HandsomeGirl

Wednesday, 31 October 2012

Jna Marcello


Semalam saya dapat request dari seseorang
Actually da lama da dye request untuk saya share
mana datang nya nama JNA MARCELLO tu
untuk tak menghampakan dye *cewahh
Hari nie saya akan share mana datang nya nama tu.

Nama sebenar saya
Norjana Rosli
Kalau ada sesiapa yang pernah bace entry
So dyeorang akan tahu sikit kisah tentang 
life style saya masa kecik-kecik dulu.

Kalau nak cita pasal nama panggilan
memang macam-macam nama paggilan saya
masa kecik tetomboy dulu
Family belah ayah panggil saya A'BOY
kekawan pulak ada panggil ADAM
saya pulak berangan nak nama IMRAN *wewitt macho gila nama kan?
Tapi tu semua masa kecik-kecik laa
Kalau dengan family sendiri memang lekat sampai sekarang
ADIK walaupun im not adik anymore yelaa da besar kot
kekadang macam malu bila dyeorang
panggil "adik" depan orang ramai (*_*)
 Mase saya jadi dancer pulak  nama panggilan  jadi IJAN
Ada yang panggil JNA and NANA plak memang panggilan
untuk budak-budak kecik macam sepupu saya and rakan-rakan kerja.

MARCELLO ataw dipendekkan JNA LO.
Actually nama nie bukan la berangan-rangan
nak jadi JLO laa minah salleh lah ,takda okay
Datangnya nama ni sebab dedulu saya 
ada kekawan bole dikatakan 1 group yang ramai
Prinsip berkawan kita kitaorang
HARUS makan sesama (port yang dah ditetapkan)
 kena ada aktiviti yang sihat
yang tak sihat pun ada jugak hehe (masa zaman nakal-nakal)
pergi memancing sesama,main bowling,movie sesama
bercuti,beraya memang kami semua kena sentiasa bersama laa
so tiba-tiba datang 1 idea dari "pejal"
letak LO dibelakang setiap nama kami semua
^^zaman poyo :D
Jadi memang sampai sekarang nama JNALO /MARCELLO
tu melekat kat saya (pada siapa yang tahu jelaa)


 
 ** tue laa kekawan LO saya

Nama dan hubungan sebagai kawan antara kami 
masih tetap ada untuk selama nya
banyak sangat kenangan pahit manis
dalam group ni,dari group ni jugak
saya dapat taw siapa kawan yang penyayang
siapa penting diri ,siapa yang  boleh susah senang
tapi boleh dikatakan semua nya TERBAIK!
Kita orang masih keep in touch
cuma tak macam dulu,yelaa masing-masing
bz berkerja,ada yang sambung belajar
ada yang sibuk show 24jam heheh
nak taw siapa?
Google jap ROKUSTEPS :D



**korang semalam ade carling cup
 Chelsea menang 5-4 dengan MU =)


193 comments:

  1. o i see...dekat sama juga la nama tu..

    hhihikkkk jna..

    kalu jue..jauh menyimpang nama..


    *****chelsea mng ye? yess yess

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah jueLO isk xkena laa kekeke

      ^^yups yups Chelsea menang yeayy (6^)/

      Delete
    2. hihiikkk memang xkena...
      cukup la jue jaynee je..

      nasib mng..sebab jna xmsg pun ada game

      Delete
    3. haahah tu laa jue jaynee is more stylo ;)

      camne nk msg yunk..mana ade no awk ;p

      Delete
    4. see...hehehee

      o ndada ka? baah nanti jue bagi k

      Delete
  2. Replies
    1. isk name saya NOrjana je xde hebat nye #_#

      Delete
  3. Hi Jna...

    (dulu masuk terus komen je, kena reverse jap)

    ReplyDelete
  4. owh..itu rupanya asl usul nama jna walaupun ade few things yg tak dpt catch up..hehe..kenapa ngan Rokusteps??u nie one of them ker??hehehe..Rokusteps showdown 2010 punya contestant kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup dlu sblom Rokustep masuk show down..na join jugak..tp bila da besar badan da berat da x mampu nk break dance da hehehe actually dyeorg tu smua pun group na laa ;D

      Delete
  5. wahh pelbagai makne dan kisah dalam satu nma.. hehe good... nama cantik macm orgnya juga.. ^_^

    ReplyDelete
  6. Hebat2... memang artis dah nama...

    Berlagak Chelsea menang.. takpe2... Nothing piala pagi tadi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KANNN kekekekke

      wekkk aslkan menang hahahah 5-4 ok!!
      no rasuah hahah

      Delete
  7. http://striderbuzz.blogspot.com/2011/06/showdown-2011-personal-review-rokusteps.html

    Rokusteps yang ini ker??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupy up..perhhh pernah buat entry pasal dyeorg??? TERBAIK?heheh tenkiyu tenkiyu kerana menyokong ;)

      Delete
  8. gitu kesahnya.. sy lak org still pggl kecik.. sbb saiz bdn la, apa lg.. tu bbm ke?? syioknya ada grup.. sy contact bbm brape kerat la sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah kalau org da kecik tu mmg slalu melekat tina name tu..tp best ape name kecik CUTE!!

      bagus pun bb contact bape kerat tu tina sbb xde semak sgt broadcat memacm hehehe na rimas..
      da 300 org na delete dari bbm na taw :D

      Delete
  9. Hahaha.... setiap nama tak datang tanpa kisah disebalikya.

    Masa aku pindah rumah, orang tu terkejut tgk nama penuh aku sebab bukan Len Inouie.

    Keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann so len ape full name cepat share ;)

      Delete
  10. Alkisah begitulah ceritanya...
    Jangan lupa nama asal tak apa..

    ReplyDelete
  11. Owh...gitu kisahnya, baru tau ☺☺. Ada kisah disebalik nama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa tu kisahnye bukan saje2 poyo taw fiza heheh ;D

      Delete
  12. Hikhik..mcm2 sejarah ade kan..?? :D Jna Lo, NorJana..huuuiii, xjauh beza..glamour u yunx - JNA..=) Hehehe..



    p/s : Chelsea Menang..?? Hoyeahhhh.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mmg xjauh...mana ade glamour isk isk isk hahahahha ;)

      yup yup Chelsea menang semalam hahaa *hpy gila!

      Delete
  13. Oo dari situ ke datangnya Jna tue hihihihi.. wowww rokusteps? sy minat kot tengok dorg masa show down tue. Na awak pun salah sorang dari dorang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiera taw x rokustps tu tubuh dari na 14tahun lagi..so time tu ade laa na join buat persembahan kat sekolah2 pastu bila da besar mana nak mampu ankat badan sbb pemalas hihihi
      tp mmg dyeorg smua kawan aa kiera sampai skrng azfar lo ajemm lo faez lo ;D

      Delete
  14. begitu al-kisahnya ya Jna.. apa pun nama Jna Marcello ni memang nampak high class.. cun! :)
    adik manja gitu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha highclass eh..tu name sesuka je atie ;D

      Delete
  15. sedap nama Norjana tu..kisah disebalik nama dok panggil macam2 nama last2 jadi Jna..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tu laa bila ade yg terlalu kratif kekeke :D

      Delete
  16. persahabatan kekal abadi..weeee..

    ReplyDelete
  17. Ptut r bibir ad skit cm jlo..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHA BIBIR JNA MANA LAK SAMA MCM JLO..BIBIR JNA ATAS KECIK KOT HIHIHI

      Delete
  18. na msg kt no ayu ka?xdpt pun na..huhu..
    no ni ka? 0103737834

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh bukan bukan..ok nty na msg balik ;)

      Delete
  19. jna lo..trolololo..haha..

    ok terima kasih atas pencerahan tu na...
    yeahh..chelsea win..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mcm perli je awk..

      yes yes we are the win..
      menang BERSIH no rasuah kekekek ;D

      Delete
  20. hai norjana :>
    kenapa dgn rokusteps ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye gadis bunga
      rokustep tu kekwn mase LO tu la hihi
      dlu jna group tu jugak..

      Delete
    2. Selamat datang admin baru hihihi

      Delete
    3. err... tak mao la jadi admin. nanti tak jalankan tugas, kena marah. kite takut kena rotan. huhuhu

      Delete
    4. Mana pulak kena rotan..na ni boss yg baik lagi baik dan sgt baik! Jgn risau kekekek

      Delete
  21. oh rokusteps...yang masuk final showdown 2011 tu kan?kan?

    sebenarnya memang nak tanya fasal nama Jna Marcello. seb bek dah terjawab. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha so entry ni mmg utk awk laa dani ;)

      yup yup rakustep yg masuk show down tu..lagi sorang ajem tp ajem sesat masuk wakaka ;)

      Delete
  22. wak masih X phm abes 'Marcel' tu dtg dr mana erk... ke wak yg tetinggal bas niii.. uuuHUuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah laa wak lupe lak jna nak cita pasal marcel...kita org (1group)rajin dgr radio 1 day tedgr laa 1 name mamat ni ape ntah name dye tp ade MARCEL..so jna poyo2 bagi sendri name marcel kat diri na so gabungkan jd marcelLO tu je hehehe

      Delete
  23. oooooouh baru wa tau nama lo :P

    ReplyDelete
  24. Sama macam Wak. Kak Sha tak paham mana datangnya perkataan 'Marcel' tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak sha na terlupa lak pasal MARCEL tu
      .kita org (1group)rajin dgr radio 1 day tedgr sorang caler ni laa 1 name mamat ni ape ntah name dye tp ade MARCEL..so jna poyo2 bagi sendri name marcel kat diri na so gabungkan jd marcelLO tu je hehehe

      Delete
  25. takleh terima...takleh terima....

    ayu ayu pretty pretty macam ni tomboykah dulu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mase na tomboy ensem gila ok hahaha :)

      Delete
  26. SEJARAH NAMA NI MUNGKIN BOLEH DIBUKUKAN UNTUK SIRI BUKU SEJARAH AKAN DATANG..EH..HEHE...GURAU2..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah sejarah silam kan kak may ;)

      Delete
  27. alamak.. chelsea menang yer?hahahaha xlarat nak tengok semalam...

    saya dah update
    selamat hari raya aidiladha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus laa Chelsea memang hari tu pun sepatutnye draw 2-2sbb goal ke3 tu offside hahahah

      Delete
  28. owh gut kisah nya.. nk buat jugak la cerita asal ny a'phat' heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa good idea tolong laa cerita kan nape phat??? peminat too phat ke?? ya aau wa au ya auu

      Delete
  29. ohh kool nye ada grup blkg nama ad Lo. mesti kamceng habessss ni. terbaikkk ;)

    ReplyDelete
  30. owh.. gitew..ingatkan sebab Jna suka telenovela.. :P

    yeay..chelsea menang hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. telenovela ape nita hehehe :D

      yesss Chelsea menang horeyyyyy!!!

      Delete
  31. nak tgk masa tomboy dulu izreen :p

    Jb buat apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tgk ke? kang terjatuh cinta lakss hihihihi

      Delete
    2. kita masih berada kat kl time tu :/

      Delete
    3. kita tak sure, sebab kita ikut emak je ni. gombak rasanya

      Delete
    4. Aduhhh jom laaa gi JB!!! Ajak mak skali..JOM!

      Delete
  32. OOO itu macam ka adik maniss...he..he... kira ala-ala J LO pun ada jugaklah ni...he...he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha itu macam laaa kaka manis ;)

      Delete
  33. ohh, camtu ke sejarah nyeee... hehe.. :D nama Imran mmg macho laaaaa... >_< Adam pn.. hehe

    ReplyDelete
  34. Waah, jna penah jd dancer ke?! cool lah! ;) Pernah teringin nak name imran ke atau teringin bf name imran? hehehe gurau2. Mmg suwittt sgt berkawan bila kita sedar dan letak ciri prsamaan antara semua kawan2 yg rapat... dn makin mencari ciri2 persamaan yg ade.

    Akhirnye chelsea menang. Tak jadi lah pukul dodol ;P

    *neway, mmg nasib baik sgt kan jna tak ada pape kes tu, mcm2 org skrg ni*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup dlu na dancer..lagu zapin failed shuffle can hahha poyo x?

      na teringin gak ade BF name IMRAN sbb na mmg suka name tu..tp xpernah dpt pun hahaha

      YES!!! finally Chelsea menang hehehe

      **kisah yg kat entry awk tu ke? yup..mmg xde jd ape..tp itu pun..na merayu sampai nagis suruh dye lepas kan..da laa time tu laki tu mabok!taw laa org mabuk kuat dye mcmne kan?

      Delete
    2. Poyo is my middle name dira :p

      Delete
  35. ohh kisahnyer.. ramai nya geng na. geng LO. huhu..
    nape na tak terus jd dancer? suka ar tgk diorang2 dalam showdown tu.

    mcm macho je nama Imran tu. hikkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tu skrng pun mcm nyesal sbb da stop jd dancer hehe dlu sbb malas mal bagon pagi selalu ponteng kerja...mase remaja kan hihihi

      kannn macho gilaa kan name tu ;)

      Delete
  36. hamboi akak ni ..hehe.. mahu jadi gadis-gadisku gangster ke ni ..hehe

    ReplyDelete
  37. kebetulan pulak citer ni dengan nama gua.nama group gua dulu Aziz (sempena nama cikgu disiplin sekolah gua).nama gua kalau kawan-kawan gua panggil Aaron.sebab gua selalu dengar lagu penyanyi dari hong kong.sampai sekarang nama gua melekat jadi aaron aziz.

    ok.gua tipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ
      Da taw da dari permulaan crita pasal name aziz tu pun na da taw!
      Jd kekwn awk tu alif aziz , jue aziz , kan? Kan? Kan? Hehehe

      Delete
    2. kenapa bijak sangat ni.hais.

      Delete
    3. Sbb belum kna pukul ramai2

      sekarang last kena pukul ramai2 sbb menipu bila?
      hahahah

      Delete
    4. Tpyo error *bukan sekarang... maksud na
      Awak last kena pukul reramai bila.. sbb menipu

      Delete
    5. minggu lepas.ala.gua tipu sikit je pun.gua tak ngaku gua kentut dekat karaoke.gua lupa satu lagi mic kat belakang gua.hais.itu pun nak berkira.

      Delete
    6. Hahahha busuk punya olang :)

      Delete
    7. ok.itu pun gua tipu.nak cari nasik sat.lapaq.

      Delete
    8. Sotong goreng kunyit jangn lupa!!!!!

      Ayam goreng kepak belah kanan !! Okay!

      Delete
    9. siap!menurut kata pakcik jual ayam..memang stok sekarang ayam kepak kanan je.ramai yang hilang kepak kiri.mangsa mercun raya aidil adha itu hari.

      Delete
  38. Sejarah kita hampir sama, namun keadaan membezakan cara kita berdua.

    Hai, Jna Marcello. Saya HAdira Kifly. Selamat Berkenalan dari saya. ;) ---->> ayat poyo. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye hadira kifly eh nak taw 1 benda x?? Tiap kali nk taip kifly mesti tergelak bukan kutuk bapak awk taw TAK! Tp teringat mase 1st tym na tegur awk! Hahah #selamat berkenalan!

      Delete
    2. hahaha... actually Kifly tu bukan nama bapak saya lah. Bapak saya nama dia Ruslan. keh keh keh :P

      Delete
    3. cis tak guna H tipuuu saya...
      So kifly tu name group awk ke?heeeee

      Delete
    4. Eh, H tak tipu awak la. H pun tak tahu. ngeee

      Tu bukan nama group la na.... yang tu kena rahsia dulu. Belum masanya untuk Dira announce nama tu lagi. ngeeee

      Delete
    5. Aduhh nak buat cerita berepisod lak....
      Hehehe
      Gi laa update cepat na nk jd 1st commnet.

      Delete
    6. Mane boleh update sekarang.. tu kene tunggu setahun dua lagi kot. ekekekke :P

      Delete
    7. Perghhh penantian 1 penyiksaan.....

      Delete
  39. baru tahu!! heehhe!hai IMRAN! hahah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha suka kot name tu! Siriyes suka!

      Delete
    2. Eh, gaya macam ter'over je suka tu. haha :D

      Delete
    3. Dira jgn jeles bole tak? hahaaaa

      Delete
    4. tak kuase i nyah. huh. ekeke :P

      Delete
  40. Suka nama Marcello, mula2 ingatkan ada darah keturunan Sepanyol..Apapun nama Sepanyol atau nama Portugis tak penting, lagi pun ada pada nama...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye JR! Hahah xde laa darah sepanyol tu smua heheh btul btul ada ape pada name na suka statmnt awk :)

      Delete
  41. haha..wow..unik bila letak nama LO kt blkg..haha..sbb msti org ingt adik JLO..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahaaha dya pun bole DYALO hhihi

      Delete
    2. mcm pelik je..nama dya letak Lo blkg..haha

      Delete
  42. Rasa malas nak komen bila tengok dah 120komen di Jna punya nie. Takut jna tak balas je. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuyoo heheh tak baik fie ckp camtu naaa confirm reply fie punya taw! Hehee

      Rindu kat fieee klau dlu setiap hari dapat bace new entry dari fie..tp tu laa na faham fie bz....

      Ape pun na terharu sbb fie masih ade mase nk cmmnt blog naaaa

      Delete
  43. suka la tu chelse meng.. Setiap nama mesti ada maksudnya kan..pnjg lebar penerangn..kompem paham :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha kan?? Tp paling suka Chelsea menang kekkekke

      Delete
  44. yang penting takde kaitan dgn JLO . haha

    ReplyDelete
  45. saya nak letak jugak la. jadi BOLO.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha BOLO ehhh kekekeke (tergelak saya sesorg!) Haishh better xyh kot kekkeke boni more nice :)

      Delete
  46. amboih banyaknya nama dorang pngil akak . huhu amboih dan lagi bagitao Chelsea mnang , mnat sguh dengan Chelsea . haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn bnyk sgt! Tp tetap kekal norjana tu laa heheheh

      #pasal Chelsea tu wajib ade hehehe

      Delete
  47. begitulah kisahnya... :P.. lawa orgnya.. sedap namanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ abang sam.syukur sangat dengan anugerah yang di pinjamkan ini.

      #abang sam pun apa kurangnya.gagah perkasa :D

      Delete
    2. Sam camne na nk jwb? Co-admin da jwb da hehehe tenkiyu sam :)

      Delete
  48. wahh . tomboy rupenye .

    marcello tu adakah berangan jugak ? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;D marcello berangan? xfaham.. hihihi

      Delete
  49. Memang sdap nama tu. Memula ri tu igtkn minah philipine. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. minah Philippine? hahaha lawak laa pija ni.. :D

      Delete
  50. ooooo..bgitu rupanya jna. ape pun, ttp nice name with good stories behind it :)

    ReplyDelete
  51. Naissss... :)
    Anyway, Gill ada email bbpin Gill tau :)

    ReplyDelete
  52. Hai Nana Lo.. Boleh macam tu? ;P


    ROKUSTEPS group dance yang masuk Showdown tu ke?? Waah geng dengan diaorang ke? (terbanyak pulak tanda soal) hihi


    #Entri tu masuk dalam kategori serius la Na, rasa macam tak best pulak kalau ada yang komen entah apa² jadi memang sengaja disembunyikan button komen tu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole jee nana'lo ;)

      yup yup yang masuk showdown tu ;D

      #ohh yeker..isk poyo tul na nk cmmnt lakss..heheheh

      Delete
    2. Hehe Nana'Lo

      Memang geng dengan diaorang ke? Cool lah! ;D

      Haha poyo apa pulak, tu tandanya prihatin (mungkin) hihi

      Delete
  53. ohoo..tu citernya.
    memula ingat bkn malay tau. :)

    ReplyDelete
  54. cool! dah agak dah mesti ada geng punya ;)

    ReplyDelete
  55. Nak panggil Jna = Jana la. hehehe. Tapi kenapa pejal tu cadangkan 'Lo'? Nape tak Co ke, Mo ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pggil laa ape pun yg kak lyd nak hehe
      tatw laa kak lyd nape LO yg pejal nak hihihi mungkin lebih sedap disebut kot hihi

      Delete
  56. Singgah tengok Na... jap... dah mamam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi nak tgkkk okje nye page laa ni ;D

      Delete
  57. i know KA na da bace dan na da terharu ;) TQSM!!!!

    ReplyDelete
  58. haaaaaa... haaaa... ooo gitu rupanya... Hai Jana Lo... koh koh koh..

    ReplyDelete
  59. agak2 mcm jlo pun boleh.. heee~~

    cam comel je adik kan..

    nama sy tak pernah berubah

    ReplyDelete
  60. jna marcello...bunyi pun dah kiut!


    kalau panggil kompom lagi sexy bunyinya....

    jnaaaaaa....!

    jom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok movie dgn i....oo7 skyfall!


      jom lahhh!

      Delete
    2. best kan?? na mmg nak tgk sgt citaaa tueeeeeeeee!

      Delete
  61. haha.. nk nama imran tu memang funny.. adoi..

    ReplyDelete
  62. fuhh nama die..huhu
    ade gak nama blogger dan artis macam:-

    > aizul marcello, irine nadia marcello, aidid marcello..

    retiss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker..untung mereka jd retiss hikhik ;))

      Delete
  63. bestnya kisah hidup jna ni..

    ReplyDelete
  64. jna marcello. mcm nama omputeh gitu..ehehe

    ReplyDelete
  65. tfikir jugak...jna marcello ni mix ke..hehee camtu rupanya asal usul nama ni...

    ReplyDelete
  66. rupa jna marcello dah ada iras iras orang barat. dulu saya terbang dekat blog ni, saya ingatkan orang mat salleh mana fasih bahasa malaysia dia ni.haha,lama lama terjah sana sini, baru tahu orang malay jugo ruponya. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha xde nye minah salleh fasih malay heheheh cute jee shasha ni ;)

      Delete
  67. itah dulu pun ingatkan Jna ni omputih..mana taknya kalau nama da macam nama omputih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa omputeh sgt ;)
      **org hitam ade laa ;p

      Delete
  68. ooo baru akak tahu...akak fikir jna nie kacukan mat saleh hihihi...rupa2nya Lo daripada group jna ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii kak jna ni muka abes melayu kak hihihi ;)

      Delete
  69. Ok..jna. Jna Lo. ..ada group dancer eh

    ReplyDelete