HandsomeGirl

Tuesday, 16 October 2012

Teringin Pasangan Ada Perasaan Cemburu

Ramai orang cakap atau pepatah kita sendiri mengatakan
"cemburu tanda sayang"
Jadi my concern is kalau tak cemburu tanda tak sayang ,tak ambek pedulik ,
tak kisah , tak apa , tak ada hal macam tu ke?
Mungkin bagi orang-orang kat luar sana mereka lagi/lebih suka bila pasangan
mereka tak ada perasaan cemburu,ini adalah untuk mengelakkan perselisihan faham, mengelakkan pergaduhan, atau terasa hati (kecik hati)
Memang perkara-perkara seperti itulah perlu dielakkan untuk menjadi menjaga hubungan masing-masing.
*yelaaa sapa yang tak sayang Gf/Bf Tunang/Pinang Suami/Isteri yedak???

Tapi berlainan bagi saya
Saya lebih suka bila pasangan saya ada rasa cemburu SEBAB
Bila pasangan ada perasaan cemburu dye mulalah jadi kelam kabut
tanya beribu soalan  sapa ni? mana kenal? dah bapa lama kenal?
dok kat mana? kenapa ini ? kenapa itu? bla bla bla bla
so saya pun boleh laa poyo-poyo cuak konon-konon bersalah sangatkan? 
(padahal memang tak ada apa-apa pun!"wahai kaum lelaki perempuan ni kalau dah sayang means no one can replaced you! percaya laa )
So dari situ saya boleh nampak betapa dye mencintai saya betapa dye cuak bila saya ada kawan laki lain dan betapa dye perlukan saya HANYA untuk dye seorang sahaja.
TAPI itu hanya keingin yang memang saya tak akan dapat T_T kesian tak?

Percaya atau tidak pasangan saya tak pernah ada perasaan cemburu , perasaan curiga perasaan gundah gulana ni semua.Saya tataw dari alam mana ntah dye ni wujud tiba ada kat muka bumi ni.Dah macam-macam cara , gaya , tipu helah , drama semua saya buat untuk bagi dye jeles tapi hasil nya ~kosong ~ kosong ~ koooosoongg ~

1st Trying
BBM dalam kereta - saya asyik berBBM pastu gelak kuat-kuat sengeh sesorang react macam saya happy gila (niat dihati nak dye tanya siapa bbm dengan saya so nampak laa dye cemburu sikit kan? ) Tapi dye tak tanya langsung taw,dan akhirnya saya sendiri yang bagitaw kat dye saya bbm dengan kawan saya .ringkas je dye jawab "ooooh" 
haishhh dalam hati saya "ohhh achikk kauu! tanyaaa laaaa laki ke perempuan ke!!! ;c

2nd Trying
Mengukit kisah lama - "Saya rasa saya rindu kat ex bf saya yelaa kalau dulu dye salalu ada dengan saya,saya selalu cerita macam-macam dengan dye"
(dengan niat bagi dye bengang and tak bagi saya cakap macam ni lagi ,so nampak la dye cemburu sikit kan? ) Tapi sebaliknya dengan penuh kasih sayang dye menjawab ,
" Yelaa sayang u dengan dye da berapa lama couple memang laa rasa rindu..u pergi laaa jumpa dye borak-borak dengan dye bila u dengan dye free "
  ^^TERIMA KASIH DAUN KELADI EN.PASANGAN (>.<!)

3rd Trying
Facebook - sengaja je chat dengan sorang mamat yang memang saya tak kenal depan pasangan saya ,pastu tunjuk kat dye perbualan antara saya dengan mamat kat FB tu.Tiba tiba mamat kat Fb tu puji saya "ehh awak ni cute laa " (yeayyy mungkin cara ni dye akan cemburu and suruh saya remove mamat tu and warning saya supaya jangan layan mana-mana lelaki yang saya tak kenal yelaa lelaki mana suka orang lain puji GF dye kan? Tapi still the same NO any respond,akhirnya saya sendiri yang marah dye ,
"you ni nape? macam takde perasaan je kat i?? kan mamat ni cakap i cute ,nape u tak marah!!!!!!! 
Dengan penuh romantic dye jawab "yelaa sayang kenapa i nak marah memang apa mamat tu cakap betul..GF i memang cute so buat apa i nak marah
 *saya terblushing (kenapaaaaaaaaaaaaa ni terjadi pada diriku)

Dan saya dah malas nak buat apa-apa percubaan sebab dye memang tak akan ada perasaan cemburu tu,pernah saya tanya kat dye macam mana u boleh tak ada perasaan cemburu and terlalu percayakan saya?? jawapan dye "i sayang you sangat dan tak ada benda yang i nak cemburu sebab i taw u sayang i seorang je <---yakin sangat u dengan i kan hahahahah 

**Hargailah pasangan anda sementara masih ada**

217 comments:

  1. Hahahahaha.

    Takut, luaran je Encik Pasangan beri riaksi macam tu. Tapi hakikatnya dia makan hati. Tapi tanak tunjuk kott. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak aci la..amik tempat org..grrrr

      Delete
    2. Eh eh, nak first cepat2 la. Lambaaatt! :p

      Delete
    3. lain kali sebelum komen, refer kat cikgu dulu..kahkahkah

      Delete
    4. Baik cikguu. Tapi, kalau komen dulu. Nnti cikgu semak pon takpe kan? Hahaha

      Delete
    5. cikgu skg dah jadi co-admin kat sini tau..hahaha

      Delete
    6. hahahah korang pulak yg bergdoh ;D

      ninja- hahah kalau dye tunjuk lagi bagus atlest baru taw dye syg saya..tapi alhamdulillah dye bukan mcm ;)) *senyum cepat

      Delete
    7. Bukan macam apa? Errr *sengih*
      ^^v

      Delete
    8. sori potong q..panjang sangat nk skrol kebawah..haha..

      cemburu mmg sebab sayang..tapi cemburu tu ada musim beb..ikut time la..hahah..

      Delete
    9. hyeeeeeeee YM! mana awk hilang??????
      RINDU nk berdebat dgn awk instead of rindu awk sikit hahahahah ;))

      Delete
    10. ngee..terharunya u rindu kat i..hahaha..internet kat rumah takda lagi la na..bila la maintanance tu nak pasang balik kabel tm kene curik tu..haha..

      #jeles ni encik h dah jadi co-admin plak kat sini.. :-w

      Delete
    11. jeles tandanya sayang kan..hehe..

      Delete
    12. HAHAHAHAHAHA tu laa hari tu na dgn H ade ngumpat awk kekekeke (xde laa dye caring gila kat awk dye pelik sbb awak xde cmmnt kat blog sy) sy budget awk demam!! Alhamdulillah sihat lagiiii huhuu

      *yes akhirnya ada gak org cemburu hihihi ;)

      Delete
    13. hoh..jeles pulak tengok jna caring kat bundle..jeles..jeles..grrrr

      Delete
    14. aishhh jeles tanda syg ke tak?

      Delete
  2. hahaha lakonan kita sama laaaaa!! tapi beza bf i cemburu...kadang2 kitorang sampai bergadoh-gadoh padahal niat nak bagi cemburu jer tapi hakikat tak gatal pun nak layan laki lain..he he lagi dia mrh lagi rasa seronok dan bahgia berganda2.he he


    p/s : Pmpn semua sama jer perangai kan? hehe
    lagi satu keliru dgn jwpn trying no2 tu. i rasa bf u cemburu la dr cara jwpn dia! dia sbnr perli u he he (pendapat i jeeee)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..ayat dia jer macam tak cemburu..tapi sebenarnya sakit hati jugak tu..normally lelaki memang tak suka kalau dia kena compare dgn org lain..lagi2 kalau kena compare dgn ex-bf..memang sakit hati..:D

      Delete
    2. sejak bila MR.H jd admin aya ni hehehehhe
      TQ EN.H

      awak jawapan no 2 tu mmg dye bukn perli ataw dye sengaja dye mmg maksudkn..hahah tu saya pasangan saya mmg pelik ;))

      Delete
  3. Sama la husband kita pun..harammmm mane de cemburu tuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm..kita takde husband :(

      Delete
    2. hahahahahahha en.h kalau ada husband lain mcm pulak bunyik nyaaa ;))

      Delete
  4. Replies
    1. ahaa..bagi pihak sesetengah org lelaki pulak, ada jenis xnak tunjuk yg dia jeles..dalam erti kata lain, ada ego yg tinggi konon2 dia faham and boleh terima..padahal sebenarnya dia curious, dia tertanya2 jugak..tapi still buat macam tak terasa apa2..

      sesetengah org lelaki memang camni..dia taknak tunjuk..dia sayang, tapi dia harap that girl akan faham sendiri apa yg dia rasa..contoh macam jawapan2 dia kat atas tu, nampak ada cemburu yg dia xnak org tau..

      kesimpulannya, cemburu ni memang perlu, tapi jgn melampau2 sgt la..rimas nanti..hehehe

      Delete
    2. yup btul tu EN.H tapi bg saya yg mengenali pasangan saya dye bukan sesetengah yg mmg ada cemburu..bole dikatakan dye mmg xde cemburu..depand on mentality sesorg tu.. (tak semua orang sama)

      Delete
  5. Hmmm.. cemburu tandanya sayang.. memang betul tu.. tapi tak mesti takde perasaan cemburu tak sayang kan.. tapi seeloknya kena ada lah tapi di tempat yang betul kan.. jangan cemburu bute dah le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..cemburu sangat pun xleh..nanti pasangan jadi rimas..grrrrr

      Delete
    2. btul tu fandy cemburu bertempat tu mmg kena ada. jujur saya bagtw saya ni cemburu tak bertempat tatw laa kenapa peragai sy buruk mcm ni ;))

      MR.H tulaaa bole dikatakan sy ni mmg merimaskan ;))

      Delete
  6. Jna...mungkin dia tak tunjuk yg dia cemburu, tapi jauh disudut hati? Perasaan cemburu tu mungkin ada. Atau mungkin dia percayakan u & sayangkan u, sebab tu tak perlu nak rasa cemburu @_@.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu..bohong la kalau hidup sbgai manusia ni takde perasaan cemburu..hehehe

      Delete
    2. fiza- btul sebab sayang dye takade perasaan cemburu..tp sy syg dye jugak..ada je perasaan cemburu tu ;))

      MR.H - mmg dye tak bohong sbb mmg dye xde perasaan cemburu hikhikhik

      Delete
  7. btw dear... carefull ok, org laki nie mmg jenis tak suka tunjuk perasaan diorg sbb diorg tak suka ambik tau mnda remeh temeh. jgn uji sgt sbb nt mmg btol2 awk buat cm tue. sesetgh lelaki mmg tak suka nak jeles bila diorg dah letakkan sepenuh kepercayaan kt kita. tp bila kita hilangkan kepercayaan diorg makanya mereka akan mengatakan "babai syg" so carefull ok dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk..harap2 jangan la babai..kesian golpren dia tu..>.<

      Delete
    2. kiera tqsm for ur adv...hargai sgt ;)) mmg btul bagi dye bende tu terlalu remeh,dari dye fikir utk cemburu bek dye fikir utk jaga relation ktorg katanya ;)yes mmg xnk uji dah..sbb jna pun takot klau benda tu terjadi..bia laa dye still ada kepercayaan kat jna.

      MR.H hahahaha kenapa rajin sgt jd admin ni hihi

      Delete
  8. Kena ada cemburu tapi bkn cemburu buta. Tp Kak Sha suka tengok yang jenis sulking la...puas ati sikit...hahaha..

    *bila nak jumpanya?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak i agreed with u 100% *hug cepat!!!!

      jom laa jumpa kakkkkkkkk ;)

      Delete
  9. sama la situasinya dengan saya. saya buat2 sengih sorang2 sambil belek handphone pun dia buat tak tahu je. hahahahhadoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sy ade geng cepat giveme5!!

      Delete
    2. jawapannya lebih kurang sama dengan your bf. "i sayang you sangat dan tak ada benda yang i nak cemburu sebab i taw u sayang i seorang je".

      teringin jugak nak tengok dia gelabah kan?hahahahha

      Delete
  10. hahaha.....macam - macam comment huhuhu tapi sebenarnya kalau kita faham GF / bf kita so nape ade cemburu .....kalau ade cemburu mean kita tak beto2 faham pasangan kita la.....so cemburu la akan buat pasangan putus macam tu atau rumah tangga huru hara......

    P/S: faham dan percayala pasangan kita....kalau kita tak caya sape lagi akan caya atas cinta or kasih sayang kita ni.....

    jna......i hope u know well and understand what i said so hope u get what i try to say.....hehehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WOW!!! ;)) i btul2 faham konsep ni skrng *kenapa baru hari ni u xplain kat i ;c

      yes i understand now ..and tqsm coz alyws be with me *wink

      Delete
  11. kak jna, sya jujur kejap, sya pernah ada bf tapi, skrang toing toing, dah balh ,mamat tu. even mamat tu ada sifat cemburu, xsemestinya dia sayng kat kita, Sebab, mungkiin ego dia tinggi takut laki lain ambil psangan sendiri, tapi kalu dia dekat prmpuan lain senang2 je dia cakap kawan la, apalahh. tapi saya rasa BF kak jn ni ok orang nya. Dia ada rasa cemburu tu tapi dia tak nak tunjukkan je, sebab dia xnak orang yang dia sayang frust frust memanjang, betul dok ? hihi *maaf lah saya kecik2 dah ada bf, pandai pulak nak nasihatkan orang hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak jna? seriously shaha?? haha terasa diriku begitu muda hahahahaha ye adik shasha mmg btul pun ehh COP saya lebih suka org menasihati xkira laa muda ataw tua,klau benda yg btul kita kena laa trima kan?? nwy tq for ur adv ;)

      Delete
    2. haha, nak panggil apa? most welcome. :D

      Delete
    3. xde laaa okay laa tu kak jna hehehehe :D

      Delete
    4. hihi, ke nak panggil makcik ni. hihi =='

      Delete
    5. hahaha kejapp gila nak pggil makcik -_-

      Delete
  12. en hubby KA dari bercouple bertahun2 dulu mmg xde nk cemburu2 ni, n dah kawin 15 tahun pown sekarang ni, alhamdullilah ok je

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh salute KA..and na doa KA kekal bhgia selama nya...KA tolong bg tips2 kekal bahagia untuk semua jenis pasangan pls.

      Delete
  13. saya xbuat ape pun ade org cemburu..camne tu jna?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sbb awk terlalu istemawa yunk.. dan cantik..sekarang ni jna tgk awak pun da cemburu ni mcmne???? ;)

      Delete
  14. My dear, itu tandanya dia yakin dengan awak.
    Jangan selalu uji tau, nanti takut satu hari nanti dia marah. =)
    Sebenarnya, cemburu memang tanda saying – tapi setiap orang punya karakter yang berbeza bukan?
    Don’t compare. As long as the sincerity and trust is there – keep on walking together. =)

    Gill cemburu dengan awak sebab sekurang2nya awak punya buah hati =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunk , seriously awk nye cmmnt membina semangat taw ;) yes now saya percaya yg dye yakin dgn cinta saya ;) mmg btul manusia mempunyai character yg berbeza so kita mmg xbole nk expect semua manusia kena ade cemburu semua kena ada itu dan ini benda yang sama. mmg setuju sgt pendapat awk and tqsm for ur adv yunk.

      jna cemburu dengan awk sbb awk mempunyi pemikiran yg sgt logic ;)

      Delete
    2. Semua org punya pemikiran yang logik.
      Cuma cara menyampaikan tu berbeza :)

      Pandangan bloggers lain lebih kurang je mcm pandangan Gill :)

      Delete
    3. sejujur nye gill jna xpenah fikir yg lopgic smua nya karut!! ;)) *doa jna cepat berubah okay huhuhu

      Delete
  15. Oh..

    Sy paham.. sbb sy pn sebijik mcm bf awk :)

    p/s: Sometimes we like to ignore those small things to make our relationship get better ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. that is so true... ;))kan best sy bole berfikiran mcm izma

      Delete
  16. adui ada juga camtu..heee susahkan.. kdg2 terfikir mcm dia xde perasaan je..heran sungguh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye jue..tua laa manusia xsmua sama mentality nya ;)

      Delete
  17. xde pasangan lah nk hargai..mcm mne?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hargai pulak...cemburu laaa hehehehe ;))

      Delete
  18. Hahaha.. tak menahan aku dgn Encik H yang tetiba jadi co admin blog ni. Pastu separuh jalan je komen. Pastu dah hilang.

    Jna, tak kisah la kalo dia tak jeles pun. Akak penah dulu ada bf yang jeles dia macam cicak kena lastik dgn getah. Akak tuang minyak kat Petronas then cashier tu senyum kat akak pun dia boleh hangin. Tapi biasnaya yang cemburu tak tentu hala ni psiko. Pastu last-last dia yang buat hal. So, takyah le mencari yang takde dalam diri bf. Biar dia jadi diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan lyd btul ape lyd bgtw ni stuju sgttttttttt ;))

      Delete
    2. erkk..hahaha..co admin bizi jap tadi..

      Delete
    3. aikk dtg balik admin saya yeay (^^)/

      Delete
  19. maybe dia cemburu tapi tak suka tunjuk2. kontrol macho beb. haha.. ada kot lelaki jenis macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah salah hehehe sebenarnya kalau kita faham GF / bf kita so nape ade cemburu .....kalau ade cemburu mean kita tak beto2 faham pasangan kita la.....so cemburu la akan buat pasangan putus macam tu atau rumah tangga huru hara......

      P/S: faham dan percayala pasangan kita....kalau kita tak caya sape lagi akan caya atas cinta or kasih sayang kita ni..... <-- copy paste dari crazyk

      Delete
  20. " Yelaa sayang u dengan dye da berapa lama couple memang laa rasa rindu..u pergi laaa jumpa dye borak-borak dengan dye bila u dengan dye free "

    sbenarnya ayat ni dh tunjukkan yg dia cemburu .

    alaaa biasalah lelaki mana nak tunjuk dia cemburu ke apa . dia semua dediam . sometimes , ada masalah pun diam jugak .

    Jaka klu cmburu dia diam je , I je yg show off gila klu cmburu . hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. awkk takde..dye mmg maksudkan btul2 awk taw x.
      kalau laa dye cemburu hpy nyee saya ahahahaha ;p

      sama laa kita klau cemburu bole jd pontianak kuang kuang kuang ;p (nampak x ketidakadilan disitu)

      Delete
  21. Jna...jna...jna... patut jna dh syukur dgn bf cmtu! Seriously. Dr penglaman, kalau dh dgn org cemburu... cemburu sgt. Rimas la jna. Cara tanya mcm kita tk pndai jage diri dn mcm kita buat jht kt belakang. Tak perlu hrp pasangan yg cemburu sgt. Tapi, harap pasangan yg memahami dan pandai mendengar. Matang itu penting ada pada lelaki utk jadi ketua... Sama2 kita doakan ye jna~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAHH~ awakkkkkkk HEBAT!!! mesti bnyk kali bercinta kan hehehe gurau je..anyway tq for ur adv awk ;))

      Delete
    2. Ish jna... mana ade... Hehe bukan pengalamn sendiri pon, pngalaman member2... Tak ape la kan share skali.

      Delete
    3. yup btul..sharing is caring ;))

      Delete
  22. cemburu tanda sayang tp kalo over sgt jd punca perang dunia lak..xbest la gaduh2 ni, rimas!! *peace no war* ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ;))) btul tu kaishin..lama awk hilang KEMANA? bercuti ke?

      Delete
    2. cuti berblogging jap, ambik mood yg tercicir :P

      Delete
  23. kalau over cemburu susah gak hehe

    ReplyDelete
  24. buifren i cemburu tp bkn cemburu mbuta haha :P

    ReplyDelete
  25. eh jna tp kan klu bf i xcemburu lgsg mcm bf u mst i curiga HAHAHHAHA. btl la kata org cemburu tu tanda syg. myb bf u ni lain sikit dr lelaki lain kot kan? hehehe tp xpe la yg pntg dia mmg sygggggggggg u sgt22. sapa xsyg gf kawaiiii mcm u kan? HEHEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann heheh mmg character dye lain dari yg lain kan..yg penting sayang laa ;))

      Delete
  26. hahahaa.. payah jgak eh kalo x cemburu ni.. -___- xdpt nak feel2 lebih2.. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn haha mmg xde benda nk nk feel2 ni hehehhe

      Delete
  27. Hukhuk bagos percubaan2 tersebut

    ReplyDelete
  28. Haha. Beruntungnya sis dapat bf yang macam nie. sweet je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa smua org pun beruntung mieya :)

      Delete
  29. yela tak smua kite nak dapat kan jna

    lgpun okey what laki gni

    takla pening pale pkir org jeles

    cemburu tak bermakna syg..ade je cmburu bute..sampai kurung dlm umah tk g mne2

    tu syang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha taw xpe..mmg bnyk kes mcm tu awk..
      kekwn sy yang pelik kuar kena tgu bf bg ke xbg ke ade yg mmg da kene kurung laa (kurung diri sndri )

      Delete
  30. !"wahai kaum lelaki perempuan ni kalau dah sayang means no one can replaced you! percaya laa ...


    i percaya u!

    jom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. AHAHAHAHA u setiap mase jom!

      lets! ;)

      Delete
  31. Replies
    1. I means plan nak bg pasngan berasa cembyru sedikit

      Delete
    2. takpe boleh buat cara lain.....pula.

      dah rancang ker next plan utk kasi pasangan anda cemburu ?


      hihihihi

      Delete
    3. hahahaha....tapi tak boleh buat selalu.
      dan kalau terlalu cemburu bakal mengundang bahana sebenarnya....

      jadi stop la dulu

      Delete
  32. cmburu ni kenkadang blh jadik sweet n kenkadang blh jd sour..;)mgkin dia cmburu dalam diam kot jna.",

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha so mkne nye jd mcm gula-gula sweet n sour laa kan..hehehe

      Delete
  33. mesti ada jugak tu sebenarnya perasaan cemburu.at least seciput...kalau xde perasaan cemburu waima sekelumit tu mmg something wrong tu...hihi

    ReplyDelete
  34. bf awak cemburu dlm senyap agknya,jadi dia tak tunjukkan tahap cemburunya pada awak :)

    btw,laksa polo tu nama tempat;padang polo situ tempat rekreasi dan ada jual laksa,sebab tu panggil laksa polo,hihi. pasal pic tu saya guna apps dlm fone je,kalau awak nak edit awak cuba kat http://pixlr.com/express/ selamat mencuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap ² dye ade sikit cemburu heheh

      Ohhh dah agak da sure name tempat! Tp mesti besttt kan??? Okkk dokie tq for info pasal pix tu..pasti sy cuba! :)

      Delete
    2. best,boleh cuci mata. Haha. cuba jgn tak cuba :p

      Delete
    3. serious??? okay sy pun mmg da lama x cuci mata kakakakakaka ;p

      Delete
  35. Jna memang kelakar sangat lah....

    ReplyDelete
  36. saya la jenis xjeles tu..bukan apa..fikir logik..dia syg saya..n kalau ada jodoh ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeee jeles laa pulak bila awk bole berfikiran mcm tu..seriously sy xbole xde perasaan cemburu #kalut kan sy?

      Delete
  37. bagus nye.. macam2 buat tak cemburu yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn???? Kita balik jd cemburu sbb dye xde perasaan cemburu hahhaha

      Delete
  38. salam j'na
    Depent pada situasi..terima secara rasional.boleh je cburu..tapi usah terlampau...tau sayang... Gunakanlah lain usah cemburu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ;))
      ye btul tu TA..
      Tq for ur adv ;D

      Delete
  39. weeeee. lawak pulak you punya attempt nak bagi dia cemburu. ;)

    ReplyDelete
  40. ahakx, mungkin si dia tak mahu bergaduh disebabkan cemburu kot.. sbb dia sygkan hubungan you all berdua.. hehe comel je gelagat sis... ahakx

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye ainaa yang suka conteng-conteng hehehe
      tu laa sis pun rasa mcm tu.. ;))
      so xyah laa sis susah payah buat dye cemburukan.

      Delete
  41. Mungkin dia cemburu senyapx tu....mungkin dia masih tak tunjukkan kat Jna....Tapi dear,bersykurlah coz dia tak cemburu,dia tak mengongkong pergerakan kita.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye btul alaimett na syukur sgt..xnk da fikir bkn2 ;)) TQ awk!

      Delete
    2. Kan...alhamdulillah....semoga kekal bahagia yea...ur welcome! :D

      Delete
  42. Cemburu tu bagus. Tapi kalau terlampau cemburu, blh mengundang musibah juga.

    ReplyDelete
  43. cemburu dlm p'hubungan bagus, dari situ kita tahu pasangan kita saya tau tidak....
    jangan cemburu buta sudah....

    salam kenal & tq follow saya......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyeee qaifa tq for ur adv ;)

      salam kenal ;D

      Delete
  44. siTeddy sy dlu xpndai jeles..skrng dh pndai..hehe..best! suka usik dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh~ untung laa dye...mcm best je bole main usik2 kan..
      japp ape name dye "SITEDDY" hehehhe cute jerk ;))

      Delete
  45. yang penting dia sayang kita sorang je...
    mmg jenis dia camtu kot.. dont worry

    ReplyDelete
  46. haha...comel je cara nak suh syg cemburu...kalo syg aku, dia memang cemburu...pastu slalu cakap 'sy tumbuk awk nanti baru tau...' comel kan...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. COMEL sgt!!!! hahahah nak jugak laa tumbuk-tumbuk hahahahaha

      Delete
  47. salam kenal ye...comelnya...:)tq follow akak ni..

    ReplyDelete
  48. saja je nak "ngetest" tak baik tau... tapi serius dia COOL...hehehe

    ReplyDelete
  49. jgn dia diam makan hati sorang2 udah ler..
    wah jna ni nakal jgk rupanya ye..sian dia taw

    ReplyDelete
  50. amboi...ni baru betul hero malaya...haha

    ReplyDelete
  51. Lelaki yang tak ada cemburu ni, payah sikit nak dibuat pasangan. Ramai kata, cemburu ni rimas, tapi hakikatnya cemburu ni perlu.

    ReplyDelete
  52. haha elok la tu si dia tak cemburu..yg penting kepercayaan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul awk...kepercayaan tu penting... TQ awk :))

      Delete
  53. dia nak cemburu ke, tak cemburu ke...up to him. ckp banyak kang gaduh. sentap. delete no tepon. huh~

    ReplyDelete
  54. hahaha. tu yang nana meluat sgt tu? ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. myra cam xkenal dye kan??kn?kn? smua nye terbalik dari yg kita expect! ggrrrrrr

      Delete
  55. Dear Jna..

    My time nak cemburu2 dah lama over..

    But when I was young, opkos cemburu tu mesti ada.. Tak banyak sikit.. Pasti.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahah mcm org lamo bercinta da ni hehehe ;)

      Delete
  56. hehehe..mmgla dear..tp bile couple tnyer byk sgt2 soalan, merimaskan jugak tau..=) Maybe u xrse lg kooowt..kalo u dh rse mesti u lemas giler..kiki..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekerrr skrng ni mcm xde soaln jee setiap hari pun sama hahahha anywy TQ awk ;))

      Delete
  57. cemburu xleh lebih2.. bahaye.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul awk..tp klau xde cemburu sakit hati hehehe ;))

      Delete
  58. saya tag awk jgn mrh he he http://imahotmail.blogspot.com/2012/10/sophieparisputra-giveaway-to-you-ga2u.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha npe nk marah rasa terharu lg ade laa TQSM *muax

      Delete
  59. untung la bf awak tade rase cemburu , kalau cemburu sangat pon boleh tmbulkan msalah mcm pyka dgn bf pyka , 2,2 kuat cemburu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama laa cam jna pyka CEMBURU xtentu arah ;)

      Delete
  60. amboii bahagia i baca perdebatan komen komen kat sini..haha

    i syak percubaan bagi kasi agresif lagi, mana tahu cemburu dtg jgk..hehe jarang jumpa lelaki macam tu kan?




    weh, aku ada cakp ke belum muka kau macam artis cerita julia tu, alah yg pegang watak nama sofia..ada iras2.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan masing² ade pendapat masing²!
      :p tp pendapat u agk mencabar.. Kne more agresif ek? #pasti saya cuba hikhikhik

      Rasa nye ni baru 1st u bgtw hehe tp da bnyk time org lain bgtw, tp xde laa kot lain bebenor :) cuma rasa nk gak tgk cerita tu. Anywy tq singgah sni awak.

      Delete
  61. ALHAMDULILLAH KAK JNA .. 1001% DIA PERCAYAKAN AKAK .. TINGIN GAK NAK SIDIA JD CMNI .. MEMAHAMI .. HMM . TP XPELA .. XKISAH PUN .. CAMNE DIA .. TIME SEADANYA .. BESHHKAN BILA ORG BG KEPERCAYAAN 1001% PERATUS KAT KITE .. CEMBURU MEMG TNDA SYGG .. TP CMBRU TERAMAT SGT PUN LEH WAT SYGG TU HILNG .. CAMNE GITU .. HEE~

    ReplyDelete
    Replies
    1. K.JNA DLAM BLOGLIST DEQ .. SENG SIKIT NA TGOK ENTRY BRU .. >,<

      Delete
    2. AIK .. ADE LA KAK JNA DLAM BLOGLIST TU .. TGOK KAT MEREKA SPORTING .. SHOW ALL ..

      Delete
    3. deq sorry actually dari smlm nk reply cmmnt ni tp phone problem..sakit hati!! nwy tqsm sbb list kjna dlm bloglist awk TERHARU AMAT SGT!!!
      and tq adv kjna yg kurang pengalaman bercinta hehehehehehhe ;))

      Delete
  62. sebenarnya dia memang sayang sangat kat Jna, so Jna wat apapun dia nampak macam tak kisah.. tapi dalam hati siapa tahu hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha xde laa nita dalam hati rahsia hehehehe tu laaa dye da syg jna pun syukur laa kan kan kan?

      Delete
  63. Seriously! nk berguru dgn ur bf. sumpah dia sgt cool seyh! tabik gila siot!
    hohoho!

    do visit my humble blog if sudi lah. :D
    http://kaio.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha beerguru ehhh ;)) nwy tq visiting here!

      Delete
  64. Jna, pendapat akak..cemburu tu bagus juga.. Tapi kalau keterlaluan dan seperti mengongkong pasangan itu yang tak elok.

    Jika boleh tak perlu sengaja buat perkara2 yg buat pasangan kita cemburu, takut pula di menyimpan perasaan lain dalam hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nur tqsm atas nasihat tu..pasni jna xnk da buat peragai JANJI okay.. and tq singgah sni ;) kak nur

      Delete
  65. makan pelempang la jawabnyer dik... haha...

    ReplyDelete
  66. dear, kdg² cemburu ni merimaskn.. semua bnda dia nk kontrol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup tina btul..

      tp soalan sy bila awk nk berblog smula????

      Delete
  67. gud trying..otherwise lps kawen kot lebeh2 cemburunya kang hehe...ade org sblm dan selepas kawen amat ketara perbezaannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah yeker kak diana..iskk klau camtu x sabar nak kawen heheheh nwy tq kak singgah sni ;)

      Delete
    2. ehem2 , ..kekadang malas nk jeles2 pdhal mmg jeles pon..ego? (sy komen bg pihak lelaki pra matang..hehe jgn mare ea Jna n mmD..)

      Delete
    3. hahahaha tq for ur cmmnt bg pihak lelaki heheheh ;D

      Delete
  68. rasanya kan dia saja buat2 tak cemburu kot.. apa kata kita cari jawapan dari sisi laki pulak.. huuu~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuu okay jugak isea tu hahahaha ;D

      Delete
  69. GLE SPORTING BF U! haha..bf sy pn jenis spesis bf jna,xde perasaan..tp kdg2 dia jeles tp die tak cakap jeles, cara die jwb tu da taw die jeles..haha..comel je..bf jna matang kot, kool gle arh!! kang jeles tak tentu psl,jna jugak yg pning kpale..ha tu lg pyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu indah..sbb dye da sgt matang...tp peragai mcm bdk2..kira okay laa bf indah ade jugak kn perasaan cemburu..(tp klau gf ade gf semanis indah sape yg xcemburu kan)

      Delete
  70. eh..hehehe..sproting bah..bth sy follow sini dear yg cute..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala yang cute pulak x_x dah termalu sy..hahahaha tq ciknana ;D

      Delete
  71. it`s right..tak cemburu tak bermakna dia tak sayang..sometimes lelaki yang yakin dan percaya kepada gf dia tak ade sikap cemburu nie..kalau ade pun sekali sekala jer..lelaki ni nie secara general ego, klu ade lelaki lain yg menggatal ngan gf dorang selalunya dorang akan berperasaan " if u think u can get it, come and get it"..lebih kurang camtu laa..that why lelaki yg yakin ngan gf dia takde sikap cemburu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bila dpt idea dari laki baru ade sikit smangat..yelaa hanya laki faham laki kan??? tenkiyu azlan ;))

      Delete
  72. salam kenal....just follow this blog...

    cmburu ni penting dlm sesuatu hubungan ,tp haruslah berpada2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye nory salam kenal ;))

      tenkiyu for adv ;)

      Delete
  73. pehhh cool gilaaaa lah. tapi kalau cool gilaaa macam ni kite sendiri yang naik gilaaa kan jna. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan cool gila jd gila nana kekekke ;p

      Delete
  74. kalau dia xcemburu xbermakna dia xsyg..mungkin dia percaya pd Jna kowt..dia yakin Jna xkn layan lelaki laen melebih2 sgt.tp bf Jna cool lah! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ade jn ax layan laki lain..layan je hahahha tp as a frwn laa mmg xde yg lebih2 huuhuhu ;)) MAT COOL sgt kan?

      Delete
  75. bf saya jenis kuat cemburu. tp kdg2 x best jugak dapat yg kuat cemburu. kdg2 smpai tahap rimas pun ada. tp bila dah lama2 cam dah terbiasa dgn psgn yg mcm tue. :)

    ReplyDelete
  76. si dia jarang sekali cemburu..even sy buat dia jeles sekalipun dia diam je..macam batu ee geram!! Tapi bila sy tanya knp tak tunjuk sebarang reaksi..jawapannya " I TRUST YOU" huhu

    ReplyDelete