HandsomeGirl

Wednesday, 3 October 2012

Untukmu Wanita


Diam - bermakna saya lemah
Lantang - bermakna saya salah
Mesra - bermakna saya gatal
pasif - senanglah dipijak-pijak
khawin -soalan ditanya "bila nak beranak?
Tak khawin - sure kena gelak
Berhijab - Dikata kolot , ikot trend , menunjuk-nunjuk
Tak tutup aurat- lagi laa dihina
Setia - Dimadukan laki/ kekasih
Curang - Dicanag keji
Terlalu cinta - Dimain-mainkan
Terlalu Berjaga -Dimarah-marahkan
Menagis - Mula rasa rimas
Hati kering - Dipanggil kepala batu
Buat betul -Pelbagai benda dipersoalkan
Buat silap - Sekampung Berbual
*Tapi UNTUNG perempuan sebab setiap kali
dilemparkan kejian & hinaan, maka
SYURGA adalah tempatnya,
cukup hanya menjadi SOLEHAH kerana Allah.
Patuh segala perintah Allah ,
Insyaallah dirinya sebaris dengan 
para bidadari & mungkin lebih atas lagi,
dengan izin Allah di syurga kelak
INSYAALLAH ;)
  
  
 
#saya share ni untuk semua wanita kat dunia ni..semoga tabah and kuat menghadapi apa pun yang yang orang nak kata nak hina nak keji sebab mulut orang memang kita tak boleh nak tutup.Biaq pi apa dyeorang nak cop diri kita as long as kita taw sapa diri kita.
PEACE 


105 comments:

  1. Replies
    1. :p utk lelaki tolong la memahami perasaan wanita *ecehh :D

      Delete
    2. hahah.. dah terlebih nk paham dah ni :P

      Delete
  2. kannn..susahnya jadi perempuan ni kan tapi senangnya insyallah di akhirat nanti. aminnn

    ReplyDelete
  3. Hahaha shinji, lelaki sebab dia tak kisah apa kata org agknya..

    tpi betul lah tu,
    orang perempuan mmg byk ujian..
    Ustaz kazim ckp org perempuan
    kahwin lmbt org kata
    kahwin awal pun org kata juga..
    tak mengandung org kata,
    mengandung byk kali pun kena org kata juga xD
    mulut org mmg susah nk tutup lah kan ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan lelaki xpernah sedih ape pun orggg kata . Kalau pun ckp sikit pun terguris hati maakk :)

      Everythg btul awk bgtw tu..
      Awk ni da laa mcm sy egt perempuan..huraikan bende mcmni lagi la cam ppuan hehe
      Bole taw ape name awk tak??

      Delete
    2. Erk =.="
      mcm tu pulak,
      Nama aku Daisuki (bukan nama sebenar)

      BTW nak header tak?
      kalau nk nnti emailkan request di everythingseverythings@gmail.com

      Delete
    3. oohh daisuki bkn nama sbnr then nama sbnr ape?
      hahahah

      okk okk sure akn email.
      Tp nk tulis ape dlm email?
      slalu anta email pasal kerja taw laa.
      pasal blog ni sorry awk sy baru je sgt menceburi bidang blogger ni hahaha

      Delete
    4. Owh mcm tu eh..
      xpe lah, bgtaw je blog title dgn blog description kalau ada..
      lps tu kalau nk letak gmbar ap2 kt header tu pun boleh juga tpi jgn yg susah utk crop haha
      maklumlah aku ni amature lagi xD

      Delete
  4. perempuan hatinya lemah, jiwanya kental.
    rupanya lembut, mentalnya kuat!

    happy women's day pretty ladies out there. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana je la yg kuat myra.. Myra ciwek hahaha :)

      Delete
    2. kura-kura dalam perahu, pura-pura tak tahu.. honest la na, myra lg strong!!
      *eh lain mcm pulak strong tu.. heuheuheu.. ;P

      Delete
  5. Awesome la ayat jna... Mcm tulah selalu org salah menilai. Memang kena sabar byk dgn kerenah org... (T_T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak nagis jugak T_T kann kan kan..
      ape pun kita kita kuat semangat taw!

      Delete
  6. nice ayat awak nie ..haha..
    saya sbg lelaki pun agak ter-impress :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayat ni dari bb broadcast :)
      Sy just share je :)
      Klau awk lelaki bole ter-impress bayang kan sy yg ppuan hehe

      Delete
    2. saya yg lelaki just impress, yg pmpn mungkin not bad at all laa.. haha

      Delete
  7. memang betul pun, kalau cakap banyak sikit orang kata kita gedik. Kalau fie tak payah nak fikir sangat apa orang cakap pasal kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa fie btul..fie ckp tp kekadang perempuan ni hati dye mcm gula ² kapas yg manis tu..tersentuh sikit terus cair...
      Heheh *selamat jna hebat sikit wahh poyo x kat situ..
      Gurau jeee fie :D

      Delete
  8. sokong weh, senang cerita semua tingkah laku kita semua orang tak puas hati,kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sirobot comel tolong hapus kan org ² yang patut da pupus kt bumi ni ye (orang yg da patut pupus means org yg kuat mengata org lain! Issk DISLIKE

      Delete
  9. toksah pikir mulut org la beb..sampai kesudah ade je nak mengata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai x_x beb u bace entry I??
      Termalu plak! Sbb awk kan femes ames..pastu masok blog yg xseberapa ni terasa bangga sat! Hikhikhik! Anywys thxs support!

      Delete
    2. uiks..hahhaa..agak2 la wei..bile lak aku pemes ni..haha..sarkastik lol..
      #dah letak blog ko dalam bloglist aku..nanti senang aku terjah sini lagi..

      Delete
    3. Elehh shy shy cat laks dye :)
      Wahhh lg bangga dye letak kite dlm bloglist dye pewittt :p
      Teknkiyu yuuu

      Delete
  10. pendek kata semuanya tak kena. ignore kan aje. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kn chic na kn? Btul tu ignore je nty dyeorg penat dyeorg diam.
      *tapi org ² cam gitu taw ke penat??

      Delete
  11. org yg mengata dapat dosa, org yg dikata dapat pahala free...UNTUNG sangat2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kaishin so senyum je la ape pun keadaan :)

      Delete
  12. UNTUNG perempuan sebab setiap kali
    dilemparkan kejian & hinaan, maka
    SYURGA adalah tempatnya,
    cukup hanya menjadi SOLEHAH kerana Allah.
    Patuh segala perintah Allah ,
    Insyaallah dirinya sebaris dengan
    para bidadari & mungkin lebih atas lagi,
    dengan izin Allah di syurga kelak
    INSYAALLAH ;)

    SUKE AYAT NI .. INSYA ALLAH .. JADIK PEREMPUAN BYAK SGT KEBAIKAN .. N KEBURUKAN SEANGKATAN DENGANNYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul! Cuma ke pandai jaga diri :)

      Delete
    2. YUP3 .. PNDAI JGE DRI N PNDAI PILIH KWAN .. HEHE

      Delete
  13. we know who we are. Ignore what they said

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Utk laki sila jga perempuan dan lindungi laa perempuan sebaik yg bole :)

      Delete
  15. nice sharing jna...
    btw..singgah follow awak...salam kenal..

    ReplyDelete
  16. Thanks Jna, proud to be wanita...

    ReplyDelete
  17. lumrah dunia mmg macam tu... sbb tu org cakap man from mars women from venus... done follow u dear - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;) so true! heheh cure jerk ur n.name NOOB d>.<b

      Delete
  18. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  19. nice sharing Jna marcello :)

    perempuan kuat..walau apa orang mengata tetap tabah. itulah perempuan sebaik2 ciptaan Allah s.w.t


    ReplyDelete
    Replies
    1. no mention ain..itu laa keistimewaan KITA ;)

      Delete
  20. perempuan terlalu byk keistimewaan nya. sebab itu berbangga menjadi seorg perempuan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ;))bnyk keistimewaan KITA ni hihi

      Delete
  21. Akak bangga menjadi wanita...walaupun pepatah mengatakan wanita insan yang lemah tp akak yakin..di sebalik kelemahan tu ada kekuatan..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu kak kelemahan hanya pada watak kita je ;))

      Delete
  22. Terima kasih share ini. Semuanya memang betul. :)

    ReplyDelete
  23. suke entry ni.. pempuan mmg kaum yg lemah.. tp byk kelebihan yg kite dpt.. ni yg rs nk nyanyi lagu tok ti ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha okay jom nyanyi sesama cepat.. ;p

      Delete
  24. dya bangga jadi seorang wanita.=)

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. awk mmg la kena love wanita..klau love lelaki pelik pulak bunyi dye nanti >.<

      Delete
  26. pekabr jnamarcelo di ptg khamis

    ReplyDelete
  27. wah..bace ni terus kasi semangat.. bertuah di lahirkan sebagai wanita :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupss semnagat tu penting kena ade taw ;)

      Delete
  28. Lumrah manusia, banyak benda yang dia nampak tak kena pada orang lain. Diri sendiri bila nak berubah?


    Selagi kita rasa benda tu tak salah, keep it on! ;)

    ReplyDelete
  29. syukur dilahirkan sebagai seorg wanita

    ReplyDelete
  30. kan syiela kan ;p syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  31. Hidup WANITA!!!! Wanita cool.... handsome...he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. handsome segak dan bergaya hahahaha ;p

      Delete
  32. inilah kelebihan seorang wanita... bersyukurlah kamu... Keep it up.... (^_^)

    ReplyDelete
  33. Aku ada hantar email semalam kt email gmail yg ada kt blogger ni.. tak tahu lah smpai ke tak =.="
    Gmail aku ni mmg selalu problem hak2

    ReplyDelete
  34. betul3....~! nice sharing dear... (^____^) perempuan kaum yg lemah dan lembut. Tapi dalam kelembutan terselit kekuatan.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;)) aina kenapa kita xbole follow awk ehh?

      Delete
  35. Baik. Terima kasih.
    Hah...hati berbunga2 menjadi wanita sekarang:P

    Anywayz, thanks for following my blog ye.
    Kita lawat2 mulai sekarang, insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahaha ;) tq for following me back..
      yup dat is for sure.. ;p

      Delete
  36. susah jugak menjadi wanita nih...sy nk jadik kanak2 balik...! heeee...

    ReplyDelete
  37. wah. Semua betul. Yg pling kesian bla setia dcurangi pulak oleh lelaki kurap. Haha.

    Insyaallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) marah nye! Heeee
      Insyaallah Amin..

      Delete
  38. Salam...
    Hanya Yang Maha Kuasa yang mengetahui keadaannya.....

    Terima kasih sudi singgah blog TA.....
    Pekabar di pagi minggu ni...?

    ada sedikit pantun tuk Jna....

    Boleh bertutur bahasa jawa
    Dalam blog aku coretkan
    Buat tatapan sahabat semua
    Kalau tersalah sudi komenkan

    Tirana Aduka Seorang Lelaki
    Ada yang Komen berkata ' Kakak"
    Mungkin salah ku Tak kenalkan diri
    Hanya tersenyum di Panggil 'KAKAK"

    Cerita pula tak indah mana
    sekadar memori cebisan lama
    Hanya satu pinta Tirana
    Moga persahabatan kekal selama

    biar blog bertukar rupa
    TiranaAduka singgah jua
    Ape khabar gerangan disana?
    Moga persahabatan kekal selama...

    Tirana ini tak pandai bermadah
    Bersyair gurindam jauh sekali
    Singgah setelah selesai ibadah
    jangan lupa berkunjung kembali

    Aku menulis kisah sebenar
    Dari hati ku luahkan kata
    Walau bukan nama sebenar
    Itulah Dia TiranaAduka

    Walau perit ku tulis jua
    Bukan membuka pekong di dada
    Masih baru di alam maya
    Itulah gerangan Si TiranaAduka

    Tulisanku tidak seindah mana
    Maaf di pinta andai terasa
    Bukan bermaksud untuk mempersenda
    Hanya Coretanku di baca bersahaja

    ReplyDelete