HandsomeGirl

Sunday, 7 October 2012

Penyu Goreng Tepung

Hi korang-korang yang slalu menyingah kat blog saya
1st of all saya nak ucap THANK YOU SO MUCH
kat korang-korang yang comment pasal entry b4 this 
" AKU BUKAN LESBIAN"
oppss kepada yang membaca ,Tapi memalu
nak comment tu >.< pun TQSM beb !
I'm appreciate that.
Bak kata orang,even iyenya hanya sekadar comment
tapi benda yang baik adalah satu doa
. Syukur Alhamdulillah.
Apa yang korang comment semua nya memang yang terbaik.
Macam mana korang mendoakan saya
macam tu jugak lah saya mendoa kan untuk korang semua.
Kebahagiaan,Kegembiraan dan Keceriaan *Ribena sangat

As what korang pun taw semalam is yna  burfday kan?
Apa terjadi we had surprise for her.
We celebrate her burfday party kat
Souled Out @Sri Hartamas

Memandangkan semalam saya cuti
 so the plan sure la akan menjadi so perfectlykan *as i thought  
Tapi TAK perfect langsung ok! 
kucar kacir ,lintang pukang, hura hara semua nya
present for her pun lupa nak beli
sedar-sedar da pukul 8.30malam
*mana pulak nak carik hadiah yang paling mahal tapi terbaik 
(Nampak tak ayat belagak kat atas tu perhhh)
Tapi Time2 macam ni memang kat KJ (kelana jaya)
yang ada Giant,Seven Eleven, KK Mart,Speed Mart
pehh semua tempat grand-grand kot
mampukah aku???
Pergi giant xde pulak benda yang nak dibeli tu
then pergi KK Mart pun xde gak ;/
Jeng Jeng Jeng Seven Eleven pilihan yang paling
tepat dan tak pernah menghampakan saya ;D
Dah dapat present for her! 
LETS THE PARTY STARTED

 Itu cake burfday yna
walaupun nampak buruk dan tak menarik langsung
tapi rasa dye terbaik wokk *dabel thumbs up
*my fevret cake actually -Chocolate Chip Walnut -secret recipe

*Gambar dipublish kekonon nak bagitaw 
yang this is the best burfday party ever
-sigh

Hello..!
memang best pun okay even kitaorang hanya ber6
yna terkejut gila masa memula saya sampai
terus dye memeluk tubuh ku dengan ketat ;D
 TERHARU SUNGGUH KAU KAN T_T

Da makan da gelak da ketawa da gossip
so da sampai masa pulang kepangkal jalan
masa on the way nak pi kerata
baru teringat present yna,
Kenalah bagi sebelum balikkan
baru lah bertambah terharu dye kat kawan baik dye ni 

So sampai kat keta,saya pun suruh laa ina pusing belakang
kekonon tak nak dye tengok apa yang saya nak bagi
sebab memang hadiah saya beli tu takde bungkusan kot
beli kat seven-eleven je kan?mana ada wrap paper.
Dengan menurut perintah yna pusing belakang tersengeh-sengeh 
xcited la katakan nak dapat present 


"HAPPY BURFDAY YNA"
sorry na memang itu je hadiah den mampu bagi kek ekau
next year kalau gaji lobeh den ups sikit
Tepung & Telur 

Nampak tak macam Penyu Goreng Tepung?
Apabila Tipah da Tertipu,Tertipu Tertipah
Itu laa the best post yang dye bole bagi
dengan ayat yang paling sweet yna bagi kat saya
and buat saya rasa terharu 
"fak yu na" <-- ayat sakit hati yna
:D



*Its was wonderful night and we had
so much much fun yeay (^^)/ yna again I LOVE YOU!



111 comments:

  1. Replies
    1. wahhh..baling tepung masa besday memang seronok..teringat masa sambut besday kat Sg. Bil..habis dibedakkan..hahaha

      p/s: dah lama tak karoke kat giant KJ..

      Delete
    2. 2nd !!! hahah mmg the best of memory akn kan kan???? aikk pernah dtg kJ?

      Delete
    3. selalu karaoke kat sana..boleh kata tempat rasmi la..hehehe

      Delete
    4. Laaa yeker?? Hahahha
      Kita slalu kat snooker sebelah tu... :D

      Delete
  2. Hahahhaa. kesian dia, bermandi tepung

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Heeee...marah gila dye kena baling tepung hikhikhik :D

      Delete
  4. bestnya kena sambut bufdya tu. yang gambar last tu ingat kan hantu. haha

    Bw sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha yelaa menyeramkan rupe dye weeeee~

      Delete
  5. itu perkara biasa

    tepung dan besday

    kami da rase dlu =P

    btw kebahagiaan dan keceriaan ejaannye =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha untung laa sape pernah rasa!
      Mesti perasaan tu xtenteram kan?? Kene tepung...

      Ohh my malay! Hehehe
      Thxs iffah biasa laa klau da xcited nk menaip tanpa berfikir 2 ataw 4 kali terussss nak publish gitu laa spelling nye kekekke
      Btw tenkiyu utk correction spelling tu heee.. :))

      Delete
  6. Perhaps it was one day in the year u could make fun of her..nobody gets mad during their birthday right..tapi campak telur lagi best..hahah

    ReplyDelete
  7. Ye laaa x marah sgt!! Semlm muka dye da jauh tertinggal kat blakang sbb org yg tersyg ade sebelah takot laa nty "abg kata x shantekkk" hehe whtever is dye tetap sporting :)) dye gelakk sbb dye xpernah kene tepung heeeeee

    Sure the next plan harus ade telur kot kahkahkah

    ReplyDelete
  8. Aiyoo dia marah betul ke tu? xD
    happy birthday to her ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehhehe TQ mickey!
      Ehh mickey sy da try buat header tu x berjaya langsung ape ntah.

      Delete
  9. hepi beday kat her also :P

    wah..hadiah mahal..pekate kenekan dia lagi nak??

    na beli candle kalau tiup berkali2 pun x padam api..mesti her benggang ..hehhehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu cikzatul smlm actually mmg da carik lilin tu..tp xde jual plak...slalu mmg pekena org guna lilin tu je klakar kan hehhe
      Btw tq for the wishes :)

      Delete
  10. walawei..sebenarnya aku terkedu tengok tajuk tu..dah nak p report jabatan haiwan je tadi.baca2 sampai habis nasib takde...hahaha..

    #lailai,ujung bulan ni besday aku plak..mohon admin sediakan private party untuk aku..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cis x guna nk wat report..mesti da lama xkena pukul ramai2 kan?? Hahaha gurau je ok!

      Wahhh siap request !! WHAT !!! PRIVATE PARTY I like ( nada slow je bgtw) hahahah gila rindu private pary POP yeah yeah :)

      Delete
    2. ha, slow2 je ckap tu jna..bisik pon takpe..kehkehkeh..
      #terkenang plak zaman karat dulu..hihik..

      Delete
    3. Bisik eh?? Heee...
      #terkenang sgt! I wish I can fly..fly for far awayyyy FLY gila Ngek!

      Delete
  11. OLOLO .. PENYU GORENG TELUR ? EKEKE .. MESTI RANGUPKAN ? HUAHUA ..

    EPI BEDAY YNA ..

    DEQ DLU KNE MANDI DGN SERBUH TEH .. PERGHH ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ƗƗɑɑ!! ƗƗɑɑ!! ƗƗɑɑ!!
      Xpernh lak dgr org kne dgn berbuk tehh this is 1st time dpt taw ni hihi :p

      Nwy thxs for the wishes.

      Delete
    2. HAHAHA .. NNTI KWAN2 LEN NYER BEFDAY .. TRY LA WAT .. HIKHIK

      Delete
    3. deq tu harus okay! tq bg idea yg bernas zassz! ;))

      Delete
  12. sabar jelah..mati2 sebelum bukak tadi ingat nak nampak penyu yg letak cili sos! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kan! Terbaik kan cicah chili sos! Hehehehe lawak laa cheryna ni :D

      Delete
  13. hahaha...kene baling ngn tepung...
    cian dah kat dia... :P

    hepy besday to yna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe tq shinji for the wishes :))

      Delete
  14. Episode 'yna teman baik jna' dtg lagi. Yeay! hepi giler tgok jna dgn yna...;) teringt pulak lah si budak dun sorg tu... Skrg sume da jauh2. Thanks for bringing me back to sweet memories with besties~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah hpy pulak khalilah (sedap name awk) kan dgn entry ni..
      Tq ehh support blog kittew ni :*
      Alaaaa jauh mcmne pun,korang still bole jumpa ok,percaya la !

      Delete
  15. selamat hari lahir buat yna..
    moga dianugerahkan kesihatan yang baik dalam menjalani kehidupan seharian.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa sweet nye aizamia!
      Mekaceh awk..semoga awk pun dilindungi dan dijauhi segala yang buruk , dan sihat sentiasa Amin..

      Delete
  16. haha itu ke penyu goreng tepung nyee. suspen tau i ingat u goreng penyu betul2. haha baru nak curi resipi. haha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaha yes na..now yna ade nick name baru..is penyu! Heheh :))
      Wahh gempaq ni siap nk resipi kekeke

      Delete
  17. blog u ni pasti tambah cantik jika ...gambar2 tu diBESARkan...hehe baru la puas melihatnya!

    kecik sangat x puas tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadangan lelaki semalam disokong oleh saya!.
      hehe.

      eh, apesal gambar last tu macam gambar dalam game?.

      Delete
    2. Lelaki semalam - ehemm ehemm
      Lagi cantik juka gambarr nye dibesarkan eh?? Amboi amboi heeee kang korang jemu tgk pix saya..tu segan nak tarok tu!

      Hi wan...!seriously??? U singgah blog I.??? Huhuhu "̮ tq tq tq
      *bangga jap ohh pix tu nampak mcm dlm game ke??? Tp tu bukan cobAan taw..mmg real :))

      Delete
  18. ups sikit telur dan tepung?
    kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nizam sure will do next year! Let's join 2gether hehehe

      Delete
  19. haha...ingatkn betul2 penyu goreng..kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puteri awat??klau betul2 awk nak try ke?? Heheheh

      Delete
  20. Best kan rasanya main tepung dan kenakan si birthday boy/girl? Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa burfday boy/girl mmg sewonok sgt! Tp kalai diri sendri terkena nyirapppp sgt ;))

      Delete
  21. happy besdayyy kawan Jnaaaa :>
    tiap tahun malam besday I tidur awal sebab taknak ade ape - ape jadi dekat I . hihi . tp kdg - kdg tk sempat nak tidur dh kene :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kalau nk lari dari kena baling tepung bukan tdo..kena kuar dari malaysia baru laa xkn terkena heheheh ;p

      Delete
  22. sekali lagi, happy birthday to her..amik kaw putih satu badan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali lagi terima kasih kaishin ;))

      Delete
  23. ketinggalan cerita itu.
    hahaha

    ah.pict last cool

    ReplyDelete
  24. klu tambah telur, lg cool!! hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..tp tu laa KJ was boring smua benda xde haishh -_-"

      Delete
  25. nasib lah yna..haha..tak pasal2 kne tepung..haha

    ReplyDelete
  26. Teruja dapat hadiah, last2 dapt tepung + telur. so dia berikan fakyu tu mmg epic! Lol.

    ReplyDelete
  27. hahaha..hadiah terbaik la tu..harus nak cuci rambut berhari2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZILA kalau rambut kene tepung ir bedak lagi cantik taw..xyh cuci..hilang smua minyak dirambut ;))

      Delete
  28. penyu goreng tepung... :P
    hahaha..korang memang kelakar kan..

    ReplyDelete
  29. nnti turn jna pulak kena surprise brthday prty
    haha
    nnti jd kucing grgn tpg lak

    ReplyDelete
  30. buzday sya tahun depan nak kek bleh?? hihi

    *apa rase penyu goreng tepung tu??:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inche sure sure bole..! nak sy buat sndri pun bole (POYO TAK )
      hehehe

      *penyu goreng rasa ranggupppp sgt!

      Delete
  31. Replies
    1. KA hehehhe saje je wat title bikin gempak hehehe ;))

      Delete
  32. hehe intgkan betul2 la td ada penyu gorng tpung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha klau ade btul2 mesti nak resipi kan? heeee ;p

      Delete
  33. ingatkan resipi penyu grg tepung btl td suspen je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHHH mesti da siap kan buku latihan dengan pen kan sbb nk resipi ngek! heheheh ;p

      Delete
  34. Haha! Moment2 macam ni la yang esok2 kita akan kenang2 kan? Punya la dah set in mind tadi nak komen, err tak pernah beli birthday prezen kat 7e. Hadiah apa ya? Rupanya bahan2 nak wat penyu goreng tepung. Ahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan hahaha?? sbb xmampu nk bagi hadiah memahal ni hehehhe tepung murah je! ;D

      Delete
  35. Happy belated bday to yna...si penyu goreng tepung...hehehe...tak baik tau jna, kesian bday girl ^_^.

    ReplyDelete
  36. hahahahaha ;p alaa fiza once a while xpe kan kan kan?
    fiza the next mangsa okay! ;p

    ReplyDelete
  37. tak suka kena tepung nak2 lak klu ada telur amenda sume tue huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tp klau kene on ur big day xbole ckp xsuka okay..hahaha terpakse SENYUM! ;)))))

      Delete
  38. ha ..time befday ..paling menyampah la bila ada tepung+telur.....xsuka tapi ianya kenangan yg terindah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kan..rasa sakit hati kan?? Tp super duper hpy :p

      Delete
  39. untung aja ga d masukin d kolam ikan...:D
    sukses selalu buat kawan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah lucu amat kamu ya nakusan hehehe tq kamu juga harap sukses selalu... (Terror I berbahsa indonesia)

      Delete
  40. Tepung + telur, benda wajib yang perlu ada bila nak celebrate birthday.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee,baru laa the best party everrr kan mieya kan??

      Delete
  41. seb baik bukan air + tepung + telur..hahhaha, boleylah masuk blender buat kuih, kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn terus hidang buat mkn ² for burday party heeee..

      Delete
  42. saya datang sini tgk bestday gal kena goreng telur tepung :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyee andy..tq sebab dtg tgk heee :))

      Delete
  43. Haha..best giler kena bang rase...!!~ Huhu..pestime kena time kat college..grrr..memang mcm mak lampir..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha mesti kenagan terindah sgt kan najwa???

      Delete
  44. happy belated besday for her :)

    Ros pun tertipu jugak ni.. Ingatkan nak share resepi penyu goreng tepung.. muahahaha...

    ReplyDelete
  45. cam marah sangat tu..sebab baling tepung..

    ReplyDelete
  46. haaa.. yang ni lah yang ditakutkan ni.. !! kene baling tepungg.. tapi happening kan pada sipembaling. hehehh.. :)

    ReplyDelete