HandsomeGirl

Saturday, 10 November 2012

Monyet Di PUAN kan

10.11.12
Hari pernikahan yty (Norhayati M.Ishak)
Sumpah sedih uwwarghhhhhhhhhhhhhhh
26tahun nyet kita hidup sesama,ketawa bersama,makan sama,mandi sama,tidur sama so lepas ni dah kan kita dapat buat semua tuuu BERSAMA T_T
Saya start kenal yty masa tadika lagi,terus kesekolah rendah ke sampai kesekolah menengah, sampai kehari nie  dan untuk selamanya. Macam-macam kenangan manis pahit, cuka, gembira, sedih, pedih EH macam-macamlah kenangan yang ada dengan dye.Saya susah dye susah saya senang dye senang ,tak pernah dye berkira dengan saya. Adat perhubungan even dengan family pun kita ada terasa hati,jadi tak terkecuali antara saya dengan yty,bila yty merajuk saya pujuk, bila saya merajuk saya pujuk diri saya sendiri :D

Nyet kita pernah janji kan nak naik pelamin sesama!Tapi memang kita manusia senang merancang tapi  TUHAN yang menentukan,memang jodoh aku belum sampai so terpaksa la kau naik pelamin tanpa aku T_T
*aku sakit hati kau kawen wehh~! lepas ni kau mesti lebihkan laki kau dari aku HETCHU!
Apa pun aku doa kau kekal selamanya,jangan melawan cakap suami macam kau selalu melawan cakap aku (sebab apa yang kau cakap memang tak pernah betul tapi kau suka poyo kau paling betul huhuhu ;) Aku taw lepas nie kita dah tak dapat macam dulu sebab life orang yang dah berkeluarga lain dengan life orang single ehemm macam aku  =)
Kau dah ada tanggung jawab kau sebagai isteri,jangan jadi isteri derhaka,patuh pada suami. NYET!! Kita dah tak boleh melepak macam dulu ,aku akan rindu saat-saat tu~!
Hyeeee Jai~! (Suami Yty)
kau jaga kawan aku bebaik,bertangung jawab!Kalau dye salah tegur dan nasihat cara yang betul jagan kau angkat tangan kat dye,kau berani pukul dye confirm aku repeat, aku pukul kau ramai-ramai *POWER tak aku heheh aku taw kau laki yang baik Jai !Banyak bersabar dengan perangai dye jangan kau sakitkan hati dye jangan buat kawan aku nagis okay aku rasa kau lah orang yang kedua yang faham A-Z tentang dye selain aku.Bagi dye kasih sayang yang cukup dan jangan abaikan dye.Tu je yang aku harapkan.
**Lelaki tengah tu AMIR bestfrwn kitaorang
Amir lepas nie tinggal kau dengan aku je wehhh monyet da bersuami kau tengok monyet-monyet dye pun kawen jugak!!Daripada kita ntah bebila nak kawen ggggggggrrrrrrrrrr #_#
SELAMAT PENGANTIN BARU NYET~!!!!!!


**NYET is name panggilan untuk yty sebab
KENAPA?macam mana monyet  hyper? Macamtu jugak laa dye :D

165 comments:

  1. mandi sama??

    ish2 akrab betui hang pa dua orang

    ReplyDelete
  2. Kalau Jna majuk, Jna pujuk diri sendiri? Kesian Jna. Kehkeh :P

    Selamat perantin baru Nyettt! Jna kawen je la ngan Amir. Okeyy laa tu, kacak gak nampak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa sbb dye xde perasaan pun nk pujuk memujuk ni hehehe

      AMIR?? hahahaha xnk ahh! ;D

      Delete
  3. pergghhh, nama panggilan tak boleh blah sungguh!!! huhuhu

    ReplyDelete
  4. selamat pengantin baru kepada mereka..Jna bila pulak nak naik pelamin? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jna lambat lagi..Jna tggu anak raja minang *BERANGAN :)

      Delete
    2. amboii ! tak adanya anak raja..haha
      berangan ja keja naa..hoho

      Delete
  5. mmg sedih la kan kalau bff kawen. lepas tu mesti dah renggang sket. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Chic Na tu laa yg na fikirkan tu..tp xpe laaa nak wat camne ;)

      Delete
    2. takdenya.. kan bff dr kecik. jgn risau ok.

      na syg, kalau nk tanya pasal coklat tu direct ke fb chic na tau. ;)

      Delete
    3. ape FB Chic Na..sorryyy tatw
      *jgn marah eh? ;)

      Delete
  6. memang sedihkan kawan baik dah berkahwin.. semoga hubungan persahabatan sis dengan kwn sis tu hingga ke syurga.. amin... bff forever yaw! selamat pengantin baru to your friend

    ReplyDelete
  7. Nyet da kawen tinggal jna ngn amir. ha jna kawen la ngn amir. hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMIR? hihihihi xbaik ckp xnk nty jodoh pulak..tp mmg xnk kakakka ;D

      Delete
  8. slim gilaaaaaaaaaaaaaaa Jna !
    dah macam SNSD dah hihi

    ekhem , na bila nak kawin ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SLIM??? na da gemok laa okay..da naik da now 50kg yeay (^^)/

      Delete
  9. ramai ouhh kawen masa cuti ni kannn..
    congratz utk kawan na..
    na bile pulak ??
    cepat laa na...
    iye ke single ni? xcaye ahhh... hahahaha

    na kena cepat2 kawen nmpak gayanya... tu. ngan amir .. haha...

    *eh, komen dah sama ngan liyaa la pulak :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyahhhh laaa doa na dgn amirrrrrrrrrrrrr
      ggrrrrr xnkk la amir ;D

      #haha amir jgn touching klau bace
      aku pukul kau klau kau touching

      Delete
    2. dahtu ngan sape na ??

      ngan H nak tak ??

      Delete
  10. congrats to ur besfren,cantek la tarikh wedding dia... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa jna pun egt nak kawen 11.12.13 bole?? *berangan :)

      Delete
  11. Tahniah buat kawan Na. Hahaha, sedap nickname beliau. Nyettt :p

    Berdua jelah Jna dengan Amir lepas ni. Ehemm. Dah cukup elok boleh buat majlis berdua pulak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sedap eh nickname dye :)

      Eeeee tak nk amir laa hehehe :D

      Delete
  12. tahniah...untuk kawan jna ye
    kiut sangat pengantin tu...

    insya allah nanti ada jodoh untuk jna jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiyu eita :)

      Doa kan cepat jodoh na sampai.

      Delete
  13. Nyet....hahahahha, cantiknya nickname nya..mengingatkan saya kpd nickname anak lelaki saya yg dipanggil "Nyet" oleh adik perempuannya. Mengapa adiknya memanggil "Nyet"? Ia hanya kerana abangnya penggemar pisang nombor satu di dunia, hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah yekerrr kesian abg dye!
      Mesti name tu melekat sampai ke besar kekekek

      Delete
  14. wa akrabnye..semua mende buat sama.kecuali masuk toilet je tak sama..hahaha..jna cepat2 naik pelamin lak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masuk toilet pun sama jugak #_#

      Insyaallah zilla doakan laaa ye :)

      Delete
  15. ah.. rase sedey n geram kan bila kwan kesayangan dah kawen..takpelah...jaji si dia bahagieee...


    n na pasni jadi mokcik lah..
    mokcik na :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups btul! Kebahgian dye kegembiraan kita kan :))

      Ape pulak mokcik maintain kakak lerr hehe

      Delete
  16. SELAMAT PENGANTIN BRU KWAN KAK JNA .. SABAR K KAK JNA .. NNTI TURN KAK JNA LAK TU .. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiyuu deq!
      Alehh kjna rasa mcm deq jee yg kawen dlu huhuhu "̮

      Delete
    2. WAH .. YE KE NI KJNA ? HAHA .. AMIN .. MUDAH2AN .. KALO DEQ NIKAH DLU .. KJNA WAJIB DTG TAW TAW .. KUIKUI

      Delete
    3. ehh tu HARUS taw!! nk bergambar dgn deq ;)

      Delete
  17. Pergh!...makan nasi minyak sorang-sorang tuuu!!! he..he...Come Mr dan Mrs Bean tu Na.... hu..hu...

    Sampai masa orang tu pulak!! insyaallah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha taw xpe okje..

      Na mcm lambat lg je...okje doalaa utk na ye :)

      Delete
  18. Replies
    1. Alaa nana soalan bonus sgt hehe
      Insyaallah nty ok? :D

      Delete
  19. Eh eh 26 tahun bersama, means jna 26 tahun ke umur ? Lahhhhhh tot you are younger than me. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mmg laaaa na lagi remaja dari fie dushh dushhh xkn baru taw kot ƪ(°͡▿▿▿▿▿▿°")͡ƪ grrrrrrr

      Haha

      Delete
  20. ko kan terasa keseorangan, lebih2 lg bila dah ada baby.. .huhuhu

    aku dah merasanya. tapi kalau aktiviti dirancang bersama, dan ko jd sebahagian keluarganya, keluarga persahabatan korang akan lebih besar dan lebih meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups btulll ;D

      mmg tak sabar nk membesarkan dan memeriahkan lagi dgn ade babyyyy pulak ecehh ;D

      Delete
  21. jnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yg awk pgg tu buifrin awk eh? HEHEHHE

    ReplyDelete
  22. cumellnyer pengantin....nape pggil die nyet???kihkihkihkih

    ReplyDelete
  23. Na...mula2 Kak Sha cam emo gaklah baca posting nie...sampailah tertengok gambar Mr. Bean tu...haahh...potong Na...potong!!!

    Na, sape kate kawan dah kawen takleh lepak sesama. Kak Sha ngan Kak Dee relax je lepak sampai malam:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha sama kak sha muka kawan na dgn bini MR.Bean tu ;)

      yeker??? bole ker?? mesti hubby kak dee sporting kan!! Na harap na still bole laa lepakkk mcm dlu ;)

      Delete
  24. fuh sedih bangat kamu yer. kawan baik dah kawin.kamu tu pasti lepas ni akan kena tempias kamu jugak.

    moga kamujugakcepat naik pelamin.akak doakan aje .

    ReplyDelete
  25. Susah klu nak cari sahabat tapi senang cari kawan..hehehe

    ReplyDelete
  26. seriously kawan rapat kahwin, rasa juga la kehilangan. especially when their hubby jenis yang tak sporting kasi isteri keluar dengan kawan2. haiyaaa. memang hubungan akan jauh laaaa dengan kawannn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tak sporting.. dia nak jaga isteri la tu.. taknak isteri huha huha sane sini.. kang org kate ape pulak kan.. dh jadi isteri mmg tu la tanggungjawabnye.. syurga di telapak kaki suami kan.. hehe

      Delete
    2. kannnnn tu laa yg na takt tu huhuhu
      harap2 suami bukan laa seorg yg annoying (maaf yty)
      hehehehe

      Delete
  27. mesti sedih gile kn bff kawin.. nanti tggl la kte sorg2.. hukhuk

    dh tggl berdue tu ape lg, jna kawen je ngn kawn laki tu. hahahha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha Jna kawen dgn sape lak?
      ggrrrrr AMIR is bestfrwn lerr not more than dat..
      peace ;p

      Delete
  28. woahhh, lamanya kenal sejak tadika! unbelievable! congratulations to your best best best friend tau ;)

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. yeker? JOM~! hahaha
      macam ajak gi mkn je hihih

      Delete
    2. nak kawen kat mane? thailand? bangladesh? pakistan? hahaha :p
      eh,lupe lakk.. sebelum ajak kawen kene la ajak deting dulu kan? haaa.. jom deting! :p

      Delete
  30. inshaallah tuan blog tak lama lagi. hehe. cuma tak tahu bila. btw tq datg singgah blog ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu laa harap2 mmg xlama lagi hihih

      Delete
  31. selamat pengantin baru diucapkan :)
    moga terus bahagia sampai bila2.
    lepas ni pasti giliran awak pula :)

    ReplyDelete
  32. hahaha..kau bile lak nk di puankan...?

    ReplyDelete
  33. Replies
    1. hahahah Doa kan laa cepat2 jna naik pelamin eh ;D

      Delete
  34. Kawan sesama perempuan ni bila dah kahwin pun hubungan tu xkan terpisah sebenarnya..lain la kawan baik yang melibatkan berlainan jantina..sebab bila salah seorang bernikah sahaja..hubungan persahabatan itu akan kembali terjalin semula bila yang lagi seorang itu pun bernikah juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 mcm tu laa dezee semoga reltion ktorg x putus Amin ;)

      Delete
  35. Jnaaaaaa..
    Sgt sedey...aku nangis pundek..
    Thanks a lot na..
    Kau dont worry sbb jai ok je..
    Lepas ni still boleh hangout bersama..
    Tp jai pown bersama..
    Hahahahha. .
    Aku xsbar turn kau..mst yg kau slalu wat status berapa hri lg tu kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SURPRISE~!!!!!!!!! mcmne kau boleh taw nk cmmnt ni hehehehehe :D

      NO mention beb
      anythg for youu~!!!
      tak sabar tggu hari sanding kau ni~!

      Kau doa kan aku cepat kawen ok..nty anak2 kita laks jd best frwnp hihi BERANGAN jauh sgt dahh ni ;)

      Delete
    2. Makcik kau aku xtaw nk comment..
      Aku pown ade google mail taw..
      Yati.nuevo@gmail.com..
      Ade job please email to me..
      Ha ha ha ha..

      Aku tgu ko kawen..patu bru ngandung sesame..patu branak sesame..

      Aku halang jai main..hahahaha..

      Delete
  36. bestfren suda kawen ek...hahaha tahniah2 :D

    ReplyDelete
  37. pak...pak..kedebung kedebunggg...hahahahah...cantik gambar jna ^^

    ReplyDelete
  38. wah,memang bestfrend rapat ni.... tahniah untuk pengantin..

    ReplyDelete
  39. ramai kahwin semalam and hari ni. tarikh cantik.hehe.
    tahniah buat kawan jna tu.hehe

    ReplyDelete
  40. cik obama..selamat pengantin baruuu (cakap dari tingkat atas amcorp mall)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahahhahahahahah
      bukan amcorp mall da roboh ke?

      Delete
    2. sudah ke?serius ke?buli gua ah tu.kan?

      Delete
    3. seripus kot..aduhh buat ape nk buli pasal amcorp mall ;)

      Delete
  41. memang rapat benor korang nih! hehe...tahniah2 buat kawan kamu! ;0 owner blog nih biler pulak..lalalala

    ReplyDelete
  42. salam.
    Tirana aduka tunggu kad jemputan dari jna .hehehehe.
    Jgn lupa tau undang ta ni.kekeke..
    Dia dah sampai jodohnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah klau da sampai jodoh Na mesti Na jemput smua kwn ² blogger Na! Tp mesti dtggggg :)

      Delete
  43. Awak bila? Bila bila? tak sabau kita nak jadi flower girl ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes awk da confirm ok jd flower girl kita,jgn tarik diri last minute.. Pukul reramai nty :)

      Delete
    2. Kalau tetiba kita ada hal acane?

      Delete
    3. Apehal??? *tbe²
      Hahah
      Takde takde xbole cancel okay!

      Madi nk kirim nasi vangey!
      *mengidam

      Delete
    4. sobsob.

      esok kita hantar kat office,tunggu je kedatangan nasi vanggey tu ye :p

      Delete
    5. posmen kita ni tak amanahlah ni, nak kena belasah posmen tu nanti,grr

      Delete
  44. seronok kan biler ada kawan baik yg dari kecil sama2 sume sama2...mmg terbaik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok tp da kawen mana ade seronok..rasa mcm ade org lain da miliki dye hihih ;D

      Delete
  45. teringin pulak saya nak kawen kak ..haha..tapi umur pun belum cukup lagi 20 ni ..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahhhh nk kawen pulakkk...tggu umur 28 baru kawen ok budak kecik ;p

      Delete
  46. Wahh..untung laa kawin.selamat pengantin baru dan tahniah kat kawan baik akak. :)

    ReplyDelete
  47. jna dtg dengan sape tu?ehem3...blh jd model la dgn tahap kekurusan anda tu..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jna dtg sorang ler..
      hihih Amir tu bff na ;)

      Delete
  48. huhu jeles kan.
    jue lagi la..kembar jue yg paling rapat. da kawin..
    mmm...layan sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. JUE kembar???? besttttttttttttttttnyaaaaaaa!!!

      Delete
    2. haha kembar jue.. tapi dia da kawin..
      kalu na kawin inform jue juga tau.. dapat la kira2 bajet nak terbang ke sana

      Delete
  49. sama2 kita doa jodoh kita ek.. :)

    ReplyDelete
  50. Alolo..tomeynye nickname diye..Nyet!! mesti kamcing habes nih..hehehe

    Anyway congrats kat mereka..Alhamdulillah bertemu jodohnya dan tarikhnye pun cantik 10.11.12 hihihi..

    Jna, InsyaAllah pasti kat tiba jodohnya satu ketika nanti..jangan risau.. enjoy dulu hokey!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkyuuuu Nita TQSM ;))

      Na pun harap2 cepat jodoh na sampai..kawan2 smua da ade ank dah *jelesss nie ;p

      Delete
  51. tahniah bt kawan Na...!best yer...hihihi..tp mcm sdeh jgk kan klu kawan rapat kwen kite blom..ahaks!BTW,jgn sdih2x ea..mesti ada tu jodoh yer..doa byk2x agar dpt jodoh yg baik dan secepat yg mgkn ;)

    ReplyDelete
  52. doakan saje yg terbaik for yr BFF tu ye !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups KA..
      But KA doa tok Na jugak ye hihi

      Delete
  53. Tak pasal2 nama gelaran monyet... kih3... Kejam betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha xpe dye ookay je dgn ape name pun =D

      Delete
  54. Sweet je.
    I felt that before.
    Tapi lama2 boleh terima hakikat. Hehehe. :)
    Dah ada anak dah pun kwn Gill tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerrr ??
      Ok gill jna kena kuat kan?
      Hehehe TQ sayang :)

      Delete
  55. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  56. Wah..selamat pengantin baru..wow..!!..macam model kamOo yunx...!!...Cantik...^^

    ReplyDelete
  57. hahha..congratulation to her..jna biler lagi??kata semua benda nak buat bersama..hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahh nyee jodoh pun xde camne? ;D

      Delete
  58. Hihi kawan cantik² dipanggilnya monyet. Kalau kawan lelaki kacak dipanggil apa? Gorila? ;P


    Ala normal la tu, kawan rapat macam mana sekali pun, kena naik ke level seterusnya jugak. Boleh tetap kawan rapat sebab berkawan tak pernah ada tarikh luput ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki pun monyet jugak hihii ;D

      tu laa benda yg mmg kita xbole nk ubah kan?
      Na kena trima ;)

      Delete
  59. cantiknya baju pengantin pompuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan cantik kan ;)
      *Teringin Na nak pakai baju cam gitu ;/

      Delete
  60. hoiii !! kenape u slim sangat !! dengki !!!

    ReplyDelete
  61. wahhhh date dia sama ngn kira ek? tahniah untuk pengantin moga kekal hingga syurga Amin :)

    ReplyDelete
  62. cantiknya dia.. tahniah untuk pengantin

    ReplyDelete