HandsomeGirl

Friday, 12 October 2012

POYO is my middle name


Saya tataw kenapa, saya memang tak pernah ada
PENDIRIAN TETAP
Ini boleh dikatakan masalah yang sangat teruk ! betul tak??
Dah "try cuba  and test " banyak kali 
untuk berubah tapi malangnya  
aku tetap aku -_-"


CHOPPER
Ni kekonon hobby terbaru taw ;)
sebab baru belikan "sekejap je hobby ni percaya laaa~
seperti title diatas"POYO is my middle name"


Lepas tu jadi orang batak mengadap 24jam
yelaaa kan HOBBY baru *ppuihh




LOCATION : Complex A MAS Hangar2 ,Subang Jaya
  TIME : Petang tapi dah nampak macam malam sebab nak hujan time ni.


Walaupun ini hobby "BARU"
anda-anda nampak tak macam mana saya bole control
chopper setinggi itu ?? Gempaq kan hahaha

Ape yang paling gempaq lagi  ni laa hari pertama 
dan hari terakhir saya main chopper ni
kepala chopper tu semua da remuk+hancur lebur
accident dengan bumbung T_T

So lepas pada hari tu,saya da lupa
tentang pendirian tetap yang kekonon 
ini laa hobby baru saya.Dan sekarang
saya tengah mencari hobby baru ;)))

 Macam mana nak tetapkan pendirian ek???


145 comments:

  1. Replies
    1. Whoa!! Baru sy tahu .. TAHU? Heheheh hi fel rindu nakkk tweet u!

      Delete
  2. Replies
    1. Hahaha tdo tu hobby ke???? Tak mencabar langsunggggg :D

      Delete
    2. isk..sapa cakap tak mencabar..tido sorang ye la biase je..tido berpartner mencabar baq hang..kehkeh..

      Delete
    3. hahahahahaha ape ni...apa ni..dabel meaning tu iskkkkk.

      Delete
  3. hobi saya ialah mengumpul setem :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolakah sy menolong awk mengumpul nye NAK?

      Delete
    2. bola? bola2 api? nak ajak karaoke ke nih? hahaha

      Delete
    3. Awk nk belanje ke?? Bole je jom! :)

      Delete
  4. sygnye chopper tuuuu!! hobi sy mkn3 jom ikut hobi sy supaya jna montel sikit haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahahah hobby sy mmg makan jugak!! tp tatw kenapa badan ni xnk dgr ckp..mcm papan jugak!

      Delete
  5. kekeke. selamat alkisah tak beli heli ni..

    tu la better beli console game macam ps3 or xbox..

    or pergi buat aktiviti luar macam sky trex, paintball, jungle tracking or etc..

    or beli camera DSLR, boleh buat duit, masuk contest yang dalam magazine photo..

    berbaloi baloi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh GREAT idea awkkk!!! bnyk2 diatas paling sy suka BELI camera DSLR.. !! tapi nk BELI tu bila agaknya ;))

      Delete
  6. Replies
    1. yekerr so bole laa adik e'in main sama2 ngn jna 1day ;))

      Delete
  7. He..he...Okje pun kadang2 pun cam tu jugak... tak pernah tetap flexible memanjang....ha...ha...patut pun OK jerrr....kadang tu respect tengok orang yang tetap pendirian ni....heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan...kekdang terfikir kan kenapa mereka bole ? Kenapa tidak kita??? Haishhhhh :/

      Delete
  8. Err sep sikit! Same2 susah nak berpendirian tetap.Hahaha!

    Err rasanya dgn menjadi keras kepala kot baru boleh berpendirian tetap. Ehh? Haha!

    Takziah ya atas accident tersebut!
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn cepat high5!!

      Keras kepala nty kita jd annoying kannn?? Hahahha

      Sob..sob..sob

      Delete
  9. frust thing i nampak is tennis court mas!! aiisshh..rindu nak praktikal kat situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aishhh mrh laaaa melawat court MAS hehehe :)

      Delete
    2. hahaha ID card da kena pulang balik kat office...rindu juga nak dpt discount 20% di skypark. haha

      *actually nak sebut "first thing", tetiba plak jadi frust thing. tapi macam sesuai ja..haha

      Delete
    3. Kan kan ..jna pun mcm rasa awk nk wt 1st thing...tp frust thing pun bole hehehe

      Mehh laa dtg skypark guna I'd jna ehh :)

      Delete
    4. nice!! ada org nak pinjamkan ID card dia..hehe doakan my application tuk jadi warga MAS :')mana tahu, boleh berjumpa suatu hari nanti

      Delete
    5. yes!!! cepattttttt laa jadi warga negara MAS sy doakn..nty bole jd geng ;)) xyh suatu hari nty setiap haarii kita jumpaa heheheh

      Delete
  10. boleh tulis cerpen ke novel ke sebagai hobi baru.hehe

    sepenaraya.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh menulis novel tu klau jd hobi kiraa sy ni seorg yg hebat da hehehe

      Delete
  11. hehehheheh..ni bukan kes tak tetap pendirian ke ape.. ni kes cepat bosan je..


    naseb kamu x busan berblogger kan ?

    heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nakk kate bosan tu x jugk zaitul..tp nth xphm dgn diri sndri.

      Harap ² laa sy terus berblog..
      Klau da xde ape new update dari sy bermakne sy da lupa tentang blog ni hehehe :))

      Delete
  12. hobi saya ialah membaca buku - buku ilmiah .
    saya ulat buku bukan ulat bulu .
    * buat muka nerd , pakai spek old school tebal *
    hakhak :P

    ReplyDelete
  13. Bangga dgn awk -buat muka macho tgh pegang tie :p

    ReplyDelete
  14. hobi saya? minum kopi.heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum kopi pun hobby jugakk adehhh ;))

      Delete
  15. kira ok la tu..hobi baru tp dah champion..hehe
    akk dulu selalu gk tgk hbby main ngan ank tp asyik ler sangkut kat pokok ngan atas bumbung jerk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kak kalau sangkut xpe kak..kalau da remok sedihh nye tgkkk bengkok cni sane chopper tu hehehe

      Delete
  16. sygnyeee...baru nak ade new hobby kan. skrg tepaksa cari hobby baru. hehe. actlly kite pun takde hobby. kalau org tny ape hobi kite? cakap je suke tgk tv n maen tenet.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyee zaty ;)) awk pun masih tercarik hobby keee hahahah tapi okay laa hobby tgk tv n main tenet tu ;))

      Delete
  17. mungkin boleh try main bot kontrol pulak lepas ni . kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa ade kot sy pernah nampak kat tasik KJ..siyesss nak!!

      Delete
  18. huyooo chopper. saya cuma suka melukis. sebab tu mengadap netbook hari-hari. lagi satu, main game ganas. itu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy nk belajar melukis!!!!! nakkk!!!! *hari tu awk janji nk buat pix saya?? mana?? nak tuntut ni ;p

      Delete
  19. bole bankrup ni klo jadikan hobi. hari2 kn bli baru =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha xde laa cik chinta narang2 kita bole beli klau mna yg da sorak... ;))

      Delete
  20. Aku baru je nk puji td.....tgk terbang nmpk cantek ha. Rupanya dah jahanam dah.....hahahahduiiiyaaiii :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa puji je laaaa jgn memalu hahahaha ;p

      Delete
  21. pendirian kalau terlalu tetap nanti dikatakan degil.... caner tu...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekerrr degil ke?? ok laa better jd mcni laa hahahaahha ;p

      Delete
  22. dah hancor?? hahaa..poyoo je 1st2 main tinggi2...keh3..

    nk pendirian tetap kne set in mind btul2..and abaikan gangguan2 anasir jht yg buat kn anda bertukar pendirian.. ceh

    ReplyDelete
    Replies
    1. POYO is my middle name kan hehehehhe ;)

      kann aduhh harap dirini sgt laa kuat!!

      Delete
  23. Nasib baik baca entri nie sampai habis. Kalau tak, Mieya dah nak puji dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha aikk puji jelaaa puji cepat "ugutan ni"

      Delete
  24. HIHIHI....bestnyaa....dah rosak beli keta control lak pas ni....

    Mungkin belum bersedia untuk memikirkan sesuatu yg tetap kut....sekarang mungkin just cari something yg boleh happy kan diri kan...just for fun kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. keta da pade (abg punya) pun kita da jahanam kan ;)) hahahahah

      tu laaa tu tapi utk na smua benda pun hpyyy jeeee heeheheheheh >.<

      Delete
  25. hai!..helikopter tinggi sangat...tue yg terlanggar bumbung dinding tue...sayang..mesti mahal jna beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah kann mase da naik tggi tu da xcited sgt heheheh ;)) *yang tu org beli tu (nampak sgt xreti hargaikan ) hehehe

      Delete
  26. wah terror main tinggi mcm tu...mantap...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang tercium bumbung tu sbb HEBAT sgt hehehe

      Delete
  27. baru sehari main, dah ranap benda tu?? Mengagumkan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaahhaha xbole blah ayat "mengagumkan" tu seperti menusuk sakit kat dlm hati ;)))

      Delete
  28. wahh bestnya hobi ..
    salam kenal dari akak

    TQ sudi singgah iedaherbs.blogspot
    kalau sudi singgah lah lagi ;)

    ReplyDelete
  29. best??? hhehehe ;))

    tq kak singgah cni..sure mesti akn singgah lagi ;)

    ReplyDelete
  30. Lahai, sygnye.....mesti mahalkan....

    Pss....xpe tukar tukar hobi...dh jmpa yg btl btl hobi, bru la jd hobi yg tetap dan xberalih arah lg.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp still guna lg jose ;)) haa bnyk sgt nty hobby sy klau mcmtu heee :D

      Delete
  31. EH .. NPE XTAMPAL BALIK KEPALE COOPER TU .. HIKHIK .. CIAN DIA .. KOHKOH ..

    LER .. NAK TETAPKAN PENDIRIAN CAMNE ? NTAH .. DEQ PUN ADE MASALAH GITU GOP .. SMPAI SKNG XTAW CARA NAK UBT .. HOHO ..

    APE KATE JNA BELI KETE KAWAL PLAK .. KETE SENANG CIKIT .. HIKHIK

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau laa bole tambal kepala chopper tu mcm tampal setem kat kertas deq da buat laa taw kahkahkahkah ;D

      DEQ pun sama??? okay so mknenya masalah ni x terok sgt laa sbb ramai org da bole jd geng *up tap cepat!!

      deq keta da ade jugak..keta awal2 da jahanam ;)))

      Delete
  32. hahaha...bawa p hospital, biar doktor cek kepala chopper tu ..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus DR tu anta sy pg hospital gila hahahah ;D

      Delete
  33. thanks wish.. moga awak jumpa hobi yg lain pulak.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa kata awak buat hobi menjahit ..harus power

      Delete
    2. Hahahhahha 4tahun laa siap baju yg sy jahit tu awk :)

      Delete
  34. hobi tu bnd yg kta suka.. so, choose r mana2 aktivti yg kta suka.. secara automatically, akn tetap pndirian pny la.. hahaha...hobi sy nyanyi >_< even sora x sedap cm siti.. *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah jna smua suka tp tu laa kejappp je HAMBOII menyanyi oklaaa tu pandai menyanyi..nty bole request 1 lagu kan? :))

      Delete
    2. bleh2, nk lagu ape? dgn senang hati sy akan nyanyikn dlm hati.. haha..

      Delete
    3. erkkkk... gerak khas? xleh la.. lagu kluang man bleh la... O_O

      Delete
  35. amboi3...haha..best je nampak nya.saya tak suka main helikopter sebab tak pandai kawal , kalau main game, boleh lerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorhh klau ps3 xbox psp lagi sis HEBAT :)) *poyo alyws

      Delete
  36. tido la... konfem Jna akan tetap pendirian.haha

    ReplyDelete
  37. cuba hobikan membaca.mesti best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah membaca tu harus laaa tp nk laa yg ade keseronokkan fz :)

      Delete
  38. mmg dah takleh repair ke? kemalangan ngeri ni. huhuhu.. hobby banyak2 takpe, boleh try mcm2. baru best. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole repair..yeker hobby banyk ² best?? X mcm rasa serabut eh nty?? Ok xpe na try ok :)

      Delete
  39. bahaya tu belum pape dah xcdent..hehehe.. hobby baru..? Jna carilah benda yg tak mudah xcdnt.. jadi photagrphy nak..?saya suka tgkap gmbr nie..

    hehehe.. nak kuat pendirian..saya pun sama cam jna kot..poyo is my middle name..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn I LOVE bergambar hahah sy jd model awk jd photagrphy nak????
      Ohh rely??? Ur poyo also?? Hi hehehhe

      Delete
  40. adoi, kesudahan yg tragik sgguh jna! haha..hmm..hobi yg mnarik minat u leh wat u tetap pendirian sket kot? tapi jgn lah minat shopping, pokai sntiasa lah nnt pulak kan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahaha hobby shopping tu mmg ada! Tp slalu disekat...sampaai kn kekadang nk beli baju kena minx izin hahaha :))

      Delete
  41. haha..ganasnya sampai hancur..haha.. kalau dya dah menangis air mata darah..jom kita pergi karoke..lalalla~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn kita yg ganaz! Chopper tu yg xdgr ckp :)) hobby baru ke?? Jom jom!

      Delete
  42. klu mcm nie byk betul hobi lah nanti...nanti tak tau nak tulis hobi yg mana satu...kekeke

    apa pun chopper tu smart!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye azie :)) kannn hahahha confuse mna 1 laa hobby kita hehehe

      Apapun TQ :)

      Delete
  43. huehehe hobynya keren



    Hae salam kenal dari Blogger Indonesia....Blogmu bagus sekali...Sudah aku follow silahkan followback Blogku ea...Salam Persahabatan !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye ahmad Thank you so much 4 visiting here...
      Sure will follow ur back..!
      Salam kenal :))

      Delete
  44. Ausom la~! Jna, kalau hobi bwk kecik ni dh boring.... Try la pulak bwk helicopter real pulak. Kalau pas ni bawak helicopter pun boring, kite sesame daftar jd angkasawan nak? Teringin jugak naik gi bulan... Sy pulak tak reti nak tuka hobi dr dlu. Mslah tak?? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye khalilah...jom naik ke angkasa cepat!!! Hehehhe klau bwk yg real punya mmg confirm laa roboh klcc hehhehehe . Awk x reti tukar hobby tu bkn masalah awk...itu laa nama nye SETIA!!!! Bestttt!

      Delete
  45. nasib baik bkn pocoyo :P.....biasalah tu mcm2 hobi =.='

    ReplyDelete
  46. wahh.. bestnyer. kalu ada hobby ni pasti seronok kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups ki awk try laaa tukar hobby ni ye..mmg best :))

      Delete
    2. mahal sungguh hobi jna.
      X temampu TA.

      Delete
    3. Eeeeeee xbaik bgtw cam gitu... Mana ade mahal laa isk..lagipun tu org belikan...

      Delete
  47. baru beli tapi dah eksiden? ohhh pitam

    ReplyDelete
  48. Kemaen eksaited maen kan? Tak pepasal bertahan cuma sehari. Lepas tu dah accident. Pity you :(

    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kesian kan??? Wht 2 do. NASIB tidak menyebelahi hehe

      Delete
  49. dulu TA main wau je.
    Raut buluh sendiri.
    Almaklum saja la..budak kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestttt main WAU! Dlu jna main gak masa zaman tomboy! :))

      Delete
  50. shebenarnya saya pun xada lah pendirian tetepa sangat. ada pun, besok dah tukar hobby baru, amat lah teruk keaadan saya sekarang . hihii *opss ayat terskema sekarang i.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekerr kita bole jd geng kan?? Huhuhu "̮

      Delete
  51. peh mcm best2...p beli baru chopper tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pehh nak beli baru? Xnk laa lgpun still bole repair faiq.

      Delete
  52. best nye main tu.. hebat2 hobby ni.. berapa harga ni satu akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha hebat eh? Tataw laa dik berapa harga dye.. :)

      Delete
  53. wah hebatnya hobi baru dia...hehe

    ReplyDelete
  54. tak pe..xsalah pun berubah hooby, bole dikatakn mencuba sesuatu yang baru.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan zilla kann?? hehehe ade pun back up heeee ;)

      Delete
  55. Ada satu character dalam RAVE nama dia Ruby-Poyo.
    Memang poyo tapi insteresting.

    Hobi boleh berubah, janji minat.
    Lama2 jumpalah identiti diri tuh:)

    ReplyDelete
  56. wah...stylo gak hobby baru u nie..hehehe..dah berapa lama main heli nie??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye azlan..hobby tu stylo tp tu laa kejapp je haahahaah

      Delete
  57. Main sensorang je ke tu? Hahaha.. main sekali je pastu terus nak cari hobi baru. Takpe, kena cari yang betul2 Jna suka, baru la pendirian tu akan tetap kemudian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lyd tu laa tpi nk tggu yg btul2 minat tu tatw bila..
      hehehehhe ;))

      Delete
  58. hobby mahal.. my hubby pun ada hobby ni jugak sekejap jer bila landing tak berjaya terus jahaman heli tu.. sekarang hobby dia dah bertukar..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhah mana ada hobby mahal nita iskk x baik ckp mcm tu ;)

      Delete
    2. ooo..takde erk hobby mahal..sowi ;)
      aniwei awak memang terer control chopper tu :P

      Delete
  59. Lol. benda serupa jadi kat Apple tapi bukan masalah remuk, gear kat dalam haus (bau hangus getah). Sbb dorg guna gera plastik rasa. lol. skrg chopper tu dok kat atas almari. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes apple sama mmg tempat chooper tu layak kat atas lemari je hikhikhik

      Delete
  60. Ok..saya nak panggil kamu jna poyo...bley...ekekeke...gurau jer.

    Insya'allahj jna, bak kata cHeRyNa PiReS. nanti² jumpalah identiti diri tu ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiz poyo is my middle name so no hal heheheheh ;))

      iyup yup btul tu fiza jna tgh bersabar mencari hobby baru ni ;))

      Delete
  61. hahahha.. lenkali awok berlatih dengan saya yer... koh koh koh...


    p/s: patut laaa macam kenal tempat tue.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk hebat kan?? jom melatih sy koh koh koh ;))

      Delete
  62. hahaha kelakar la pulak baca... hari pertama dan terakhir hobi ni.. hehehe

    ReplyDelete
  63. setiap hobi adalah perkara yg best

    tapi....

    apa saja yg dijadikan hobi kompom duit perlu banyak dilaburkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah btul!! sokong hahahhahaah kecuali hobi tu tdo mcm bundle..xyh kuar duit ;))

      Delete
  64. tinggi sgt naiknya, tu yg gayat smpi langgar bumbung :P hehe

    erm camna nak tetap pendirian? nak tau jugak ;))

    ReplyDelete
  65. wak pon baru balik dari tengok orglen maen chopper gituuu.. nnti2 senang2 wak updet gambarannyee.. ehhheEEe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okayy wak!! nty masok entry jgn lupe bgtw na ;)

      Delete