HandsomeGirl

Thursday, 8 November 2012

Welkem to Legoland


Selamat Datang ke 
LEGOLAND MALAYSIA @Johor Bharu
Pada 6-7hb Nov 2012 ritu saya bercuti ke Legoland ,Actually start opening lagi saya dah plan untuk kesini.Tapi ada jee cabaran dan rintangan yang melanda to cancel the trip*yee belum sampai rezeki time tu huhuhu
And finally dapat jugak jejak kaki kat sini (^^)/

Legoland Malaysia adalah sebuah taman tema yang telah dibuka di Nusajaya, Johor, Malaysia pada 15 September, 2012 dengan lebih 40 permainan menunjukkan, interaktif dan tarikan. Ia adalah taman tema Legoland yang pertama di Asia selepas penubuhannya. Pembukaan rasmi Legoland Malaysia telah dibuat oleh Sultan Ibrahim Ismail, Sultan Johor pada 22 September 2012. Ia adalah tunjang 5500000 kaki persegi (510,000 m2) bersepadu kompleks di Nusa Cemerlang taman perindustrian, dalam Iskandar wilayah ekonomi Malaysia, yang terdiri daripada pusat gaya hidup runcit, pejabat, hotel, pangsapuri perkhidmatan dan unit-unit kediaman.

Di tengah-tengah taman adalah Miniland, di mana hampir semua mercu tanda Asia telah dibina menggunakan bata LEGO.Kos Legoland Malaysia dan taman tema air adalah RM720 juta, manakala Hotel Legoland kos RM190 juta. "erkkk banyak nye kos patut lerr cantik bebenor.AWESOME!!! Bila tengok semua decoration yang dyeorg buat ni 100% menggunakan LEGO. Sampaikan saya terfikir macam mana laa otak dyeorg ni berfungsi untuk create semua ni *HEBAT bukan?
Selain Legoland Malaysia, lain-lain tarikan Lego bertemakan berdekatan akan membuka kadang-kadang. Yang pertama akan menjadi Lego bertemakan taman tema air pembukaan pada pertengahan 2013.Tapi yang all game dekat taman tema air tak banyak pix yang saya boleh capture coz saya belum pakai CAMERA KALIS AIR ;D

Bertuahnya siapa yang pergi pada waktu yang baik,i mean cuaca yang panas
sebab masa saya pergi hari tue ,Memang semua orang pun taw keadaan musim hujan  di negara kita sekarang ,So Johor tak terkecuali ,kat sana hujan turun dengan lebat so banyak activiti tergendala and semua permainan diberhentikan due to bad weather.
  So bila da takde kerja ataw cara nak hilangkan boring sementara menunggu hujan turun MARI kita berphotoshoot sendiri (*_*) *kau berangan je laaa na

Its time to go back byeeeeeeeeeeee #peace
 Even this is  last minute planning still we had so much fun 
"kan kawan-kawan?



^^Guys! Tunggu apa lagi start planning to go there~!

Info tentang harga ticket disana  

Adult
  • Day Ticket: RM 105 Purchase online (7-Days Advance Booking)
  • Day Ticket: RM 140 Regular price
  • Annual Pass: RM 275 / SGD 115

Child 3- 11 years old

  • Day Ticket: RM 82.50 Purchase online (7-Days Advance Booking)
  • Day Ticket: RM 110 Regular price
  • Annual Pass: RM 210 / SGD 88

Senior 60+ years old

  • Day Ticket: RM 82.50 Purchase online (7-Days Advance Booking)
  • Day Ticket: RM 110 Regular price
  • Annual Pass: RM 210 / SGD 88

 
 

196 comments:

  1. wah untung la dapat gi negoland tuh..
    dah la tiket mahal..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk mahal berbaloi awk PERCAYA LA ;)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape deleteeeee kantoi kan? hahahha :D

      Delete
    2. Maluuu. Siap kata first lagi tu. Rupanya second :p

      Delete
    3. hahahahaha #_# kiutt laa ninja ni..meh kiss dahi sekali!
      muax

      Delete
    4. hahahahhaha..tak dapat 1st ke??????? :p

      Delete
    5. H tetap 1st dlm hati na eh?
      Eh td bundle dlm hati H pun dlm hati.. Bole ke? Keke

      Delete
    6. Berangin je tengok komen cikgu. Banyak sangat tanda soalnya.

      Delete
  3. Seronoknya Jnaaa~!

    Tapi, knp mcm ada rupa Scha Al Yahya je?
    Haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. scha pulaaa????

      haishh korang ni memacam ;D

      Delete
  4. Replies
    1. tetap 1st dihati Na ? Bole ke mcm tu? hahah

      Delete
    2. awek berbaju superman tu comel la na..nak berkenalan dngn dia bule dak?

      Delete
    3. buleh buleh gi blog dye ISMYRA na td nak tag dye tp terlupas KAWAN tak guna kan??

      Delete
    4. ohoo..ismyra dalam entry2 sebelumnya ni kan?

      Delete
    5. Ohh H egt?? Na jeles da ni ;c

      Delete
    6. h jgn potong line ye..aku dah cop..

      Delete
    7. Ym pun na jeles jugakk

      Jom kita abaikan myra nak??
      Hahahha *org busuk hati

      Delete
    8. na busuk hati.. hye! sy myra.. ;D
      hahahahahahha.. *poyo*

      Delete
    9. eeeee npe myraa pg tunjol diri.. nty naa jeles lagi hahaha ;D

      nak delete cmmnt myra bole tak? kakakakaak

      Delete
    10. eee busuknya hati.. tak kasi cann lgsg la na ni.. haha.. kasi la cann oke? hikhik.. ;P

      Delete
    11. hahaahha untuk myra nyawa pun na bg *eceh sweet x?

      Delete
    12. hai ismyra..salam kenal..hehe..

      Delete
    13. hai bundle salam kenal ;))

      syida awk 1st dari belakang kan? ;)

      Delete
  5. x ajak i pun!



    pic last tu mmg kiut!



    peace you!



    sexy ...wow!

    ReplyDelete
  6. Seronoknya jna pergi situ...mesti mahal masukkan..

    ReplyDelete
  7. syok nya Jna!!
    one day akan sampai juga insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi plan nak beli bila da siap sepenuhnya.. :) xmau waktu hujan juga..

      Delete
    2. *beli = pergi..hahhaa tak mampu la kalau nak beli kannnn..hahaha

      Delete
    3. Haa tu terkejuttt gilaaa! Nak BELI! Klau beli naakkk nk jd adik angkat ke kakak angkat ke anak angkat awk ke hahhah :p

      Delete
  8. na.. baru sempat datang.. dah lame nak singgah sini.. hari ni dah boleh datang golek2 kat sini..

    nampak best laa na pegi legoland tuu.. wot wot .nak pegi jugak...

    lega, hari ni komen tak banyak lagi. besenye kene scroll down lagi lagi and lagi.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha x baik ckp kene scroll kebawah tuuuu hehehhe

      Jom jom awk kita pi sesama!!!
      Nk nk pg lagiiii ni!

      Delete
    2. haha.. jom na...

      tengok, dah banyak dahh komen.. mujur komen kat atas....

      Delete
    3. betul laa.. muka na ada iras ngan retis nama apa tu.. izreen ke ape ?

      Delete
    4. xyah nak izreen sgt laa isk isk
      hahahahaah

      JOM !! awk belanje na H n bundle ok! ;)

      Delete
  9. even kampung dekat jer dgn legoland tu, tapi tetap belum pernah pegi..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. H dak jb ke???? Nk tanye sikit..nape JB nye makan mahal eh??

      Delete
    2. Sebab JB tempat orang singapore selalu kunjungi? Eceh. Memandai buat andai sendiri.

      P/s: Minta izin menyampok :p

      Delete
    3. Eh tp mkn kt singapore murahhh je.

      Delete
    4. meh sini org jb nyampuk sikit...hehe...jb memang makan mahal sikit...sbb kos kehidupan sini tinggi...sg nampak cam murah...tapi kali kan dgn rate duit kita terus puasa je...haha...pernah sekali mkn nasi campur kat sg...eh 8 dollar jer...agak murah...tapi lepas kali 2.4 trus mcm nak pitam...kat jb boleh breakfast lunch dinner terus...haha...

      Delete
  10. ada beli ole ole untuk kita tak? tunggu next kita pi legoland, hihi

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Key fine nak bgtaw jugakkk LEGOLANd is the besttttt
      Hahahaha

      Delete
  12. best betul dapat ke sana izreen azminda! eh Na! ngahngah.

    nanti dani pergi boleh la bayar harga kanak2. wkakakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh melatah -latah lak heeee

      Yeker awk bole dpt harga kanak2
      Mana aci...

      Delete
  13. heiii naaa apesal dah sampai nusajaya tak bgtau i? rumah i dgn nusajaya 15 minit jeee. haaaa.
    disebabkan dekat n senang nak sampai legoland kite cume pegi main2 kat entrance je amik gambar. hahaha. nak pegi lagi tapi tunggu pokok matured. hikhik. tau tak kat nusajaya tu ada lagi theme park yg dah nak bukak? phewww~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa yeker mana nak taw...
      ape da jd dgb danga bay?

      Delete
    2. danga bay under construction tu. haha. tunggu la nanti sikit lagi na, danga bay nak jd mcm sydney. hahaha.

      Delete
    3. kahkahkah. JPO jommm ! JPO memang tak boleh blahhhh. perghhhhh. ;p

      Delete
    4. taw xpee...iskk rasa xnk balik ritu mase gi sne ggrrrrrr

      Delete
  14. wak pon dh penah sampi legoland niii.. ihikss, tp kat luar 1st pic tu jeee.. ehhhe, jadila kanns

    ReplyDelete
  15. wahhh bestnyaaa sis gi legoland.. ena ni bilalah dapat g kat sana.. =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa bila ena free ena pg laa dgn En.pasangan okkk; )

      Delete
  16. mahalnya jna!
    jauh sangat tu.

    hmmmm.

    nama penuh wan.
    Mohd Syazwan Che Deraman.
    kenapa jna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa dekat laa wan naik keta 1jam jeee

      Pasal name tu adalah..
      Nty na bgtaw...
      haritu mase wan apply for malidor
      Wan apply position ape?

      Delete
  17. Gilee bestt dapat pergi..!!
    Nak pergi tapi jauh sangat laa. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa pergi laa eiqa
      Johor mna jauhlaa

      Hehe

      Delete
    2. heheee jauh laa tu 3,4 jam..
      ekekke :P

      Delete
  18. Pergh... Seronok dapat pergi Legoland... Dah merasa jugak la pergi ni... Bila la dapat jejak ni.

    ReplyDelete
  19. ada dalam list tempat yg nk dituju untuk vacation tp x tau bila kesempatan itu dtg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi laa next year sbb xsilap naa bnyk lagi taman tema akan diadakan..

      Na pun mcm nk pg lagiiii; )

      Delete
  20. ohhh.. serius jeles ni. pegi jb tak ajak. hukkk.. teringin nk pegi tp xtau bila asyik bz je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buang bz tu jejauh ayuh kita pg serama Jom!

      Delete
  21. apa? Na nak belanja hana ke legoland. boleh je.. :)

    ReplyDelete
  22. Best nye pegi sana.. Tak tahu lagi bila boleh sampai..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe Insyaallah ade rezeki mesti awk sampai..
      Meh kita pg skali nak?

      hehe

      Delete
  23. huuiii bestnye!

    mahal gak eh tiket die. tp berbaloi la. dah kos nak siapkan tu pun dah berjuta.

    terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memanggg BEST~~!!!
      hehe

      yup mahal tiket tp berbaloi Eva ;p
      Jom kita sesama pergi JOM~!

      Delete
  24. Jna tinggi macam gergasi. haha. Eh eh teringggin gilos nak ke sini. Entah bila lah dapat, johor nun jauh di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam KLCC laa hihihi
      JOm fie we plan..pg sana with all the bloggers JOM~!

      Delete
  25. aku dah berapa kali teringin. teringin nak ke legoland. tapi gi dalam mimpi je. hehe

    ReplyDelete
  26. pic cantek...tambah2 yg last tu :)
    hotel legoland dah siap?
    tu la tak sabar nak bawa doubleIS..tapi tu la pilih musim jup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHH BERTAMBAH JELES LAA NA KLAU TGK PIX2 AKAK PG LEGOLAND ISKK ;)

      Delete
  27. Nampak cantik Na..... Tak bestkan kalau pegi musim hujan..... tak dapat nak main, macam rugi je tiket tu.....he..he..

    dengan Genting mana best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw xpe..nty okje plan laa pg sne..ajak na skali taw
      heheheheh

      genting more best sbb kat sne bnyk da permainan kat cni kan baru..tp mini taman kat legoland adalah paling terbaik diseluruh negara ;p

      Delete
  28. nampak smart lagi menarik, tak tahulah bila nak dapat pergi agaknya..sob2

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1hari ni mesti pergi nye..ok!
      jgn lupa ajak na taw ;D

      Delete
  29. LAST ,, AHAK ..

    WAAAAAAAAAA .. SERIUS BEST JE NMPK KJNA N DE GENG G SITU ,, KITE DA LAME TINGIN NK G SITU .. TP BILE ? BILE N BILE ? HOHOHO .. ADES ..
    COMEL LA KJNA NI (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. last! hehehe

      mmg best deq jom kita pg sesama JOM~!

      Delete
  30. wahhhh bestttnya Jna...pegi Legoland...
    ada plan juga nak kesanA bila balik Semenanjung nti..kena tunggu thn depan lah gamaknye...huhu..
    TQ for info harga tiket tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. next year is a good planning atie...sbb skrng ni kn musim hujan..so xbape best sgt ;)

      nty atie pg bole laa belanje na 1 ticket kekeke

      Delete
  31. johor ye? ngam sangat...si dia tu dari johor pula.

    alahai..nak juga sana ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajak laa sidye pegi jueee!
      jgn lupa ajak na sama taw ;)

      Delete
  32. waaa na bestnya!!! hmmm 1 ari nk g sana gak!! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best awk!!
      Jom gi sana nak nkk ikot!

      Delete
  33. sy org johor, tp sejak legoland buka, xpergi pun lg sebab xde geng.. takat pegi berdua dgn bf, xbest.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tina JOM pg dgn jna.
      Na pun nk pg JPO ni hehehehe ;D

      Delete
  34. yeay! akhirnya dpt jugak pergi.. myra sampai skng pening naik naga tu xhilang lg.. *melampo* haha.. nampak x myra SUPERWOMEN kat ctu.. haha.. ;P
    thnx frens for the delicious cake rtu.. sedapppp.. tak tenteram myra blk tu memikirkan korg akn baling tepung.. fuhhh.. nsb baik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setelah mcm halangan dan rintangan..haishh
      ape pun syukur kita slamat pegi n balik kan myra ;)

      Delete
    2. kan.. alhamdulillah..
      so next trip? haha..

      Delete
  35. WAH...cam best jer, nak pergilah nanti :)

    ReplyDelete
  36. wow!besar tmpt tu kan..mmg berbaloi ler even mahal tiket tuh..tp akk x sampai lg..kena simpan cukup duit dulu baru leh kecni*_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe xpe nty ade rezeki mesti kak ieja akn sampai Insyaallah..
      jangan lupa ajak na taw ;)

      Delete
  37. wahhh beznya mesti byk tgkp gmbr..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bnyakk sgt..nak publish dlm blog ni nty org bosan pulak hihi

      Delete
  38. wah dah pergi best niii...jna org mne ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JNA LAHIR SABAH TAPI MMG DARI KECIK STAY KAT PJ ;)

      Delete
    2. xde laa yunk..
      npe imaa org jb ke?

      Delete
  39. Syiok nyer Jna..(",)..aiN nak pergi, tp xtau bila..Jna pergi niy tidur ke x..??..If Tidur sane, 2 hari semalam berape yunx..??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jna pergi tdo sne...stay kat hotel ..
      mcm jna under cooperate so murah sikit 1 mlm 2++ je..alah tp ain klau nk carik hotel yg lagi murah pun ade...

      nty ain pegi ajak jna okay! ;)

      Delete
    2. Hohoho..kena ajak Jna gak ker..?? ekekeke... :)

      Delete
  40. bestnyer..

    nak pegi jugak, tapi kene tunggu beranak dulu. pas beranak kene lah tunggu abis pantang dulu. pastu kene tunggu baby besar sikit pulak.

    agak2 bilalah kitorang boleh sampai sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha xpe bilaaa smua nye da ready hehehe bole bawa baby sama weee~!

      Jna nak ikot ye!

      Delete
  41. Teringin nak pergi sana. tapi entah bila lah dapat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nty lepas mieya da kerja mieya pg..bole belanja na time tu mesti lagi best kat lego tu ;)

      Delete
  42. amacam best kan.. aritu alkisah pergi sampai depan pintu je.. tak masuk pun.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha depan dye pun bestt kan kan kan?

      Delete
  43. Good to know that u had fun there :)

    ReplyDelete
  44. ala...ni klu cuaca ok mesti lg byk gmbr jejalan kat legoland kan...menarik..same la gan harga tiket..menarik..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha taw xpe..skrng ni pun bnyk actually pix..cuma takot org boring tgk pix2 na hehehe :D

      Delete
  45. best nye!!nape jna xajak didiey???? sob sob...
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay diey maaf hehehe
      next trip ok ;)

      Delete
  46. wah..rupanya awak ni tinggi orangnya ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape b4 this na nampak mcm org pendek ke? heheh

      Delete
  47. cantik tempat tu jna...

    semakin kerap ayie tgok iklannya di TV dan di mana2 :)

    ReplyDelete
  48. wah dah sampai dah ye , sure best giler kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt KA..
      Ka kene try bawak family pg sna ok ;)

      Delete
  49. pergh..makin jeles setiap kali tengok orang pergi legoland nie..its get better everytime orang pegi..hehe..maybe boleh start plan gi sana around next year..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestt next year pergiii sure lagi best..
      na pun mcm plan nak pg lagi skali ;D

      Delete
  50. bestnya kak ..hamboi sakan posing ye..haha

    ReplyDelete
  51. orang too da sampai dulu daa , hehehhe

    lawa la gambar gambar

    ReplyDelete
  52. nak masuk toilet dia mahal tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk toilet free awk..
      no charger ;)

      Delete
  53. Kita dah tengok dah pix tu semua! Hehehe. Memang best dan adik saya sangat cantik!!! Kiut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahha yes yes kakak na da tgk awal2 pix ni hehe ;D

      Delete
  54. wah...best nye na pat g kat sna...blh tahan jugak kan harga tiket nak masuk...tp mmg cntik benor2 la tempatnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt dhiaaaaa mehhh kita plan pegi sesama JOM~!

      Delete
  55. bestnyer pergi legoland.. teringin nk pergi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nty awk pergi ye pilot lover!
      Eh na suka nick name awk tu heheh :)

      Delete
  56. raun2..terus sampai sini..slm ziarah..nice blog!

    ReplyDelete
  57. nampak memang best..kalau dapatpergi lagi best kan...
    pandai betol diorang buat lego..
    menjadi je

    ReplyDelete
  58. Bestnya tempat tu....harga tiketnya pun best juga, tapi pengalaman tak dpt dibeli dgn harga tiket kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeeee btul JR!
      naty awk pun akn rasa ape na rasa ;p

      Delete
  59. bestnya jna!!! g jln2 dah die..kte gak yg stuck kt kuching lg..meh la jln kt kuching pulakkk..leh jd tourist guide special utk jna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. indah kat kuching ke???
      laaaa na mmg nk gi sane egt nk gi day trip je
      sbb teringin makan laksa sarawak ;D

      Delete
  60. tak pernah lagi smpi ke sana..inshaAllah..nanti..

    ReplyDelete
  61. peh...kene dtg ni...cuti2 ni kalau rasa kaya sikit nk pegila..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaah kena kaya dlu ek.
      alaa klau ade rezeki lebih pun bole =)

      Delete
  62. bestnyee dah pegi legoland! eh muke jnaa ni skali tgk mcm muke izreen lah yg pelakon tu..ihiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestt sgt...
      ahh egt kan muka izreen tu da xde da hihi

      mana ada sama dgn dye laaa zaty.

      Delete
  63. Asal dtg sini mesti tak sempat nak komen. Hahaha! Na, pegi Legoland asal tak ajak? Dekat je kut ngan umah, tp tak penah jejak lagi :P

    Na ada nak sponsor tiket free tak? Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa sempat je commnt hehehe ;D

      Liyaa klau utk liyaa bukan ticket je makan minum peninapan smua laa A-Z sponser okay!!

      bila mau jumpa?

      Delete
  64. Mak aih, mahalnya tiket. Nampak bestlah Legoland. wuhuu!

    ReplyDelete
  65. Bestnyer! Entah bila la boleh smpai... Sure pasni kalau mintak cuti, jejalan sana! ;)

    ReplyDelete
  66. mahal tiketnya la.adoi.bila la dapt diskaun. Agak2 ada tak? Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA tak pasti laa TA...nty klau ade Na bgtw TA taw ;)

      Delete
  67. bestnya!!! xajak dya pun!! xckp pun nk g legoland!! nk ikut!!!waaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekehh kan rituuu da ajakk..
      Na ckp jJom gi JB..
      Adelahh Na ajakkkkk..
      Ade Ade

      Delete
  68. x bgtau pun nak dtg jb...leh sy bwk makan tempat best...hehe...
    btw saje je nak sakitkan hati...sy masuk legoland free...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cis xgunaaaa hahaha mmg sakit hati!! ;D

      Delete
  69. http://peaceder.blogspot.com/2012/11/peaceder-kebaikan-dan-kelebihan-awal.html... nice ur blog.. jom jengah cnie lak n follow me back

    ReplyDelete
  70. Your pictures look so interesting, cantik2 and pull my interests to go there! nak pegi la! adui. best nye. :)

    btw, im your new follower-

    wiidaribbon.blogspot.com

    ReplyDelete
  71. tak suka pegi tmpt cm nie sebab sakit pala sesak ngn ramai org.. suka pegi pantai, tasik haaaa nak bersuami blh la pi tmpt2 cenggitu hikhikhik :p

    ReplyDelete