U-mobile ni kalau pakai internet, lepas habis limit dia, tak de maknenye dia nak laju. keje asik nak kena topup RM10 je tambah buster. Tak macam DiGi. Kalau dah habis limit pun, nak bukan u-tube pun laju je lagi.. huhu

      --> Gila sakan aku ngutuk! keh keh keh :P

      Delete
    6. sbb takde member pakai DiGi la tuh.

      oh lupa, DiGi hanya untuk orang yg berbisnes je. keh keh keh :P

      Delete
  5. Tukar jer line baru. Saya pon ada masalah gak even pakai prepaid. Kekadang org call tak dpt. Tau2 masuk msg ada miss call. Pastu kan. Bila dah top up, sesuka hati jer bagi iklan berbayar yg tolak sampai 4 hinggit. Padahal tak pernah pon subscribe iklan berbayar. Bila buat report, baru lah tak masuk lagi. Tapi lately ada balik...haishhhh...geram betul. Baru top up duit dah tinggal sket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskk ni lagi kes penipuan..
      Fiza buat laa report..
      Gi call bgtw..
      Jna pernah kena..
      Pastu Na call..
      Suruh dyeorg refund..
      Dengan dyeorg xbole ckp lembut..
      Mmg kena style maki hamun sikit heheh :)

      Delete
    2. kalau keje nak maki hamun operator maxis tu, dira biasenye serah kat Abang Long Dira lah. Sebab dia lebih agresif daripada dira. huhuhu

      Delete
  6. nak biskut?

    kat umah aku skg line meksis memang teruk..dah la internet aku lost lagi, nak online gune hp pon line hampeh..biskut betul la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YM jom kita gi pukul dyeorg na??
      Menyusahkan penguna kan?

      Mana hilang da 2-3hari senyap?
      Bercuti eh???

      Na xnk biskut na nk KFC!

      Delete
    2. na tersangatlah demand. orang nak bagi tu dah untung. :P

      Delete
    3. biskut mmg laa xnk
      kakakakaka

      Delete
  7. kita pengguna tegar maxis. kadang2 je ada masalah cenggini. kejap ada kejap takde. kadang2 selalu cross line....cth : call kawan perempuan tiba2 lelaki angkat...tanya2 ingat boy dia sekali bukan daaa. haru je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha ni masalah Na blum pernah dgr..seriously? Sampai cross line tu da parah taw !

      Hehe klakar laa maxis ni :)

      Delete
    2. eh nak menyampuk jugak. penah cross line jugak tapi CELCOM. tgh cakap2 dgn si dia, tiba2 'tutt tuttt' masuk sore laki lain marah2 tak tentu hala. hahaha 2x kot kena masa tu. sumpah rase annoying betul. HAHA.

      Delete
    3. yekerr???
      hahahahahha sbnrnye cita ni mmg rasa annoying
      tapi bila part kena kat NANA rasa kelakar
      hahahha *jgn marah NANA

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. semua line ada kelebihan dan kekurangan. Saya pengguna maxis dan celcom! Sama je dua dua ada masa masanya akan bermasalah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh bnykkk nye line awk.
      Hehhe

      Yelaa tu btul..
      Masing² ade kelebihan n kekurangan tu naa mmg stuju!

      Delete
  9. ADOI ADOI .. KJNA .. GERAMNYE .. SAKIT ATINYE .. PUNYE KUSYUK BCE .. INGTKAN APE LA TD .. RUPENYE LINE MAXIS JE .. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha yelaa KJna marah kan maxis ni grrrrrrrr

      Delete
  10. Replies
    1. BERUKband ehh hehhe
      Marahh da kakzulaikha Na hehe

      Delete
    2. na, name dia kak siti..zulaikha tu nama anak dia..haha..

      aku plak duk panggil dia akak tak habis2 padahal aku lagi tua..kahkahkah..

      Delete
    3. Eeeee Na slalu silap pggil name taw..
      Name bapak laa Name anak laa
      kakakakaka

      sory kak siti ;D

      Delete
    4. hahahha.. panggillah saya Kifly. ekekekekeke :P

      Delete
    5. alolololo.. comeynye die blushing.

      hik hik hik

      Delete
  11. Guna maxis jugak. Pfffttt. Kat rumah line teruks gilaa. Tapi, takkan nak campak henfon ke dinding pulak. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Save the phone..campak simkad je hehhe :)

      Sakit hati kan xde line???

      Delete
    2. ape barang campak simkad. patahkan terus simkad tu. huhu

      Delete
  12. Grrrr. Ingatkan masalah ngan sape tadi @.@

    Masalah line tu rasanya jarang berlaku. Tp banyak kali tertipu ngan service maxis ada la. Err ada la bebape kali maxis cuba guna trick utk kaut duet kita. Mmg saket hati kalau terkena. Err tapi sampai skang still guna Maxis. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA
      Liyaa call je cust service dyeorg..
      Na pernah kena okay..
      Na call minx refund..
      kena memaki sikit sbb klau berlembut mmg dyorg pijak pale (MARAH NI)

      Lately ni je Line phone na merepek sgt stressss

      Delete
  13. berukbeng kite maxis. haritu je sehari macam harrrrr. hahaha. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha haram jadah. pui. haha

      Delete
    2. kakakkakkkakkaak ;D
      kelakar lakk tgk cik NANA MAWAH (cute tak na ckp pelat? )

      Delete
  14. hahahahaha...ingat marah kat pakwe mana la td ko ni dik...

    ReplyDelete
  15. H guna meksis dgn selkom..hahaha..mana na punya no fon? nak try nih..zzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da na da email da..try call jap *SEKARANG

      Delete
    2. h je dapat...hurmmmmm..majuk 44 tahun..

      Delete
    3. Lama nyerrrr~!!!!
      Kan na da anta kat ym.bundle@yahoo
      :D

      Delete
  16. chic na pakai maxis gak tp ok je. hmmm.. problem kat tempat na je kot. hikhik..

    ReplyDelete
  17. broadband memang gitu... sabo je la...

    ReplyDelete
  18. tapi rasanya digi lagi worst. maxis suka cekik duit orang.itu terbukti. haha

    ReplyDelete
  19. Ahahaha.
    Betullah tu.
    Tapi kan, manusia mana yang sempurna.
    Eh? Manusia ke?
    Hehehe

    ReplyDelete
  20. line hp Mieya pon lari-lari. Sabar je lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhh lari klau bole keja xpe mieya hihi
      Mieya maxis jugak ke?

      Delete
  21. sabar2 jna.. semua org dh kena ada 2or 3 line backup.. huhuhu :P

    ReplyDelete
  22. im celcom user. jom2 geng sama guwa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celcom klau bb user mahal laa sipipi blushing ;)

      Delete
  23. aku pakai maxis... masalah yg sasma gak sebulan dua nih.

    dah adik beradik Astro..
    hujan je, signal hilang.... hahaha

    ReplyDelete
  24. i guna maxis dah 9 tahun ok jer....


    hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape bukti u pakai maxis (cewahh ayat perangkap nk no phone GURAU je awk ) *wink

      Delete
  25. dia nak naikkan taraf lah na sebab tu kejap okay kejap tak . haritu pun celcom mcm ni jugak sekarang dah okay dah :>

    ReplyDelete
  26. Hihihihi...suspenssssss tau!.....

    ReplyDelete
  27. drama betul jna nih!! ingtkan gaduh ke ape..haha..

    ReplyDelete
  28. sama juga..rasa nak bako je.hahah..

    ReplyDelete
  29. sabor..sabor...

    tak tahu lah nape sekarang ni line lembab macam kura2 tertelan batu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah
      Kura-Kura tertelan batu tu klakar :D

      Delete
  30. tu lah..pakwe nana (maxis) yg 1 nie memang menyusahkan ajee..bile kite perlukan die...ade je buat masalah!! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putus laa dgn BF Nana tu..
      Carik BF lain =)

      Delete
  31. mmg la ..nape salu SOS eyh..kaco tol..terkena la time nak wt emergency aritu grgrgrgrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa btul yu Aleeya..
      SOS 24hour ggrrrrrrrr

      Delete
  32. ambui..hangin btol jna? huhu
    ala bkn maxis je, celcom skrg pn ade je probnye ha..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaa myb sbb hujan kot (macam Astro pulak)

      Hehe!

      Delete
  33. tak tahu pun..haha..maxis saya dah lama tak bukak kak ..dekat 2 minggu da kot ..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaa awk ade back up No.
      Akak xde bnyk phone macam awk ;D

      Delete
    2. eh mana ada kak ..guna maxis sebab kalau ada urgent bukak laa..haha

      Delete
  34. ingatkan na marah2 saper td..hahaha...maxis ida ok jer.....tp kenkadang berasap gak telinga bl tgh ckp line putus...

    ReplyDelete
  35. guna la digi easy. free call dari 12am-6pm untuk 3 orang. nak call malam lama-lama pun boleh cuma pilih buddyz je caj RM1.50. boleh berborak sampai tertidur. kehkehkeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa tp klau BB user kan awk..
      BIS monthly dye murah je awk RM20 je.
      So na xkisah sgt pasal plan prabayar dye.
      Line je problem skrng...

      Delete
  36. i da pakai semua line jna. semua sama jerrr. skrg kai celcom pon hari tuh 1hari prob line gk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Imaa
      Na rasa mmg kekadang Line jd terok kot..
      (Jaga hati sndiri)

      =)

      Delete
  37. huhuhu... ena rase, semua jenis line bermasalah.. pastu duit bukan kemain laju mereka tarik.. urghh entah apa2.. sabo je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha
      kan Ena da ngamok..
      Tp tu laaa Na rasa dyerog tgh naik taraf system dyeorg kot mcm Ayuz bgtw.
      *hopefully

      Delete
  38. meh beralih ke Digi. =) setuju dgn puteri panda.. digi easy nak borak sampai tido pun xpe. jimat~! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg jimatttt
      Tapiii BB user for maxis murah jee Aina.

      Delete
  39. gua dah pesan.pakai public phone hello.degey.nak style konon.hais.ketegaq.nak kena luku lutut legoland.nak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah
      lutut dahi nak?

      You laa ,bila i call
      24jam diluar kawasan.

      Delete
    2. jangan la.kang dahi i benjol-benjol kotak legoland.

      ha la.u gak cakap kalau u kentut busuk radius bau tu seluas kawasan rumah.sebab i taknak u terasa i duduk lah luar kawasan rumah.sampai bar line henpon i pun hilang.ngada kentut sampai camtu sekali.hais

      Delete
    3. wkwkwkwkwwwkwwkw

      xbetul xbtul xbtul xbtul

      Delete
  40. Saya dah lama buang maxis...
    bertahun2 sudah..

    Guna maxis sbb pengaruh rakan sebaya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah
      skrng kawan awk pengaruh guna Line ape?
      ;D

      Delete
  41. kite pun guna maxis gak tp ishhh geram weihh tb2 msg masuk ada 4 5 miscal grrrrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib la sakit ati!!!!! HEHEHEHEHE :P

      Delete
    2. Jom gi tenangkan hati..
      Lalalalalal~~

      Delete
  42. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  43. Saya pengguna setia DiGi. Maxis dah lama dimasukkan ke dalam bakul sampah sebab suka telan duit orang.
    At least, DiGi dan Celcom tak de lah amik duit orang guna mesej yg entahapape tu. huhu

    p/s : hari tu pi legoland tak singgah batu pahat pun. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kata2 pengguna yg cemburu dengan maxis
      wekkkkkkkkkkkkkkkk ;p

      alahh haritu org ajak pg bnyk alasan
      booo~

      Delete
  44. Kasihannye.. saya guna celcom akak. Dulu guna maxis juga.. sekarang denag celcom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp celcom mahal kalau nk ambek BIS BB ;c

      Delete
  45. saya pakai dua dua . senang . kehkeh

    ReplyDelete
  46. la...igtkan ape td..haha!!
    didiey guna maxis tp xda prob setakat nie :)

    ReplyDelete
  47. wak pakey digi jee.. hampeh jugakk. ahahHKKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;D
      Tu laa myb smua Line sama kot ade problem
      sumtyms ;)

      Delete
  48. brape hari ni maxis tengah gering maaa, bagilah dia peluang utk sembuh. aku pun kawan maxis lebih dari 8 tahun, steady dengan turun naiknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tulaa..
      kene terus bersabar kot..
      Na pun da bersabar 13tahun kot ;D

      Delete
  49. biasalah tu Jna saya pun pakai maxis.. baru ni je kena sebelum ni ok jek.. celcom pun kadang2 kena jugak.. network memang takleh perfect.. sabo lah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D
      tu laa Fandyz na tengah chill dan cool ni heheh

      Delete
  50. sy da pki mxs dr umo 19 till now..erm.ok je..:)

    *hepi working ye...huhu..xde le hepi mne..sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa Jna dari 13tahun da pakai Maxis ni..
      so kene terus bersabar ;)

      Delete
  51. Hahaha..bikin gimik kan..??^^ Engat kan siapa lah yunx wat masalah kat kamOo Jnaaaa..upe nyer maxis..eh, aiN pakai maxis okey jer yunx...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaaaa Na rasa sesetgh tempat je kot Ain.

      Delete
  52. Memang!!!!!!sangat! Teruk!!!!
    Aih.. 'kekasih' na yang na sgt setia sgt ni memang sgt jahat. Suka sekik darah.. macam-macam dia buat.
    Mmg patut Len berpaling tadah.

    Grrr~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahha mmg patut curang laa nie?
      kekekekke

      Delete
  53. berbalik pada soalan kau apa maksud menancap pancang hidup di pasiran itu ialah seolah membawa maksud bahwa ianya tidaklah kukuh memandang kepada perubahan pada kontur pasir. dan hidup kalau diletakkan pada suatu yang tidak kukuh maka perubahannya rontok(rapuh).

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy~!! NOW da faham..
      TQSM for this explanation ..

      Delete
  54. Maxis? Tak pernah pun buat hal kat aku. Kalau celcom. Ya... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myb sumtys jee dye problem..kot kan?
      haha

      Delete
  55. Kalau kat rumah saya pakai Streamyx...memang terbaik dari ladang punya, tapi cuma kadang2, sebab bila time nak slow dia jalan macam ciput....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na bukan ckp pasal broadband JR..

      If broadband Na prefer YES
      mmg NO BUFFERING ;D

      Delete
  56. Pakai public fon je..klu nak cll org tersyg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrng ni nk carik public phone bukan mcm dlu..
      bersepah ade..skrng kalau ade pun sure ganggang dye da xde ;)

      Delete
  57. ananda Krisnan sibuk deepavali..dia tak sempat nak jaga maxis...sabala

    ReplyDelete
  58. Sian MAXIS..... kena kutuk kaw-kaw ngan Na....he..he... OKje pakai celcom!! pernah pakai jugak tapi lma dulu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      Na meluahkan perasaan sedih je kat Maxis Okje ;D

      Delete
  59. Marah nampaknya Na.. Sabor ye.. sabor. So kalo dah tanak pakai maxis nak pakai apa plak? U Mobile dah combine dgn Maxis kalau tak salah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa na x marah Na sedihh jee..
      hahaha

      Xnak tukar sbb Na da 13tahun Na da guna ;)

      Delete
  60. kadg2 geram jugak dgn maxis...nak call out xblh,hantar msg xblh...haish mujur guna dua no.maxis n celcom...

    ReplyDelete
  61. Replies
    1. tu laa Eiqa.
      my sesetgh temoat je kot..
      dye tgh membaik pulih system dyeorh *jaga hati sendri

      Delete
  62. he he sabar2 .. KA setia dgn celcom he he he

    ReplyDelete
  63. celcom okeyy :)

    na guna celcom la pulak.. tak pon , guna 2 no..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa Na xmampu laa nk gu 2 no payeh ;c

      Delete
  64. Na btukarla ke digi....wah gitu :D

    ReplyDelete
  65. haha. maxis memang gitu.saya pun rasa. hikhik. kena tukar kot. btw tq singgah blog. sori lmbt reply. jangan serik dtg lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe laa Na kene bersabar jee ;p
      sayang laa nak tukar Line yg lain..

      Insyaallah Na dtg lagi.. ;)

      Delete
  66. Masih setia lagi dengan Maxis ni. Kdang2 memang line macam harem.... Maybe BIS saje yang macam tu? Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa Na pun rasa internet bis tu huhuhu ;)

      Delete
  67. hahaha..u got me girl, igtkan tgh geram ngan bf..hahaha..yup, i pun ade masalah yg sama tapi xde laa selalu sangat..ade certain2 area jer..belum cukup nak menimbulkan kemarahan lagi..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. gotcha~!! hahaha

      tu laa Na pun rasa certain2 tempat je..
      ke sbb musim hujan..
      kot virus astro ke kan..klau hujan xbole tgk astro..hahaha

      Delete
  68. hahahha..kami sini dg bah jna.emgcykol aje.bikin aku jd meradang..:)

    ReplyDelete
  69. Terkejut saya. Ingatkan kekasih hati tadi. Haha.
    Mohon tabah.

    ReplyDelete
  70. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  71. hahahha...sabar Jna...
    Bertukar lah kpd org KUNING...c DG..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu laa tu..
      org kuning yg kiut!

      Delete
  72. Aku pun sama Na.. Tengah tahan sabar je ni!! heheh

    ReplyDelete