HandsomeGirl

Wednesday, 10 October 2012

Aku Meroyan


Meroyan
"Gambar diatas ADIK a.k.a Hanny Arissa

Tibe-tiba saya rasa macam nak meroyan terok T_T
Even putus dengan BF pun takde rasa meroyan macam ni
Saya rindukan anak saya , rindu sesangat!
Tapi nak buat macamne,
memang hak penjagaan anak jatuh kat tangan "DIA" 
Dekat 6tahun kot saya yang menjaga dye (Ayumi)
Tapi disebabkan perpisahan antara kami yang terjadi
anak pulak jadi mangsa :'(
APTB !!!
  AYUMI                       HAMASAKI
Anak kucing yang dibeli oleh ex'BF masa berumur 2bulan 
kalau dah nama dye Ayumi sure laa gegel.
 Nama Ayumi diberi oleh bekas kekasih,
kerana dye (ex BF) tersanggatlah
taksub dengan artis dari Japan ni  "AYUMI HAMASAKI'
Tak dapat orang kucing pun boleeeyyy :D 
Apa terjadi lepas kitaorang buat keputusan untuk  berpisah
 statement diatas agak poyo kan?
ex'BF berpindah ke Ipoh ,so good byeeee Ayumi T_T 

Memang banyak sangat laa kenangan dengan sikatik ni (Ayumi)
dye lah kucing yang paling pemalas nak mandi
nak potong kuku , nak korek telinga
semua nya MALAS! 
Tapi kalau bagi lighter ,kau laa haiwan yang paling HAPPY!
*Ayumi bukan perokok ! Itu sudah pasti !

Dimana ada lighter disitu ada yumi (lighter merah)


Rindu nak bobom dengan awak yumi ;c
Ayumi kucing yang pelik sebelum tidur dye akan
kiss tapak kaki (kalau kiss pipi kan lagi manis yumi)
sebab tu laa dye selalu kena tendagan padu 
"yelahhh geli kot kiss tapak kaki ueewww"

Nampak tu cara dan gaya dye tidur ,sama macam kau yty ;))
(yty sahabat baik dari tadika)

Masih ingat time ni kitaorang hantar  Ayumi
dok kat rumah member saya sebab Ayumi dah macam gatal
sangat nak bersuami ;) so apa terjadi....


Ayumi tak suka or maybe tak selesa ada kat rumah baru tu
Ayumi buat keputusan untuk lari dari rumah tu 
AYUMI PLZ COME BACK KATIK!!!!!!


Ayumi betul-betul tekad lari ,pergi dan tak kembali.
Dah macam-macam usaha gaya
tok bomoh mak bomoh semua kita orang cari
pusing seluruh dunia <-- pentipu je
Hampir sebulan ayumi takde so kita orang redha je.
Tetiba 1 hari ni kita orang dapat call
dari sorang makcik ni bagitaw Ayumi ada kat rumah dye
APA????????
~yeay!! Yumi coming home coming home
tell the world Ayumi coming home ~ 
Lepas dari incident tu kita orang terus tekad
tak nak bagi Ayumi pergi mana-mana dah ! *SERIK SELAMANYA

Lepas tu laa ex'Bf saya terus pindah Ipoh
and now dye bagitaw Ayumi da ada baby


Ni pix masa Ayumi lepas bersalin ;))


Itu laa cucu-cucu ku!!! CUTE!!!






*Entry ni khas untuk she is gadisbunga ♥
awak nampak tak betapa sedih yang amat saya alami tanpa meow?
so tolong sedekah 1 meow awak kat saya ye ;) 






162 comments:

  1. hahaha. comelnya la awak ni kan.
    nak buat macam mana bila ex bf dapat hak penjagaan kan.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haishhhh comel pulak..
      Alaaa kan bole sebulan dye jaga
      3bulan sy pulak jaga..
      Baru laa adil kan?

      Delete
  2. he he sian2.. but KA pulak very penakut kucing one !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA kita sam,na dlu takot dgn kucing..tp ayumi cute sgt hilang takot :))

      Delete
  3. haha..cm ne blh ex bf dpt hak perjagaan ni..xpuas hati..haha.. comellah cucu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn?? Da pegi fight kat makamah pun kalah jugk :c

      Delete
    2. lain kali panggil dya jadi lawyer..hihih..kalau x mesti menang kes tu

      Delete
  4. aduiii cucu kiut-miut ohhh. cucu ikut muka atok nye ke, nenek nye ? hikhik

    ReplyDelete
  5. eh...cucu pon tak dapat jaga ke?
    olo. kesiannya. kucing kita jantan. so tak dpt nak bg apa2. semua cucu2 makcik sebelah yg jaga. tengok sekejap pon takleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha xdapat laa tu lagi sedis..
      Xpe laa xde rezeki lagi!
      Ahahah awk lg sedih jiran sebelah pun xbg tgk mcmne tu... :)

      Delete
  6. Comelnya cara awk bcerita psl meow awk tu haha. Pelik la npe exbf xbg je ayumi kt awk ishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaaa sbb ayumi dye yg beli..pastu ex sy mmg gila meow!
      Dye mmg xbole hidup tanpa meow.

      Delete
  7. dulu aku ada kucing jantan. bila dah miang, aku bagi kat orang untuk kahwinkan. 6 bulan lepas tu, kucing aku hilang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa lagi sedih...kawen kat nama sampai hilang??? Thailand ke? Heheh gurau jeeee

      Delete
  8. Jna nak satuuuu. Fie dah ada dua persian cat nie tapi sejak dah besar nie macam tak rapat sangat dah. Aiiiipp nak je aku luku kepala mereka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie da ade 2??? Tapi minx jna 1??? Padahal jna ade 0 ! Hhmmm luku pale fie nty nak?? Hehehehe

      Fieeeee nakkkkkk 1 fie!!!!! Nakk!!

      Delete
  9. Hahaha.. Apa2 pon.. comei aja kucing tu.. Umah wa ada 15 ekor.. hehe.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fathiiiiiii awkkk la palingggg ensem!!! Hahahha nakk 1 meow :))

      Delete
  10. nmpk Xbf yg dpt hak penjagaan if selama nie Jna yang jaga..tak appeal kt mhkamaha ke..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalah laa domu-kon..mmg jna jaga tapi time tu jna xde kerja , so xde duet nk anta ayumi gi skola nak bg mkn pakai nk bawk gi klinik smua..so ex bf yg ade duet bnyk so dye laa dpt hak penjagaan tu! :))

      Delete
  11. kucing kucing kucing. kucing saya mati kena bunuh dengan anjing durjana. dem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cis bedebah punya anjing.. Nape xmkn coki coki ke gula gula kapas ke nape kucing plak dye makan.! Eeeee geram nye!!!!

      Delete
  12. ingatkan anak betul td. hekhek..
    comelnya ayumi. mintak la satu anak ayumi tu kat ex awak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hak'ah sy sndri yg nenek dye pun xdpt ..mcmne nk bagi awk..ke awak nak jd madu sy?? Hehe eh bekas madu :))

      Delete
  13. ex bf dapat hak penjaagaan??
    ape lagi, naek mahkamah la..
    ini tidak adil.!!! :P

    ReplyDelete
  14. COMEL YG AMAT!! kbtulan i pn tgh rs nk kucing baru! huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah punya meow lagiiii CUTE!!! Da laa ritu org request suruh buat entry pasal dye awk xbuat lg.. Nakk meroyan la :/

      Delete
  15. nak kapel leh..eh, nak neko tu bleh?..hahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole b ! Ehh bole b pulakkk hahhaha gurau je.. Neko tu ape??? Xde plak sy mention name neko dlm entry ni..

      Delete
    2. hahaha..neko tu kucing yg kiut2 la laling..eh laling plak.ekeke..

      Delete
    3. Ooo mana taw..! Bukan kalau kucing yg kiut2 tu nama dye comel ke jelita ke pretty ke cheymong ke hahaha eh bnyk kali pulak silap hahaha

      Delete
    4. Oit, bundle miang di sini. Repot kat minik.

      Delete
    5. lyd pegi cepat lyd.. heheheheh ;))

      Delete
  16. bulus2 dia...

    geramnye..!!

    bagusnye mkcik tu jumpa kucing comel, boleh pulangkan semula..

    kalo kite, mmg simpan tak pulang dah.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah awk kite mcm xcaya mkcik tu pulang kan,ayumi pg rumah dye sbb ade kucing jantan,makcik tu da sebulan xpg kedai kate nye..then bila nk beli lauk pg kedai tgk ade poster ayumi bnyk..so dye terus call..kita mcm terharu gila dgn mkcik tuuuuuu!

      Delete
  17. Nice shot and great story... :)
    Banyak sekali nak kucing nya ya sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tq budi :)) ya supposedly ada 5..tp 1 da mati :(

      Delete
  18. semangat sangattt U ni Jnaaaaaaaaa siap buat entry !
    whats mine is mine . I cant give U my cats :P <--- even I tkdelah nak jaga sgt kucing tu semua . hihi
    eh mintaklah satu anak Yumi tu , takan ex U tk bagi ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeeeeee u xsedih ke tgk keadaan I meroyan??? How dare you!!!
      Kata nk bagi tp mcm xnk bg..
      So xnk laa pakse ;/

      Delete
  19. fishball aku dulu pun lari dari rumah ikut jantan lain. lepas tuh bila pregnant datang balik minta dikasihani. bila dah lahirkan anak2 dia, dia lari semula ikut jantan lain. kucing ni pun kalau soal bercinta, tak penahnya kekal. bila bosan tau plak dia tidur bawah ketiak aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fishball name dye hehhehe kiut!!!!
      Xpe laa kalai jenis reti balik uma.mcm ayumi dye mase lari dari ruma tu mmg dye xkn taw balik sbb tu kn kt ruma kawan dye baru menetap kt sne 2hari.tu yg risau

      Delete
  20. kehkehkeh.

    sweet citer Jna!.

    kesian bila hak pengjagaan dibrikan pada bekas pakwe.
    mesti ayumi rindu Jna kan?

    tak melawat ayumi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelaaa x adil langsong kan?? (Sabenarnya adil je wan sbb dye yang beli yumi tu )
      Heeeeeeeee

      Xpg lawat pun..sbb bnyk sbb :(

      Delete
  21. alolollol..untung ayumi tu ade tuan macam awak..
    ekekke

    cute la anak die..bak mai satu :P


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape yg ayumi untung selalu dye kena belasah taw hahaha so myb dye lg hpy dok dgn papa dye :(
      Tppp serious sy rindu dye.

      Delete
  22. takdela minat sangat nk bela kucing,tapi kalo comel camni,ejaskan sy sekor dua buat peneman kat umah ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah klakar laa awk ni... Tbe2 terus minx 2 :D

      Delete
  23. CUTENYE CUCU AYUMI TU .. HAISH .. BULU LEBAT TUU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deq da terbalik ni..tu bukn cucu ayumi..tu cucu jna..anak ayumi heeee :)

      Delete
    2. EH EH .. AIYORK .. SMULE2 .. CUTENYE CUCU JNA .. HAHA .. BOLEH KAN WAT PEMBETULAN SMULE .. EKEKE

      Delete
    3. hahahahh kelakar awk ni deq! ;))

      Delete
  24. comelnya!!! anak2 dia pun comel2. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. t'ingin sgt nak ada kucing mcm tu. boleh peluk2 belai2. hehe..

      Delete
  25. wah... shomel sangat anak bulus itewww.... kalau lah kakni dapat sekor... memang kena gomol selalu... kucing kakni tinggal jojo je sekor, lonely forever..

    http://2.bp.blogspot.com/-xnrIa0jK6Bk/UG1YQeinjbI/AAAAAAAACUw/L2UGEXhaNKk/s400/IMG-20120911-00189.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kakni tq visiting here ;))
      hahaha say hi to jojo ;p

      Delete
  26. Olololooooo..comel nyer kucing tuuu..AYUMI plak tu..hehehe..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha cute kan mcm mama dye *berangan ;p

      Delete
  27. Suka baka kucing macam tu. Teramat comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan fel kan..? suka tgk sbb dye katik CUTE!

      Delete
  28. comel la cucu jna , nak semua boleh dakk ? hehe :p

    ReplyDelete
  29. Lepas ni ko bela ko letak nme maria ozawa...br terbaik..

    ReplyDelete
  30. Lepas ni ko bela ko letak nme maria ozawa...br terbaik..

    ReplyDelete
  31. Awww... comelnyeee cucu-cucu awak :D

    ReplyDelete
  32. alahai comelnya ayui..nma pn cute ;-)

    p/s:dear charcoal tu utk blck head n white ;-)..more info blh tgk sini ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/10/akhirnya-dapat-jugak-charcoal-mask.html

    ReplyDelete
  33. mati2 gua ingat anak betul tadi...tuan nampak muda,rupanya anak kucing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah ;)) awak sy da berusia laa mana pulak muda ;)

      Delete
  34. uwaaaaaaaaaaaaaa comel melampau sampai naik grm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha jeles jeles x?? tapi bukan dapat kat kita ponggg`!

      Delete
  35. flat face macam kucing i juga ke yumi ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups typs..tp dye baka yang xbole besar..mmg itu je laa tggi dye sampai bebila pun ;)

      Delete
  36. Jna..daripada beli baik adopt.pergi google pet finder. :)

    ReplyDelete
  37. wah kucing kok tidur lemak nian
    nice entry..

    ReplyDelete
  38. owwwwww. comelnyaaa. penyayang sungguh you ni kannnn. :) bagus2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yg comel i or yumi..chehh berangan pulak heheh

      Delete
  39. Emmm bapak dia mesti warna kuningkan Jna... Tahniah le sebab dapat cucu 4...ha...ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti bf si yumi tu kaler ape ;)) hehehe

      Delete
  40. nape tak bela cucu2 tu na? amek hitam sekor kuning tu sekor.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann kalau laa berpeluang min myra hahahaha mcm myra tatw cita ;))

      Delete
  41. Rindu cucu la ni..tak pernah tengok kn?

    ReplyDelete
  42. sangat2 comel you punya cucu.. (^_^)

    ReplyDelete
  43. Tau sangat2 meroyan kalau rindu atau hilang kucing.....
    AJ dulu pun ada bela kucing dengan Ex's....
    Tapi after break, hak mutlak tu jatuh kat dia sebab induk kucing dia punya...
    Sedih memang sedih...
    Even masa tu AJ ada kucing lain...
    Tetap rasa kehilangan....
    Okay, entri dah bertukar jadi cerita AJ...
    Hhahahhahahaha...... SORRY tuan tanah... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi AJ ;)) ohh means kita senasib kan??? jom give5 cepat!!!!! hahahahaah mmg meroyan kan???

      Delete
  44. byk cucu....he he

    jap muka u cm pelakon izreen azminda. ada kene mgena ngn dia ker? he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan tp nenek xdpt jaga.. :)

      Okay izreen lg heeee awk da org keberapa da.. Muka dye yg mcm sy kot ...hehehe

      Delete
  45. Wahh seriously that's cat so cute :)

    ReplyDelete
  46. nanti dapat pengganti mohon namakan ayoyo pulak

    ReplyDelete
  47. Pertama kali singgah sini. Comel.

    Maksud aku, kucing kau comel. Boleh bagi 1?
    haha.

    Follow kau.

    http://kerdildesa.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa kalau bgtw sy dan yumi comel pun bole jugak heeeee *gurau jer]..nwy thxs singgah blog sy ;p

      sure will follow u back.

      Delete
  48. wah smpai dah branak pinak tuh ayumi .. suro lah ex awk g sekor ... suke jage kucing tu .. jalan pon ketot je .... dgn tengkuk yg diselubingi bebulu . HAHAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnn mee kann??? dye jln terkedek kedek KIUTTT sgt!!!!!!! heheheheheheheh

      Delete
  49. Sna, dulu sy pembela kucen yg sgt tegar. Sejak kehilangan kucen paling sayang, no more kitties~! Sedih tau jna... Bela, org curik. Bela, hilang. Bela, mati. Dah tak sanggup la jna. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaa ciannn nye khalilah..klau sy jd awk pun syg sgt frust kot..sabar okayy awk!!! senyum balik cepat ;))

      Delete
    2. Hehe kesian kan... Sbnarnye skrg dah tak larat nk menjage dn melayan manje si meow ni. Mnjage mgalahkan jge anak.

      Delete
    3. alamakk mcm kecewa jeee khalilah..xpe laa kita bole beljar sikit2 jd ibu kuang kuang kuang ;p

      Delete
  50. poyo je..kucing je ghupanya..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk marah pulakkk hehehe yes kucing jeeee ;))

      Delete
  51. anak ayumi comel giler2... nak 1 plish! ... hoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye emma ..jna pun xdpt even 1 ponggg camne nk bg awk ;c

      Delete
  52. Anak ayumi bg 1..jual kat sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye man..kalau laa bole sy pun nk beli kat ex sy tu huuhu ;))

      Delete
  53. Comel!nya...sy suya suka kucing jugak :D

    ReplyDelete
  54. singgah ptg jumaat disini.
    Thanks sudi lapangkan masa diblog ta

    ReplyDelete
  55. bangun Jna..... lepas asar tak bek tidoq....hee.. Datang sini htr VCD S.A.M... gilah layan heeee....

    ReplyDelete
  56. Comel gila kot anak2 Ayumi tu..
    Oren belah kanan paling comel!!!

    ReplyDelete
  57. Replies
    1. tak suka xpe tiada paksaan heeheheh ;))

      Delete
  58. alaaaa....comeeynyaaa....nk sekoq ^_^

    ReplyDelete
  59. cutenya kucing tue...geram tengok bulunya...

    ReplyDelete
  60. Omg, this post has so much cuteness innit.

    ReplyDelete
  61. wahhh anak2 dia sangat gebu... sangat comelllll

    ReplyDelete
  62. nk cucu tu seketul!!!! pelissssssss

    ReplyDelete
  63. Arghhhhh...tomeinyaaaa. Saya suka dgn kucen...saya suka tgk kucen tapi tak der lah sampai nak membela. Adik saya & anak dia suka kucen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa fiza jna dlu pun x suka kucen TAKOT! tapi sbb tgk yumi tu kiut hilang takot *drama sgt kan jna ni ;)

      Delete
  64. terpikat lak tgk cucu tu, sok nak gi culik seme..haha

    ReplyDelete