HandsomeGirl

Sunday, 21 October 2012

Me Changed *wink


Bye-Bye my BLONDE hair *lambai-lambai tangan


Hye my BLACK hair *senyum-senyum



Rambut juga memainkan peranan untuk character seseorang YEKER?
yelaaa kot "for me" mungkin nampak lebih baik "hacumm" bila berambut hitam ek? Uhh????means b4 this maybe nampak jahat kot :D
Tapi saya tetap saya, Takkan berubah sebab rambut.
And i know ramai akan comment its better for me to change wearing tudung.
                                                        I will
                                        Insyaallah 1day...Doa untuk na ;)
 


192 comments:

  1. semoga dapat lihat Na cantik bertudung nanti :)
    sama2 kita ke arah lebih baik. doa untuk Na dan semua termasuk diri saya sendiri. amin :)

    ReplyDelete
  2. Cantik.. ^_^. lepas ni boleh tambah satu lagi pakaian yang akan menampakkan kecantikan awak. Bagi lelaki, melihat orang perempuan yang tertutup itu adalah kecantikan sebenar. manakala melihat orang perempuan yang tidak bertutup sepenuhnya adalah seksi. Jadi harapnya saya dapat melihat kecantikan itu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah 1day doakan utk na ehh lokman ;)

      Delete
  3. Replies
    1. cun x main??klau xcun xnk laaa hahaha *ckp besar!

      Delete
    2. xnk lah hahaha JOM JOM JOM... bila? main kat asia cafe sape kalah belanja makan deal?

      Delete
    3. eee lucky ball na hebat sgt..bek korang collect duet bagi na terus xyh na susah2 makan pau hahahhaha *gila poyo x?

      Delete
    4. luckyball xnak la..goyang..hahaha

      Delete
    5. H dari da 2tahun sy tggu email awk.bole bg ke tak? ini arahan taw x?

      Delete
  4. Hello Jna..

    Masa blonde nampak mcm western celup.. Cantik

    When u changed to black, mcm perempuan Melayu terakhir.. Ayu gitu..

    Aunty doakan, one day hati Jna terbuka untuk wearing tudung.. Inshallah ..

    ** I suka Johnny Depp jadi lanun.. Huahaha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah western celup pun bole anty hehehe

      anty u noe wht mybf ckp bukan mcm perempuan melayu terakhir..he said look like "baru nak bermula jadi perempuan.. kurang hasanggg tak?
      hehehe

      anty tqsm utk doa itu..na hargai sesgt!

      **anty u noe wht?? i love him so heheh so SHARING jonny deep hahahah

      Delete
  5. Nampak ayu gitu....hehe...

    And...semoga oneday jna akan pakai tudung...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee da masak ayam goreng blom..? hahah

      Delete
    2. Aik??
      HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º..

      ‎​​

      Delete
  6. cantek u nye rambut..seriously!! camne jage rambut ek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah jaga rambut yang tebal ni..heheh seriously..sbb susah gila kalau nk buat penjagaan yg rapi mau beli shampoo sebulan 4/5 kali luqman.. so tak yah jaga heheheh

      Delete
  7. Cantiknya rambut sis. Nampak tebal gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mieya bkn nampak tebal..memang tebal hehehe

      Delete
  8. nampak cam gadis melayu terakhir je.
    kita doakan na jugak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. GADIS BARU BERMULA KATA BF NA HEHEHE ;)

      Delete
  9. jelesnya tengok org rambut tebal2..





    aaaaaaaaaa... meroyan..!!

    panjang pulak tu.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jeles pls..sbb sumpah susah nak mam!@#$%
      menjaga nye awak...so LUPAKAN rambut yg tebal
      ^^TRUST ME^^

      Delete
  10. kalo pkai tudung, mst tmbh cun melecun kan? :)) insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  11. BLONDE nmpk cm izreen he he hitam baru nampak jnaaa..hehe

    jelosss lah rambut tebal :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhaha mungkin motif kita dyed hitam sbb xnk sama da mcm izreen kot hahahha so now da xsama kan yep yep horreyyyy hahahha :)

      *awk seriously xyh jeles sbb rambut tebal susah nk jaga! Dan kita xpernah jaga heeee..

      Delete
  12. aah lah, kita rasa muka awak macam izreen tu. sekali imbas, hihi.

    takpe,take it slowly :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awk berimbas mcmne skali pun xde laaa awk..mcmne kita nk buktikan eh muka kita mmg xde mcm izreen tu..

      Awk jd x nk buatkan kita muka harimau? Heeee

      Delete
    2. ada juga. sikit je. hiks.

      bagi ah pic awk,tp kalau boleh,dlm keadaan berdiri ke? sorang ke? hiks

      Delete
    3. Eh xde mmg xde *nak menang jugk :)

      Yekerrr okay akn ku geledah album..pastu nty nk send kat mana?

      Delete
    4. haa amik amik. *mengalah :p

      geledah sampai boleh tau tau.
      err email boleh? robotcomel@gmail.com.

      selamat mencari :)

      Delete
    5. menyelit kat sini...sori. nak cakap benda sama macam madi. memang dah lama perasan muka Jna macam ada iras Izreen la...pelanduk berupa-rupa kot. hehe

      Delete
    6. eh sempat nyelit hehe madi terpengaruh tu aien ..jd aien jgn terpengaruh dgn madi okay! heheheh :D

      Delete
  13. Ha r la..mcm izreen dlm cerita JULIA..hehe..bdw u, u memang cantik..(^____^)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekaceh youuuu!
      Btw u mmg xde laa muka kita mcm izreen u cer tgk bebetul mmg xde :)

      Delete
  14. cantik la rambut hitam,,
    betul kata dorang ada iras2 izreen ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aouch tenkiyu bie..tp bie ade pembetulan sikit..xde muka na mcm izreen hehehe >.<

      Delete
  15. tpi kan rmbut blow tu lgi cntik lh..haha.. bila tngkap pic mcm tu mcm izreen tau..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wekkkk :p xde maknenyaaaaa :D

      Delete
    2. eley xtakut pun..hahaha..pergi lah report..:P

      Delete
  16. Jna sy nampak je gambar no. 2 tu rase nak nyanyi lagu 'gadis ayu'~!! hehe so sweet dear in that kurung. Suka sgt3 dgn idea pakai tdung tu... Tak pe jna, pelan2 k! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º..
      Gadis ayu eh? Oklahhh ayu sikit kn kn kn hehehe

      Insyaallah khalilah slow² doa for me ok!

      Delete
  17. kalau dh ada niat nak pakai tudung tu alhamdulillah. lepas ni tinggal action sahaja. mulakan dengan pakai tudung, lepas tu longgarkan pakaian, pastikan perubahan seiring dengan tindakan. amalan dan tanggungjawab pun kena seiring. :) all the best jna!

    eh2? me ada up new entri. bacalah kalau sudi. hohoho! :D

    http://kaio.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kaio thxs mengingatkan :)

      Delete
  18. WAH .. COMELNYE RAMBUT SIS JNA .. LEBAT N KEHITAMAN <3 ..

    AMIN SIS .. TGGU SAAT2 SIS PAKAI TUDUNG .. MUDAH2AN ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha lebat is comel?? Seriously deq?? Lebat is rimas ade laa hahah

      Amin Insyaallah ok deq!Deq doa kan ye heeee :)

      Delete
  19. u look nice in both la jna, either in blonde takpun hitam! pewittt sket! hehe..nnt da bertudung, bertambah tambah ayu la kann..moga dpt tgk jna btudung lak nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wewittt~! ;)mekaceh indah *malu
      hehehe Insyaallah 1day okay.

      Delete
  20. u look smart.

    pernah tengok legally blonde lakonan reese whiterspoon? ada ayat yang akan bikin kau lebih sukakan black hair. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ ;)

      xpernah tgk..tp mesti tgk since u da bgtw nie heheh ;))

      Delete
  21. sis cntik bila berambut hitam , nmpak ayu sangat2 . :)

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. ayuuu nya wajah mu.. (untuk Tina ) heeee
      TQ Tina ;)

      Delete
  23. insyaAllah Jna..
    rambut da jd hitam pun alhamdulillah kan..

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. aikkk? ni mesti da termakan hasutan dya kan? hahahah *gurau je
      Tp sbnrnye mana ada sama..xde pun ;)

      Delete
  25. sis sokong...rambut itu mahkota...kalau rambut buruk...buruklah wajah kita kikiki cantik rambut jna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah terbaik sis nye cmmnt hehehehe
      anywy tq sis ;D

      Delete
  26. Sweet as usual. ♥

    Gill lebih suka tengok gadis berambut hitam pekat berbanding blonde.
    *kenyit mata*

    Apa-apa pun, dalaman lebih penting dari luaran.
    Stay the way you are sweetie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh awk yg telah ku jatuh cinta *wink

      yups btul tu gill..tq support me ;) *hug cepat

      Delete
    2. *wink*

      Hugs! *sambil usap2 rambut hitam baru die*

      ;)

      Delete
    3. *eh terasa kasih sayang dye >.<

      Delete
  27. dulu masa aku masuk air lagi, rambut aku pon penah blonde na..bukan takat blonde, merah hijau biru semua aku penah buat..hahaha.

    so pandangan aku, udah2 la dye rambut tu ye na..hitam atau bertudung lagi cun..caiyok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye abang ;)
      Slow² ye Insyallah 1day..pray for me okay!

      Da sihat belum? Da bole mkn biskut blom?

      Delete
    2. takleh makan lagi..woooo..
      muka bengkak jadi empat segi cam spongebob dah ni..

      Delete
    3. yekerrr tolong buat entry jap nk jd 1st person yg commnt *janji x kutuk hahahahah gurau je

      still admitted ke?

      Delete
  28. naa, lagi curlass dgn rambut hitam tu.nampak ayu..huhu

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. aishh nape puji mcm tu *hidung kembang2
      hahaha tq cik nana ;)

      Delete
  30. sesuai dgn u, nice!... sentiasa doakn yg terbaik for u ye

    ReplyDelete
  31. sesuai.. nampak kelainan sikit... akak doakan yg terbaik untuk u dear

    ReplyDelete
  32. that is so sexy...hitam itu kan menawan...hehe...

    ReplyDelete
  33. ekhem hem .
    nt rmbut kite dh panjang gilos nak buat gulung besar :>
    hihi
    blonde ke hitam ke dedua padan dgn Jnaaaaaaaaaaa :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh~ gulong besar!! na suka gulong2 tu so klau da buat rasa mcm xnk basuh rambut seminggu hahaha poyo kan??

      ayuz bila nk berwssp sesi luah-luahan hati ke hati?

      Delete
  34. Rambut tu mahkota wanita.. cantIk!
    TQ coz follow ..salam kenal :)
    Done follow ko jgk :)

    ReplyDelete
  35. tape nak pakai tudung too slow slow , tapi ur black hair sangat cantik sgt :)

    ReplyDelete
  36. rambut jna cantekk nampak woww boleh masuk iklan sunsilk youu.

    insyallah i'm pray for u. pakai tudung pun nanti mesti lagiii cantekkk. eh boleh masuk iklan sunsilk jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh 2-2 pun bole masuk iklan kan ahhahaha kcute laa nana ni..anywy tenkiyu for ur support na TQSM ;)

      Delete
  37. Doa, doa juga. Usaha kena ada. ^_^

    ReplyDelete
  38. he....he....kalau orang dah cantik rambut blonde ke hitam ke tetap cantik....

    Insyaallah semoga niat Jna tu dipercepatkan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kakak ku ;D
      Insyaallah kak ;)

      Delete
  39. insya allah Jna..doa untuk Jna juga. :)

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum adik..perintah Allah..kita wajib ikutkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam kak, Insyaallah 1day okay kak i will =)

      Delete
  41. Ya Allah Ya Tuhanku permudahkan urusan sahabat saya Jna. saya sayangkannya. Amin :)

    sentiasa mendoakan awak dear ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kieraaaaaaaaaaaaa sweet nye (tersedih pulak)
      tqsm kiera ;)

      Delete
  42. Replies
    1. aik??? lin pun sama juga? da terpengaruhkan hehehe isk xde laa sama LAIN sgtla.

      Delete
  43. haaaaaa btl la mcm izreeen patut la bila tgk jna mcm pena nmpk je HAHAHAHAHA mula2 igtkn jna artis kahklahakha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik..terpengaruh la tu hehehe..xde laa m.volvo mmg xde..jauhnya nk jd artis tu hahaha mmg klakar ;D

      Delete
  44. salam jna.
    Selepas tgok. TA akan doakan jna moga lembut hati tu.

    ReplyDelete
  45. Rambut Jna sangat cantik.. (^_^)

    Nita doakan yang terbaik buat Jna...aaminn

    ReplyDelete
  46. Macam puteri bila dah rambut hitam Na.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PUTERI APE KAK LYD? HIHIHI
      TQ KAK LYD ;)

      Delete
  47. suke lg kaler rmbut yg lama. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik?? Hahha tu name kaler tu skin kaler heheh :))

      Delete
  48. Replies
    1. Alaa sweet nye u, I LIKE U MORE heeee :)

      Delete
  49. Awww Kakak Jna :p
    You look much better~
    Nampak kedrebilitnya di situ.
    Hahaha!

    P/s: Lambat singgah sini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww adik ninja ur too sweet!
      Hahaha

      P/s : mmg sy tggu awk singgah kesini :)

      Delete
  50. Kalau aku lurus, lama dah aku minat kau. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haishh sy menunggu saat awk lurus taw hehe :)

      Delete
  51. Pewwitt.

    cantik Jna!
    insyaAllah, bila ada niat.
    Allah akan bukakan jalan untuk Jna.

    ReplyDelete
  52. nasib baik im straight. if not i might fall in love with you. cantik! :)

    jna ni cute tau dak? tapi jna lagi cute kalau berhijab. jom ;)

    ReplyDelete
  53. Eve sejujur nye jna da jath cinta kat eva taw :) *hahaha gurau

    Tq eva..berhijab sure eva 1day ..Insyaallah

    ReplyDelete
  54. JNA..saya suka tengok rambut kaler itam..nampak neutral la.. if blonde nie..it depends la.. sal bertudung or tak.. itu ats individu tertentu.. saya pakai tudung tapi..tudung saya xtutup sgt bhgian dada.. and hopefully saya pun dpt berhijab dgn sempurna.. dan begitu gak dengan JNA.. aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Domu-kon mekaceh awk :) yup mari kita sesama semoga kita berubah menjd yg lebih :) Insyaallah Amin

      Delete
  55. oh . pakai apa pun cantik la .

    heheh .

    ReplyDelete
  56. rambut sy hitam tapi sy suka rambut yg ada kaler ..nampak comell :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha *sep skrng ;))
      na pun suka gak tp da dekat 3tahun da rambut blonde so now tukar laa hitam.,.cantik jugak kan heheh?

      Delete
  57. nampak icon kamu dalam 'Followers' list tu,
    tapi tak pernah cuba nak datang berkunjung...
    bukan tak sudi or menyombong,
    tapi tak sempat..
    (Nak apdet pun terkapai kapai, lagi nak check followers satu satu? ohh.. masa oh masa)

    hey hey! cantik rambut!
    pocket actually suka yang rambut pendet
    tapi akan still rasa yang rambut panjang tu lawa :D

    rambut akan ubah personality orang?
    pocket percaya 'yes'
    memang berubah 'feeling' kalau rambut pendek.
    memang terasa ayu kalau rambut panjang,
    memang terasa macam berani jer nak tendang
    akak yang potong line kalau rambut punk :D
    heheheh buleh ker?

    n kalau dandan ala ala bob marley tu?
    sure terdengar bunyi ragae jauh dibackground
    bagaikan meminta minta dagu dihangguk hangguk
    mengikut melodi. muahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye pocket..thxs dtg menyinggah heeeee ;)
      haha btul jugak ape yg awk bgtw tu kan..rambaut akn merubah personality sesorg ..kang nk jd skin giirl kene selopp tepi rambut kekekek :D

      btw tqsm for the commnt *terharu bace org cmmnt pjg2 ni ;)

      Delete
  58. Kalau mahukan sesuatu yang baik. InsyaAllah..dia akan permudahkan.. :)

    ReplyDelete
  59. wak pon sukak tengok rambut hitam panjang menguraiii gituu.. heyyyhh

    ReplyDelete
  60. Yelah...rmbut hitam lebih manis!
    Ayu je gitu..

    Bertudung..moga jna kuat utk melakukan krn Allah bkn krn kwn2 ya. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ujie InsyaAllah..terima kasih sokong na ;))

      Delete
  61. LAWAAAAAAAAAAAAAA GILAAAAAAAA!!

    me iz jeles!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ninaaaaaaaaaaaaaa
      heheh tp xyh jeles laaaa hihihi ;)

      Delete
  62. berubahlah perlahan lahan, komfom boleh, kita orang doakan untuk you :D

    ReplyDelete
  63. hitam itu emas..hehehe..tapi not bad gak laa rambut hitam u..still sweet gak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  64. Jna cantik sgt dgn rambut hitam tu...ayu macam perempuan Melayu terakhir

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha malu da kite mekaceh mak wardah ;)

      Delete
  65. owh ini la dia si empunya wajah yg iras2 izreen tu kan..haha.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah salah laa deqla salah sgt hehehe ;)

      Delete
  66. tp before lebih comel .. hehe ..rmbut awk cantik lah . rmbut mee neh lurus mcm takde perasaan je . HAHAHA .

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan?? heheh tp xpelaa sbb da 3thn rambut blonde ;) now back 2 normal ;))

      Delete
  67. dah puas rambut panjang..balik kelantan nak potong rambut pendek terus..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa syg nye potong rambut..tp klau da puas ra,but pjg oklaaa potong pendek heheh ;)

      Delete
  68. blonde ke black, dua2 cantik..hrp leh tgk na bertudung lak lepas ni yer..amin! ;)

    ReplyDelete
  69. cantiknya rambut.warna hitam lagi lawa.
    insyaAllah dear. berubah biar ikhlas kan.
    sis pun tgh berusaha untuk berubah pada yg lbh baik.

    ReplyDelete
  70. yup...rambut hitam boleh buat wajah kita berseri2...

    ReplyDelete