HandsomeGirl

Wednesday, 24 October 2012

POKOK KELAPAK


23Oct2012 
Photoshoot Make Over for Majalah Media Hiburan

Percaya ataw tidak 
saya memang tak PANDAI Make-up langsung
dan tak PERNAH Make-up langsung
 **kecuali kalau ada apa-apa event or wedding 
itu pun kena ada orang make-up kan la *manja x? 
 Memang saya tataw macamne nak pengang eye-liner laa pemberus pipi laa 
-plus im not Make-up person pongg~
muka rasa sangat berat kalau Make-up -_-"
Tapi kalau bagi tukul ke paku ke cangkul ke taw la saya nak buat apa =D

Okay as what I've mention before,This is my 1st time 
Iaitu hari pertama saya berphotoshoot ni.
Nampak tak saya seperti pokok yang ditiup angin ribut taufan
tapi tak bergoyang ataw bergoncang langsong
"ye memang sikit pun tak bergoyang lalalala~!!
Tengok lah muka yang dah lupa macam mana cara nak senyum :|
POSE = POKOK POSE = TIANG LAMPU POSE = TRAFFIC LIGHT

Nampak tak perubahan muka sekarang da berseri sikit kan ngee~
**Sebab ni dah habes photoshoot (dalam kereta)
"kalau berphotoshoot sendiri kemain mengedik lagi kau kan na?

Last Pose
-DONE-

Gambar ni takde kena mengena dengan photoshoot pun
No Make-up is natural *cewahhh~!
MOTIF PUBLISH just nak wish

^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^

 

205 comments:

  1. Replies
    1. Selamat Hari Raya
      Awk saya nk duit raya
      Tlg bank in okay :D

      Delete
    2. H first tu on behalf bundle..hahaha

      Delete
    3. Hìí :D Hìí <3<3 Hìí =)) Hìí :p Hìí =D yeker bole mcm tu eh?
      Baik bundle mengikut arahan sgt :)

      Delete
  2. hihikkk selamat hari raya jna..

    nice shoot..luv2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selemat Hari Raya Jueeeee
      Raya kat mana?
      Tq Tq :)

      Delete
    2. hihikkk Encik H?

      jna..huuukk raya kat kampung..wajib... jemput dtg rumah..kikiki kat sabah ye

      Delete
    3. makk aii jauh sgt tu jue heheh na dtg dlm mimpi okay?

      Delete
  3. cantik ^^...selamat hari raya aidiladha gak

    ReplyDelete
  4. cantik..(",)..before and after, memang beauty..!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa mana ada beauty..biasa2 jew nih..hikhik

      mode: humble #_#

      Delete
    2. Tq co-admin akhirnya awk menjlnkn tugas dgn sempurna
      Gaji esk okeyh!

      Delete
    3. H awk da ade assistance skrng.
      is Jue hehehe
      Hapy tak?

      Delete
  5. Replies
    1. hiks..xdew la..biase jer..awwww~

      Delete
    2. Hhhhhhhhhhh awk taw x saya tergelak sesorang sampai berair mata awk buat mcmni :D

      Delete
  6. wah cantik sgat w & w/o make up. Selamat hari raya aidiiadha juga ye dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya KA..raya ni jemput la dtg umah..

      p/s: nak wet aye pls..#_#

      Delete
    2. Tenkiyuuuu KA :)
      Selamat Hari Raya Aidil Adha

      KA bg wet raya kat na jugk eh x_x

      Delete
  7. slmt hari ry jg..kt sorg2 ry. sadis

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..kite pun raye sowang2..huk2..

      Delete
    2. ala sedis sgt..meh raya dgn na meh ;)

      Delete
  8. Salam Aidil Adha buat Jna..
    mekap tak mekap tetap maintain cantik bah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bah kalau kau :)

      salam aidiladha jugak buat atie..hehehe

      Delete
    2. Tq atie ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^
      atie pun cantik jugak! sama2 cantik na atie n pn.H ;)

      Delete
  9. Replies
    1. i hot okey..hahaha

      *on behalf Jna*

      Delete
    2. hahahahahahaha tq EH.H ;)

      lelaki semalam - i like u more hisk ;)

      Delete
    3. u nak lihat pic i x....hehe untuk buat u lebih jatuh hati dgn i...wow!

      Delete
    4. Hahaha I jatuh hati kat u sbb u adalah u..bkn rupa paras u *cewahhh sweet tak?

      Delete
    5. sweet sangat u dan untuk tambahkan sweet i dah post satu entry khas buat u....


      sweet tak i sekarang?

      lalalala!

      Delete
    6. nape u buat smua ni tok i???

      i malu + terharu mcm2 perasaan ada dah ni..
      mmg u schweettt sgt!

      *my cheeks turning red

      Delete
    7. kalau bukan i yg mulakan siapa lagi x kan lah i nak biarkan u mulakan dahulu...:)


      u mmg sweet!

      Delete
    8. https://www.google.com.my/search?q=republicaku&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=fflb&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=gEGJUKXdEceIrAezz4GIBQ&biw=1280&bih=675&sei=hkGJUN7bCI3wrQfu4oGYDw

      u klik then u cari ada 3 pic yang sama itu i...:)

      Delete
    9. u kena copy then paste then klik ok!

      Delete
  10. selamat hari raye aidiladha :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah2 jgn nanes..raya x elok nanes2 taw..grrrr

      Delete
    2. awk nape sedih????
      ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA AWKK^^
      xmo sedih2 okay? *smile cepat

      Delete
  11. oh so this is the one that u told me before?

    huu pjg lebar klu nk izma explain satu2..

    i'll try to make a special entry for u later. ok?

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes this is.
      see bertapa pokok nye na kan uwaaaa ;'(

      yeay pls okay buat entry tu pasti kan na pembaca pertama *nuruk peragai kan? hehe

      Delete
  12. Replies
    1. hai AkuMalas..jangan malas2 komen yer..hahaha

      Delete
    2. ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA**
      aku malas skrng da rajin nk bg cmmnt yeay (^^)/

      Delete
  13. Waa...Jna...cantik!....anyway...Selamat hari raya Aidil adha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyeeeee Alaimett
      ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^
      tenkiyuuuu tenkiyuu heee ;)

      Delete
  14. selamat hari raya aidiladha juga untuk jna.. apa pasal ada gmabr kene pusing kepala ni.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon terbalikkan laptop/monitor..kahkahkah

      Delete
    2. wkwkwkwkwkwkwkwkw tak betulla si H ni taw ;D

      syira ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^
      pix tu sengaja diterbalikkan hehehe :D

      Delete
  15. mesti kena marah dgn photographer je tu cakap tiang lampu.ahhaaha.

    ok..motif komen.
    nak wish selamat hari raya aidiladha:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xdpt first ke Zilla? hehehe

      Delete
    2. xde la dyeorg xmarah langsung sbb dyeorg taw na 1st time heheh dyeorg ajar lagi..sgt sporting :D

      motif reply : ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^

      Delete
  16. Salam, Selamat Hari Raya Aidil Adha jugak.. yang bawah sekali tu lagi cun he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. << yg bawah (setakat komen ni la..hahaha)

      Delete
    2. Hi fandyz ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^

      hehe!

      Delete
  17. jna sangat tinggi lampai okay.
    tak payah posing, berdiri tegak pun dah nampak macam model ;) untunglahhhh. jelly -.-'

    eh eh jna, slmt hari raya aidiladha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iskk nana ni selalu terbalik..org nk pendek dye nk tggi..atlest pendek bole pakai heels tggi2..
      klau tggi pakai heels tggi jd KLCC xbest langsung! JOM KITA TUKAR NAK? hehe

      ^^selamat hari raya~ ;)

      Delete
  18. Hye gojess nye awak!!! ;) Jna gubra la tu ek sampai lupe nk senyum... Berdebar tak? *saje tanye balik* hehe Nasib baik comey2 aje. Gmbar last tu boleh try bagi kat ibu mertua tau... hehe~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt gubra khalilah tym tu jantung bergerak laju mcm keta F1 hehe

      yelaa bg mak mentua terus dye campak kat tong sampah soalan dye 'MANA TUDUNG? hehhe ;D

      Delete
  19. Hehe.. Selamat Hari Raya Aidiladha Jna.. Yang natural beauty berbaju kurung tu jugak yang menawankan..

    ReplyDelete
  20. selamat hari raya jna ;')

    cantik ;') aaahh ima pun rasa lagi cntik natural ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^ imaa yg cute!

      tenkiyu selalu je puji jna *dan sellau laa hidung jna kembang ;D

      Delete
  21. less is more. :)

    na, pict last tu ayu je la. hihi..
    salam aidiladha juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^ chic Na
      da tweet org smlm pastu terus snyp isk isk isk

      Ayu sgt kan?hakikat dye tidakkk hikhikhik

      Delete
    2. chic na tgh bz masa tu. fokus. haha..
      nanti tweet2 lagi k. :)

      at least nampak ayu. kikiki..

      Delete
  22. Cantik. Btw, selamat hari raya aidiladha na.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiyuu mieya ;)
      ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^

      Delete
  23. smokey eyes! nice la sapa makeupkan tu? masuk MH lagi. hehe...

    Selamat Hari Raya Aidiladha, Jna. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. make up artis yg make upkan tatw ape ntah name dye ritu pggil dye "KAK" je hiks ;) (tapi dye bkn kak laa harap faham maksud saya)

      ^^SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA^^

      Delete
    2. ok, faham2. hehe... nak makeup simple tumpukan pd mata je mcm smokey eyes tu. sesuai la utk Jna. nampak elegant gitu. ^___^

      Delete
  24. Selamat hari raya sayang :)
    Maintain berat badan tu kalau nak jadi model.
    Sebab dorang suka badan macam Jna sekarang.
    Just nice.
    Sebab masuk magazine nampak lebih besar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya sayang ;)
      Maintain? xkot.. hehe i nk naik sikit yunk
      ni 47kg mcm lidi sgt..i nk 52/53 mcm tu
      coz i tggi sayang.

      Delete
  25. Cam tak caye je Jna ni tak pandai mekap. Seyes tak pecaya. Tapi kalo Jna kata bila Jna mekap tu org lain yg tolong mekapkan, so baru la caya skit2.

    Akak plak tak pandai kalo org mekapkan. Bila org nak lukis eyeline tu, mula la mata terkelip2 sampaikan sama ada tukang mekap marah, atau kalo dia adalah kawan2 dia hanya akan gelak terbahak2 sambil ktuk akak. Akak kawen pun mekap sendiri, tapi mgm confirm la tak cantik mana. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak lyd mmg btul kak lyd..mmg tatw na nk make-up ni..dan xbape suka sgt make-up ;)
      na lemas hihihi

      wahh~~!! hebat nye akak!!!! siap make up sndri..
      1 request bole x?? letak 1 je pix akak kawen..
      na nk tgk plssssss *merayu ni!

      Delete
  26. Hai...cantiknya my adik! Tapi the last picture lagi lawa..nampak sangat cumel:)

    Anywayz, tak pandai mekap tapi cantik takpe. Kak Sha ini langsung tak pandai mekap dan tak cantik juga:p

    Anywayz, part mata smoky2 sangat cumel...sila buat lagi:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi my akak ;) mishyu mishyu
      aww cumel ke? hikhikhik
      tenkiyu kak sha!

      alaaa kak sha suka sgt rendah diri kak sha!
      xnk laa kawan hehehe

      kak sha sila laa make-up kan klau nak smoky2 eyes tu BOLE?

      Delete
  27. salam hari raya qurban to you too...

    ReplyDelete


  28. “satu dari 10 000 manusia tidak menyukai kecantikan.Sedang aku berada dalam 10 000 yang amat menyukai kecantikan.Dan aku bukan dalam kumpulan yang membohongi keinginan.” - Dunkelweizen (BIN)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh suka ayat tu awk ;))
      tapi bukan ke mmg smua org suka kecantikkan?

      Delete
  29. wah,siap berphotoshoot dah jna! hehe..u look prettayyyyy like always..lg sweet in that baju kurung lah kan? amek feel raya esok eh jna? hehe..ape pun, slamat hari raya aidiladha jna! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe xcited nk raya ;)) tenkiyuu indahhhh
      selamat hari raya jugak~!

      Delete
  30. baru nak komen, dah naik ke 100th Comment.
    puuh semangat.

    kira lawa la tu sis :D
    sila gi tengok orang pole dancing ^^
    muehehehe..
    mungkin buleh dijadikan contoh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahh eh dpt pujian lagi ;))
      *tenkiyuuuuu

      Delete
  31. wah..photoshoot gitu jna.cun cun..

    kadang2 teringin jugak nak photoshoot. teringin nak tengok diri sendiri macam mana le rupanya nanti. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq tq

      jom laa photoshoot sesama JOM!

      Delete
  32. hi izreen, eh hi model. hihi.
    nak sign :p

    eh btw,salam aidiladha ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bnyk pulak kesilapan disitu
      selamat nak raya so maafkan jela hahahahaah

      *selamat hari raya madi ;D

      Delete
    2. Haha,saja je kaco wahai model. hiks.

      selamat hari raya kembali :)
      makan tu ingat2lah kita yg comel ni,ahaks. :P

      Delete
    3. taw taw ;D

      raya mana? meh laa dtg rumah!

      Delete
    4. raya kat ipoh je ni, eh rumah kat mana? ada kasi duit raya tak? hihi

      Delete
    5. meh laa dtg tok awk duet raya berbentuk cek suka tak? hehe!

      Delete
    6. mohon dlm cek tu beribu tau tau, :p

      Delete
  33. slmt hari raya izreen azmida hikhikhik blk kg leklok :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf anda salah rumah hikhik
      eh kita xde kg ;c
      nak share kampung dgn awk BOLE?

      Delete
  34. nak sign kat cuping telinga.wewit.
    salam aidil adha juga na!

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmuat klau kat telinga sign saya BESAR!
      hehe

      Delete
  35. hye blogger
    kunjungan malam aya
    SELaMAT HARI RAYA AIDILADHA
    ---------------------------

    nak sign juga.hehehehe
    best giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye edy :)
      Selamat hari raya juga :)

      Sign nty ye hehe!

      Delete
  36. SELAMAT HARI RAYA KAK .. COMEL GILE LA KAK NI .. PEEWIT .. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyeee deq! Pewitt TQ :)
      Selamat hari raya

      Delete
  37. nebes kemain lagik dia, hihihi. nebes2 pon masih agi wat muka kiut..aleh dik, comey apa gambo photoshoot tuh, akak nampak cam cool jak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ
      Yelaa cool sesgt kak! Hihi

      Delete
  38. Selamat hari raya!! hehe... no make up lebih lawa laaa... haha.. :)

    baca komen H, kelakar sgt laa.. haha.. H, H...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya :))

      Sakit perut kan?? Dye xde kerja tu hehehe

      Delete
  39. waaaa .. model ka? hehe . untung laa .. mee pon xpndai make up . eye liner pon baru je pandai. HAHAHAHHAHA !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh untung laaa pandai jugkkk make up hihihi

      Delete
  40. hambuii cik na, dah jadik model lahh, tapi muka natural anda memang cantek hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mna ade jd model sha... tu make over jeee hihi

      Delete
  41. Selamat Hari Raya Korban...nak daging korban sikit...haha...

    ReplyDelete
  42. cun nyer...salam Aidiladha dr saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tenkiyu khairul
      salam aidil adha dari saya jugaaaa.

      Delete
  43. cun Jna...yg ni baru nampak jelas takde ghope si Izreen pun. ini baru Jna Marcello. heee


    Salam Aidiladha Jna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaa taw pun xde mcm izreen knnn hehheheh

      Salam aidiladha
      ;)

      Delete
  44. Namapk macam dah familiar je Jna dengan mekap :)
    Pakai mekap cantik tak pakai pun cantik jugak.!
    Natural beauty..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeker yeker hehehee
      Tekiyu eiqa...
      awk pun cantik jugakk: )

      Delete
  45. haha..but still look sweet..salam aidil adha..

    ReplyDelete
  46. Awak cantik..sangat pretty and sgt sweet. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh~ bnyk nye pujian tu..Alhamdulillah ;)

      Mekaceh awk.

      Delete
  47. Salam aidiladha kak ..
    Comel akak dalam baju2 tu semua .. :]

    ReplyDelete
  48. salam aidiladha jugak ;)

    cantik :)

    ReplyDelete
  49. mee singgah nak tgk entry pasal lembu tp tak de lagi . kikiki;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mmg xde laa entry pasal lembu..bagun tdo pun lewat gila semlm.. ;D

      Delete
  50. trafic light pun bolehhh :P
    haha. selamat rayo!

    ReplyDelete
  51. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  52. Selamat Hari raya Aidiladha =D

    gambar lembu tadak ke ? kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah sy bgun pun lewat mcm xsempat nk berya heheh tenkiyu cekbolat ;)

      Delete
  53. Replies
    1. hahaha nty sy tukar kat DP wssp eh hikhik

      Delete
  54. wah.. cam tak caya Jna tak reti make-up..

    saya memang tak reti langsung gloss kat bibir pun sesekali jer pakai..

    Jna memang cantik, memang lagi cantik gambar amik sendiri sebab ikhlas kat photoshoot tu bukan tak cantik cuma nampak cam kaku jer..nervous ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha :D
      ye laa nita cuak smua ade waktu tu..tu yg nampak mcm pokok kelapa tu ;)

      Delete
  55. jna..u'r natural beauty lah.mcm xcaye je xreti mekap..hehe..slamat ari raye jnaaaa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iskk serious zaty ;))

      ^^salam aidiladha ;D

      Delete
  56. Walaupun pokok kelapak....tapi hensem....he...he..

    ReplyDelete
  57. dya still xpercaya yg na xreti make up!!!!! :P

    ReplyDelete
  58. Phewitttt...cantik. Samalah kita, tak pernah bermekap dan tak pandai. Gi kerja pon natural beauty jer, just calit lipstick.

    Salam aidiladha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^^salam aidiladha fiza^^

      ye ye sama laa dgn na pg kerja dgn rambut selekh lagi hahaha ;D

      Delete
  59. last photoshoot nyer gmbar tu tu make me turn upside down the monitor to get better view..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  60. akak suka gmbar raya yg natural tu ~ ayu

    ReplyDelete
  61. Fulamaakk...! cun nyaaa..
    slmt hari raya ^_^

    ReplyDelete
  62. natural is the best ;)

    selamat hari raya aidiladha :)

    ReplyDelete
  63. bestnya dpt pengalaman photoshot =)

    ReplyDelete
  64. betul la na awak tak mekap lagi sweet, so jgn mekap lebih2 sgt kurang seri hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan kiera kan.. tp na mmg xmake-up pun ;)

      Delete
  65. bestnya... :) btw, umo bapa ea ? hehe...

    ReplyDelete
  66. wahh beznya nk orang mekapkan jgk.hehe

    ReplyDelete
  67. hehe comel jek walau tak reti posing..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. COMEL? aduhhh pujian yg menusuk kat kalbu ehhe tenkiyu..

      Delete