HandsomeGirl

Monday, 15 October 2012

Frust + Kecewa

Korang-korang semua abaikan jelaa entry sebelum ni ;c
Jna da frust sebab korang tak boleh nak VIEW PIX yang jna share
 SEDIH TERAMAT SANGAT
Tataw nak tukar format pix tu  macam mana actually
(sebab pix tu format outlook)
biasalaa saya ni memang noob dalam IT ni.

Itu cerita yang jna frust!!
untuk cerita yang jna kecewa pulak 
(actually takde beza pun makna frust/kecewa)
Saya kecewa gilaaaaa
pasal berat badan yang makin menurun!
eeeeeeeeeeeee STRESS!!
"Padan muka kau jna !!
dulu dah elok 55kg kekonon x bersyukur sangat
kata gemok laa berisi laa tak suka ,pastu diet.
 kekonon nak diet sampai berat 50kg jeee 
"budget maintain la"
sekarang hambek kau da macam LIDI kan?
berat badan jadi 45kg.!
"elok laa na bole buat kau jadi layang2 terbang sana sani sini na!
 T_T

Tengok laa even Garfield lagi MANTAP dari kau na
"maybe pix ni tak nampak sangat jna kurus kan?

Nak dukung Garfield pun da tak larat :/


JELAS dan NYATA now? buktinya ini pix semalam
NAKKKK BADAN BERISI SIKIT  plzz T_T 
 yang kemetot depan tu is Ismyra Anim


***Tulaaa tuhan marah dengan orang yang tak reti bersyukur na ;(
!@#$%^&*macam mana nak bagi ada selera makan semula T_T ***

137 comments:

  1. yg bertudung tu, comel la..kiut jer...saper name

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa dengan jelas dan nyata saya da publish nama dye ;)

      Delete
    2. hai Ismyra Anim..hehehe

      p/s: boleh potong queue kan kalau nak komen?

      Delete
    3. hahahahaha untuk H smua bole taw ;)

      Delete
  2. Hehe....alai pun mcm jna jugak...mesti nak kurus,nak kurus jugak walaupun org selalu kata,dah okey mcm ni.....

    Anyway...boleh mintak patung garfield tu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh tp da xnk laaaa kurus sgt mcm ape jeeeeee :))

      Nak??? Ambekk laa awk! Hehehe

      Delete
  3. takde lah kurus sangat. Macam Mieya, tapi terbalik. Mieya nak tambah berat sikit biar maintain 50kg gitu. tapi sekarang nie dah lebih 50kg. Nak kuruskan balik ada je halangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde kurus sgt mieya??seriously?? Xbole kot mieya na xbole kurus sgt sbb na ni tggi awk :)

      Delete
  4. hehehe..bukan u sorang jer..mostly perempuan mmg camtu..sometimes lelaki tengok okay jer but for them berat nak kena turun laa naik laa..hehehe.. :D

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yessssszaaa hahahah sbb selalu je tgk depan cermin tu..cermin tu mcm ejek ² ckp kita mokmok! X suka!

      Delete
  5. kesian jna...ida ni lak mmg selera je mkn...tu bdn asik nek je...nk mntak petua kurang selera mkn leh.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha terbalik laa pulak... JOM BERTUKAR nak?

      Delete
  6. Alamak jna, kita samalah. Badan saya pon dah kerempeng. Tengah nak naikkan berat badan jugak ni. Siap minta tolong member dermakan lemak lagi..ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekerr? kita sama ?? jom kita gi carik petua menaikan berat badan jom!

      Delete
  7. hmm ok la tu lidi comel ape haha.

    ReplyDelete
  8. nah amik lemak kita * bagi lemak *
    I nak kurus macam Yuri SNSD . kalau U tahulah . taktahu image google . hikhik :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. daaa google awk . tu pun mcm kurus sgtt awk..!

      Delete
  9. myra kemetot pun berat bdn ideal ok.. sesuai je.. ngehngeh.. tula slalu ajak lunch asik taknak je.. na penah dgr tak ngadap hp n pc lama2 bleh menguruskan badan? haaa jgn tak tau.. haha! :P

    # mkn nasi, bkn cekedisss cik kak oiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha so skrng myra perli na sbb na ngadap pc n phone laa ehh????? cis tak guna!
      hehehehhe mmg xde selera myra..lain laa mcm myra!!!! BESTTT jee tgk myra makn ;))

      Delete
    2. ooo.. kalau makan tak habis tu bkn myra la.. ni perli jugak la ni.. cehh.. hahaha..

      Delete
    3. hahahahahahhahahahahahah ;))saya captain nana nak bawak nasi ;p

      Delete
  10. amalkan senaman di waktu pagi.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa tu tapi kalau diwaktu amal kan tdo yg lena mcm lagi syok hehehe

      Delete
  11. Hehe..xpela kurus yunx, janji sihat..makan la gain weight biar badan cepat naik..=) niy mest terlalu diet sgt kan..makanan pown dh xnk masok..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ain jna xnk ambek ubat gemuk sbb jna takot nty berlebih-lebih naik pulak hehehhe jerewet kan??? mana ada diet mcm tu...xde xde ;p

      Delete
  12. tinggi jna berapa ni? kalau BMI padan dgn berat ok je 45 tu huhu :D tp i prefer u 50 kot .. haha xnah jumpe..yeye je suggest :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amranaiman BMI ja x suit dgn jna sbb jna tggi ;)) a'ah xpernah jumpa so kena jumpa laa kan hehehehe yup yup jna pun rasa 50 tu okayy tok jna ;p

      Delete
  13. boleh turun sampai 10kg.. mang hebat lah kan.. bukan senang tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan senang?? alahai senang je awk..skrng ni nak naik yg mcm susah ni ;c

      Delete
    2. sy nak naik susah.. turun pun susah jugak.. sama je.. tinggi jna berapa ni??

      Delete
    3. macam tu best laa mesti amintain..jna 170

      Delete
    4. wah2.. memang kurus sungguh lah kalau mcm tu.. kena pergi check ni sbb turun mendadak.. opss..

      Delete
  14. kena bagi berisi sikit ni. saya pun sekarang makin berisi. tengah diet ni. wuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeee xyh laa diet..nty nyesal percaya lah

      Delete
  15. Hee kiter nak kurus dia nak gemuk pulak hehehe :P meh kiter bagi 5kg lemak kiter ni nak? lalalalala :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe mehh laaa kita xchange ok ;)

      Delete
  16. i rasa u maintain jer makan jer cm biasa jgn kawal jgn lebih2 mkn. jgn cari lemak sbb kunk kalo kita cari sure lemak dtg berlebih2 nnti.. yang pntg sihat u :)


    p/s : Lagi satu yang pntg muka u cm Artisssss hehehe cunnnn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea awk TQSM

      dan yg penting muka sy mcm artis manakah? hahaahha lawak laa awk ni..xde nye muka mcm artis.

      Delete
  17. pyka nie kire nak kusus je tapi sis nak gemok . haha btw bdan sis dah cukup cntik dah la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. PYKA DA TERKEMBAG LAK HIDUNG SIS KAN HAHAHA
      no laaa pykaa kurus sgt pun x elok kot.

      Delete
  18. OKje pulak teringin nk badan mcm na tu...he..he... mungkin tidak kot...hu...huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha kiut jee okje ni taw.. ;))

      Delete
  19. yg dya ni sibuk nk kurus..jna sibuk nk tmbh berat bdn...jom tukar berat.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dya dgn berbesar hati rela tukar berat.hahaha..jom2

      Delete
  20. errr... makan je banyak2.. :P sy guna tips tu untuk mendapat bdn yg ideal cm sekarang nii.. hahha

    ReplyDelete
  21. cer bagi petua kat aku camner supaya aku jadi tak suka makan / takde selera macam ko? aku terlebih makan nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhah terlebih mkn eh?? Cer bg kita lak petua terlebih mkn bole?

      Delete
  22. Jangan lah frust + kecewa. berat badan kan bole dinaiki hihi. berat awak ni dah bole jadi model tau, dah lah tinggi. *just saying :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap ² ceppat laa dinaiki hihihi :)

      Delete
  23. sekeping. huhu.. takyah diet2. rasanya kalau berat naik pun tak nampak sgt kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak laa chic na ,nampak fresh sikit hehehe

      Delete
  24. meh saya derma-kan lemak saya kat kamu ;)

    ReplyDelete
  25. kalau frust dan kecewa boleh ngap chocolate banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakni taw x setiap hari jna akn makn cokelat dat is my fevret.. :)

      Delete
  26. Tengah diet nak turunkan berat badan nie.. payah bebeno dia nak turun... Huhuhu

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Awk serious???? Badan awk da cantik kot! Jgnnnn menyesal dikemudian hari sudaaaaaa.

      Delete
  28. Makin trun berat jna? Stress jna boleh buat pompuan lain lagi jeles tau~ Hehe
    Jna try tambah kuantiti makan sikit2. Jgn mkn byk terus. Tak elok utk bdn bg mngejut cm tu. Dulu sy penah diet berat smpai 42kg. Jerangkung idup dah wktu tu jna. Mcm org skit pun ade. Skrg dah tk diet ketat mcm dulu. Just nk bg fit balik.. haha boleh ke idak tatau. Tp, jna dlm gmbr tu dh mcm model ape... ;) *jgn smpai sakit suda ye*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerrr jeles ke? Hihihi xde nye nk jeles khalilah. Jna rasa jna da kurus sgt x sesuai dgn tinggi jna. Sbb tulah.

      Delete
  29. Badan awak dah cantik dah tu, sayang oii. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukn masalah cntik fel.kurus sgt.. Rasa mcm lawak :)

      Delete
  30. hehehe..sama la underweight..cari suar sush.. if jna ada jumpa penawar nak naikkn berat bdn gtau yer..kita nie 38kg dah..ase cam skeleton dah.. apa pun..cntik je jna..xnak kurus pun..

    p/s: maaf la..jrg snggah..bz ler..t dah msa lapag terlbih2..dtg snggah yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe awk lg ringan mcm kertas A4
      :))

      #jna rasa selalu je awk singgah blog jna.makaceh ye "̮

      Delete
  31. mkan banyak sikit eh pasni ;-)

    ReplyDelete
  32. Jna, nak Gill transfer berat Gill ke Jna tak?
    Berat Gill 62 kg.
    Jna amil 8 kg, mau? ;p

    ReplyDelete
  33. Meh la kak sha sedekah lemak aku yg berkati2 nieh dik...Kak Sha nieh plak berdoa la hari2 moga2 dapat turunkan berat badan. Eh, kawan anda depan tu sgt come walo kemetot.

    Anda pon comey jugak:)

    *something for u in my blog*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaha kak sha ni kiut taw! Berdoa setiap hari pulak... Kawan nana myra tu mmg kiut sgt kak sha berkenan x? Ade adik laki x?? Hahaha

      Rely??? Ahhh nkk kena terjah ni hehehe

      Delete
  34. nak garfield tu!!!haha...
    tapi siyes tambah berat sikit nanti nampak lebih menarik...sekarang dah cantik tapi akan jadi lebih cantik...hehe...
    dah puji ni dapat garfield tak???haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo puji ada makna kan?? Mana bole x ikhlas hahhaha

      Delete
  35. Eii.. kurus. Jeles. Dulu berat akak camtu le. Skrg dah tambah 20kilos. Hahah. Ada tak org ckp muka Jna ni mcm ada iras dgn Ezreen Azminda. Yang berlakon tentang dhia jadi Melly tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerr tp tgk muka cam sama je kita 2 kak lyd.. Kak lyddddddddddd da ramai da ckp hihihi tp jna xpernh tgk cerita tentang dhia ,julia tu . Tp jna pernh google name dye. Mna ade sama sikit pun xde laaa kak :)

      Delete
  36. akk nmpk ok je..tp mungkin sbb jna tinggi kot..
    rasanya berat ideal 48-50kg kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ke kak mcm org sakit jeee kak jna rasa.

      Delete
  37. awat jna nampak macam lidi.ahaha. kena makan banyak2 la lepas ni. tapi da sesuai la tu dgn ketinggian jna kurus macam tu. saya pun berusaha nk turun ke 50 ni:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan lidi sgt kan???? :)) xsesuai laaa zilla sbb jna tggi..xpe xpe jna try bg naik sampai 53 mcm tu sesuai kot huhuhu "̮

      Delete
  38. oooo besarnya anak patung..hehehe

    ReplyDelete
  39. 45 kg? kejap je nak gemok. makan nasik pukul 12 tgk malam selama 3 bulan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg x selera nk makan nasi setiap hari tu...

      Delete
  40. U cute lah dear. Dah ok macam tu ;)

    ReplyDelete
  41. awwww. ain pulak from 45 gegedik nak gain weight. now, dah 48. sibuk nak diet pulakkk. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorhhh npe sedih? Diet okkkkk don't give up!

      Delete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. Jangan risau Jna nak naik berat badan senang je tapi nak turun berat badan tu yang susah.

    Macamaner Jna boleh turun sampai 10kg ce citer ce citer :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeekerr harap ² senang laa naik nita hehehhe tp xnk laa naik melampau takott!

      Jna mmg jarang mkn nasi..seminggu 2-3 kali je mkn nasi...klau da mkn nasi tu a whole day tu xkn mkn da.

      Delete
  44. singgah sini..jenguk jna.

    45 kg -55 kg.

    maintain lah tu.. syukur tau..tau.. ;)

    ReplyDelete
  45. lain2 aku tak mau tahu tapi kan sis......
    gambar last mmg lawa

    mcm bernyawa tersendiri gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh hiduppp terus sis hehhe tq TP :)

      Delete
    2. Jna....pi check doc la pasal berat menurun byk tu....

      Delete
  46. betuellllll teka apa ni isi _ i _ ihehehe selamat mencuba

    ReplyDelete
  47. teringin nak jadi Garfield tu ekekekek

    ReplyDelete
  48. macam ni pun leh bergaya ape, orang tetap pandang 2-3 kali gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa xde nye 2-3 ! Pandai awk menjaga hati saya kan? Hahah *gurau

      Delete
  49. biasalah na , time na nak gemuk ..zzai lak nak kurus..

    pe kate na amek sikit lemak zai..zai ok je..
    ekekekekke

    ReplyDelete
  50. mam nasik banyak cikit^^ lebihkan minum air...

    nnt tambah sikit tembamnya ya:D

    "Tips kesihatan ini ditaja oleh Budak Nakal Blogspot!"

    ReplyDelete
  51. cuba minum susu khas utk tambah selera makan...

    ReplyDelete
  52. gilalah na, sama kurus cam akak...hahhha. dulu akak igt kot dah bersalin leh r membesor badan nih, last2 cenggini juga. metabolisme tinggi kut, ahaiii...hahhha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekerr..?xnk laa kak mcmni xbestt langsung hahaha

      Delete
  53. Dezee nak tanya je ea..gemuk bagi seorang perempuan mcmn? Berapa kg kira gemuk? Dezee serius xfaham..budak ofis ni pun cakap benda yang sama..salah tgk cermin ke..? XS

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaahhhahha dezee soalan yang kiut!! serious ppuan kekadang 40kg pun klau kat cermin tu kata mok mok..mesti laa nk lgi kurus hahahaha ;))

      Delete
  54. Ym.Bundle tak komen entry ni ke? peliknya..hmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh a'ahkan mana dye uhh? demam kot ;))
      rindu lak kat dye ;))

      Delete
  55. hihihi.. ok la tue 45 kita nie 39 lagi kering hihihi... xpe na buat masa skang have fun dengan berat yg ada takut nt bila dah berisi sgt kita moody sepanjang hari pulak hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon lumurkan badan dengan air garam, kemudian berdiri tengah2 panas..kot2 ada org nak masak, buat ganti ikan kering..:|

      Delete
    2. hahahahahahha kurang hasanggg mu EN.H

      Delete
  56. sekurus-kurus olive jd rebutan popeye ngn bluto gak :P hehe *gurau*
    erm rajin bersenam pun leh naikkan berat badan jugak ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaahahhahahaha btul laa kan kan kan

      Delete
  57. mak ai...besarnya garfield...nk pinjam boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ambek laa bkn kite punya ponggg :)

      Delete
  58. pernah alaminya.mujur ada yg membantu.. Rupanya ada hikmah di sebalik. TA lambt sedari.. Ahaks...

    ReplyDelete
  59. pernah alaminya.mujur ada yg membantu.. Rupanya ada hikmah di sebalik. TA lambt sedari.. Ahaks...

    ReplyDelete
  60. NANTI KAK JNA MKN MANYAK3 TAW .. HEHE .. TPKAN .. DA SANTEK TU .. MACAM MODEL LA AKAK NI ..

    BAPAK BESAR TEDDY TU .. TINDIH AKAK .. LEPAS .. NAYA .. SESAK NAFAS .. EKEKE

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups deq sure kjna mkn bnyk2 hahahha mekacih memuji tp deq lagi manis ;))

      teddy tu bukn kjna punya pun..poyo je ;))

      Delete
  61. besarnya garfield dari jna...kalau anak sis tengok mesti takut..

    ReplyDelete
  62. Replies
    1. ambek laa..(bukan i punya pong~! hehehe)

      Delete