HandsomeGirl

Wednesday, 21 November 2012

SorryLoveLifeParty


``Na plz back to normal..be happy okay!
Hidup bisa memberi kita 100 alasan buat menangis,
Tapi Tuhan memberi kita 1000 alasan untuk tersenyum =D


Guys! TQSM kat semua yang comment entry  Manusia Dan Wang 
Semua comment-comment yang korang bagi membina semangat Na.
Kekadang Na fikir kenapa kawan-kawan kat Alam Maya ni lebih supportive 
padahal kita tak pernah kenal kan kan kan?Betul kata Mak 
``Hidup terlalu singkat untuk biarkan seseorang buat adik bersedih, 
ketika ada yang buat adik bahagia dan gembira''
 dan orang yang selalu buat Na gembira itu adalah KAMU KAMU DAN KAMU.

Na minta maaf sebab tak reply comment-comment entry yang lepas,
As semua orang pun taw terutama hainom OKje dye sampai pelik kenapa
Na tak reply comment-comment yang ada hihihi CUTE taw akak Na ni.
Jujur, memang Na tataw nak reply apa,bila ada yang tanya KENAPA?
SIAPA BUAT NA??bukan Na tak nak share dengan semua orang
Tapi Na tataw macamne nak memulakan,so lebih baik Na diam
 Na masih ingat pesan Abang Na Ym.Bundle 
"Rajin reply comment orang,teruskan beramas (instead of BERAMAH) mesra dengan pengunjung dan jangan biar orang tuduh Na sombong.
In sha Allah Na akan ingat sampai bebila okay ABANG ;p 

Dan untuk entry tu jugak Na da jadi lebih faham makna tentang kehidupan.
 *** Jika kita melakukan sesuatu dengan KEIKHLASAN,nescaya ganjaran yang kita terima juga setanding dengan apa yang kita usahakan,walaupun ada orang tidak hargai,kita tetap REDHA,walau ada orang mengataa,kita tetap TERSENYUM walau ada hasilnya tak seberapa,kita tetap BERSYUKUR,walau ada orang berdengki ,kita tetap BERUSAHA,walau  ada orang benci tetap kata ADA AKU KESAH ;D
  
 . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . END . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Nampak banner diatas??
OH! Nii bukan segmen u follow i atau contest  taw hehe
29 Dec 2012 Company Na ada buat Annual Dinner
Tema untuk tahun ni RETRO PARTY .So Na nak mintak pendapat semua
kawan-kawan blogger Na,baju,seluar kasut rambut style yang macam mana yang sesuai dipakai untuk pada majlis malam tu mengikut TEMA.
MARILAH beramai-ramai memberi pendapat 
jangan kedekut idea yee rakan rakan ;p 
*** Ni Annual Dinner Last year =)
 


#peace -tunjuk jari telunjuk & jari tengah
 

297 comments:

  1. retro? rambut style marilyn monroe la baru retro! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Eva kan kan kan...
      hihihi takut muka Na xkena dgn rambut cam gituuu kekeke ;D

      Delete
  2. nak beramas juga la..kikiki

    tula kdg2 kawan maya la penyeri idup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuat Ramas ni hiihi

      Btul tu Jue..
      Alam Maya yg penuh dengan kebahagian ;))

      Delete
    2. hahaha kuat juga la...

      hihikk bahagia sangat..see kita berkawan..sedih sama2...gembira sama200
      turut prihatin

      Delete
    3. kan kan kan ;)
      dalam dlm 200 org tu adalah Jue yg mmg sntiasa concern kat Na
      Mekaceh Jue~!!

      Delete
  3. retro???senang je...gi google...hahaha...omg mesti kene balik kasut bagi jawapan cam tu...larikkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TERIMA KASIH DAUN KELADI!!!!
      ggrrrrrrrrrrrrrrr ;D

      Na da google tapi mcm tak best..
      sbb tu Na minx pendapat org lain..
      sbb pendapat org lain PASTI THE BEST~!

      Delete
  4. sy nk Na pkai cmni..

    http://urbanworkshops.org/wp-content/uploads/2012/10/RetroClothingWomen.jpg

    simple yet elegance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shuuuuu TQSM!!!!!
      Sumpahhhh Na suka!!!!
      Cantikkk dan x too sexy!!!!
      yeayyyyy~!

      Delete
  5. nah hamik kau http://www.glamcheck.com/fashion/2011/03/27/retro-clothing/ :P jna cuba yg 70s Retro Clothing seluar warna purple tu baru nmpk retro hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. perhh yg ni pun terbaik kann Na pun mmg ada ramcang Nak pakai suar bell bottom jeans tu..tap skrng bnyk skinny laaa kan? hmm..

      Delete
    2. pjm je mak jna punye suar hakhakhakghak!

      Delete
    3. tak muat mak COMEL...sgt..
      Na tggi mcm KLCC laa ;D

      Delete
  6. klu pakai pokodot sweet kot...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan polkadot dot dot comel comel gituuu ;)

      Delete
  7. Teruskan hidup dgn senyuman Na..:)
    alahh..akak ni kureng sikit fesyen2 ni..sorry tak dpt bagi advice..hehe..
    apa pun Jna tetap cantik bah walau pakai apa pun...hehe:)

    ReplyDelete
  8. betul na..ada masa mmg kawan kat blog lebih memahami.. sbb diorang banyak baca kisah kita.. dari situ rapat walau pun tak kenal pun kat luar..

    err..retro eh..retro tu yg gaya 60an tu ke? hahaha.. adehh..sori Na..saya fail bab pesen ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes btul tu Rai..Na bersyukur sgt ada kwn2 kat Alam Maya ni ;) terumata mcm awk hiks TQSM!

      hahah yup yup 60an bole 70an bole ;D

      Delete
  9. so x mau sedih n be happy ye !.. KA pown actually ade sedikit duka juga but pendam2 ajelah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQSM KA..
      Na kena jd mcm KA..
      Mentor Na ;)

      Delete
  10. yeah.. keep being happy.

    psal dinner tu, aku takboleh tolong sebab aku tak expert dalam fesyen3 ni. agaagagga

    ReplyDelete
    Replies
    1. *DANCE DANCE

      hahah xpe laa awk asl awk tolong cheer me up pun da okay da hihi TQ!

      Delete
  11. walaupun kite tidak kenal antara satu sama lai sekurang-kurangnya kite tahu kite tidak keseorangan dalam dunia online ni . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afisya SOOO TRUE!!!!
      so lepas ni Na taw Na ade kawan sesweeeeeet awk awww ;p

      Delete
  12. pakai dress paras lutut & dress tu polka dotsss..

    cantik!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polka dot mmg cute cute sgtt kan?
      heheh

      tenkiyuuuuuuuu ;D

      Delete
  13. sangat setuju dengan Rai Ourkizuna . be happy na .

    ReplyDelete
  14. kawan maya nie memang ohsem bila kita btol2 ikhlas berkawan =)

    jgn tanya saya cm mana nk dress sbb sy nie simple je org nya hihihihi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi2 kawan cam Kiera yg sgt OHSEM~!! weee
      Kiera tenkiyuu jd kawan Na .. ;)

      Delete
  15. pakai colour blok lah na..:)
    bestnya ada dinner..

    p/s : walaupun seorang yang benci tapi 10 yang syg kita tau.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na pun ade terfikir cam tu gak dya ;)

      **btul tu dya..dlm 10 org tu adalah DYA kann?
      yeayyyy I LOVE YOU TOOOOOO

      Delete
    2. tau xpe..so jgn sedih2 k..hihi

      p/s : kalau nk bedak miyami tu pergi lah cosway sale ke ts..

      Delete
  16. huyoooooo, retro ke dikkk...pakai yg ada bling2 sket cun gak tuh..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAN meriahh mlm tu dgn bling2 hihih ;D

      Delete
  17. kalau rambut Na pendek buat pop cantik heheheheh tapi syg la semata nak ke party potong rambut hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Imaa Na pun terfikir camtu taw..
      okey ke klau Na potong rambut???

      Delete
    2. Jangaann potongggg sayang ! Rambut Na dah laa daaahh..nty mnyesaalll rambut dah lambat panjang

      Delete
    3. Tapi mmg nak nk potong pendek pun..sbb da rosak laa rambut..

      Delete
  18. Salam Na. Bestnya gi dinner. Kak Lyd taknak bagi cadangan apa yang patut na pakai. Tapi nak bagi cdgn apa yg tak patut na pakai. Sila jgn pakai gaya rambut afro sebab gaya itu sangat tipikal utk menunjukkan gaya retro. Gaya rambut buat sanggul tinggi2 mcm ini tau ; http://www.hair.becomegorgeous.com/newest_trends/fabulous_big_bun_hairstyles_trend-2526.html



    *Na, salah satu sebab kenapa kawan2 blogger bg sokongan pada na sbb mereka suka Na. Na sgt pandai amik hati dan sgt sweet. Chill okay?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Lyd SURPERB!!! Na da tgk style2 rambut tu..perhhhh terbaik sgt.... (hebat jugak kak Lyd Jna ni bergaya pasal rambut hihihi )

      **Kak Lyd sbb apa Na pun SUKAAAAA sgt kat Kak Lyd sbb kak lagi sweet dari Na!!! caringgg taw!
      Kak Lyd tenkiyu so muchhh hadir dlm hidup Alam Maya Na *muaxxx

      Delete
  19. Betul tu. kekadang kawan2 di alam maya yg lebih memahami. Happy sebab jna dah happy ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..lagi2 the person like youuuu ..
      Memahami sgttt wewittt ;p

      Na hpy sbb Fiza hpy (^^)/ yeayyyyyyyy

      Delete
  20. APE ITU RETRO KJNA ? HIHI .. CUBE PAKAI ALA2 ZAMAN PRAMLEE .. MESTI COMEL .. SGGUP RAMBUT TU KASI TINGGI GEDABAK .. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula zaman p.ramlee nye style yg bestt kan?
      nampak gojes sgt hihihi ;D
      Tenkiyu Dedeq !

      Delete
    2. SESUAI SGT DGAN AKAK KALO PKAI STYLE SALOMA TU .. COMEL .. TRY LA KAK .. TRY LA .. HHE

      Delete
    3. Okey tuk Dedeq Na try the best okay sayang ;)

      Delete
  21. Suka nota kaki kamu Na.....^^ Kentalkan Hati walau apa pown terjadi bahawa Senyumanmu cukup Indah...=)


    p/s : Kamu cantik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ain tenkiyuuuu so much dari start kita kenal.sampai skrng Ain suka bg Na semangat yg terlu tggi...Na hpy ade kenalan macam Ain..
      ***FREWN FOREVER OKAY****

      Delete
    2. ♥♥♥ Fwen 4ever ♥♥♥

      Yeahhh ! =) Hidup niy walau ape pown dugaan, kite kena hadapi..sometimes kena pk bukan kite jer ade masalah, orang lain lagi besar masalah..Na kena kuat okey ! Lame2 dia akan rasa unsecure bila ada Na...

      Delete
  22. eh , pasal retro retro nihh x pandai sangat. cuba tanya dekat encik google. hewhew. :# #keep bersemngat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa En.google tak bnyk membantu laa sha ;c
      Na pun pening... !@#$%^&*

      #Tenkiyuu Shasha ;p

      Delete
    2. cuba pakai dress yang kembang kembang dekat lengan tuh, denagn stoking panjang, baru tuh kena dengan rambut ala ala miki mouse. hihi cantekk tak??

      Delete
    3. A'ah cute gilaaa Sha..
      Tp camne nk buat rambut micky tu hihi

      Delete
    4. hah' itu wajib kena tanya dengan encik youtubelah, sebab bayka dah dorang tunjuk tuto rambut rambut nihh.

      Delete
    5. ohh En.utube eh..?
      heheh okay okay.. =)

      Delete
  23. polkadot dot dot. rambut afrooooo. retro sangat. ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambut AFROO Nana sure rampai org buat..
      JOM carik kelainan sikit Nana HELP~~!!!

      Delete
  24. Oo da ada entry baru.... maksudnya mood tu dah okay dah he...he...

    OO dik Na sayang.... biaq pi lah orang nak cakap apa pun.... janji kita dilandasan yg betul.... seandainya mereka betul cuma kita yg masih degil untuk mengakui kebenaran itu, berdoalah.... moga Allah lembutkan hati itu untuk menerimanya....

    Dah...tak mo sedey sedey lagi eh... nah barbie doll main.... he..he..

    Retro eh? Emmm.... kebaya pendek ala-ala saloma siput atas kepala, cermin mata yg tajam tepi tu atau....ala ala Merlyn Monroe, gaun putih kembang, rambut ikal putih! he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Im backkkkkkk OKJE ;D :D :D :D

      yup btul tu Okje,Na kena berhati terbuka..menerima smua nya.yang baik Na tetapkan yg buruk Na nak perbaiki kan okje =)

      Tenkiyuu Okje atas sokongan dan dorongan yg super duper awesome~!

      CUTE~!!!!!!! Na akn try carikkk mana yg suit dgn Na okay!!! MEKACEHHHH KAKAK KUH!!

      Delete
  25. salam j'na
    Be your self... Insya-allah j'na berdoa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup i'll keep praying In shaa Allah
      Tenkiyuuuuu TA..
      =)

      Delete
  26. Retro..? Hmm...
    pakai spec besor2, baju polka-dot hitam putih, seluar bell-bottom... dan talipinggang setebal 4inci...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa yg tu td memula Na da fikir kan Woot Woot~!!
      kacak tak kacak tak kacak tak?

      Delete
    2. keh keh keh... aku gelak siap-siap.

      Ok... kacak--kacak..

      jangan lupa, kasut kasi tinggi6 inci macam KISS... hahaha

      Delete
    3. yelaa pastu Na diri sebelah menara klcc jadi KEMBAR 3 kan??? huhuuh

      Delete
  27. Waaahhh... sama jugak.
    Ni Len sendiri commitee untk annual dinner.
    Ktorang guna back to the past theme.
    Retro la namanya.

    Now duk pilih 3 antara 3 clothes.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa JOM laa kita share~!!!
      Len ape 3 option tu??
      CEPAT SHARING~..

      Delete
  28. yeah...teruskan dgn semangat...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy \O/
      Mekaceh cik.blogger ;D

      Delete
    2. haa...cenggitu la yeahhh hahahah

      Delete
  29. retro..?

    pakai baju kebaya ketat..dengan sanggul tinggi..


    eh..retro ke tu..? haha..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PERFECT!
      Retro laa tu ;D
      sanggul tu yg kelasssss sgt kan hihihi
      Tenkiyu Miss Sengget ;)

      Delete
  30. Spec beso jgn lupa..kebaya ketat juga.. sanggul tinggi..polkadot pun ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spec BESAR tu CONFIRM heheh
      Kak syila mana nak dapat kebaya mcm tu?
      ada idea x?
      SERIOUS NA tataw ;|

      Delete
  31. hidup terlalu singkat utk dipersiakan..jd nikmati hidup utk buat yg terbaik..=)

    retro?? alahai~ x pandai sgt nk menggaya nih..=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupss.Hidup umpama Aiscream..Nikmatila ia sebelum ianya cair ;p yummy~

      Tenkiyu Fatin ;)

      Delete
  32. EH..'pipi aku merah tiba la na'..hahaha..makaC ya (slang sabah)..

    bestnye annual dinner..tema retro plak tu..memang feberet ni.nak ikuttt pless(mata bersinar-sinar)...aku syorkan ko pakai yang seksi2 skit na..baru la meletop.hehe...yang penting spec ala paris hilton tu wajib..baru 70s..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay bah kalau begitu kekek *SABAH tempat Na lahir okay!!

      hahahahhahaha ABang yg terbaik ni!!
      "kau pakai yg seksi2 Na baru meletop"
      taw x nakk gelak sampai berair mata !!!
      wkwkwwkwkwkwkwkwkwkw
      MENTAL LAA ABANG MCM NI hahaha
      *high 5 cepat!

      Delete
    2. 5ive..kahkahkah..

      aku tak kisah ko pilih dress polkadot ke, skirt bling2 ke,seluar boot cut ke, buat rambut alfro ke na..pandangan mata keranjang aku biasenya yang paling menonjol ofkos yang paling seksi meletop..kebabommmm..kehkehkeh..

      Delete
    3. ƌ̲̣̣̣̥k=))ƌ̲̣̣̣̥k=))ƌ̲̣̣̣̥k=))ƌ̲̣̣̣̥k=))ƌ̲̣̣̣̥
      Na kena menurut perintah ke idak ni??? Klau xdgr derhaka pulak kan? Hehhe

      Tak betul laa Bundle ni!!!
      Ni klau mak cik Lyaa bace mmg kena skolah laa Bundle huhuhu

      Delete
    4. Takpe la Na. Dea da besar, da pandai jaga diri sendiri. Takde masa kut nak skolakan dea :P

      Naaa, vote untuk dress polkadot! Comel taw! Dress tu make sure kembang bawah & paras2 atas lutut camtu. Wuuu comel! :D

      Rambut wat camne ek? Takde idea lagi. Tapi make sure pakai scarf2 kat rambut. Err bukan make sure, ni cadangan je. Hehe

      Delete
    5. Mcm da give up je heheh :)

      Dress kembang bawah tu sesuai ke dgn Na Lyaa?? Sbb Na ni kurus tggi..xrasa klakar ke?? Pendapat plz..

      Rambut tu Na stuju pakai scraf..! Iskk peningggggg

      Lyaa tenkiyuuuuu utk candangan awk yg meletop! :)

      Delete
  33. muka awak ada iras pelakon drama Julia tu la.. yang jadi watak jahat tu... baru saya perasan ni...

    apa2pun, saya sangat2 bersetuju dengan statement awak ni.. --> *** Jika kita melakukan sesuatu dengan KEIKHLASAN,nescaya ganjaran yang kita terima juga setanding dengan apa yang kita usahakan,walaupun ada orang tidak hargai,kita tetap REDHA,walau ada orang mengataa,kita tetap TERSENYUM walau ada hasilnya tak seberapa,kita tetap BERSYUKUR,walau ada orang berdengki ,kita tetap BERUSAHA,walau ada orang benci tetap kata ADA AKU KESAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang Jahat tu yang cerita Julia tu Nama dye IZREEN kan? hahaha taw da ;D
      awk ramai yg ckp camtu tapi hakikatnya tak de..serious mmg xde..jgn terpedaya okay awk.

      Terima kasih sbb setuju dgn Na ..
      **Jarang nak dpt prg stuju dgn Na ni huhuu
      -Nampak sikit Na da matang CEWAHH~!

      Delete
  34. be strong Jna..~!! masih ramai yang mmpu buat cik Jna tersenyum.. ikhlas kan semua ye. InsyaAllah ada ganjaran nya.

    Retro..? Ermm aiNa rasa...pakai yg bling2 la Na. Glamour and Vogue gitu.. hehehe (^^,)

    p/s: Na pakai mcm mana pun owez cun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan salah sorangnye adalah AINA~!!!!!

      Alahh mana ade cun..suka bagi hidung Na kembang sebesen taw ;p

      Delete
  35. Gi tengok gamba2 lama mak Jna..camne gaya dolu2. :)

    *sedih seketika itu normal. Asal tak hanyut dgn kesedihan. sbb hidup ini singkat utk terus rasa sedih & kesal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa mak Na memuda rambut pendek kembang2 ...
      zaman skrng mana ade rambut kembang..pastu spec mak tu OVER sgt besar nye..FESYEN kate nye hihih

      **yups btul tu Kak ujie tenkiyuuu so much ;)

      Delete
  36. ehh..jgn sedih lama2..nanti hilang seri wajah..
    lebih baik senyum je... berseri2 muka awak..
    :)

    ReplyDelete
  37. kawan2 bloggers ni best jugak sbnye jna..tgk cm jna, rmai btol ha member2 maya ni..jadi jna tak pelu la nk runsing pape..kalo org lain takleh trime jna, ade lg ramaiiii yg nk bkwn ngn jna dgn ikhlas lg..psl retro tu, indah pakai jeans putey ngn satu tshirt yg bli dr tesco je kot kale pepel macam watak Daphney dlm Scooby Doo tuh..hehe..baju tu skali ngn belt polkadot itam putey..ha watak Dephney pun best jgak dijadikan contoh retro jna :) tak sabar tgk jna berdinner lak! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupsss btul tu Indah..dan kawan2 yg ikhlas tu Indah dan smua hihih TQSM ;)

      Indahh nak tgk pix Indah pakai retro tu bole x???
      if no means okay ;)
      sbb Na masih lagi mencari pakaian yg sesuai.. huhuhu

      Delete
  38. patutlah didiey tgk jna xreply komen2 tu...huhu
    jna sabar k :)
    kami semua cayanggggg jna =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups yups..sbb Na tatw laa nak reply ape utk issue itu ;D

      Now okay dah.. hihihi

      Na lagiiiiiiiiiii SAYANG korang SEMUA! ;*

      Delete
    2. hehe...bagus kalau dah ok :)
      happy for u

      Delete
  39. that's my gurl!waahhh tetibaaa hahaha, Na.. you look gorgeous!oh lupa plak awk mmg gojes sepanjang masa hahaa, cheer up ok, i just love the way you are..mmuuuahhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh awk lagi gojes..!
      hehehe KITA smua gojessss yeayy (^^)/

      Tenkiyuuu Aleeya..
      TQSM... i love u MORE~!!!!

      Delete
  40. erkkk..nama Bundle jer ada, nama H xde..

    *away kecil hati~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik ape pulakkk EEeeeee Bundle kan ABANG..
      dye kan da orang tua kena dahulukan dye..

      H kan buah hati buah tgn buah kepala buah ape lagi?? So nty Entry special tok H..

      (HEBAT GILA CARA NA MEMUJUK)
      huhuhuhu

      Delete
    2. abang kene 1st la pakcik..ko dah jadi buah buahan tu tak cukup lagi ke..kehkehkeh..




      Delete
    3. Eee confuse laa npe bundle pggil H pakcik..bundle dgn H spe muda lagi ni??? Hehehe

      Delete
    4. Payeh yg paling muda... kahkahkah

      Delete
    5. Ye awk under 8teen kn??
      Sbb kakak awk umur 20thn :)

      Delete
  41. oh fire fly ke? ;)

    no matter what life must go on..kan? ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Hidup perlu diteruskan ;)

      Tenkiyu kaishin ;)

      Delete
  42. Salam perkenalan :)

    Jom join Give Away dot my. 10 domain bakal di hadiahkan percuma. Easy n simple saje

    http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan :)

      Tenkiyu for ur invited.

      Delete
  43. wah.dia ni.bangun tido terus nak pakai retro.pergi gosok gigi dulu lah.jangan lupa lap air yang dah expired dekat mulut dan pipi juga.dah basi :p

    habis event retro jom i belanja you tengok wayang dekat panggung HAPPY sg.besar sabak bernam yuk! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee mana ade air expired! Air yg kat mulut kita pepgi rasa air kelapa taw ! Nak try?

      Hahhahha nak nak nak!!!
      Pangung HAPPY yg da xberapa nk hppy tu..

      Eh japp jom serious japp..
      Pangung tu mmg wujud ke??

      Delete
    2. ha.taw-taw.perisa kelapa pandan kan?kelapa pandan semalam.kan kan?

      serius la.isk.tak pernah pun i tak serius.semua benda i serius dengan u ok.ha.selama ni u ingat i tak serius eh?pasal hubungan kita pun u ingat i main-main eh?ok.fine.

      kita putus cara baik ye.

      Delete
    3. Kelapa fresh laaa :p

      Laa ape pulak hubungan kita mmg la serious!! Mmg confirm serious laaaa npe nk putus bagai ni?
      Kn hari ni anniversary kita.
      Xyh laa la putus ok!

      Delete
    4. HAHAHA.
      asyik malam jumaat je anniversary.hais.besar family kita nanti. ;p
      awak rockkkretro.takyah pakai apa-apa pun Na dah cukup rockkk.

      ok.tak jadi putus.

      Na.sila tabah na untuk apa jua keadaan dan ujian.kekal Na yang hebat ni ye.sampai bila-bila.lebih hebat takpe.kurang SIAP!..no more anniversary.ayuk!

      Delete
    5. HAHaHa
      Da awk yg mlm² jumaat melamar sy! Mcm xde hari lain..
      Da laa awk rasa kita bole pg puspakom x?? Minx tukar tarikh anniversary kita??klau bole sy rasa elok kita pg minx cepat..sementara bdk tgh cuti skolah..so xde laa kena beratur dan menunggu kat sne lama sgt kan???

      Awk jgn risau..selagi sy masih bole shuffle..xkn ade yg terkurang..pasti lebih advance dan adventure ! *tiptop

      Delete
    6. hala.kasi i 14 hari lagi boleh?start esok nak kena pakai fair & lovely dulu.kalau tidak kompem tak lepas tukar tarikh.kantoi part tinted.

      u ingat tak kali ke 8 kita gi tukar tarikh haritu.ha.u punya pasallah.pagi tu u makan telur rebus balance kenduri 'monyet' tak hingat-hingat punya banyak.kan dah kantoi part asap ekzoz.karbon monoksida yang u lepaskan tu hampir-hampir meragut nyawa pegawai puspakom tu.perghhh.tapi macam biasalah..i tetap backup u.salah pegawai tu lah kan.apsal tak pakai topeng anti gas kan.bajet hebat.padan muka!

      Delete
  44. rambut kembang kerinting2 !! hehe.baju style peplum pun macam retro juga kan ?? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Na baju peplum white kaler cute kan??????? Na ade terfikir gakk.. Eeeeee bnyk nye Na fikir hahah

      Delete
  45. wah pakai skir pendek polkadot, legging kaler purple, wedges bunga besa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Legging tuuu mmg Na stuju sgt hihihi tq iffah :D

      Delete
  46. eee syoknyaaaa, boleh gayakan pakaian ala dolo2 kan.. kalau dapat join, nak rembat baju my mom masa dia kahwin2 dulu.. yawww! InsyaAllah, kalau ada rezeki, ena join.. hehehe.. btw, u looks sooo pretty jna... lovely

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh ena hebat idea Ena hihi..
      Tp Na mmg da xbole laa nak pakai Mak Na nye pakai,sbb mak Na tggi cili api je hehe ank dye ni tggi mcm KLCC :)

      Tenkiyu Ena! Ehh tp kan awak pun pretty jugak..ayuuuu je!

      Delete
  47. agagaga.. tak reti la fesyen2 ni..

    saya noob orang nye.. :'(

    tapi bila sebut retro, kat fikiran ni dok bayang pakaian 70 an gitu.. shades, seluar boot cut.. hahaha.. entah betul ke idak fikiran teman ni..

    aihh, Na siyes la canntikkk.. ;)

    *kenyit2 mata sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul laa tu.
      Ape pulak tatw.. Hebat Hebat!
      Bole jd penasihat pereka fesyen hehe

      *flying kiss

      Delete
  48. sekarang ni sibuk sangat dengan retro kan..
    tapi akak ni buta fesyen..huhuhuhu...
    pendapat hancusss...

    ReplyDelete
  49. pesanan abang Jna a.k.a Ym. Bundle paling best! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?? Best kan?
      Tgk laa nasihat dye utk adik dye pg party RETRO tu mcmne lak
      Kakakkaka mmg xsyg adik tu
      :)

      Delete
  50. Replies
    1. Alalalala mekaceh atas pujian Mieya tu.. :)

      Delete
  51. Baru tahu Jna kerja dengan company Fireflyz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa yeker hihihi tp entry sblom ni mmg Na ade bgtw Na keja FY.
      Myb Nur x pasan kot hehe :D

      Delete
  52. retro? coraknya kebanyakan bulat2, garis2..
    warna plak selalunya warna koko, oren..

    itu je yang hana tau.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh tenkiyu Hana
      Na pun xberapa nak taw sbb tu minx pendapat yg pakar!
      Kira Hana pakar la jugkkk :)

      Delete
    2. haha hana xpakar pun. pernah buat acara berkaitan dengan retro2 ni.. tau sikit2 ja.. xsabar nak tengok Jna nanti :)

      Delete
  53. stail baju color block pun adalah retro rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup yup btul tu malay male.
      Tq utk candangan itu
      :D

      Delete
  54. hi na yg cute... ni kalau retro ni kena pakai rambut alleycats la ni hehehe... btw jom join contest ni, klik je kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi prince... :))

      Hahah xnk laa rambut alleycats da ramai sgt nk pakai..Na nk kelainan hehe

      Tq for ur invited..Na da tgk da..tp awk bole ke Na join..Since Na rasa Na baru je kenal awk..
      Nty Na kalah Na sedih..
      Na ni buruk peragai..taw nk menang je hihihi

      Delete
  55. Errr...kena lurus rambut n baju kotak2 erk...ahakz...retro kan tu...ahakz...sowy..budak kampung tak taw apa2...ahakz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isk tak baik ckp cam tu awk..
      Kampung ke bandar ke sama ok!
      anywy tq utk candangan tu ;)
      baju kotak2 tu pun style jugak..

      Delete
  56. Hi, check out www.namewhatyouwant.blogspot for chic and reasonable accessories. :)

    ReplyDelete
  57. naaa.. bestnya tema retro. of course pakai dress polka dot color blocking. rambut curly pastu ikat headband. chomelll..

    cikna slalu naik firefly. boleh date nnti. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa yeker???
      Ape full name meh cni nak cehck dlm system hihi

      Rambut curly tu sexy! I LIKE ;p

      Delete
  58. mee pun pelik. Ad dtg lg dkat blog na rituh nk tgk na rply komen tp xde. Nampak kekecewaan na kt ctu. Hehe.. Xpe dear, stiap dugaan yg dtg mematangkan kita. . Ok utk anual dinner. Why not buat je rmbut mcm saloma. Haha. Dah tu pakai pulak dress kain smpit yg mmbuatkn na akan brjln tkepik2. Haha. Jgn lupa menari mcm cte pramlee nnt! Kakakaka. Sedang imagne. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh Mee pun rasa pelik ke..?
      heheh mekaceh sbb concern....
      yelaa tp tym tu mmg down down down~!!!

      Tu laa Mee mcm taw je Na kjln bersepeh ni..
      hhmm..
      hahahha

      Delete
  59. hahaa.. ikut keselesaan la kot..
    actually bella x pndai sgt la nak bg pndapat pasal pakaian nie. ag2 nak attend dinner. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe its okay bella..
      anywy tqsm.....
      btul tu keselesaan yg paling penting =)

      Delete
  60. dinner..bestnyer..pakai yang colourfull sikit taw jna.. kalau dpt colour blocking lg bgus... tgh trend skrg ni... with headband then gelang or rantai yang funky..comferm meletop... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confirm meletoppp okk ! heheh
      tq awkkkkk ;)

      Delete
  61. wak pon kadang2 malas nak reply komen, baca komen je tapiii.. iiHIIkks

    ReplyDelete
  62. na buat rambut gulung besar mcm ni http://4.bp.blogspot.com/-0JADdqBRq94/UJ8vVtUAJ-I/AAAAAAAAFEM/T0EMpDEuDVc/s1600/285728_473349146030889_1242120448_n.jpg , lepas tu letak klip rambut besar hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayuz nak buat kat mna fesyen rambut cam gini...
      tapi kan rambut camni Na nk buat mase Na kawen nty *jauh tak angan2 Na hihi

      Delete
  63. hehe..mungkin sesetengah orang tak faham kak Jna..kita tak balas komen dekat entri kita sendiri, bukan sebab kita sombong atau tak, tapi mungkin kita ada cara tersendiri..

    dan, betul akak buat, rajin komen, tapi kalau tak komen ke blog org, cakap kita sombong ..mentaliti manusia..sebab kalau tak komen kat blog org pun, mungkin kita tgh BZ ..atau apa2..tapi bukan makna sombong, kalau jumpa face to face tak sombong macam yg org cakap kot ..

    pendapat saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn jom jumpaaaa!
      hehhe

      biasa dik..penilai org kat kita mcmne pun..
      klau xbtul pun nty dyeorg ckp btul..
      kita xbole buat ape..
      kene yg memahami then okay laa
      kena yg xfaham..
      nk buat cammano.. hhihihi ;D

      Delete
  64. Naaaa...plz jgn sedihx lagi...na mmg seorang yg open minded n terus terang...sy suke....happyx selalu okey....

    Waaah...ada retro party....cuba make up n dreessing ala ala saloma...malam pesta muda mudi...hihi

    Miss u too :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Na hpy da hihihi
      tenkiyuuu Alai...

      Tu laa masalah nye masih tatw nk pakai ape..bnyk sgt pilihan yg cantik2
      pening..
      rasa nk pakai smua nye BOLE?
      hihihi

      Delete
  65. jangans sedih2 bah..nnt nda cumil..hehe

    ReplyDelete
  66. jgn pernah takut utk melangkah ye Na...keep moving sbb mmg stiap jln ada onak dan duri yer..kite je kna fikir cara nk atasi :) retro?ofkos pkai spek besor tu pastu pkai baju corak bulat2x gitu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ayut..Na kena terus maju kehadapan ;)
      Tq atas sokongan ayut ;)

      spec besar tu confirm kena ade hihihihi

      Delete
  67. itu sudah pasti, jika kita selalu iklas dalam perbuatan ganjarannya memang susah nak di gambarkan...

    walawei.. retro tu. cute le kamu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sbb tu Na kena sentiasa ikhlas In sha Allah ;)

      Tenkiyu kak watie ;)

      Delete
  68. tak pe. tak yah fikir sgt hal lain.yg penting fikir diri sendiri.jgn sedih2 yea.

    na mmg rajin komen kat.ptt la blog na ni beratus komen ade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na da okkk kak Ros ;)
      Tenkiyuu

      Alaa mana ade rajin.. Kak Ros pun Rajin jugakk..
      slalu cmmnt blog Na ;)

      Delete
  69. lumrah kehidupan gitulah .. apa pun allah tahu dan pasti ada yang lebih baik utk kite nnti k.. ^_^

    ReplyDelete
  70. keh2...xley tolg..aku fail bab fesyen

    ReplyDelete
  71. hidup sentiasa kena belajar dan belajar sbb manusia x pernah akan sempurna .. sempurna itu kena cari .. ;)

    hurmm akak x der idea nak bagi .. janji molek , x menjolok mata ok lah dik ..
    Na pakai apa sahaja dah comel .. nak2 na slim .. semua kena .. ;)

    ReplyDelete
  72. kurusnya na..keciknya pinggang....heheheh,,bab retro ni tak pasti..agaknya kena pakai rambut kembang tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh a'ah mcm tu laa tp Na xnk pakai rambut cam tu laa..Sbb Na rasa ramai akan pakai ;)

      Eh mana ade kurus tym tu Na berisi.

      Delete
  73. Na, rambut tu ikat tocang dua, pastu pakai baju dress warna hita, socks panjang sampai ke peha, pakai kaca mata beso gedabak. pakai handbag polka dot. hehehe.. kira retro jugak la kan? nge hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perhhhh Fesyen designer gakk Dira ni..
      TERBAIK Dira ;p

      Delete
  74. na u nie lawa laa . ehh jap mekasih bagi burung kite makan tadie , heheheheh

    *na macam mane u buat header u bagi center , i punye mcm tak berape magah la , hahahah :D

    ReplyDelete
  75. alaaa kak na, emma kurg tau r bab2 pesyen nih.. kak na pkai ape2 je, mst lawa punye... :D

    pssstt, abg bundle? >_< hahahaha

    ReplyDelete
  76. gud luck ^^

    SLM..please www.cicileydi.com

    ReplyDelete
  77. maknanya kena mesra la ni ? main komen komen ? haha.
    pasni nak buatt komen reply2 la .
    kang depa cakap kita sombong .

    ReplyDelete
  78. Org semanis Na pakai apapun tetap akan terserlah kemanisannya, yg jadi tak manis ialah kalau tak pakai apa-apa (sori...lawak nakal yg tak lawak..ihiks..)

    ReplyDelete
  79. nice dress!!! very the kena dengan orang yang slim macam na. :D

    ReplyDelete
  80. Na betul apa yang na rasa, kadang kadang fie rasa kawan kawan alam maya lebih supportive dari kawan kawan alam realiti. Dan kadang2 fie rasa yang realiti nie lebih bermuka-muka*sigh.


    Na fie suggest na pakai gaun yang retro tu, yang macam barbie punya gaun, like kembang gila lepas pinggang tu. Then rambut buat curly. Cantik to the max plus na dah cantik. hehe

    ReplyDelete
  81. salam kenal Na... hai ;)

    {Pisang Kaki}

    ReplyDelete