HandsomeGirl

Friday, 19 October 2012

#Cewek

Tatawlah kenapa sejak kebelakangan ni saya cepat sangat TERASA HATI
sikit-sikit touching,adaaaaaaaa je tak kena
merajuk sendiri laa (Tapi kejap jerk )
Yang lagi pelik ,Terasa bukan pasal benda yang besar pongg~!
semua benda yang merepek!

Tapi yang pasti semua yang saya terasa berkaitan
hubungan dengan KAWAN! Pelik tapi benar ;c
Untuk saya.......
Bila saya rasa saya dah berkawan tak kira lah walaupun baru kenal sehari
rapat ataw tak berapa nak rapat dengan seseorang itu
Saya mulalah berangan dye da jadi kawan baik saya 
kena jaga hati dye , kena selalu ada masa dengan dye.
Dan yang paling TAK LOGIC langsung
saya rasa orang tu pun KENA & WAJIB anggap
 benda yang sama macam saya rasa! BOLE?
(mana bole macam tu na..kau tak boleh paksa orang!)
ye saya tahu kita tak boleh expect semua orang kena
suka and terima kita seadanya.

Tapi saya da cuba elak dari berfikir yang bukan-bukan
 tapi lagi elak,lagi kuat saya berfikir benda tu
"ehh kenapa dye tak tegur aku??aku ada buat salah ke?
recalled balik semalam ada silap cakap ke?
kemarin ke..iskk macam takde..tapi nape dye macam tu
fikir lagi ~ fikir lagi ~ fikir lagi ~
Pastu bila tak dapat jugak jawapan 
mulalah saya TERASA HATI dengan dye.
(burukkan peragai macamni?)


>>>Ini ada sedikit info yang saya dapat dari Google tentang diri saya *ecewah<<<

PISCES
Mereka yang lahir sekitar tanggal 19 Februari hingga 18 Mac.(17MAR1986)
Biasanya pisces seorang yang pendiam,ramah dan pesimis(negatif).Namun  ia adalah seorang pendengar yang baik.Berperasaan halus dan MUDAH TERSINGGUNG, tetapi tidak pendendam.Ia mudah terpengaruh dan BERPENDIRIAN TIDAK TETAP,jadi ia mudah ditipu orang.Bahkan ia juga tidak tegas dalam mengambil keputusan.Romantis dan menghanyutkan.Baginya cinta adalah segala-galanya ia sering berkhayal akan mendapatkan cinta sejati,dan apabila sudah menemukannya,ia akan menyerahkan seluruh cintanya kepada pasangannya.BAHAYA tu!!.Pasangan yang sesuai Virgo, Cancer, Scorpio dan Taurus.Pasangan yang TIDAK sesuai pula Gemini dan Sagittarius.Sikap jujur, simpati dan rela berkorban membuat orang-orang Pisces sangat disukai teman-temannya.RASA SETIA KAWAN SANGGAT TINGGI dan ia juga seorang pendengar yang baik.Termasuk orang yang kuat dan teguh dalam merintis pekerjaan.Namun ia mudah dipengaruhi lingkungan,sehingga apabila tidak mendapatkan dukungan dari lingkungannya,ia akan pergi begitu saja meninggalkan pekerjaannya.

Rezeki golongan Pisces sangat bagus @ lumayan.setiap usaha yang dilakukannya
selalu mendapat keuntungan lumayan.Bahkan apabila is bersungguh-sungguh, ia akan mendapatkan keberhasilan yang menyenangkan.
Bau-bauan :- Melati , Vanilla .Batu permata :- Batu Zamrud.

Macam mana nak elak dari berfikiran bukan-bukan hmmm
#So kepada yang SELALU datang singgah blog saya anda semua adalah kawan baik saya! Janji kena selalu comment okay "ini arahan" kalau tak saya TERASA HATI *serious gurau

136 comments:

  1. Mieya pon dah anggap, blogger2 semua nie sebagai kawan. Sehari tak jenguk blog mereka, rasa lain macam je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kita punya RASA YANG SAMA. *giveme5 ;)

      Delete
    2. Scopio singgah mai..jgn tacing2 sgt na..hidup kene ceria..

      Wad 6A katil 15

      Delete
    3. tu laa YM. eh awk on9 katne ni??
      da okay ke *caring ;))


      org kerja laa sorry xdpt lawat..nty na suruh MR.H anta biskut okay!

      Delete
  2. Sye datang komen lagi :p

    Mungkin sebab dalam hati Jna ada taman?
    Itu yg sensitif sikit tu?
    Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka awk dtg lagi...
      perasan x saya punya co-admin xde??
      mungkin MR.H teman Bundle kat spital kot ;)

      A'ah bnyknye taman dalam hati ini *berbunga2 duri ada laa ;p

      Delete
  3. ololo2..jgn camtu. mula2 mmg org suka pujuk kita tp lama2 org pon leh jadi bosan tau. kena majuk bila kena betul2 time..baru syok org pujuk...kita pon syok dipujuk:)

    @cheryna27 - tweet kak sha nanti kak sha reply sal jumpa ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahh kak sha na merajuk na je taw sbb so xpernah kena pujuk pun SADIS TAK? hehehehhe

      kak sha na da send request plz apprv cepat ;))

      Delete
  4. Jna, yang perenggan last tu arahan ke apa eh? hehehe

    anyway kan,saya ada baca entry2 lama awk. you working at Fireflyz Lot 21? perasan tak before tangga tu ada training room? (wajib perasan!!) sy selalu buat kerja kat situ. OMG!! keciknya dunia, sy rasa mesti kita pernah terserempak dalam masa 6bulan yang lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ARAHAN huhu~

      awk bace entry lama saya?? (terkejut+terharu)
      terima kasih daun kaladi nty bace lagi taw hehehe anywy tenkiyu ;)

      mmg perasaan sgt laa sbb lot21 tu laa office sy awk hahahahah ;)) meh dtg cni lagi buat2 terserempak..pastu kena plak time lunch kan terus awk belanja saya makn kat hub ^^)/

      Delete
  5. kadang2 itulah kesilapan dalam berkawan. tak semestinya bila berkawan baik kena berkepit 24/7. lepas tu kadang-kandang ada juga sesetengah dari kawan ni kalau tak suka budak tu mesti nak suruh kita pun tak suka jugak.

    tapi normal lah. experience is the best teacher ever.

    http://kaio.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kaio apa yg awk ckp 100% btul separuh kawan mmg mcmtu ..klau dye xsuka org ni kita kena ikot gak..pastu start hasut gossip (fevret ppuan kan) hehehhehe

      any TQ

      Delete
  6. kawan biar beribu dear, dan pastikan ada sahabat sejati antara kawan2 itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye KA terima kasih atas nasihat tu ;))

      Delete
  7. besalah tu dik, berprasangka tuh mmg dah ttu ada dalam diri kita nih. manusia mana jek yg tak berprasangka kat org lain, sb tu adanya iblis. bapak segala penghasut, lagi2 menghasut hati supaya kita ada mind yg buruk2 kat orang lain. jadi cara terbaik utk tidak berprasangka kat org lain ialah fikir yg baik2 jek. slagi tak kena batang idung sendiri, kita ikhlaskan hati dgn cakap " awek ni baik sbnrnya, mungkin dy ada benda nak buat kut, sb tu takmo bual ngn kita". huhuhu. camtulah akak salu pikir ari2.

    kalau dah dibiasakan, musti mind cam yg Na pikir tu akan terhapus suda..hahha

    tp bagus tau ada rasa setiakawan yg kuat tuh. bukan senang dik nak jpa member2 kamcing nih. 1 dlm sejuta. cumanya kalau dah rasa terkamcing sgt tuh, kenalah ilangkan sket sifat2 prasangka tuh..bukan utk apa. utk hati kita jugak..kang dok prasangka jek kang, jd paranoid plak..ahakzz

    (ni lah kalau makcik2 dah memebebel panjang nih, tak reti nak berhenti...huhu~~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow~!! best bace cmmnt pjg2 ni..serious SUKA! rajin nyeeeeeeeeeeeeeeee hehehe

      betul kak apa yg akak bgtw tu.. tp mcm jna mmg kena ubah sikap jna ni kan..padahal benda xde ape pun..melalut sgt jna ni punya fikiran..

      kak again tqsm atas nasihat akak ni *hargai sgt!

      Delete
  8. xde buruk pon perangai macam nih..ok ape..concern pasal kawan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buruk laa jugak..xbaik buruk sangka kat org taw hehehe ;))

      Delete
  9. kalau nak tak nak fikir bukan,sentiasa positif,bersangka baik semua. saya selalu berfikir macam tu nak elakkan kalau kita yang bukan-bukan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn dah CUBA~ tp hasilnya positive tu hanya 10minit jee.. *hhmm jna kau kna berubah ;c

      Delete
    2. cuba selagi boleh, go go go caiyok! hihi

      Delete
    3. Caiyokkkk ! Ahahha robot ape name awk?

      Delete
  10. Tp klu xada angin xde ribut xtengur sapa....mmg rietta pown terasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh selalu nye tu laa yg buat na terasa tbe2 je dyeorg xnk tegurrrr tu lagi touching ;c

      Delete
  11. salam jna.

    Kalau main layang2 ada hulur dan tarik benangnya. Begitu jualah soal kehidupan ini..

    Ikut rasa binasa.ikut hati mati.berfikir dan timbanglah sebelum berindak.

    Terima kasih sudi lapangkan masa kt blog ta

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka ayat ikut rasa binasa...... tu
      terima kasih TA selalu singgah blog na jugak.. n terimakasih nasihat tu ;)

      Delete
  12. DEQ ANGGAP K.JNA SBGAI KAKA .. ACI X ? HAHAHA .. OLOLO .. CEPAT SGT TERASE HATI .. TAMAU TAMAU

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyahhh laa kakak xaci haha kita kan sama baye *perasaan kan?

      tuuu laaa tu deq..kjna awk ni kena cepat berubah kan ;)

      Delete
    2. HOHOHO .. XBOLEH EH .. OK OK .. YELA .. SAME BAYE .. ECECE .. HIHI ..

      A AH .. KENA CEPAT BERUBAH .. CHAYORK3 ..

      Delete
    3. ƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ


      Deq stay mna?

      Delete
  13. Jnaaaaaaaa... Jgn selalu ngongoii.. X comel.. Huhu

    ReplyDelete
  14. oh. awak pisces.

    memang cepat sensitip. kita ada ramai kawan pisces so kite dah tau macam mana nak treat diorang. ;D

    tapi kalau fikir secara positif, bagus juga. kasi balanced sikit unemotional (sometimes) aquarian creature macam GB ni. ;D

    ReplyDelete
  15. Knnnnn ramai ckp pisces mmg sensentap cepat hihihi so sng laa kita jd bff awk kn?

    ReplyDelete
  16. jna walaupun sy libra sy rasa pagai sy terkokong kawan tu macam jna lak..
    huhuhuhuhuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkokong? Maksud awk kami mengongkong ke?

      Delete
  17. jna!!! kita sama lh..pisces!! org pisces mmg cm tu kot.. semangt kwn yg tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerrr hahaha awk sesuai sgt laaa kita nan awk kan??? Hahhahah *hpy

      Delete
  18. aku tak pandai bergaul...
    sebab itu aku tak pandai berkawan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kan da kawan? So da pandai laa awk bergaul kan?

      Delete
  19. jangan cepat terasa hati k sis , ( eh kata org kita pon sama jgk ) . hahaha

    ReplyDelete
  20. jna...kdg2 akak pun camtu..padahal xde apapun...otak fikir yg complicated je.tp sebenarnya benda tu simple je...org tu yg mmg dah jenis gitu,kita yg risau...terasa...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak kan??? Padahal mmg xde ape iskk selalu je jna fikir bkn2! Hhmmmm tp klau akak pun mcm jna okay laa ade geng heeee :)

      Delete
  21. aip!!! jgn fikir negatif selalu ye...xelok utk kesihatan..hikhik

    ReplyDelete
  22. kita ada kawan pisces. mcm ni gak kot perangai dia. tp bagusla jna ni jenis appreciate org. cuma xbleh la nk expect semua org buat camtu kt kita. setiap org tak sama kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa chic na btul ape awk bgtw ni..xbole nak sama kan smua org dgn kita.tq chic Na :)

      Delete
  23. hmm, nk tny r.. sis umr bpe ek? O__O

    sy skang ad mslh kwn gak... wuuuuuuu... :'( xtw knapa, jarak kami smakin jauh sdgkan sy rsa sy xde slh... waaa....

    dtg cni nk nangis je.. :'( :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya da 26 dah.. Hahhaha *masih remaja kan taw da :))

      Laa yeker...ade x try tanye kwn ² yg kawan dgn kawan awk tu??jgn laa diam je at lest kena tanye..mcm sis klau terasa hati pg tanye org yg terdekat hhaha *kepochi kan?

      Alaaa xyh nagis okay! Mehh sini hug cepat!

      Delete
    2. Waaaa 26 tahun?! Errk, takpe ke panggil Jna je? O.O Kak Jna, sorry :p

      Delete
    3. HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º
      Taw terperanjat! Eh xyh kakak sgt laaa ninja huhuhu "̮

      ‎​​

      Delete
    4. td dh jalan2, g round2 bndar tganu.. so, x sedih dh.. hahaa...

      wow! sme umr ngn kakak sy yg bakal berkhwin bulan 11 nih.. heheh..

      Delete
    5. yeker?/untung laa kaka awk da nk kawen dah!!! selamat pengantin baru for her ;)

      Delete
  24. Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye btul..tp klau tbe ² sahabat yg xnk endahkan kita cmne? :/

      Delete
  25. perangai kita sama..muda terasa, mudah terkilan haha :D

    ReplyDelete
  26. Haha. Kita sama, cepat sangat sentap kan. Eh eh maaf la kalau tak singgah blog lama. Line slow gila babeng. Hhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fieeeeeeeeeeeeeeee serious RINDU! Xpe xpe faham org da bz :)

      Delete
  27. berkawan biar ramai....hidup berkawan ini sgt INDAH.

    ReplyDelete
  28. Baik bos, saya sentiasa mengomen benda yang merepek, itu adalah motif yang di komen. *hah' dah mula lah merepek ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh da start daaaa tu
      Hìí :D Hìí <3<3 Hìí =)) Hìí :p Hìí =D

      Delete
  29. Ala jna, jgn touching cmtu ye? Kdg2 pompuan ni kan, ada dtg ke'sensitif'an yg tak dpt nak dielakkan. Normal tu la tu jna.... :) Jgn fkir bukan2 ye~! Jna kan epy go lucky. Be yourself as usual okeh? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;)>
      Ϛ Baik Boss!
      _||_
      Suka laa khalilah ni suka bg semngat yg membina taw!
      Tqsm awk :))

      Delete
  30. Sm r, terasa ati klo x kn endah dgn kwn,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hìí :D Hìí <3<3 Hìí =)) Hìí :p Hìí sama ehh? :D

      Delete
  31. Hehehe...mungkin dia bz kut...Jna memang kita srg wanita selalu terasa hati,lumrah punyai naluri yg sgt halus....

    Tapikan,jgn piki bukanlah....anggap je,mungkin org tu bz or period kut...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAN?? Tu laaa buruk peragai jna ni!Jna try berubah okay! Xnk laa fikir bkn2! TQ alaimett =)

      Delete
    2. Manada buruk....jna srg yg openminded....ya,samax :D

      Delete
  32. wak pon nk ramai kawan jugakk.. aHakks

    ReplyDelete
  33. aish..susah cmtu jna.. jna kena uruskan perasaan dgn betul..karang ada gak makan hati nie.. Jna kena optimistik la.. dan ingt jna..kalau org xblas baik kebaikan jna..allah kan ada..

    tapi saya suka jna yang suka berkawan..hehehe.. my bf pun pisces gak.. dan sngt sensitif dan suka vanila..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Domu-kon tulaa tu,mmg jna kne fikir positive je after this! If jna mmg syg relation berkwn tu.HHHmm jna try berubah okay!

      Saya pun suka awk!frwnly :) jna bau mmg suka vanila,Tp klau aiskrim mmg xkn sentuh vanila heeee

      Delete
  34. betul tu jna.. kalau jue pun..kalau da kwn..jue pun anggap cm kawan baik da..
    kawan baik yg sgt2 baiklah kira nya..

    hehehe...jue capricorn,jue suka vanilla,,samalah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi jue :) knnnn sama kan heee sbb kita ni mmg spesis suka berkwn kot!

      Delete
    2. bestkan berkawan..bukan nya rugi pun.
      yg org dok sombong tu pasai apo?

      hehe...

      Delete
    3. Hahahhahahaahha btul btul btul

      Delete
  35. haha apalah Jna ni
    kawan busy ke apa entah entah bukan tanak layan awak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn merepek! Aduhh masalahkan?
      No worries ill try chnge my self! I noe I can :)

      Delete
  36. err..bukan pisces je rasanya, kita yg libra ni pun sama. haha. bab kawan2 ni mudah benar le terasa hati. hati wanita barangkali??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerrr HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º.. So bkn pisces jelaaa! Hihi yup myb hati perempuan.

      ‎​​

      Delete
  37. ohh patut kita serasi berkwn *perasan sbb i "cancer" he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh mmg kita pasangan serasi bersama laa iiima :p yeayy!

      Delete
  38. nak kata aku terasa dengan ko, boleh tak..?

    emm..

    eh..? kekekeke..

    aku kalau kawan plak..kite tak tau kenapa org suka terasa ngn aku.. nampak betul tak pndai jaga hatinye.. T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgnnnnnn laaa tbe² terasa hati dgn kita!

      Ehh awk klau kita ade wat salah awk tegur ok! Bg nasihat..jgn tetbe xnk kwn kite lak okay JANJI?

      ƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑƗƗɑ
      Mengaku diri sndri pun! Xpe mari kita sama² ubah diri

      Delete
  39. Asal nama kawan, tak kira jantina mesti akan rasa macam tu.. Tapi yang kurang bagusnya ada kawan yang makin lama makin tak 'pandai' jaga hati kawan.. Lumrah manusia, berubah.


    Sepanjang aku ada blog, kawan maya bagi aku adalah berbeza dengan kawan realiti. Dua² memberi semangat. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi yousof btul ape awk bgtw,klau da kwn yg langsung xreti jga hati kwn tu,lg laaa buat kite rasa sedih!hhhmmm

      Yes btul! Kwan² blogger wlapun kita x knal suka bg smngt!hpyy sgt :)

      Delete
  40. saya menurut arahan dengan mengomen di sini...sekian...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º..
      Bagus bertindak mengikut arahan heeee gurau je laaa :D

      Delete
  41. Replies
    1. HaHɑº°˚ ˚°º≈Hɑº°˚ ˚°ºHɑº°˚ ˚°º..

      ‎​​

      Delete
  42. sy ade 4 orang best friend yang sy dah be friend with them more than 10 years and they all are connected..hehe..rahsianya ialah....there's no secret..just be who u are and if they like u they will stick with u through thick and thin..hehehe

    Regards
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same goes 2me I have I good frwn which is berkwn dari tadika till now (yty)..I have best frwn its (yna) if u read my b4 entry ada pasal dye I have very suppport frwn n also my bff its (shakiena) pun ada entry bout her..I have monkey frwn (niesa and ateh )yg berkawan start form1 sampai skrng I have fasya ,myra , azfar , fariz ehh bnykk name nak kna mention hehehhe I have a lot of best frwn!

      Delete
  43. huhu..

    same here.. kdg2 org yg slalu berkunjung dan slalu ambil berat plus komen2 entry, tp tiba2 lama menyepi, x singgah kt blog confirm lah terasa. rasa mcm ade yg x kena.. rase mcm ade wat salah.. kan?

    p/s: jna jgn stop contact ngn kite taw!

    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu eva...tu pun salah 1 kan kite rasa mcm ade buat salah hehehe tp kita xbole nk expect smua org kena suka dgn kita kan so xpe laaa kan hehhe asl kan eva pun still keep In touch ngn jna eh hehehe

      Delete
  44. heheh kuat terasa ni..susah nak jaga hti

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa kan??tp mna ada susah laa..senang je ;)

      Delete
  45. betul.. akak pun sama kadang2 tu... bestkan kalau kawan kita juga begitu.Jadinya tiadalah nak terpikir apa salah cakap.. apa salah buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak kan..tp aka kena laa kawan ngn na selama nye okay *JANJI? hehehe ;)

      Delete
  46. tak sangka kau masih lagi nak baca horoskop. hihi

    berkawan kena tau bila masa nak bersama, bila masa nak berenggang. bila masa nak merajuk, bila masa nak memujuk. pokoknya, kena tau soal masa yang sesuai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi klakar kan masih nk bace horoskop tpi..mcm ade btulnye taw hahahahha *poyo x??

      btulllll smua yg awk ckp ghost!! setuju 100%

      Delete
  47. Betul tu..kekadang kite xboley expect org ekot care kite kaaan..?? tp best kalo dpt kawan sekepale..tol x..?? ape yg kite wat, dier ade..hehehe..(^______^)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul ain..klau yg kena sekepala tu rasa mcm dunia ni kita yg punya *nampak x xegt n sedar diri heheh gurau je..

      Delete
  48. saya pun selalu pk ada buat slah pape ke bila dia tak tegur kita.. tp sy jugak selalu lupa yg dia mesti ada hal lain jugak yg dia kena buat. sama mcm sy.

    dlu sy pernah terasa hati bila sahabat yg kita syg tak hargai kita. lupa besday kita. lepas tue sy tukar prinsip yg sy akan datang bila diperlukan dan pergi saat dia dah mula tersenyum. tanpa mengharap akan dihargai. Alhamdulilah awalnya mmg sakit tp bila dh lama2 sebati dengan diri.

    Dear, jadikan diri kita umpama angin yg lembut. dtang menyapa saat dia kegelisahan kepanasan tp pergi saat dia dah mula sejuk disapa senyuman.

    *hanya share apa yg pernah sy lalui ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kieraaaaaaaaaaaaa mekaceh awk atas nasihat ni...good sharing!!! hargai sgt ;)btul smua yg kiera bgtw ni!

      Delete
  49. hurmm..dulu2 akk pun macam ni jg..sekarang ni bila umo pun dah besar(^__^)ank pun dah besar, x ble lah nak pikir@ majuk sgt dgn kengkawan ke sapa ke..kena lah lbh matang kan..pikr yg positif jerk..tp kan perasan mcm tu x salah pon cuma x ble lbh2 sgt takut makan diri nnt..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ieja kan..kene cepat kawen laa jna baru matang sikit kot hehehe ;))

      Delete
  50. Agaknya nak sampai masa kot....he... tu yang terasa je.... hormon tak menentu... he..he........

    ReplyDelete
  51. isk xbaik ckp sampai mase tu isk isk isk.. ;)

    ReplyDelete
  52. alala..jgn mrajuk2 jna ui..be happy and think positive! kawan jna tu mst amek berat psl jna jugak..chill taw! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan jna tu indah laa yang 24jam caring even x kenal pun!! heheheh ;))

      Delete
  53. sis pun pisces jugak...memang cepat tersentuh dan mudah mengalirkan airmata...kikiki

    ReplyDelete
  54. Gill tak baca habis. *jujur*

    Tak baca dekat personaliti Pieces tu aje.
    Yang Jna tulis, Gill baca :)

    Gill nak komen berdasarkan apa yg Gill rasa tentang Jna. :)

    Syang, Gill rasa awak ni berjiwa sensitif dan baik hati :)
    Sebab tu jadi macam tu.
    Nak hidup dengan happy?
    Ikhlas dan jangan berharap apa yang Jna berikan kepada sesiapa balasan yang sama.
    Serahkan kepada Allah dan waktu semua tu.

    Jna kena sentiasa ikhlas. Selagi ikhlas, kawan yang baik akan terus bersama kita, dan kawan yang tidak baik untuk kita, Allah dan masa akan ketepikan semua tu nanti =)

    Happy Monday sweetie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. personaliti yg na publish tu pun sumber google je hee *jujur*

      btul gill ape yg awk adv tu..kita xbole nk mengharap apa2 dari sapa2 even mmg jujur jna ikhlase!! jna mmg suka ada kawan..as jna rasa smua pun suka berkwn kan?? sbb life jna simple..
      kwn je dgn sapa xkisah mat rempit ke..mat buku ke ..mat x btul ke asl dyeorg bole jd kawan..kawan jelaa itu jna

      tp bab nak mengharap dari kawan tu jna mmg rasa jna harus berubah laa..

      tqsm gill alyws support me ;)

      *but i hate monday hehehe

      Delete
    2. You will love Monday if it's coincidentally your birthday/anniversary or public holiday.

      Perhaps, it could be even sweeter if we meet up on Monday one sweet day? ;)

      Delete
    3. ohh shitt really? haha so i have to chnged my mind then..

      *pesanan buat diri jgn benci ISNIN..heheheh

      Delete
  55. ada sedikit kesamaan.. tapi saya selalu pujuk hati sendiri, anggap diorang bz, atau mungkin tak perasan kat kita..cam tulah.. tak boleh mengharap sangat orang buat benda yang sama kat kita..(walaupun saya selalu mengharap..hehehe)

    *terima kasih sebab selalu datang comment kat blog saya.. saya sukeeee sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan nita..na kena berubah kan tak bole nk mengharap apa2 ;))

      alaaaaa dye pun sama slalu dtg cmmnt kat blog na *hargai sgt okay!

      Delete
  56. oh serupa lah kita, pisces juga ;)

    semua tu ramalan jer, baca boleh nak percaya...fikir tiga pat puluh ratus kali dulu :P

    ReplyDelete
  57. Akak pun pisces...13 mac...jna berapa?

    ReplyDelete